Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşim de kilo hiç sevmez. 2-3 kilo aldım şimdi bana saldın iyice diyor. Popom büyümüş göbeğim çıkmış:sopa:

Ben 19 yasindayim 50 yasindaki seker hastasi halam gelmis 1 dilim yedigim tam bugday ekmegimi elimden aliyor resmen :KK43: ya diyorum ki diyetimde 2 dilim hakkim var ama ben 1 dilim yiyorum karisma yok onu da yemeyecekmisim ac kalmadan zayiflayamazmisim. Ben ekmek neredeyse hic yemeyen bir insanim. diyetisyenim resmen bana zorla ekmek yediriyor yasin nedeniyle karbonhidrat da almalisin diyor ama 50 yasindaki kadin kendisiyle beni kiyasliyor. Gel de sinirlenme simdi.

Stresle zaten diyetten spordan alacağınız faydayı da alamayacağınız için bu konuya bir müdahale etmenizi tavsiye ederim.
Tüm aile bireylerini, karışan halaydı, teyzeydi toplayın, alın karşınıza ve bir konuşma yapın: Ben zaten uzman yardımı alıyorum, sizlerden hiç biri uzman olmadığına da göre, lütfen benim diyet listeme karışmayın. Karışan olursa salarım kendimi haberiniz olsun, motivasyonumu kırmayın benim. Herkes kendi listesine baksın, ben zaten yaşıma uygun bir listeye uyuyorum, benim sağlığımdan olmamam için bu gerekliymiş. Ayrıca beni strese sokmayın, o kilodan daha zararlı bünyeme, vücut stres durumunda çok hızlı yağ depoluyor, bir de tansiyon vs sorunları ortaya çıkıyor, insanın şekeri durmadan oynuyor stres altındayken. Kilo vermemi istiyorsanız beni artık strese sokmayın, sadece destekleyin, müdahale etmeyin, yok daha da şişmanlamamı, sağlığımdan olmamı istiyorsanız aynen devam edin müdahalelerine vs vs... diyin mutlaka..
Büyükleriniz diye çekinmeyin, herkesi bir araya toplayın, tüm ciddiyetinizle bu konuşmayı yapın. Bu şekilde kaba bir söz etmeden önlerini almanız lazım bence.. Aç kalarak zayıflamak son derece tehlikeli ve kat kat kilo olarak geri dönüyor. Siz zaten bilinçlisiniz, onların da önünü kesmenizi ve bu şekilde ağızlarını kapatmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca tebrik ederim sizi, en doğrusunu yapıyorsunuz, mutlu olmadan insan sağlıklı da olamıyor zaten :KK66:

Evet kızlar ben şişkoyum. Buna rağmen mutlu mutlu geziyorum ortalıkta. Ama insanın biraz utanması olur değil mi yahu?!
Şaka bir yana, bıktım gerçekten. Şişko olmaktan değil insanların benim yerime depresyona girmesinden bıktım.Beni her gören sanki amansız bir hastalığa tutulmuşum gibi vah vahh diyerek başlıyor dizlerini dövmeye. Beni zorla teselli etmeler mi dersiniz elime diyet listesi tutuşturanlar mı...
Üniversite sınavına hazırlandığım için kilo aldım ve bu kilomda sağlıksız hissettiğim için diyete ve spora başladım ama bunları keyifle yapıyorum. İnsanlar istiyor ki benim tek derdim kilo vermek olsun bunu takıntı haline getireyim. Benim moralimi bozmak için ciddi anlamda çok uğraşıyor herkes. Neymiş efendim aynaya bakıp kendimden tiksinmediğim sürece kilo veremezmişim! Popom ve göbüşümle olan seviyeli ilişkimi kıskanıyorlar herhalde :KK70:
Kendimi beğeniyorum çirkin göründüğümü söyleyebilirsiniz ama eğer bu kilo benim için sağlıklı olsaydı asla diyet yapmazdım. Ben mutluyum. Buradan beni üzmeye çalışanlara sesleniyorum! Benim kiloma acımak yerine, mutluluğunuzu kilo gibi basit kriterlere göre ölçtüğünüz için kendinize acıyın. Diyet listeme yorum yapmayı da bırakın lütfen. Benim için sağlıklı olanı yapıyorum illa zayıf olmak zorunda değilim.

