Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah aşkına çocuğunu bahçeye gönderen anne neden çocuğuna sabredemeyip göndermiş oluyor, böyle saçma bir şey olabilir mi? Ben oğlumu akşam üzeri güneş geçtikten sonra çıkarıyorum mesela, sabredemediğimden değil sosyalleşsin, oyuncaklarını paylaşmayı öğrensin, dili daha da açılsın diye her akşamüzeri çıkarız, şimdi bunun nesi yanlış. Pandemi zamanı dört duvar arasında kaldı çocuklar diye üzülüyordu herkes, şimdi de öğlenin 11inde dışarı çıkmasınlar diye veryansın ediliyor. Öğlen 11, tekrar söylüyorum öğlen 11 (!) Pazarsa pazar 11e kadar uyuyan insana göre neden hareket edeyim ki ben, 9 filan olur tamam da 11 nedir Allah aşkına. Yaz geldi, mis gibi hava güneş yeşillik varken çocuklar neden eve hapsolmak zorunda, ve bu nasıl normal karşılanır ben şok
Okuduğunuzu anlama sorununuz var sanırım . Yarın çok hasta olur çocuğunuz bir pencereyi açayım oksijen alsın dersiniz sabah çocuk sesinden uyanabilir. Gece nöbet tutan doktor polis işçiler var izin verirseniz sabah köründe de eve geliyorlar bi 11 e kadar uyusunlar . Akşam kimse dışarı çıkmasın demiyor. Bi çocuk sizde yok . Orta yolda buluşup makul kararlar lın dedikçe çirkinleşiyorlar. Ayy Allah korusun böyle komşulardan çocuğum var her yer yanabilir size göre . Kimsenin özel alanınıza saygınız yok

Ben bunu algılayamıyorum galiba. Çocuk sesinden rahatsız nasıl olabiliyor insan. Bizim sitede çocuk sesi inşaat sesi pazar sabahından vs başlıyor biz ailecek hiç şikayetçi olmuyoruz çünkü insanlık hali. Nedir yani ses çıkınca noluyor. Sanki bana prenses kate.

Oluyorum valla. Olurken izin alayım madem bir daha.

Ben bunu algılayamıyorum galiba. Çocuk sesinden rahatsız nasıl olabiliyor insan. Bizim sitede çocuk sesi inşaat sesi pazar sabahından vs başlıyor biz ailecek hiç şikayetçi olmuyoruz çünkü insanlık hali. Nedir yani ses çıkınca noluyor. Sanki bana prenses kate.
Olabilir bu ülkede kendi balkonunda şortla gezenden rahatsız olana tutun . Konser verenlere kadar rahatsız oluyorlar herkes her şeyden rahatsız olabilir. Siz rahatsız olmuyorsunuz diye herkes size uymak zorunda değil. Onlarda size uymak zorunda değil bunun iÇin oylama veya orta makul yol bulunabilir .

Allah aşkına çocuğunu bahçeye gönderen anne neden çocuğuna sabredemeyip göndermiş oluyor, böyle saçma bir şey olabilir mi? Ben oğlumu akşam üzeri güneş geçtikten sonra çıkarıyorum mesela, sabredemediğimden değil sosyalleşsin, oyuncaklarını paylaşmayı öğrensin, dili daha da açılsın diye her akşamüzeri çıkarız, şimdi bunun nesi yanlış. Pandemi zamanı dört duvar arasında kaldı çocuklar diye üzülüyordu herkes, şimdi de öğlenin 11inde dışarı çıkmasınlar diye veryansın ediliyor. Öğlen 11, tekrar söylüyorum öğlen 11 (!) Pazarsa pazar 11e kadar uyuyan insana göre neden hareket edeyim ki ben, 9 filan olur tamam da 11 nedir Allah aşkına. Yaz geldi, mis gibi hava güneş yeşillik varken çocuklar neden eve hapsolmak zorunda, ve bu nasıl normal karşılanır ben şok
Bu arada burası yazanların yaşadıkları yerler gibi çocukların ordu halinde oynayıp tüm gün gürültüden evde durulmayan bir bölge değil. Her apartmanın kendi bahçesi, kamelyası, yeşil alanı vs var. Aralarda yeterli mesafe de var. Burada öyle azmış, sağa sola saldıran çocuk da görmedim. En fazla bahçelerinde birbirleriyle şakalaşıp, gülüp eğlenen çocuklar. Sanırım aşırı tepki verenler Bağcılarda Esenyurtta vs yaşayıp oradaki tiplere ses çıkartamayıp burada hıncını almaya çalışanlar ama konu onların tahayyül ettiğinden farklı.

