doğru nasıl davrandığınızın farkındayım,farklı düşünceleri sonuna kadar savunabiliriz birbirimizi yada fikirlerimizi dozunda eleştirebilirizde ama bazı insanlar sınırı bilmiyorlar siz takip ediyorsunuz kaçırdığınızı da biz bildiriyoruz zaten ben bu konuda sitedeki görevlileri eleştirmek şöyle dursun hak dahi veriyorum.hep hassasiyetten de bahsetmiş arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama o kelimeyi bu konularda bende kullanmıştım hala da savunurum cümlemi ben dinim konusunda çok hassasım hiçbir kötü yorum görmek istemem benim için büyük önem taşır ve bu yüzden farklı inanışlarada yorum dahi yapmam...Eleştirel yaklaşımlar oluyor ki, genel olarak en azından bu sitede eleştirlere mümkün olduğunca esnek olmaya çalışıyoruz, en azından üye sıfatımla ben esnek davranıyorum diyebilirim ama aşağılama hiçbir şekilde kabul edilemez, bugün bu inanç olur, siyasi bir görüş olur, kişinin karakteri olur, değer yargıları olur fark etmez, özgürlük veya ifade özgürlüğü aşağılamak, hakaret etmek değildir çünkü.
El Kaide örgütü 11 Eylül ve Paris saldırısını üstlendi, adamlar müslümanız diyor, biz onlara yok hayır değilsiniz diyemeyiz, kalplerini yarıp bakmadık ve müslümanlıkta malum Elhamdülillah müslümanım diyen herkes müslüman kabul edilirçok özür dilerim ama kırmızı işaretlediğim bölümü anlayamadım
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hayat-kadini-boyle-katlettiler.787590/El Kaide örgütü 11 Eylül ve Paris saldırısını üstlendi, adamlar müslümanız diyor, biz onlara yok hayır değilsiniz diyemeyiz, kalplerini yarıp bakmadık ve müslümanlıkta malum Elhamdülillah müslümanım diyen herkes müslüman kabul edilir
Yaptıkları doğru ya da yanlış, İslam'la bağdaşmıyor olsa dahi müslüman değilsin diyemiyoruz zira bunun kararı Allah katındadır.
doğru nasıl davrandığınızın farkındayım,farklı düşünceleri sonuna kadar savunabiliriz birbirimizi yada fikirlerimizi dozunda eleştirebilirizde ama bazı insanlar sınırı bilmiyorlar siz takip ediyorsunuz kaçırdığınızı da biz bildiriyoruz zaten ben bu konuda sitedeki görevlileri eleştirmek şöyle dursun hak dahi veriyorum.hep hassasiyetten de bahsetmiş arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama o kelimeyi bu konularda bende kullanmıştım hala da savunurum cümlemi ben dinim konusunda çok hassasım hiçbir kötü yorum görmek istemem benim için büyük önem taşır ve bu yüzden farklı inanışlarada yorum dahi yapmam...
aynen öyle efendim,bir defa daha tefsiri hatırlamama sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim :) işte bu hassas konularda herkesin sizin gibi düşünüp sizin gibi davranmasını çok istiyorum...Sitenin bu bölümünde o da haber kaynaklı olmak koşuluyla dini içerikli haberlerde paylaşılıyor, diğer bölümlerdeyse zaten biliyorsunuz sırf hassas bir konu olduğu için dini hiçbir konuya müsade etmiyoruz, böyle olunca da madem dini içerikli haberler paylaşılan tek bölüm burası o zaman yorumlayın ama karşınızdakini rencide de etmeyin diyoruz.
Çünkü malum bu sitede yalnızca müslümanlar yok, hıristiyanda var, yahudi de, ateistte var deistte, birde mezhepler var tabii, Alevi arkadaşlarımızda var burda, şafiiler var.
Aslında din hakikaten çok incelik isteyen bir konu, kendi inancınızı savunurken bir diğerini incitmeden yorum yapmak gerek, aynı bal kıssası gibi okumuşsunuzdur mutlaka, kimi zamanda din kıldan ince kılıçtan keskin, dengelemek şart.
Med cım papa nın acıklamasını tum hrıstiyanlıaaa mal edebilir mıyız
Ve diğer bir husus, sitenin herhangi bir bölümünde site kurallarına aykırı bir yorum görürseniz lütfen yorumların hemen altında yer alan K.İ.B butonuna basıp yönetime bildirin, gözümüz kulağımız olun ki hiçbirşey gözden kaçmasınaynen öyle efendim,bir defa daha tefsiri hatırlamama sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim :) işte bu hassas konularda herkesin sizin gibi düşünüp sizin gibi davranmasını çok istiyorum...
Ben bu kısma müdahil olayım.
Bazı insanlara o kurallar yok derken?
Herkese uygulanıyor kurallar, konu dışı yazanlar mutlaka uyarı alır, 1. uyarıda banlanmaz ama 2. kez konu dışından uyarı almışsa sistem banlar, polemik, hakarette zaten direkt banlanma uygulanır, konusu ortadan kaldırılan üyeler diyorsunuz da eğer konu mahkemelik olmuşsa ya da özel hayatı deşifre durumu varsa yönetim o konuyu kaldırır, tümüyle silmez bakın, kaldırır ve gerektiğinde yetkili merciilerle paylaşılır. Ki bu da yasalar sebebiyledir.
Onun dışında konu silme/ kaldırma gibi işlemler olmaz.
KİB yapmadığınız sürece de biz hangi konu da kim hakaret ediyor, kim polemiğe girmiş, kim geyik yapmış bilemeyiz, milyonlarca konu ve mesajdan bahsediyoruz burda, blog değil ki burası, 500 bine yakın üye var.
Bildirim yapın...
bu sözleri bdvde çokça görüyorumBir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.[/QUOTE]
.
Bir inanca ya da inançsızlığa,artık herneyse,saygısızlık olması için bir yaratana ya da kutsala gerek yok ki.Ateistlerin bizzat kendisine yapılıyor hakaret genelde.Örnek vermek gerekirse;genel olarak "Tanrıya inanmayan iyi bir insan olamaz,dini olmayanın ahlakı da olmaz,her türlü ahlaksızlık beklenir bunlardan" algısı var toplumda ki burada da kaç kere şahit oldum buna,hatta belli bir topluluktan bahsederken "ateistten beter" diyeni bile gördüm.E bu da hakarettir yani.
evet müslümanlık dışı inançlara tepkiye müslümanlar sessiz kalır diyelim,
örneğin bana bir ateist 'in saygı duyduğu kutsalları açıklar mısınız ?
kocaman bir boşluk değil mi ?
ee inancının neyine hangi simgesine hangi yaratanına hangi peygamberine saygısızlık yapılabilir ki ?
Allah aşkına
"saygı" duydugu kutsallar, diger dinlerin de kutsalları olabilir.
ateist birinin peygamberi olmadıgından elbette o konuda saygısızlık yapılma imkanı yok.
ancak herhangi bir argumanı yokmuscasına "kocaman bir boşluk" demek saygısızlıktır.
Ne alaka?Ben böyle bir sebep-sonuç ilişkisinden bahsettim mi?Benim anlatmaya çalıştığım şey insanların kendi inançlarına sonsuz saygı beklerken başkalarının inancına ya da inançsızlığına yapılan saygısızlığı o kadar da umursamaması iken,bunu çarpıtıp böyle bir anlamı nasıl çıkarmayı nasıl başarabildiniz?ilginç demek Allaha küfreden peygamberi maymuna çeviren gay kılığına bile sokan insanların bu eylemleri yapma sebebleri ateistten beter cümlesi yüzünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?