Şişmanlıktan bıktım asla kilo veremiyorum

VanessaRinki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.130
Puanlar
113
95 kiloyum ne güzel veriyorum taktiği buldum ne güzel artık kesin zayıflarım diye.
1.5 yıldır hiç kilo veremiyorum
Akrabalarım anneannem sürekli şişmansın zayıflarsan anca öyle bakarlar Diyip duruyorlar olan bir şeyi anlatıyorlar onlar da kötü niyetli değil.
26 yaşına basacak neredeyse o kadar üzgünüm ki.
Şişmanlar ne erkekler ne kadınlar seviyor.

Önce dahiliyeye gidip şeker ve TSH baktırın. TSH yüksek olunca kilo verilmiyor. Tedavi başladıktan sonra diyetle sporla çok kolay verirsiniz.

Önce dahiliyeye gidip şeker ve TSH baktırın. TSH yüksek olunca kilo verilmiyor. Tedavi başladıktan sonra diyetle sporla çok kolay verirsiniz.
Kronik hastalığım var bu yüzden sık sık detaylı kan testleri yaptırıyorum.
Hormonal şeylerim tamamen normal.

O zaman biraz diyet ve hareket katmanız lazım hayatınıza. Maalesef öyle mucizevi zayıflama mümkün değil.

Zayıflamayı zorlaştıran bir hastalığınız hormonal durumunuz yoksa kolay kilo verirsiniz.Evde oturup kendinizi aç bırakıp sonra saçma sapan kürlere bel bağlamayın.....

Aburu cuburu sekerli icecekleri kesip biraz harketli olursan oyle hir verirsinki.
İradwli ol biraz ya. Etrafta bir cok kisi var kilolu herkes yemek yemeyi öyle seviyorki hobby olmus artik tikinmak.

Saglik sorunu olmayan herkes yapar

Uzman değilim sadece kilo verme konusunda kendi tecrübemden örnek verirsem başta 2 şey çok önemli; 1-kesin kararlı ve iradeli olmak. 2-kilo konusunu takıntı yapmamak ve buna streslenmemek.

şimdi iradeli olmakla kiloyu takıntı yapmamak maddeleri çelişkili gelebilir. Ama şunu kastediyorum mesela ben yüzlerce kez pzts diyete başlayıp kısa sürede bozmuş ve sonra suçluluk duygusuyla kendini yemiş bitirmiş biriydim.
Bir gün kendime dedim ki bu kez başlıyorum ama diyete değil, dengeli beslenmeye başlıyorum. Tabii öncesinde zihnimi buna hazırlamaya çalıştığım kendi kendime plan yaptığım bir süreç oldu. Bu kez abur cuburlara öcü gibi bakmamaya çalıştım ama canım çekse de yemiyordum meyve, ballı yulaf lapası gibi alternatiflere yöneliyordum porsiyonu abartmadan. Ha nadiren yediğim oluyordu ya da birinin doğum gününe gitmişsem mesela geri çevirmiyordum sadece küçük dilim uyarısı yapıyordum…
1-2 tane hariç sebze yemeklerini ağzıma sürmezdim mesela ama şu an en çok sebze yemeklerini seviyorum. Yanında yoğurt veya salatayla destekleyerek bünyem alıştı bir şekilde.
bu konularda kontrolü elinize almalısınız mesela ben her yemeğimi kendim porsiyonluyordum eğer ben yapmasam ailem tabağımı dolu dolu koyuyordu. Ama ben kontrollü koyuyordum ve genelde linç yiyordum “onla mı doyacaksın” diye..

bazı şeylere de mesafe koymak gerekiyor mesela ben kola ile çocukluğumdan beri canciğer kuzu sarmasıydım, ailem içirmemek için çok uğraşmıştı ama bir gün tık diye kendim bıraktım 10 yıldır ağzıma sürmedim
Yani neden böyle örnekler veriyorum. Benim gibi biri yapabildiyse diğer herkes de yapar gibime geliyor ya. Çünkü ben yemeğe ve abur cubura aşırı düşkün biriydim, hala da öyleyim aslında sadece kendimi dizginleme konusunda ilerledim. Hala 3-5 kilo fazlam var mesela ama kendimi sıkmadan, sağlıklı bir şekilde vermeye çalışıyorum.

ben o dönem imkanım olsa ilk etapta diyetisyene ve spora giderdim kesinlikle, sizin varsa deneyin bence. Gidemiyorsanız da şu an internette birçok kaynak var oradan beslenme ve spor konusunda fikir edinebilirsiniz. Ama bana kilo verirken en iyi gelen şey yürümekti. Vakit ve imkan varsa yürüyün. O dönem minibüs kullanmayı bırakmıştım mesela her gün toplam 2 saat yürüyordum. Asansör ve yürüyen merdiveni bırakıp normal merdiven çıkıyordum. Böyle şeyler bile sürece çok güzel etki ediyor.

Ama lütfen zayıflama çayıymış, zart zort kürüymüş, bilmem ne hapıymış gibi şeyler doktor reçetesi olmadan almayın ayrıca kendinizi aç bırakmayın, özellikle proteinden yoksun beslenmeyi düşünmeyin..

