Sitede özgürlük yok !

Oha.. Hic boyle sey duymadim. Peki ama nasil olmus da hic kimse sikayetci olmamis simdiye kadar? Yani o ulkede yasayan binlerce musluman vardir, hic biri de mi rahatsiz olmamis bunca zaman?

Meryem o benim gordugumde , domuz kafali olanda cinsel organ falan yok, tabi o da peygamber ise..
saraylım bu ülkede doğmuş büyümüş bir insan olarak resmedilmesinin istenmediğini sende biliyorsun.

mune senden resmedilmesi ile ilgili görüşlerini alabilirmiyim bu konuda daha donanımlı olduğunu biliyorum çünki
:)
Ben bu konuda otorite değilim ama şunu biliyorum ki kitabımızda resmedilemez diye bir hüküm yok lakin Duka Tesla'nında vurguladığı gibi putlaştırılmaması için resmedilmesine sıcak bakılmaz.

Öldüğünde bile amcası tarafından müslümanlara bizzat açıklama yapılmıştır, mezarı da bilirsiniz ki ziyarete kapalı, sebebi yine aynı, maalesef kabul etsekte etmesekte peygamberimizin mezarı bugün ziyarete açılsa tavaf edilecek ve olması gereken mezar ziyareti dışına çıkacaktır.

Ama tabii bu demek değildir ki resmedildi diye gidip bir karikatürist öldürülsün, o bir katliamdır.
Ayrıca şunu da belirteyim aynı hassasiyet aslında tüm peygamberler için gösterilmelidir, bugün İsa ve Musa peygamberlerle de alay edilse müslümanlar dahil o peygamberlere inanan herkes tepkisini göstermelidir yani hassasiyetin çifte standartına da karşıyım, ki sanırım bu Madonna örneğini 3. verişim oluyor fakat aklıma en yer etmiş örnek Madonna'dır.

Klibinde Hz. İsa'ya yakınlaştığı ve İsa peygamberi zenci olarak tasvir edişi yüzünden zamanında epey büyük tepki gördü, özgürlükler ülkesi dediğimiz ABD'de kilise Madonna'yı aforoz etti, sebep yakınlaşma ve İsa peygamberin zenci birine oynatılması, yani ırkçı bir yaklaşımda oldu orda.

Belki Fransa'daki yürüyüşe ABD'nin katılmama nedenlerinden birini de yakalamış olduk kimbilir?

Yani demem o ki, müslüman, hıristiyan, yahudi veya başka bir inanç, kendi inançlarımızda hassas tavır sergilerken başka inançlara da aynı tavırda olmak lazım, tek taraflı olmamalı hiçbirşey, aynı şekilde müslümanlarda kendi inançları için saygı beklerken başka inançlara da saygılı olmalı, bir alaycılık olduğunda nasılsa benim peygamberim değil deyip olaya tepkisiz kalamazsınız veya alay edenler güruhuna katılamazsınız.

Oha.. Hic boyle sey duymadim. Peki ama nasil olmus da hic kimse sikayetci olmamis simdiye kadar? Yani o ulkede yasayan binlerce musluman vardir, hic biri de mi rahatsiz olmamis bunca zaman?
Edilmiştir. Zaten uzun zamandır şikayet edilen ve duyulan rahatsızlık bildirilen bir dergi diye biliyorum. Bu saldırılardan çok öncesinde de çok tepki çekmişti karikatürleri.

aslına bakarsanız biz bütün peygamlere inanıyoruz..onun için biz alay etmeyiz..ayrıca ben yusuf yusuf yapılıyorya onada acayip tatık bir durumdayım yeri gelmişken belirteyim..ne demek allah aşkına YUSUF YUSUF oldun..yahu bizim peygamberimiz ama nasıl tasrif ediliyor

Çok haklısın o duruma ben de takıyorum

Simdi google'a baktim da peygamberin bir iki tane degil bir suru karikaturleri var internette bile. Ancak bu konuda acilmis tek bir dava bulamadim. Bu dergi 2007 yilinda irkcilikla suclanmis ve bir dava acilmis, o dava da dusmus, hepsi bu. Muslumanlar tepkilerini gene 2011 de bombalayarak gostermisler. Dava acan olmamis. Yani siddet cozum degil demek ki.. Ben olsam gene imza kampanyasi filan yapar, bu son sayi icin dava acardim en azindan, yani isin normali bu.