arkadaşlar çocuk neden öğle saatinde bahçede oynayamasın ? sabahtan geceye kadar sokaklarda oynayan çocuklar değil miydik biz ? yakar toplarımızla kahkahalarımızla saklambaçlarımızda ip atlarken güm güm seslerimizle sokakta oynamadık mı ? şimdi bu zamanda zaten çocuklar oynayacak alan bulamıyor bir apartmanın ve sitenin bahçesi var bulabilirlerse bırakın çocuklar sabah çok erken ve gece geç saatde olmadığı sürece gönüllerince oynasınlar yahu...

Bu arada burası yazanların yaşadıkları yerler gibi çocukların ordu halinde oynayıp tüm gün gürültüden evde durulmayan bir bölge değil. Her apartmanın kendi bahçesi, kamelyası, yeşil alanı vs var. Aralarda yeterli mesafe de var. Burada öyle azmış, sağa sola saldıran çocuk da görmedim. En fazla bahçelerinde birbirleriyle şakalaşıp, gülüp eğlenen çocuklar. Sanırım aşırı tepki verenler Bağcılarda Esenyurtta vs yaşayıp oradaki tiplere ses çıkartamayıp burada hıncını almaya çalışanlar ama konu onların tahayyül ettiğinden farklı.

Maltepe’de gayet nezih bir mahallesindeyim şimdi ne olacak?

Herkesin çocuğu aynı değil ki kimisi var gıkı çıkmıyordur. Zaten çıkacakta site havuzlu giriş katta oturanlar sabah 9 da çocuklarını burakıyo havuz sesi ki çok normal ses çıkarmaları . E o giriş kattaki adama da yazık. Kural sadece az gelişmiş toplumlarda uygulanır. Zaten bilinçli aileler bunu kendiliğinden yapmaz . Suistimale açık bi toplum olduğumuz iÇin 12 kuralı site sakini için mantıklı.

Öyle demeyin premsesler 12 ye kadar uyuyacak :) sanki gece 11 den ya da sabah 9 dan bahsediliyor. Bırakında öğlen vakti oynasin bı zahmet çocuk ya. Sizde kulaklığınizi takip uyuyun akşama kadar.

Benim alt kattaki komşumun çocukları resmen duvarlara tırmanıyor. Kadın kusura bakma dedi. Ben sorun etmedim. Hatta çalışan kadınım. Burada çok konu açıldı çocuklar evde koşturuyor şikayet ettim diye. Evde koşturmalarına karşı çıkılması a hak veririm ama sokak ta oynayan çocuklara da ket vurulmasın artık.benim apartmanda evim. Arkada park var. Özellikle camı açıyorum çocuk cuvıltısı gelsinn diye. Herkesin anlayışı farklı demekki. Oyun çağındaki çocuktan yetişkin tavrı beklemem. Çok şükür ki 90 lar çocuğuyum. Dibine kadar yaşadım çocukluğu.
bende özellikle parka ve okula bakan oralara yakın yerlerde oturdum çocuk cıvıltıları için :D evde gümgümgüm ses yapılmadığı sürece sabah erken gece geç saatde gürültü yapılmadığı sürece apartmanın bahçesinde oynasınlar bir zahmet bir daha kimse çocuk olamayacak zaten haftaiçi okul var ... tatillerde ödevler var eve kapandık pandemi de çocuklar çocuklarla oynaya oynaya büyür o enerjilerini nereye boşaltsınlar yazık ama yani üzülüyorum şimdiki çocuklara :(