Yani kilo vermek maalesef kolay değil gerçekten zor. Ama şu da bir gerçek eğer karar verirseniz kilo verebilirsiniz. Bunun için en önemli şey yemek yerken ne kadar yiyeceğinizi önceden belirlemek. Çünkü biraz daha yiyeyim diye diye farkında olmadan tıka basa yemiş oluyorsunuz bu yüzden yiyeceğiniz miktarı önceden belirleyin tabağınızı baştan ayırın ve belirlediğiniz miktarın dışına çıkmayın bunu kararlı ve düzenli bir şekilde yaptığınızda kilo vermek çok daha kolay olur. İlk başta zorlanırsınız fakat zihniniz bir düzene alıştığı da biraz rahatlarsinz.

Ben biraz açık konuşucam. Kilo dediğiniz şey yemeyerek veriliyor. Gerçekten yemeyeceksiniz. Kaçamak yapmayacaksınız. Bir süre size bu hayatta haz veren birçok yiyecekten vazgeçeceksiniz. Hatta bazı geceler doymadığınızı aç uyuduğunuzu göreceksiniz. Kimse güle oynaya kilo vermiyor önce bunu bilin. Hastalığınız yoksa tamamen irade meselesi. Çok kilolu olsanız 95te kalmazsınız zaten. Üzgün olmak zayıflamaya yaramıyor karar verin bu yola baş koyun. 8 tane bademle koca bir öğlen geçirdiğimi bilirim.

asla kilo veremiyorum derken asla kilo veremezsiniz zaten.

beyin eyleme geçiyor niyetle başlıyor her şey.sağlık engeliniz yok ne güzel. bir diyetisyen ile zayıflayın lütfen. öyle bir kibrit kutusu peynir 4 kaşık diyen çakmalara değil. her şeyden yediren ölçü tutturanlara danışabilirsiniz. hareket, su,protein. kilo kaybederken kasların yanmasına engel olan protein ağırlıklı beslenme. su da zayıflamaya yardımcı.cildin sarkmamasına faydalı. 25 yaş civarı tam zatıflamayaşı. metabolizma yavaşlıyor.

aç kalarak beden şoka girip enerji kaybetmemek için yağları asla yakmaz. hayatta kalma modu mantığı.

sağlıklı beslenmeye geçin ya da. bir de yasaklar olmamalı canım isterse tadımlık modunda,nefsi köreltme ile azim ve istikrar sağlanır bence. iradenize güveniyorum. 40 yaşında zayıflayan biri olarak yazıyorum. kilo alıp veriliyor sağlık engeli olmadıkça. 1 kilo verseniz motive eder.

bir başlayın bir yerden.

Asla kilo veremiyorsunuz değil, asla iradenizi koruyamıyorsunuz üzgünüm. Kilo vermenize engel bir sağlık probleminiz yokmuş sanırım. Demek ki yemeye devam ettiğiniz için kilo veremiyorsunuz.
Çok yakın çevremde çok yakın arkadaşım dahil birkaç örneği var bunun bildiğim için konuşuyorum. Yıllardır kilosundan söyleniyor ama bunun için hiçbir şey yapmıyordu, kendisine de söyledim diyet ve spor yapmak dışında bir yolu olmadığını. Yıllar sonra artık canına tak etti, kan değerlerini düzeltti, spor ve diyet ile 10 kilo verdi şimdiden.
Annemin de yıllardır kilo problemi vardı birkaç kilo vermekten ileri gidemiyordu. Kilo vermesini gerektiren bir sağlık problemi oldu. Diyetisyen desteği ile 20 kilo verdi. Geçenlerde bebeğim ile parka gittiğinde annemi bebeğimin annesi sanmışlar. O kadar değişti, fitleşti. Kendine kızıyor yıllarca neden vermemişim diye.
Yani o yüzden diyet yapmaya, gerekirse diyetisyen ile ilerlemeye ve spor yapmaya mecbursunuz. Kilo veremiyorum diye hayıflanmak çare değil.
Kolaylıklar dilerim.

Evet bende 1ay önce gittim bana bi ilaç verdi 2-3 kilo zayıfladım ve iştahım çok kesildi

Evet bende 1ay önce gittim bana bi ilaç verdi 2-3 kilo zayıfladım ve iştahım çok kesildi
Benim de TSH yüksek çıkınca ilaç başlandı ve diyet yapmadan yavaş da olsa kilo verdim. Bir de akşam yemeğinden yarım saat önce bir bardak kefir içince ister istemez çok yiyemiyorsun ve kilo gidiyor.

İğneyle zayıflıyo herkes, doktora onu sor
arkadaşlar bunun zararları çok tehlikeli bu şekilde kafanıza göre önermeyin. eğer hormonal bir sıkıntı yoksa, sağlıkla alakalı soeun yoksa tek sorun boğazdır. her gün bir saat spor yapıp toplamda 2 bin kalori alsın nasıl kilo veriyor. bahsettiğiniz ilacı herkes kullanıyor ama çevremde öneren tek doktor yok, aksine sakın diyorlar kendinize zarar veririsiniz.

`