Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
9 degil 10 değil 11,5 da sizi arayamiyorsa sizde çocuklarınızı o saatte dışarda oynatamazsinız :KK66:
Ay git sen burdan konu bir yerde kedi köpeğe bağlanıyor:D hadi git bi kahve iç annem :D

Sizin için gece 12 uygun bir saatken öğlen 12 mi tartışmaya müsait?
Gece o saatte çocuğun dışarıda işi ne ? Tamam çok muassır devletler konumunda değiliz ama o kadarda taşra değiliz sağlıklı bir yavru 12 de dışarı da olmaz!

Öğlede sadece pazar içinse bilemedim ortak karar nasıl çıkmış ve haberiniz yok?

O değilde bu sıcakta nasıl salıyorsunuz çocukları dışarı? Güneş insanın beynine geçiyor resmen. Yönetim böyle bir karar aldıysa uymak zorundasınız. Sizin için demiyorum belki de çocuğunuz sessiz oynuyordur ama bazı çocuklar,aileler varki çığır bağır ve vurdumduymaz asla görgü saygı bilmeden yaşıyorlar. Daha önce oturduğum bir evde illallah etmiştim. Yönetime sorun, biraz da sakin olun abartılı tepki vermişsiniz.

bu alınan karardan sizin haberiniz yok muydu? aslında gayet mantıklı bir karar, herkes de uygulamalı. 12 dendiyse 12dir, sizin veya bir başkasının mantıksız bulması bu durumu değiştirmez ancak yarım saat için de kuralı ihlal ettiniz, çocuğu yarım saat sonra dışarı salmalıydınız uyarısı da biraz abes kaçmış. çocuk gürültü yapıp rahatsızlık vermiyorsa tabii.

Şehirde yaşıyorsanız saat 11de çocuk seslerine maruz kalırsınız. Çocuk sesi yoksa araba sesi, sokaktan geçen insanların sesi, havlayan köpeklerin sesi var onları da mı susturacaksınız? Sizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.
Asıl sizin gibi doğurup sokağa salan bas bas çığıran çoluk çocuk hurralar dönün köyünüze dağınıza 🤣🤣🤣🤣

Valla kendim bi bebe büyütüyor olmasaydım "Yav çocuktur, evde nassı dursun?" derdim de, duruyor arkadaşım. Pandemi gibi bir sene kapanmalarda basan sıkıntılar haricinde sabahtan 12ye kadar filan durabiliyorlar sessizce, eğer güzelce ilgilenirseniz. Ha ilgilenmem yemek yaparım, ilgilenmem tv izlerim, ev işim var süpürge açarım zart zurt başka şeylere gidiyorsanız, sıkılır sarar o çocuk yaşına göre ve alıştığı şeyi ister (Hep bahçeye salıyorsanız hep bahçeyi ister tabii).
Neye alışırsa o.

Yaş aldıkça da zaten evde oyalanacak oyun dünyası da ayrıca gelişiyor, dışarıda oynayabileceği oyunların da çeşitlendiği gibi.

Mahallem, seneler içinde git gide değişti, apartman kültürü olan ailelerin yerini, daha farklı kültürlerden aileler aldı ki artık bilmiyorum; herkesin apartman kültürü de kendine olmuş zaten. Ne cumartesi koyarlar ne pazar, çocuklar yazın sıcak bağrı da dahil bahçede bağıra çığıra oynar oldular ki ben annelerinden "Çocuğum bağırmayın, bağıracaksanız içeri gelin, insanları rahatsız etmeyin!" ikazı işitmedim daha; apartman bahçesi çocuklara tahsis değil işte, ortak alan. Sizin konunuzda bir saat aralığı konuşulmuş ortak karar alınmış (Bu karar alınırken siz neden yoktunuz o da tuhaf; hep beraber alınan bir kararsa, sizin de oylamada olmanız lazımdı), karara uyulur bir şekilde. Ancak itiraz ve sorgulama hakkınız elbette var.

Neyse; arkadaşlar demişler ya 12ye kadar uyumak nasıl bir kafa filan, uyunur. İnsan hasta ise uyur, ağır ilaçlar kullandığı dönemde uyur. İlaçlar uyutsun diye verilirdi zaten ama ona karşın o çığlık seslerine uyanırdım. :) Valla dünya benim etrafımda dönmüyor deyip çok tolere ettim hasta halimle ancak dünya sizin de etrafınızda dönmüyor. 30 dkdan çocuğunuz evin içinde kriz geçirmeyecekse, 12 oluvermiş ne olacak?

