Siteye yeni üyeyim hamile olmak istiyorum diyenler buraya

YUMURTLUYOR MUYUM?

Adetleriniz düzenli mi ? Bu sorunun cevabı evet ise, bizde size büyük ihtimalle yumurtluyorsunuz diye cevap verebiliriz.

Yumurta (ovum) karnınızın içinde rahminizin iki yanında yer alan overlerden (yumurtalıklardan ) ayda bir kez üretilir. Beyinden salgılanan hormonlar yumurtalıkların birini uyararak yumurtalıktan döllenmeye hazır bir yumurta hücresi serbestleştirir. Eğer bu yumurta döllenmezse , bu yumurta hücresinin ömrü biter ve gebelik için hazırlanan rahim iç tabakasıda , buna bağlı olarak adet kanamasıyla dışarı atılır.

Beyinden salgılanan ilk hormon GnRh adını verdiğimiz hormondur.Bu hipofiz bezinden FSH (folikül uyarıcı hormon) salgısını başlatır. FSH yumurtalıklarda folikül adı verilen içinde yumurta hücresi olan keseyi büyütür. Hipofizde salgılanan diğer hormon LH (luteinizan hormon ) ise bu folikülün çatlamasını ve oositin (yumurta hücresi ) serbestleşmesine neden olur. Bu olaya yumurtlama denilir.

Yumurtladığınızı değerlendirmenin bir yolu yumurtladığınız tahmin edilen tarihten birkaç gün sonra kadar progesteron hormonu ölçülmesidir. Buna midluteal progesteron (MLP )ölçümü denilir. Progesteron belli bir seviyenin üzerinde ise ovulasyon olmuş demektir.

Başka bir ovulasyon değerlendirme yöntemi progesteron hormonuna bağlı vucut ısısında meydana gelen 0.5 - 1 derecelik ısı artışının çok hassas dereceler yardımıyla ölçülmesidir. Yanlışlığa çok açık bir yöntemdir.

Yumurtlamanın oluşması için hipofizden salgılana (luteinizan hormonu )idrarda ölçülmeside başka bir yöntemdir. LH hormonu yükselmesi ovulasyonun olduğunu bildirir.

En çok uygulanan yöntem ise ultrasonografi ile siklusun ilk günlerinden itibaren overlerin ve oluşan folikülün takibidir. Folikül 18- 20 mm çapına ulaştıkça sonra çatlaması ve karın içinde serbest sıvının ultrason ile saptanması, ovulasyonun (yumurtlamanın ) en belirgin kanıtıdır. Bu ultrason takibine folikülometri denilir.

Çocuğum olmuyor diye bir jinekoloğa başvurduğunuzda yumurtlamanızın olup olmadığını kontrol edecektir. Bu işlem hemen bir muayene ile anlaşılamaz.Ayda bir kez yumurtladığınıza göre ve adet siklusu bir dönüşüm içinde olduğundan bazen birkaç siklus takip gerekebilir.

bıraktık valla korunuyoruz şuan, eşime tekrar deneyelim diyorum, yaptık işte şimdi bozmayalım diyo :1rolleyes: dalga geçiyo artık ben çok abartıyorum heralde.

neden korunuyorsunuz anladım ılışkıye gıryorsunz ama kotunuyorsunz oylemı ben yanlışmı anladım yoksa

OVULASYON (YUMURTLAMA) GÜNÜ NASIL ANLAŞILIR? :
Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.
Yumurtlama (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.
Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.
Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.

OVULASYONUN GERÇEKLEŞTıĞı NASIL ANLAŞILIR ?
1 – Göğüslerde hassasiyet

2 – Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi

3 – Vaginal akıntıların artması

4 – Vücut sıvısının artması

Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.

8.gün 15 Mart Pazartesi---- 35.9
9.gün 16 Mart Salı----------- 36.1
10.gün 17 Mart Çarşamba--36.2
11.gün 18 mart Perşembe--35.8
12.gün 19 Mart Cuma--------36.1
13.gün 20 Mart Cmtsi-------36.3
14.gün 21 Mart Pazar--------35.9
15.gün 22 Mart Pztsi--------36.1
16.gün 23 Mart Salı-----------35.1
17.gün 24 Mart Çarşamba--35.2 akıntı akşam başladı
18.gün 25 Mart Perşembe -35.9 akıntı gün boyu devam etti.
19.gün 26 Mart Cuma -------36.4

neden korunuyorsunuz anladım ılışkıye gıryorsunz ama kotunuyorsunz oylemı ben yanlışmı anladım yoksa

korunuyoruz derken geri çekilme taktiği, çünkü eşimin acaip düşünceleri var bebek konusunda, bebeik için çalışılacağı zaman yedine içtini çok dikkat ediyo, hatta o anki psikolojimize falan hep dikkat ediyor, çocuk için yapılan çalışmalar farklı oluyo yani, diğer türlüsünde geri çekiliyo..:kedi:

hmm farklı bır bakış açısı bızler hep çocuk ıçın çalıştıgımız ıçın hıç korunmuyorz

aslında ısı olçumude yapmak daha ıı farkındaysanız yumurtlama takıbı ıçın butun yazılarda ısı olçumu var kolay bı yontem aslında.call center b uay en ıyısını yaptı bugun 19.gunu ve en çok bugun artmış bakın 9 ve 19 gunun ıçınde buda
9.19 ÇOKKK ONEMLII

bizde çocuk ama işte biz tecrübesiziz ya daha ilk ayımız bu ay olmazsa önümüzdeki aylar full çalışırız heralde

bence sız korunmayın belkı gec yumurtlaya bılırsın korunmayı bıraktıktan sonrakı hamıle kalma şansı çok yuksek ben kaçırma derım bu gunlerı.syavuz sencee???????

9.19. u boş geçirmişim yazık oldu Çok üzgünüm çoook

syavuz sen 23 yaşındaymsıın ben senı 2 7 28 tahmın edıyordum

86lıyım tatlım evet eşimde 84 lü genciz ama bebiş istiyozzz genç anne baba olmak istiyorum 2-3 çocğum olsun istiyorum kalabalık bir ailem olsun istiyorum darısı hepimizin başına sen kaçlıydın 82 limi?

en ıyısı benı de ole ıstuyrm peş peşe yapcmm.82 lıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…