İşte bunu anlamıyorum. ondan sonra müslümanlar terörist, şiddet yanlısı denildiğinde şaha kalkıyoruz. Hiç kalkmayalım. Burası hukuk devleti. Değerlerimizi korumak katliamdan geçmiyor.

çok haklısınız herkes dinini yaşar ama kimse kimsenin kutsal saydıklarına dil uzatamaz bu artık din konusundan çıkıp ahlak konusuna girer.ben dinimi yaşarım bu dine inanmayan inanmaz ama gelip beni sırf bu dine mensup olduğum için aşagılayamaz.özgürlük özgürlük diye tutturup da kendi fikrine ters düşeni aşagılayamaz!!!

Eleştirel yaklaşımlar oluyor, ki genel olarak en azından bu sitede eleştirilere mümkün olduğunca esnek olmaya çalışıyoruz, en azından üye sıfatımla ben esnek davranıyorum diyebilirim ama aşağılama hiçbir şekilde kabul edilemez, bugün bu inanç olur, siyasi bir görüş olur, kişinin karakteri olur, değer yargıları olur fark etmez, özgürlük veya ifade özgürlüğü aşağılamak, hakaret etmek değildir çünkü.

İşte bunu anlamıyorum. ondan sonra müslümanlar terörist, şiddet yanlısı denildiğinde şaha kalkıyoruz. Hiç kalkmayalım. Burası hukuk devleti. Değerlerimizi korumak katliamdan geçmiyor.
Med cım papa nın acıklamasını tum hrıstiyanlıaaa mal edebilir mıyız

buradaki konunun gelişimine çok vakıf değilim tüm mesajları okumadım yalnız genel gözlemim şu biz hepimiz hadi hepimiz demeyelim ama çoğumuz din, ırk vb söylemler konusunda oldukça iki yüzlüyüz.

hz muhammed (sav) için çizilen karikatürler rencide edici miydi evet öyleydi ama bir kendimize bakalım nolur bir objektif olalım bir müslümanlara bize dışarıdan bir gözle bakalım. neye benziyoruz, nasıl yaşıyoruz, nasıl davranıyoruz? bu son fransa baskını bile bizim nasıl göründüğümüzü anlaması için dünyanın yeterli değil mi sizce?

bu dünyada el kaid gerçeği yok mu? işid gerçeği yok mu? boko haram nedir ne yapar duymadık mı?

2001 yılından beri yükselen bir nefret var dünyada bize karşı ama hala burda "ama öyle çizmeselerdi bik bik bik" evet çizmeselerdi ama sen de dergiyi basıp 12 kişiyi öldürmeseydin mesela?

hangisi daha büyük bir problem sizce?

başbakanımız koştu gitti pazar günkü yürüyüşte en önlere geçti bir mücadele ile kardeşlik dostluk birlik mesajı verdi sonra noldu cumhuriyet gazetesine duydunuz mu? aktif olarak yazdığım hatta yöneticisi olduğum sözlüğün sahibi gözaltına alındı mesela sözlükte yazılanlardan dolayı haberiniz oldu mu?

hep bana hep bana... bu kafayla nereye varılır ben pek ümitli değilim açıkçası.

peki onların gerçekten müslümün olduklarını nerden biliyorsunuz
O zaman size şöyle bir cevap gelir, en azından bu olayda katliamı üstlenen örgüt kim? Ve o örgüt hangi dini değerlere göre eylem yaptığını söylüyor?
Ki müslümanım diyen kimseye değildir deme mercii değiliz, onun ayrımını yapacak kudret Allah.

çok özür dilerim ama kırmızı işaretlediğim bölümü anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…