Sitede Kayınvalide Yokmu Hiç

ben görümceyim

lise 1 zamanlarında abim evlendi ki abimle çok yakınızdır 2 abi olunca babamdan değil onlardan izin alırdım düşün herşeyimle onlar ilgilenirdi

ilk zamanlar çok kıskanmıştım ama hiç bi zaman belli etmedim içten içte kıskandım kötü de davranmadım hakkım yok çünkü

benim ailem hiç karışmadı karşı apartmanızda oturuyorlar annem ayda yılda bi giderdi o da telefonla aradı kızardm hatta telefonla ne diye arıyosun gidelim işte diye evlenince anladım neden olduğunu

şimdi başka şehirde yaşıyolar çok severim gerçekten tek kötü huyum arayıp sormamam nadirdir telefonla hal hatır sormam ama sadece ona değil abimi de aramam sevmiyorum telefonda konuşmayı

karşılıklı ama kaç senedir evliler bi kere kötü söz ima duymadım bana ve aileme karşı hep saygılı davrandı sağolsun

uzakta oldukları ve yengem çalıştığı için bütün izinlerini burda geçirirler hasret gideririz tatile gideriz

inan yaştan da oluyor ben 15 16 yaşlarımda kızıyordum işte aramadan niye gidemiyoz niye uğramıyor ama demek ki yanlışmış düşüncelerim

bak anlatınca özlediğimi hissettim bayadır görüşemedik

Ben Gelinim Fakat, Gelindaşlar Kızmasın..
Boş Zamanımda Gelinlerin Çoook Hatasını Anlatabilirim..

ben görümceyimbir tanede benim görümcem var,kardeşimin ne etlisine karıştım ne sütlüsüne,görümcemden yanada sorunum yok allaha şükür

Son düzenleme:
Hem görümceyim,
Hem gelinim,

İki durumunda sorunlarını tecrübe ediyorum. Kendi görümcem beni pek sevmez. Eşimin annesi babası ile de pek uyuşmuyoruz.

Bende bizde ki gelin adayını pek sevemedim daha. Nişanlılık evresindeler şu an çok tanımıyorum kendisini ama bu devrede bende iyi intibah bırakmadı diyebilirim. Bazen düşünürken kendi hissettiklerim ile görümcemin bana hissettiklerini karşılaştırmaya çalışıyorum. Çok farklı şeyler. Biz de daha manevi sorunlar vardı, düşünce yapılarımız uyuşmuyordu. Ama kardeşimin nişanlısı ile ilgili olanlar tamamen maddi sorunlar.

Burada k.validelerden yakınan gelinler çok fazla olabilir. Ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki bir o kadar gelininden şikayet eden k.valide var. Gelin burada anlatırken k.validesi de komşularına akrabalarına anlatıyor olabilir Onlarında ne düşündüğünü anlamak zor olmasa gerek. Konu sahibi ben hiç gelininden şikayet eden k.valide görmedim diyemezsin değil mi?

Bu gelin kaynana sorunları ile ilgili çok konu açılmasını doğru bulmuyorum ben. Misal sizi çok sıkıştıran zorlayan bir sorun olur konu açılır. Ama bana şunu dedi bana bunu dedi gibi sonradan üzerine bir bardak su içip unutacağınız şeylerle ilgili konu açılıyor ve eşin ailesine saydırılıyor hoş değil. Geçenlerde biri konu açmış eşi kuzeniyle chat yaparken bir kaç cümle saydırmış. Çok rahatsız olmuş haklı olarak. Burada onlarcası yapılıyor. Bende hatırlıyorum geçen sene bir k.valide konu açmıştı gelinine sarmıştı epeyce tepki aldı.