Ben kilomla ilgili uzerime gelinmesini hic sevmem. Xxs den L ye gectim. Zayifken konusulanlarin basinda bir hastalığın var senin geliyordu. Simdi degisen yok :)

Ben iki cevap veriyorum artik;

Senin kadar dert etseydim vermiştim o kilolari...

Bazilarina soylemediklerim karnimda, onlarin soyledikleri basende birikti diyorum sonrasini izlemek cok zevkli :)

Benim ne yazikki ne uzayliligim kaldi nede sekilsizligim.amaninn ne hale gelmissin demeleri neden bu hale geldim kim sorar Hemen ekmegi kes demeleri bianda diyestisyen kesiliyorlar sanki biz bilmiyoruz insanlar ne yazikki gözleriyle hakaret ediyor bazı insanlar ne yazikki kiloluyuz diye hakaret etmeyi kendinde hak görüyor.
Bide sunu anlamiyorum benim bi arkdasim var kendisi bende cok kilolu ama gecen bana senin resmini gördüm cok kilo almışsin cok kötü filan dedi ben ona sen verirsin diye destek verirken bana böyle söyledi nediceksin. Kötü söz hic bisekilde destek değildir... tatli dill olsa tabi basimin üstüne...

ya bizim türk milleti ya da insanoğlunun tipik özelliği. sen kendinle ne kadar barışık olursan ol onlar olamazlar.

bana da devamlı çok zayıfsın, az yiyosun derler. ne yapayım 45 kilo insanım. 80 kiloluk insan gibi yemek yiyemem ki. ama yok illa bi oturuşta bi kuzu yemem filan lazım sanırım.

nasıl benim loklamalarımı sayıyolarsa eminim seninkileri de sayıyolardır bu işsizler. yani bunun şişman olmakla zayıf olmakla alakası yok. zayıf olsan bu sefer başka bi şeye takarlar. boyuna posuna saçındaki beyaz vs vs.

sağlıklı olmak için belli kilo aralığında olman gerektiğini biliyosun. sanırım diyet ve spor yapıyosun zaten. sorun yok. ha 150 kiloyum size ne, kilo vermiycem deseydin orda dur derdim sağlığın için.

benim 82 kilo iken kardeşim :
senin kilonda olsam ben bi diyet yapardım ki,
annem
az diyet yap
rahmetli babam
az ye kızım
bu uzar gider..
neyse benim psikolojimi bozdular. atandım teeee nerelere orda daha da kilo aldım ohh.
neyse birgün kendi kendime diyet yapayım ya dedim sakince :D kimseye bişey anlatma derdi olmadan.
eve izne geldim 59 kilo. herkes şok. bu defa da çok zayıflamışsın. ölü gibi olmuşsun. dadadada.. yani illa bişey diyecekler.

benim de ünide vardı öyle bir arkadaşım , "nasıl böyle hayat dolu olabiliyorsun, kilonu hiç mi kafana takmıyorsun " demişti:oha:
takmıyordum valla, ki zaten istediğimde verebileceğimi hep biliyordum, üniden sonra da 5 ayda 20 kilo verdim gitti bitti.. sonra yine aldım yine verdim.. şimdi ortalama kilodayım. 5 kilo versem süper olur ama böyle de gayet süperim :süslü:

Şismanların yüzü güzel oluyo evet ama vücutları büyük olduğu için ya kendileri gibi bir erkekle birlikte oluyorlar ya da uzun süre evlenemiyorlar. Bu söylediklerim standart boy ama 80 kilonun üstü için geçerli.
Yanlış anlamayın etrafımda gördüklerimi ilettim.
Bu durum sizi mutlu etmemeli.
Bu şu gibi : sivilcrlerim var ama mutluyum demek gibi.
Çözümü varsa biraz dert edilebilir. Edilmeli.

