Şişmanlıktan bıktım asla kilo veremiyorum

Kilolu bir genç kız olarak o kadar kalbim kırıldı ki
akrabalarım bir davette kız yoktu demişti benim hakkımda o kadar kiloluymuşum ki kız denmezmiş bana.
Kalbim o kadar kırıldı ki kilolu olduğum için gördüğüm zorbalıkla sayamam
toplum şişman kadınlara hele hiç acımıyor.

Ne gibi zararları var obeziteden daha mı çok

Şişman kalmak bu dönemde tercihtir emzirdiğim halde şekerim düşsün diye deli gibi diyet yaptım sütüm de boldu bol protein az karb bol hareket mide ameliyatı peptit bir sürü yöntem var valla gmrdüğüm kşlodan ağlayan herkes yiyor

Ne gibi zararları var obeziteden daha mı çok
obezite elbette çok zararlı ama öncelik sağlıklı şekilde kilo vermek olmalı. hanımefendi ne tür kilo verme yöntemleri denediğini yazmamış. eğer herhangi bir sağlık sorunu yoksa kilo vermesi gerekiyor, veremiyorsa sorun burada yeme şeklidir. eğer konuyu biraz daha detaylandırırsa herkes daha iyi yönlendirir onu. mesela yukarıda aile içi gördüğü zorbalıktan bahsetmiş. belki de çok yeme sebebi psikolojik, bunu çözmek için önce psikolojik danışmanlık alması sürece daha çok yardım eder.

Bazen olmayınca olmuyor ama mecbur kalıyorlar ben bi 70 kiloyu 176 boyumla çekemedim 95 kg çok

15 kilo verdim ben 5 ayda. Size biraz ipucu verebilirdim , yaptıklarımı anlatabilirdim ama sizde kilo verecek ruh ve azim göremiyorum ben.

Önce karar vermek gerekiyor. Kararda sebat etmek gerekiyor. Bunlar yoksa kısır döngüye girip debelenip durursunuz.

Bana ipucu verebilirsiniz

Vanessa beni geçtin he.Oğullarım 7 yaş oldu askere gidicek ben daha doğum sonrası aldığım kilolarımı verememiştim.Boyun uzun kaldırıyor diye diye kaç yıldır taşıyodum kiloları. Ben bile 13 kilo verdim 5 ayda. Sağlığın bozulunca seve seve tutuyosun o boğazı korkudan valla.Ben de kronik hastayım.Tahliller alt üst gelince diyetisyenle başlamak zorunda kaldım.Tam o en en ideal kiloma bi 10 kilo kaldı. İğne de kullanamıyorum böbreklerimden zaten hastalığım.Millet çatır çutur iğneyle zayıflıyor. Yoksa ekstra hastalığın sor doktor doktoruna.Daha gepegençsin.

Ben sizi bildim bileli hep ayni konuyu açıyorsunuz peki kilo vermek için ne yaptınız bugüne kadar?
Kilo almak bir günde olan birsey değilse(degil)vermekte bir günde olmayacak,yaşınız genc,günlük yürüyüşler, 2 öğün beslenme ,kalori hesabı yapma ,Karatay usulü beslenme vb bir çok sağlıklı beslenme seçeneği var,diyetisyen desteği de alabilirsiniz ve kararlı olursanız zaten kilo verirsiniz bir saglik probleminiz yoksa.
Ama oturduğunuz yerden kilo veremezsiniz. Öyle bir mucize yok.(igne vb şeyler var ama uzun vadede zararları olacaktir o sebeple zaten seçenek degil)

İğneyle zayıflıyo herkes, doktora onu sor
Arkadaşım kullandi,hızlı kilo verdi ama pahalı bir ilaç,bıraktığı an eski iştahı ve alışkanlıklarına döndüğü için kilo aldi,belki ilaçtan önceki kilosundan bile fazla kilosu şu an.
Sürdürülebilir değil,iradesi ve kararliligi olan insanlarda faydalı olabilir(vücuda zararları tartisilir)ama aliskanliklar değişmezse kisa süreli bir ćözum,başa dökülüyor çok kolay bir şekilde.

Bu yaz alkolü biraz fazla kaçırınca 2-3 kilo aldım. Yaş da kemale erdi daha da alırsam veremem deyip olaya el koydum hemen. Diyet yapamıyorum çünkü zaten sağlıklı besleniyorum ve az yiyorum. Hayatımdan yiyecek olarak çıkarabileceğim bir alışkanlık yok. O yüzden spora başladım. 3 haftadır aksatmadan gidiyorum. Hatta kendi günüm olmayan günlerde bile eşim gidiyorum diyor peşine takılıyorum, arkadaşım hadi gel diyor onunla da bir posta spor yapıyorum. Böyle böyle son 5 gündür aralıksız spor yapmışım.

Gencecik kızsın, hormonlarda sorun yok, sağlıklı beslensen ve spor yapsan çatır çatır gider kilolar. Ama sende o irade yok. Ancak ağlarsın kilo veremiyorum diye.

Aslında yemeyerek kilo verilir kısmına katılmıyorum kilo ,boy ve vücut ölçülerimle yapay zekaya diyet ve spor programı hazırlattım 10 kilo verdim iki ay gibi sürede ve geri almadım sağlıksız atıştırmalıklar zaten yoktu hayatımda
Su içmeyi arttırdım
Her öğüne salata ekledim
Sebze yemeklerini arttırdım
gün ve davetlerde bazen de tatlı krizleri sonucu tutarlı kalmadım
Durumu yazınca ona göre sporu ve menümü düzenledi bir ara böyle bir sorunum oldu bitki çayı içiyordum saatini erkene çekti gibi

Şu anda regl dönemindeyim ona göre düzenledi menü ve sporu önemli olan kararlı olmak verilmeyecek bir kilo değil

Son düzenleme:
Valla kilo daha da sağlıksız baksan onun da daha nadir etkileri vardır
bogazini tutamayan , spor yapamayan biri icin igne bir cözüm degil sevgili @gisla , verse bile geri alacak , yan etkilerini göze almasi sacma olur. yorumlari okudugum kadariyla uzun süreli bir kilo sorunu var ve durup durup konu aciyor. igneyle 5 kilo verse , biraktiginda 10 kilo alacak. kiloyla bas edebilmek icin kafayi degistirmek gerekiyor. ki igneyle bile hareket etmesi gerekli ki verim alabilsin.

benim de uzunca bir süre kilo problemlerim oldu. (hala süreci tamamlamadim , ideal kiloya yaklasik 10 kilo kaldi )gercekten karar verip harekete gecmek geriyor , oturdugun yerde mucize oldugu falan yok.

`