90lar çocuğuyum, bahçede oynasınlar çocuklar, desteklerim ancak daha anneleri "Nazi kampı mı buraaağğğğ çocuğum istediği gibi oynarrr istediği saatte"demeye getiriyorsa cıks, oynamasın öylesi çocuklar lütfen. Annem bir şikayet alsa yerin dibine girerdi, bir kural getirilse ona göre davranır evde idare eder ya da nazik kıçını kaldırır parka götürür, başımda refakat ederdi. :) Yani 90larda da vardı apartman kültürü de işte, kimine yoksa artık bilemeyeceğim.

Çocuk yaşına göre evde oynatılabilir, biraz ilgi yeter demiştim. Evet, sessizce oynayabiliyor çocuk, heyecana kapılıp arada bağırsa da evde olduğu için gelip kimse "Sustur çocuğunu" diyemez, özel alanımız. Ama bahçede derler işte, orası ortak kullanım, merdivenleri kullanırken dahi oğluma "Sesini kontrol et kuzum" der açıklarım, apartman içinde, insanların kapılarının önünden geçerken de yüksek sesle konuşturmam. Bunlar hep apartman kültürüdür.

Birbirimizi müstakil evlere, köylere iteleyerek yaşanmaz; birlikte yaşanıyorsa, herkesin alanına saygı duyulması gerekiyor. Bahçe özel mülkünüz değil, üzerine bir kural getirildiyse yönetim tarafından ya uyarsınız ya da itiraz edecekseniz, bunu inatlaşarak, "Çocuğum inerr!"diye direterek yapmazsınız. Sitedeki diğer çocuklu ailelerle bir araya gelin ve birlikte itiraz edin saatlere, taraflar meramını anlatsın, o zaman çözüm bulunur.

Asıl sizin gibi doğurup sokağa salan bas bas çığıran çoluk çocuk hurralar dönün köyünüze dağınıza 🤣🤣🤣🤣
Terbiyesizlik yapmadan yorum yap. Klavye arkasına saklanıp lağım ağzını buraya boşaltma. Herşeyden önce ahlakınız olsun, herşeyden önce kendi insanlığınızdan utanın.

Ben konu sahibini arayan adamın çocuğu camdan görüp de aradığını hiç sanmıyorum, o çocuk gürültü yapmış demek ki adam da duymuş. Müneccim mi adam çocuğun dışarıda olduğunu hissetsin de arasın kadını.
Ya zaten saatin cok da onemi yok tam karşımda 2 erkek bebeliler var sürekli çığlık çığlığa oynuyor ve ağliyorlardı gecen sene kaç sefer belli ettim rahatsızlığimı bu sene iç oda da oynattırıyor rahat ettim biraz çok rahatsız edici durmadan çocuk çığlığı duymak ( penceremi açıp aynı sekilde bağırdıgımı biliyorum nasıl delirdim tahmin et) 🤣

Cocuk yapmayi yasaklayinda olsun bitsin kokten cozum😐😂 cok parasi varsa mustakil ev tutsun😏 kaldiki sanki sabah 6dan bahsediyor.. saat 11.30.. hic covuk olmadiniz sizler boyle dogdunuz dimi? Cocuklar ses bile yapmiyormus
Site olunca kurallar oliyor işte rahatsızsa konu sahibi müstakil tutup rahat edicek yanlış kişiye yanlış tavsiye verdin

Az önce tanımadığım bir numara aradı saat 11:20 civarı. Çocuk dışarı çıkalı 15 dakika olmuş. Bana diyor ki, çocuğu eve alın. 12'den önce dışarıda oynamak yasak. 40 dairelik dairede böyle bir saçmalık yapılabilir mi? Ben de sinirlendim ve "saat 9 değil, 10 değil. 11 buçukta neden beni arayıp çocuğu eve alın diyebiliyorsunuz, çok şikayetçiyseniz müstakil ev tutun. 40 dairelik apartmanda oturup bahçede oynayan çocuk istemiyorum da ne demek, Nazi kampı mı burası" diye çıkıştım, ve telefonu kapattım. (sonradan numaralara bakınca adamın en iyi anlaştığım komşumun kocası olduğunu gördüm🥴)
Açıkçası komşumla durduk yere kötü olmak istemiyorum ama söylediklerimden de haksız değilim. Sabahın erken saatinde çocuğun kapının önüne çıkmasına izin vermem ama 12'ye kadar Apartmannın bahçesini çocuklara yasaklamak nedir yahu? En başta insan haklarına aykırı