Ben de bunu anlamıyorum herkes 36 beden olmak zorunda mı?
Ben şuan 38-40 beden diyebiliyorum, kilo aldım 36 giyiyordum iki sene önce ama mutsuz değilim ona rağmen millet çevreden kilo aldın göbeğin çıktı diye sürekli baskı yapıyor yahu ben böyle mutluyum aynada çoğu zaman kendimi iyi de hissediyorum ama yok şu kiloda olacaksın illa onu geçmeyeceksin falan size ne ya size ne!

benim arkadaşım da uzun ve 52 kilo. etrafındakilerde ıyy aşırı zayıfsın yazık demişler. anlattı. milletçe ağzımızın ayarı yok. keşke sen diyet listesi verenin listesini gözü önünde parçalasaydın

Şismanların yüzü güzel oluyo evet ama vücutları büyük olduğu için ya kendileri gibi bir erkekle birlikte oluyorlar ya da uzun süre evlenemiyorlar. Bu söylediklerim standart boy ama 80 kilonun üstü için geçerli.
Yanlış anlamayın etrafımda gördüklerimi ilettim.
Bu durum sizi mutlu etmemeli.
Bu şu gibi : sivilcrlerim var ama mutluyum demek gibi.
Çözümü varsa biraz dert edilebilir. Edilmeli.

Boyum 1.76 80 in üstündeyim ve gayet fit bir adamla evliyim. Demek ki neymiş genellemeler yanlışmış.

bende 1,64 boyundayım ve kilom 49,5 herkes ayhh çok zayıfsın, Yesene Yesene diye zorlar.
Size ne ya ben gayet mutluyum yıllardır bu kilodayım ne 1 kilo aldım ne de verdim çünkü kendimi böyle beğeniyorum. Değişmedim değişmeyeceğim de nokta. :)

demem o ki sizde mutluysanız lütfen değişmeyin devam edin aynı şekilde ;)

İnsanların ağzını kapatamıyorsun çünkü bizim insanımız her şeye bir şey söylemek zorunda hissediyor kendini ve sürekli nedenini bilmeden yorumluyorlar. Evlendim 4 kilo aldım zaten evlenirken de hafif topluydum iyice hamile gibi görünmeye başlamıştım bundan rahatsız oldum pko hastalığımı da etkiliyordu sağlık için 10 kilo verdim 50 kiloya düştüm boyum 156 cm anca o kilo aldığım zamanlarda aşırı olmasam bile insanlar hamile misin kilo almışsın ne olmuş böyle sana diye diye kafamı şişirdiler ben kilo verdim hatta normalimden aşağısına indim insanlar için değil sağlığım için çok şükür işe de yaradı :KK68:bu sefer şimdi kim görse ayy çocuk gibi kalmışsın yüzüne kilo daha çok yakışıyordu hastalık mı var isteyerek mi zayıfladın falan yani kimseyi mutlu edemezsin ve insanlar hep altında bir neden arar. Kesin kilo aldığımda evlendi kendini saldı demişlerdir zayıfladığım da da eşiyle problem mi oldu eşi mi beğenmedi de zayıfladı demişlerdir çünkü herkes imalı aslında her ikisin de mutluydum mutluyum yani :KK70:

hahaha çok tatlı bir konu olmuş malesef böyle işte bizim millet ramazanda 7 kilo aldım bayramda tek duydugum yüzün ay gibi olmuş ne kadar kilo almışşın ablan senden küçük görunuyor :KK57: hay nalet olsun diyorum içimden bayramdan sonra sporla diyetle verdim çenelrı kapndı cibiliyetini sevdiklerimin. Şimdi zayıfım ama mutlu değilim çünkü açım iki ucu b.klu degnek.

Eski sisman beni gordum sende...
Son cumlelerin gibi herkeze kizardim...
Ama simdi nakadar hakli olduklarini gordum..
Ben korkakmisim meger...
Yemek yeme bagimliligimdan vazgecmek fikrini aklima bile getirmeyip sismanlihimla mutluluk oyunu oynayacak kadar...bence sizde insanlara kizmayi birakin..zayiflik gibisi yok...gercekten sisman insanlar goze batiyor..yinede siz bilirsiniz

Boyum 1.76 80 in üstündeyim ve gayet fit bir adamla evliyim. Demek ki neymiş genellemeler yanlışmış.
Fark ettiyseniz ortalama boy dedim. Siz uzun boylusunuz.
Ayrıca genellemeler birkac istisna ile bozulmaz çünkü genelleme kesinlik değildir.
Ben çoğu insanda bunu görüyorum o kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X