Son düzenleme:
bende görümce adayıyım

benım gorumcemın en buyuk bedduası bana karsı ''insallah sizin gelınınız senden bin beter olsun'' derr,hiç kafası calısmıyor gorumceciminn ayoll ozaman biz daha iyi anlasırız..kafa dengım biri
k.valideminde bedduası su sekılde ''insallah oğlun olsunda elin kızı senın yaptıgın gibi kapsın--bunlar evliliği el kızının kapması olarak goruyorlar neyse--- kapsınki benım neler hıssettiğimi anla''..

toyluk dönemi olur ya ilk bas hem yenı evlenen çifte hemde o yenı evlenenın cevresı (kızın annesi,k.validesi-gorumcesı,kaynı-abisi ,ablası vsvs) işte o devir gecene kadar kimse kimseye nasıl davranacagınızı bilemez,bu davranışlar genelde çok uçlarda olur ya cok ıyı yada çok kotu.. aradaki dengeyı tutturamaz bi turlu.. tabi burda öenmli olan bence önyargılı olmamak lazım..

birde aklıma gelmısken ben cektım sende cek mantıgıyla yaklasanlarıda hiç anlamıyorum cidden...
mesela x teyzemın gelını otogardan eve taksıyle gelmıs sonra y teyzemde dıyorki yuruseymıs essek gibi az bi mesafe nede olsa diyor.. x teyzem dıyorki niye yurucekmıs az veya uz niye eziyet ettıreyımkı ,beni biliyosun eziyetın alasını cektım bızımkılerden(k.validesınden bahsedıyor)..sonra y teyzemde dıyorki aman iyi yarın bırgun basına çıkarsa karısmam... ----- ne bu yahuuu.. y teyzem xteyzemi kıskırtıyor kaynanalık yapması konusunda... merak edıyorum bu y teyzemın birde kızı var aynı sey ona yapılsa hosuna gıder mı acaba?!!!

veya baska bi ornek vereyım yenı evlıyım bi arkadasım geldi evime oturuyoruz filan..sonra arkadas dediki,kaynanan sana hizmet etsın sen nıye ona edıyosunki aha boyle yat benım gibi bacak bacak ustune at cayını eline versın senin!! onca yıl okumussun bide hizmet mı edıcen kadına... bu arada arkadas bekar.. bu sekılde gelını kıskırtmak isteyenlerde çok...
sonuc itibariyle kaynanalıgı gectım.. benden 30 yas buyuk insan tutupta kendıme mi hizmet ettirecem -her ne kadar yıldızlarımız barısmamıs olsada- ayıpyaaa...

bende bigun topık acıcam bir gelın olarak özeleştirilerınız diye.. bakalım kaç kişi gercekten doğruları yazacak yada actıgım konuyu örtbas etmeye calısacak merak edıyorum

ben bir ara burada birine allah sana senin gibi gelin versin demiştim,niye beddua ediyorsun demişti,halbuki kendisinin çok iyi olduğunu iddia ediyordu

bn görümceyim ama gelinle bir problemim yok..sadece bnide kendi ablası gbi görüp ayda birde olsa bna gelsin istiyrm çünkü bn gidiyorum onlara ama ne diim bnm kardeşimde de ailesine karşı bi tutkunluk yokki... eminim hadi gel bugün ablama gidelim dese eminim gelin bişey demez...sonuçta çalıştığım için kızcağız gündüz gelemez,h.sonu gelse eşim evde...

ben bir ara burada birine allah sana senin gibi gelin versin demiştim,niye beddua ediyorsun demişti,halbuki kendisinin çok iyi olduğunu iddia ediyordu

farkettiyseniz kendim için '' mükemmelim,süperim,iyilik tanrıçasıyım,mesmeleğim'' gibi sıfatlar kullanmadım

cidden bu sitede gelininden şikayet eden kayınvalide görmedim,gerçek hayatta da fazla görmedim açıkçası yaşım itibariyle galiba gelinlere daha yakınım,ama tabii gelin şikayeti de duydum kaynana şikayetide,
her iki taraf tada haklısı haksızı var mutlaka,benim değinmek istediğim şu , şimdi gelinlerin sıkıntıları belli ; eşimle diyaloglarıma karışmasın,kıyafetlerime karışmasın,maddi destek versin,maddi destek beklemesin,çocuk eğitimime karışmasın,ev düzenime karışmasın,
bellli şikayetler bunlar ve bunları gelinlerden dinlediğimizde bizlerde hak veriyoruz,benim merak ettiğim bir kaynana neden bu gibi şeylere karışır , kendi düşünceleri ne , amaçları ne,

