kızlar alemsiniz vallahii,
yaa valla benim kötü bi amacım yok,neden kayınvalidelerin,görümcelerin sesi soluğu çıkmıyor,
ben cidden merak ediyorum,gelinler bu kadar şikayetçiyken,kaynana ve görümceler bu kadar kötü bu kadar haksızken,
gelinlerin yanlışlarını anlatabilecek kimse yok demekki forumda,vallahi şaşırdım,
ben kayınvalideme haber vereyim oda üye olsun bari :)
anlatsın beni,eltimi olacak olan eltimi,
ayy ne güzel olurdu heee
Ben Gelinim Fakat, Gelindaşlar Kızmasın..
Boş Zamanımda Gelinlerin Çoook Hatasını Anlatabilirim..
eeeee 2 gelinim olacak,kendimi garantiye almam lazım
Ablacım beni gelin olarak alabilirsin , garantin olurum
aldım gitti canım
Oh artık burada düşman çatlatırız
Ben kaynanamı çoook seviyorum diye konu açarım , sende gelinim çok hanım hanımcık dersin
bende görümce adayıyım
benım gorumcemın en buyuk bedduası bana karsı ''insallah sizin gelınınız senden bin beter olsun''derr,hiç kafası calısmıyor gorumceciminn ayoll ozaman biz daha iyi anlasırız..kafa dengım biri
k.valideminde bedduası su sekılde ''insallah oğlun olsunda elin kızı senın yaptıgın gibi kapsın--bunlar evliliği el kızının kapması olarak goruyorlar neyse--- kapsınki benım neler hıssettiğimi anla''..
toyluk dönemi olur ya ilk bas hem yenı evlenen çifte hemde o yenı evlenenın cevresı (kızın annesi,k.validesi-gorumcesı,kaynı-abisi ,ablası vsvs) işte o devir gecene kadar kimse kimseye nasıl davranacagınızı bilemez,bu davranışlar genelde çok uçlarda olur ya cok ıyı yada çok kotu.. aradaki dengeyı tutturamaz bi turlu.. tabi burda öenmli olan bence önyargılı olmamak lazım..
birde aklıma gelmısken ben cektım sende cek mantıgıyla yaklasanlarıda hiç anlamıyorum cidden...
mesela x teyzemın gelını otogardan eve taksıyle gelmıs sonra y teyzemde dıyorki yuruseymıs essek gibi az bi mesafe nede olsa diyor.. x teyzem dıyorki niye yurucekmıs az veya uz niye eziyet ettıreyımkı ,beni biliyosun eziyetın alasını cektım bızımkılerden(k.validesınden bahsedıyor)..sonra y teyzemde dıyorki aman iyi yarın bırgun basına çıkarsa karısmam... ----- ne bu yahuuu.. y teyzem xteyzemi kıskırtıyor kaynanalık yapması konusunda... merak edıyorum bu y teyzemın birde kızı var aynı sey ona yapılsa hosuna gıder mı acaba?!!!
veya baska bi ornek vereyım yenı evlıyım bi arkadasım geldi evime oturuyoruz filan..sonra arkadas dediki,kaynanan sana hizmet etsın sen nıye ona edıyosunki aha boyle yat benım gibi bacak bacak ustune at cayını eline versın senin!! onca yıl okumussun bide hizmet mı edıcen kadına... bu arada arkadas bekar.. bu sekılde gelını kıskırtmak isteyenlerde çok...
sonuc itibariyle kaynanalıgı gectım.. benden 30 yas buyuk insan tutupta kendıme mi hizmet ettirecem -her ne kadar yıldızlarımız barısmamıs olsada- ayıpyaaa...
bende bigun topık acıcam bir gelın olarak özeleştirilerınız diye.. bakalım kaç kişi gercekten doğruları yazacak yada actıgım konuyu örtbas etmeye calısacak merak edıyorum
ben bir ara burada birine allah sana senin gibi gelin versin demiştim,niye beddua ediyorsun demişti,halbuki kendisinin çok iyi olduğunu iddia ediyordu
geleceğin kaynana adayıyım
iyi tüyolar alıyorum buradan gelinleri altetme konusunda,gelinleri açıkları konusunda
Hem görümceyim,
Hem gelinim,
İki durumunda sorunlarını tecrübe ediyorum. Kendi görümcem beni pek sevmez. Eşimin annesi babası ile de pek uyuşmuyoruz.
