inanç olarak seninle tam tersi durumdayız Allah ve İslam dinine inancım sonsuz ama senin gibi düşünenlere de saygım sonsuz ve söylediklerine o kadar çok katılıyorum ki 1000 beğeni hakkım olsun isterdim.
daha dün akraba evliliği konusunda 20 sayfa bakın risklidir yapmayı etmeyin çocuklarınıza kıymayın diye yazarken gelen msjlar şunlar:canım akraba evliliği dinimizde caizdir...
son yıllarda ülkemde çok şey değişti artık yemek yeme şekli bile caiz olup olmadığına göre belirlenecek ve herkes din adamı bilgisine sahip Maaşallah.
Biliyorumkadesa , daha dün Nureddin Yıldız başlığında hemfikirdik ve senin gibi mantık çerçevesinde inanan insanlar olduğunu bilmek çok güzel. Bi gün olsun hiç bir başlıkta birbirimize inançlarımızı dayatmadık. Bu şekilde medenice konuşmaya her zaman varım. Ama hassasiyet diye geçinip saygı göstermeyen insanlar sinirimi bozuyor.
Kur'an yerine din adamlarını dikkate alan sonra da onların saçma sapan fetvalarını bana ahkam kesmek için kullanan insanlar da sabrımın sınırını zorluyor.
Küfredicem şimdi.
Aynen nasıl bir mantık nasıl bir düşünce nasıl bir ahlak bunu yaptırıyor anlamıyorum anlayamıyorum...
ben de üyelerden biri tekrar paylaştı zannettim . Evet akitin önünde dün gece olay çıktı zaten bu sebeple. Tüm küfürleri bir araya getirsem az gelir onu yapana, pislik mahlukat.akit gazetesinin bir paylaşımı. facedeki sayfasından.
Bu resimden dolayıımı yapılmış acaba.ben de üyelerden biri tekrar paylaştı zannettim . Evet akitin önünde dün gece olay çıktı zaten bu sebeple. Tüm küfürleri bir araya getirsem az gelir onu yapana, pislik mahlukat.
Bu resimden dolayıımı yapılmış acaba.
sadece umarım bu paylaşım faketir diyorum. akit bunu yapacak kadar abartmamıştır diye temenni etmek istiyorum.
akit yada değil. paylaşılmış ya. demekki bu kafadan kişilerde var maalesef.Güya onların çalışanı değil birisi fake hesap üzerinden paylaşmış, ama akitin paylaşımları, Atatürk'le ilgili görüşleri ve 10 kasım başlıkları aklıma gelince şaşırmıyorum...hiç unutmam 98 senesiydi, akit gazetesinde sınıfça yer almıştık atatürkün kuklaları olarak bayaa geçirmişlerdi ilkokul çocuklarına cumhuriyet yürüşü mü öyle bir şeye götürmüştü hocamız. Akitle tanışmam o senelere dayanır . Şaşırmam o yüzden.
akit yada değil. paylaşılmış ya. demekki bu kafadan kişilerde var maalesef.
teşekkürler parkonKapatılan konuyu görmedim,sadece burdaki paylaşımlardan anladığım kadarıyla yorum yapacağım.
Bazı arkadaşlar konunun hassasiyetini anlamadıklarını,bu forumda kendilerine göre hakaret olan şeylerde yazıldığını söylemiş.Öncelikle belirteyim bahsettiğiniz " dini bütün,namazında niyazında,dinen caiz veya haram" yorumlarından bende sizler kadar rahatsızım.Bir insan ateist ,deist,Müslüman veya Yahudi olabilir,bu onu iyi veya kötü bir insan yapmaz.Ben insanın vicdanına bakarım.
Ama burda müslümanların büyük çoğunluğunun (bende dahil) rahatsız olduğu günlerdir konışulan Hz Muhammed karikatürünü paylaşmak saygısızlıktır,empati yapamamaktır.Kim paylaştı bilmiyorum fakat savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.Bu,özgürlük değil,bile bile insanların damarına basmaktır.
terbiyesizler..Küfredicem şimdi.
mervecik,İnançlara saygı duymak diye bir şey olmaz. Hoşuna gider kabul edersin, hoşuna gitmez reddedersin, ya da nötr kalırsın umursamazsın. Saygıyla ilgisi yok bu işin.
''senin bi embesil olduguna inanıyorum'' dedigimde karşımdakinin buna saygı duyması abestir. ''benim dinim diyor ki; senin ölmen gerekiyor'' desem aynı şekilde buna saygı duyulması abestir.
''sen mini etek giyiyorsun, bu yüzden hem bana hem de inancıma göre ahlaksızsın ve cehennemliksin'' lafına kim saygı duyar? Niye saygı duyar? Niye saygı duyması gerekir ya da? Ha kendi içinde inansın dışa vurmadan o zaman zaten kimsenin umrunda olmaz bilinmedigi için.. yani yine saygı ile ilgisi yok.
Günlük hayatta bu saçmalıklardan daha öneml işler oldugu için ve bir arada yaşayabilme adına bazı kabuller ya da retler açık edilmeyebilir ama buna saygı duymak falan denmez. Politik davranmak denir en fazla.
Kagıt üzerinde ya da forumlarda ise ideolojilerin tartışılması gayet normaldir. Bir de üstüne bu siyasi forumda yapılıyor. Siyasetin olayı zaten düşman yaratmak ve o düşmanın açıkları üzerinden kendini pazarlamaktır. Siyaset bile düşman yaratıp ya da var olan düşmana yönelik kıyasıya eleştiri ise, forumda niye ters gelen fikirleri eleştiremiyoruz, anlamadım? İş küfür, argo, hakaret... vs ye giderse o zaman site kurallarınca yapılır bir şeyler. Bilmem kim öyle inanıyor diye degil. O zaman ''müslümankadınlarkulübü'' falan olsun sitenin adı, herkes de bilir neyin noldugunu böylece.
Hem hakareti kim belirliyor? Mesela Muhammed karikatürüne hakaret diyenler mi haklı? Bak bir başka müslüman da çıkar der ki; ''Muhammed karikatürü yasak falan degildir. Böyle bir yasak islamda yoktur. Buna yasak diyenler peygambere de Allah'a da iftira atıyorlar. İslamda karikatür yasak diye bir kural yok ve bu yüzden dinime iftira atanlara ceza verilsin çünkü dinime hakaret ediyorlar'' dese... İki ayrı müslüman, iki zıt düşünce... Hangisi hakaret ediyor şimdi? Tabi ki çogunluga hakaret ediliyor dimi?
Gereksiz, anlamsız bir konu olmuş kısacası...
kimse kimseyi anlamıyor zaten kafanı yorma..en azından bu konuda hepimiz hemfikirizİnanca neden saygı duymak zorundayım onu anlamadım?
İnsanlara saygı duyarım ben, inançlarına özel saygı duymak zorunda değiliz.
Ancak o inanca sahip olma haklarına saygı duyabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?