Maltepe’de gayet nezih bir mahallesindeyim şimdi ne olacak?
Sen ayrısın bacım. Sen ve birkaç kişi daha trollük peşindesiniz. Olayın özüyle hiçbir ilginiz yok. Profil mesajlarınızı gördüm. İşiniz gücünüz milletin konusunu sabote edip "nası da lafı goydum, gördünüz mü nası da şunu şunu dedim ahaha" deyip birbirinizin minik egolarını tatmin ediyorsunuz. Konu birazdan kapanacak. Az daha oynayın

Öyle demeyin premsesler 12 ye kadar uyuyacak :) sanki gece 11 den ya da sabah 9 dan bahsediliyor. Bırakında öğlen vakti oynasin bı zahmet çocuk ya. Sizde kulaklığınizi takip uyuyun akşama kadar.
Sizin için çok üzüldüm . Muhtemelen ev hanımı ancak ev hanımlığı da size yetersiz geliyor . Çalışan hasta yorgun vs insanlara aşağılayıcı konuşma itemleri kullanmak , hayatından mutsuz olan genelde siz yapıda kadınlarda oluyor. Bunları da büyük bir sinirle reddedersiniz muhtemelen :) umarım sizin de hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda toplum size aynı hoş görüsüzlükle davranır

Yine iki tarafında kendini düşünüp haklı bulduğu bir durum. Ama orta yolu bulunmuş bir saat belirtilmiş. Bence bu saate uymak o kadar da zor değil. Cocuklarımıza eve girme saati kuralı koyabiliyorsak kaçta cıkacağı da kural olabilir bence. 12 de esir alınabilecek bir saat dilimi değil.

Ay benim İstanbul’da Bahçeşehir’de oturduğum daire havuza bakıyordu. Yazın çocuk sesleriyle uyanıyordum. 🤦🏻‍♀️ Gece işi yapan insanlar tabii ki gündüz uyumak ister ama bu gibi siteler de sosyal alan sağlıyor ve insanlar bu yüzden tercih ediyor. Benim oturduğum sitelerde Pazar günü 10’dan sonra tadilat ve taşınmaya izin vardı. Çocuk sesi hiç bir zaman gündem olmadı.

Sizin için çok üzüldüm . Muhtemelen ev hanımı ancak ev hanımlığı da size yetersiz geliyor . Çalışan hasta yorgun vs insanlara aşağılayıcı konuşma itemleri kullanmak , hayatından mutsuz olan genelde siz yapıda kadınlarda oluyor. Bunları da büyük bir sinirle reddedersiniz muhtemelen :) umarım sizin de hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda toplum size aynı hoş görüsüzlükle davranır

Yok valla güldüm sinirle reddetmek kenarda dursun :) mutsuz ve saldırgan kim yorumlardan belli oluyor zaten. Gündüz vakti çocuk sesinden rahatsız olacak kadar bencilsiniz bu kadar basit. Birtek çalışan siz değilsiniz.

Dedi gürültü yapan kadın.

Sen ayrısın bacım. Sen ve birkaç kişi daha trollük peşindesiniz. Olayın özüyle hiçbir ilginiz yok. Profil mesajlarınızı gördüm. İşiniz gücünüz milletin konusunu sabote edip "nası da lafı goydum, gördünüz mü nası da şunu şunu dedim ahaha" deyip birbirinizin minik egolarını tatmin ediyorsunuz. Konu birazdan kapanacak. Az daha oynayın
Hep yaptiklari sey bu tayfanin😐😂 alis bence kiskirtma hepside ayni kisiler anca sana bana begenmedim atarlar birbirlerine begendim wuhuuu😐😂😂

Ay benim İstanbul’da Bahçeşehir’de oturduğum daire havuza bakıyordu. Yazın çocuk sesleriyle uyanıyordum. 🤦🏻‍♀️ Gece işi yapan insanlar tabii ki gündüz uyumak ister ama bu gibi siteler de sosyal alan sağlıyor ve insanlar bu yüzden tercih ediyor. Benim oturduğum sitelerde Pazar günü 10’dan sonra tadilat ve taşınmaya izin vardı. Çocuk sesi hiç bir zaman gündem olmadı.
Zaten gündem olmazsa sorun yok mesela bende gündem yapmam ama bana komşum rahatsızlığını dile getirirse onun da memnun olması adına orta yol düşünürüm. Konuyu çok savundum o sitede oturuyorum sanılacak 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back