Bende bizde ki gelin adayını pek sevemedim daha. Nişanlılık evresindeler şu an çok tanımıyorum kendisini ama bu devrede bende iyi intibah bırakmadı diyebilirim. Bazen düşünürken kendi hissettiklerim ile görümcemin bana hissettiklerini karşılaştırmaya çalışıyorum. Çok farklı şeyler. Biz de daha manevi sorunlar vardı, düşünce yapılarımız uyuşmuyordu. Ama kardeşimin nişanlısı ile ilgili olanlar tamamen maddi sorunlar.
Burada k.validelerden yakınan gelinler çok fazla olabilir. Ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki bir o kadar gelininden şikayet eden k.valide var. Gelin burada anlatırken k.validesi de komşularına akrabalarına anlatıyor olabilirOnlarında ne düşündüğünü anlamak zor olmasa gerek. Konu sahibi ben hiç gelininden şikayet eden k.valide görmedim diyemezsin değil mi?
Bu gelin kaynana sorunları ile ilgili çok konu açılmasını doğru bulmuyorum ben. Misal sizi çok sıkıştıran zorlayan bir sorun olur konu açılır. Ama bana şunu dedi bana bunu dedi gibi sonradan üzerine bir bardak su içip unutacağınız şeylerle ilgili konu açılıyor ve eşin ailesine saydırılıyor hoş değil. Geçenlerde biri konu açmış eşi kuzeniyle chat yaparken bir kaç cümle saydırmış. Çok rahatsız olmuş haklı olarak. Burada onlarcası yapılıyor. Bende hatırlıyorum geçen sene bir k.valide konu açmıştı gelinine sarmıştı epeyce tepki aldı.
bilgisayar kullanımı son senelerde yaygınlaştığı için kaynanalar bu sitede yok.gençlerin elinde maalesef bilgisayar,internet.bu nedenle de burada hep gelinler var.kaynananın birisi konu açsa tüm gelinlşer toplanıp kaynanayı topa tutuyor,kaynana çaresiz kalıyor.ama bu günün gelinlşeri geleceğin kaynanaları,inşallah bu site uzun yıllar olurda şimdi ki gelinleri kaynana olarak dinleriz
Bende o günleri çok merak ediyorum.
Bugün zaten aramızda kaynana varsada sesini çıkartamıyordur bence.
''Gelinden bıktım' diye bir konu açıldığını düşünsenize,
Bütün forum toplanır,kaynana topa tutulur heralde.
farkettiyseniz kendim için '' mükemmelim,süperim,iyilik tanrıçasıyım,mesmeleğim'' gibi sıfatlar kullanmadım
Egemcimmmm senden çok iyi kaynana olur biliyon demi
Banada damat gelecekbakalım
teşekkür ederim canım,evet çok iyi kaynana olacağım
gelini yanıma alacağım,ne gerek var ayrı ev açmaya değil mi
sonra düğünde takılan takıları da alacağım,evimize gelin için yatak odası aldık ya onları ödeyeceğim
sonra tabii oğlum işe gidecek gelin kocasını doyururken,kayınpederiyle kaynını da doyurp göndersin,bunca sene ben yaptım birza da gelin yapsın,ikimizin de kalkmamıza gerek yk değil mi.
ben keyfim yetince kalkacağım,bu arada gelin evde işleri yapsın,ben kalkınca kahvaltımı hazırlasın önüme sonra bulaşıkları yıkasın.hamile kalınca doğumdan önce tüm evi temizlesin ki gelecek misafirlere ayıp olmasın ev kirli diye.
canım isterse bebekle ilgilenirim istemezse sadece severim.haaaa benden hediye takı beklemesin ilk doğumda bebek masraflarını kız tarafı karşılar
nasıl iyi öğreniyrum değil mi kaynanalığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?