şimdi ben kayınvalidemle kendim den örnekler verecek olursam ; açıkçası fazla karışmaz bize hatta hiç karışmaz diyebilirim,ama tabii ki her konuda müthiş uyumluyuz diyemem,
mesela kayınvalidemlere gittiğimizde ( doğu da oturuyorlar) oraya uygun giyinirim,yine pantalonumu vs giyerim ama daha derli toplu olurum,kolsuz askılı vs. giymem,uzun etek harici etek giymem,aşırı makyaj yapmam gibi,
o bana bazı kıyafetler önerir çarşıda pazarda ( taşlı,pullu boncuklu filan,anne ben böyle şeyleri giyemem çok süslü filan derim gülerek oda alınmaz hiç,kayınpederim çok beğenir giyim tarzıma,her zaman der kızım çok şık olmuşsun diye,
anneler oğullarına toz konduramazlar bilirsiniz benim kayınvalidemde öyle,ama ben söylerim ne kusuru varsa,anlamadığında da başkalarından örnek vererek anlatmaya çalışırım o zaman daha iyi anlar ne demek istediğimi,

yani özetle benimkiler çok iyi allah razı olsun ( tabii anlaşmazlıklarımız oluyor arada,aklıma geldikçe yazarım yine )
ama şunu anladım eğer kıyafetimle ilgili bi şikayetleri varsa haklılar yerine göre giyinmemiş demek ki ama tabii bu benimkiler için geçerli,
burada kayınvalidelerden duymak istediklerim bunlar,bu sorunların nedenleri,

çok karışık yazmış olabilirm kusuruma bakmayın :))

Bende o günleri çok merak ediyorum.
Bugün zaten aramızda kaynana varsada sesini çıkartamıyordur bence.
''Gelinden bıktım' diye bir konu açıldığını düşünsenize,
Bütün forum toplanır,kaynana topa tutulur heralde.

işte değinmek istediğim konu bu,
gelinden bıktın ama neden bıktın,ne yapıyor sana ki hayatı dar ediyorsun ona,
sen gelin olduğunda neler hissettin neler bekledin kayınvalidenden,
senin gelinine yaptıklarını kızına yapsa kayınvalidesi kızına ne akıl verirsin

farkettiyseniz kendim için '' mükemmelim,süperim,iyilik tanrıçasıyım,mesmeleğim'' gibi sıfatlar kullanmadım

zaten bende senin için dememiştim,görümcenin dediklerini görünce aklıma geldi de onun için bahsettim

Egemcimmmm senden çok iyi kaynana olur biliyon demi

Banada damat gelecek bakalım

teşekkür ederim canım,evet çok iyi kaynana olacağım

gelini yanıma alacağım,ne gerek var ayrı ev açmaya değil mi

sonra düğünde takılan takıları da alacağım,evimize gelin için yatak odası aldık ya onları ödeyeceğim
sonra tabii oğlum işe gidecek gelin kocasını doyururken,kayınpederiyle kaynını da doyurp göndersin,bunca sene ben yaptım birza da gelin yapsın,ikimizin de kalkmamıza gerek yk değil mi.
ben keyfim yetince kalkacağım,bu arada gelin evde işleri yapsın,ben kalkınca kahvaltımı hazırlasın önüme sonra bulaşıkları yıkasın.hamile kalınca doğumdan önce tüm evi temizlesin ki gelecek misafirlere ayıp olmasın ev kirli diye.
canım isterse bebekle ilgilenirim istemezse sadece severim.haaaa benden hediye takı beklemesin ilk doğumda bebek masraflarını kız tarafı karşılar

nasıl iyi öğreniyrum değil mi kaynanalığı

Oldu tabi egemcim yerden göğe haklısın :13: sen ye otur gelin çalışsın tabi yollasın kocayıda versin kendini temizliğe egem gezsin dursun

Acayipppp öğrenmişsinn beaa gel sen vazgeç bunlardan sar sarmala gelinini elalem görsün kaygana gelin nasıl olurlarmış :13::13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…