Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -2-

bacılarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr boş boş vakitte geçmiyo yaaaaaaa şansıma tüküreyimmmmmm hep böle işler denk geliyoo.offffffffffffffffffffffffffffffffffff

mehtapppppppppppppp klomen arkadaşımmmmmm kader arkadaşımmmmmmmmmmm nolcak halimizz çatlıcakmı çatlamıycakmı heeeeeeeeeeee

ay alemsin gül vallaha ben o kadar düşünmüyorum takmıyorum en iyisi böyle
hamilemiyim değilmiyim yumurta oluştumu çatladımı tuttumu aman vallaha stresten başka bişe değil o yüzden hiç aklına getirmemek
bakalım yarın sabah gidecem doktora ne görecek???

inşallah sorun olmaz cnmm bebeğin senle kalır. progesteron keser lekeyi. çoğu kişiye faydası oluyo. merak etme stresde kanamayı artırır. stres yapma.. dinlen bol bol.

gecen seferde progestan içmiştm ama düşmüştü yne tedrgnm gerçi rahat olmaya çalşıorum ama çok yemek yemeye başladm sigrayıda brakınca drek iştahım açıldı deli gibi geziniyorum değişik bir ruh hali içeriisndeym sizin anlıyacağınız nyse hayırlıısı herşeyin

size hadislerle yazıyoru herşeyi
''ÖZÜRSÜZ OLARAK VEYA HASTALIK DURUMU OLMAKSIZIN RAMAZAN AYINDAN BİR GÜNN ORUÇ TUTMAYAN KİMSE,BAŞKA GÜNLERDE ÖMÜR BOYU DA oruç tuttsa O GÜNÜN BORCUNU GERÇEKTEN ÖDEMİŞ OLMAZ''HADİSİ ŞERİF ibni mace rivayeti.
kızlar görevim olarak uyarım aman özürsüz olarak dikkat...sonuç ortada,fidye yani günü gününe para yada fakr doyuracak kadar birgünlük mal ile ilgili hadis te şöyle:
''ORUÇ TUTMAYA GÜÇ YETİREMEYENLER,BİR YOKSUL DOYUMU FİDYE VERSİNLER''bu hükümde yaşlılar ve iyileşme ümidi olmayan hastalar için oluyor,
''ALLAH SİZİN İÇİN DİNDE BİR GÜÇLÜK YARATMAMIŞTIR'' HAC SURESİ 78.ayet
.....yani arkadaşlar eğer özürsüz olarak oruç tutulmamış ise,orucun telafisi fidyeyle bitmiyor,ha siz yine verirsiniz inşaallah rabbim kabul eder ümidim odur ama HADİS çok açık ÜZERİNE İLAVE EDEMEM BEN.hiçbir ilmihalde yazmaz,özürsüz olarak ramazan orucu tutmayanlar günü gününe kaza etmek zorundalar,ki zaten ilk hadis herşeyi anlatır.aman canlarımmm dikkat edinnn.üzülürüm.illa verelim derseniz de dediğim gibi bir günlük fakir doyumu günü gününe o da aşağı yukarı fıtır sadakasıyla aynıdır yani bu sene 7 -8 milyon
uzun yazdım ama bunları herkesin bilmesinde yarar var diye düşündüm kusura bakmayın artık

Son düzenleme:
cnmm burda yazdığıma bakmaaa can sıkıntısından geliyo aklımaaa evde hiççç düşünmüyom bileee eşimleykende aklıma bile gelmiyooo.herşey doğal evde yani. canım sıkılıyo burda iş yok yalnızım ondan yani..

cnm bu düşmez belkii. ama düşerse allah korusun sen bi histereskopi yaptır.. ben kaç sene snra öğrendim rahimimde perde varmış ondan düşüyomuşş benimde 2 düşüğüm var.

bacım hayırdır ne oldu kiiiiii canım benimmmmmmmmmmmmmne denk geldi yineeeeeeee

çalıştığım yerleryaaa böle iş güç yokk son 2 senedir böle işler denk geliyo bende sıkılıyom boş boş durmakdan.

reyanım bende yüksek tansiyon varrr cnmm susuz kaldımı çıkıyo çıktımıda beni hastanelik ediyo ondan tutamadım cnm.allah afetsin artık.

valla canım 2 yazdır benimde öyle can sıkıntısı gündüz akşam geç çıkıyorum kendime vakit kalmıyor kışı hep sevmişimdir ohh 3 saat çalışıp eve geliyorum kendime vakit ayırıyordumm şimdi oturmaktan yoruluyorum artıkk balımmmmmmm

oruc hamilelerede farz mi? yani kimi asriyo kimi sürekli acikiyo ve simdi 16-17saat oruc tutuluyo bebege zararli olmaz mi? merak ettim

reyhancım tşk ederiz canımmm çok saol şekerimmmmmmmmmm

CANLARIM HASTALIĞIN DURUMUNU BEN BİLEMEM,BEN SİZE HÜKÜMLERİ YAZDIM KENDİNİZ DÜŞÜNÜR TARTARSINIZ CANLARIM,ÖNEMLİ DEĞİL CEYLİNİM,

gülcüm senin sorunun oysa gerçekten tutma gücün yoksa şimdi,rahat olduğun kış günlerinde mesela tutarsın..biz ne kadar rabbimi hoşnut gayesinde olursak o da o kadar bize yakın oluyor işte..

oruc hamilelerede farz mi? yani kimi asriyo kimi sürekli acikiyo ve simdi 16-17saat oruc tutuluyo bebege zararli olmaz mi? merak ettim

canım hamilelelre ve emzikli kadınlara izin verilmiş,ama bu kişinin sağlığına ve kendisine bağlı eğer dr tutma kesinlikle zaralı diyorsa tutma tabikii,ama sakınca yok derse de kendi isteğinle ramazan sevabını kaçırmak istemezsen,kendini iyi hissetiğin günlerde tutabilirsin hamileyken.
size bir sır vereyim mi,bebeğimi emziriyorum dedi bi ablam burda,tutmadığım günlerd eoldu ama tutmak da istedim,normalde belki sütü az olur gibi gelir insna ama,işte rabbimin rızasını kazanmak olunca gaye neler veriyor rabbimmm,inanırmısın dedi,tuttuğum günlerde geceleri çarşafıma nerdeyse bardak bardak sütüm aktı,göğsüm doldu taştı....
takdirinize...

canım ben şu an oruçluyum ama yarın tutmayı düşünmüyorum neden dr a gidecem ve onun yönlendirmesine göre hareket edecem inşaalalh

bende bi hocadan dinlemiştim bu soru sorulmuştu...
cvp:eğer doktorunuz kesinlikler tutamazsın derse tutmazsın ama doktor sakıncalı bi durum yok derse tutmak zorundasınn...
benim ablamda hamile cnm çok kötü oluo devamlı kusuooo doktor kesinlikle tutmiceksin dedi oda tutmadı bi kaç gün kendini iyi hissetti tutim dedii kendini denemek açısından 3 gün anca tututtu 4.gün bozmak zorunda kaldıı fenalıaştı yani zaruri halllerde Allahımız bizi zormlamıo çok şükür ama sonradan para olarak ödemicek tabiki bebeği doğdukdan sonra sağlığı yerine gelecek ondan sonra tutuacak cnm....

hah demeyi unuttum tabiki tutmadığı günler sayısınca sonra iyi olduğunda tutacak ...sende güzel anlatmışın elf cim sağol yerimseniben

tsk ederim ablacim. cok güzel anlattin. zaten az kaldi demi. bu arada reyyan abla test icin mi gidiyorsun doktora? bende carsamba günü gidicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…