ilginç demek Allaha küfreden peygamberi maymuna çeviren gay kılığına bile sokan insanların bu eylemleri yapma sebebleri ateistten beter cümlesi yüzünden
adı üstünde inançsız o zaman ateist olmanın kötü birşey olduğunu düşünmemeli ve bu kelimeden alınmamalı
ayrıca bunu ben yapmadığım için bu sözlerin mercii nide desteklemiyorum
herkesin inancı kendine ama saygı duymak mecburi.
norwe, bence saygı konusunu ve şu yazdıklarını tekrar bir gözden gecirdiginde sen de cumlendeki çelişkiyi goreceksin.
birinin digerinden -sana gore- daha hafif olması digerinin kabul ettigi gercekleri degistirmiyor.
ayrıca saygısızlık yapılması da baska bir saygısızlıgı mesrulastırmaz. bu iki taraf icin de gecerlidir.
niye saygısızlık olsun ateizm in tanımı nedir hiç bir yaratıcıya ruha inanmamak vs metafiziksel olaylaro reddetmek değil mi
nasıl bir saygısızlık ben tanımından bir alıntı yaptım
ateizm i tanımlamak saygı duymamak mı
Kazen bey,burada genelde hep ataist deist vs.arkadaşlara ben ve arkadaşlarım destek olmaya çalıştık,ama peygamber efendimizin resmedilmemesi konusunda aynı anlayışı göremedik..Bunu basın özgürülüğü vs diye adlandıranlar oldu,aynı ülkenin havasını soluyan insanlar olarak bizler birbirimizi anlamazsak diğer ülkelerden empati beklememiz mümkün değil..
ben ateiste saygısızlık yapmıyorum ki peygamberi ibadeti yok dedim bu mu sence saygısızlık
yani dalga geçeceğim namazı orucu yok
anlatmak istediğim bu
tacize uğrayan dalga geçilen hep müslümanlar farkında mısınız
avrupanın ucuz oyunları gerçek inanları İŞİD EL KAİDE gibi ucubelerle bir tutulmamızı sağlıyor ne acı..
iyi akşamlar
herhangi bir dusuncenin/dinin argumanlarını reddederek yok saymıs oluyorsun.
bazı kisilerin var olmadıgını dusundugu bir bir kitap/elci/yaratıcı icin kurdugu cumlelerden farksız oluyor.
elbette teorik olarak elestirip ben "yokluk" kavramını anlayamıyorum ile de sorgulyabilirsin.
ancak kutsala hakaret kabul ettigin cumlelerden farklı bir cumle kurmuyorsun, demek istedigim bu.
bak bakalım ateizm veya herhangi bir teolojik dusunce "kocaman bir bosluk" olarak mı tanımlıyor kendini. hepimizin internet erişimi var sonucta.
sana gore o tanıma oturuyor,ateizm inanç değil inançsızlıktır.varolan birşeyi reddetmek değil zaten HİÇ olmadığı kabul etmektir
bu yüzden kocaman bir boşluk tanımına tam olarak oturur bunu ben değil akımın öncüleri kabul ediyor bu bilgileride internetten copy paste yapmadım emin ol o kadar kitap okudum ki bu konuyla ilgili ben asla tek yönden bakan cahillerden değilim günah diye düşünsem incili de kitabı mukaddesi de bastan sona okuyup anlamaya çalışmazdım ki zaten.
iyi akşamlar düşünceler farklı ne desem böyle devam edip gidecek
okypetest: 38894824 .!.:Atatürkü frankestein gibi göstermek. yazık
şu an facede anasayfada gördüm.Bu ne zaman olmuş yeni bir seymi
kimsenin kimseye saygısı yok evet yok. buyrun bu yaşananlardan sonraki paylaşım.
Eki Görüntüle 1376037
"Allah korkusu olan, dini butun iyi insan" seklindeki betimlemelerden o kadar cok duydum ki burda...Bir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.
evet sitede özgürlük yok.
-İçkiyle alakalı bir şey yazarım "cnm içki haram kılınmış x ayeti şöyle buyurur...."(döşer ayeti, sanki biz bilmiyoruz)
-Erkek arkadaşımla olan bir durumu yazarım " zina çok büyük günahtır şeriat hukukunda büyük günah işledin" (TC Hukukunda olduğumuzun ve +25 yaşında bir birey olduğumun farkında değil)
-Ben bi gün olsun inanan kesimin peygamberine dil uzatmadım , ama konu Atatürk olunca karalamaya başlarlar.Size göre Hz.Muhammed hassasiyettir , bana göre Atatürk veya bir başkası. Putlaştırmadan hassasiyet duyarım lakin saygı diyen insanlar çamur atarken saygıyı da Allah korkusunu da unutuyor verip veriştiriyor.
Kimseye deist halimle, peygamberler yoktur bıdı bıdı diye ahkam kesmiyorsam kimse de bana şeriattan , islamın şartlarından, günah/sevap ayrımından dem vurmasın. Fikir belirtince kontratak olarak fetva hattı devreye giriyor, bazen gerçekten medenice tartışmak yerine kendimi kenar mahalle kavgasında gibi hissediyorum.
Ha bir de sürekli inançsız, deist ve agnostiklere yapılan itham : içinde Allah korkusu olmayan insan kötüdür tü kakadır. Yav he he.
kimsenin kimseye saygısı yok evet yok. buyrun bu yaşananlardan sonraki paylaşım.
Eki Görüntüle 1376037
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?