Not: çocuklar gürültü falan yapmıyordu, kendi hallerinde çardakta oturmuş konuşuyorlardı. Saat ölenin 11'inde çocuk cıvıltısından rahatsız olmak da nedir. Ayrıca 11'den sonra normal şartlarda öğle saatidir. O saate kadar uyuyan keyfinden uyuyordur. O zaman ben de 3'e kadar uyuyacağım deyip saat 3'e kadar çocuklarınızı dışarı çıkartmayın diyeyim.
Gece çalışanlar da hasta vardır keyfinden diye düşünmeyin siz öyle düşünürseniz diğerleri anası keyfinden sabahtan salıyor der çocuğu . Bana 12 makul bi saat gibi geldi.

Of çocuk gürültüsü çekilmiyor ama ne yalan söyleyeyim hele bağıra bağıra top filan oynamaya başladılar mi site içinde iskence gibi ben doğum yaptığımda annemlerin sitede kalmıştım az ötede çocuk parkı olduğu halde site içinde oynuyorlardı sabahtan gece yarısına kadar değil bebek koca insan uyuyamıyorduk o seslerden

Peki bu kararı kim aldı sitede? Oylama mı yapıldı? Sizin nasıl haberiniz yoktu ve diğer çocukların ailelerinin?
Oylama falan yok. Bunlar sürekli sorun çıkaran tipler. Yönetici de kendi başından atmak için böyle bir karar almış. Üstelik haber verme gereği bile duymadan.

Of çocuk gürültüsü çekilmiyor ama ne yalan söyleyeyim hele bağıra bağıra top filan oynamaya başladılar mi site içinde iskence gibi ben doğum yaptığımda annemlerin sitede kalmıştım az ötede çocuk parkı olduğu halde site içinde oynuyorlardı sabahtan gece yarısına kadar değil bebek koca insan uyuyamıyorduk o seslerden
İşte insan hep kendini haklı buluyor ben de size katılıyorum . Makul bi saat olan 12 demişler bunun lafını yapmak anlamsız. Ay iyiki böyle komşularım yok .

Sitede iki park bi tane spor alanı olduğu halde ısrarla otoparkta top oynayan çocuklar var şikayet edildiğinde o çocukların aileleri karşı çıkıyor zor gerçekten zor yani bu durum göçten mi kaynaklandı insanlar kabalığı nasıl bu kadar benimsedi neden herkes sadece kendi durumundan yola çıkıp kimseyi önemsemiyor

Bide şuna değinmek istiyorum evimi aldığımda 2 vardiya çalışıyordum şu an 3 vardiya oldu ve gecede çalışmaya başladım yani stabil kalmıyor iş durumunuza göre ev seçin durumu mümkün değil
Saygı duymak bu kadar zor olmamalı çocukları evden gönderip keyif çatmak daha kolaydır ama tabi

Allah aşkına çocuğunu bahçeye gönderen anne neden çocuğuna sabredemeyip göndermiş oluyor, böyle saçma bir şey olabilir mi? Ben oğlumu akşam üzeri güneş geçtikten sonra çıkarıyorum mesela, sabredemediğimden değil sosyalleşsin, oyuncaklarını paylaşmayı öğrensin, dili daha da açılsın diye her akşamüzeri çıkarız, şimdi bunun nesi yanlış. Pandemi zamanı dört duvar arasında kaldı çocuklar diye üzülüyordu herkes, şimdi de öğlenin 11inde dışarı çıkmasınlar diye veryansın ediliyor. Öğlen 11, tekrar söylüyorum öğlen 11 (!) Pazarsa pazar 11e kadar uyuyan insana göre neden hareket edeyim ki ben, 9 filan olur tamam da 11 nedir Allah aşkına. Yaz geldi, mis gibi hava güneş yeşillik varken çocuklar neden eve hapsolmak zorunda, ve bu nasıl normal karşılanır ben şok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X