Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kızlar bana bi yardım bu ilacın yok kas agrısı yok baş ağrısı ya da su sivilce çıkması gibi yan etkileri asıl ne zaman başlıyor onu merak ediyorum ne olur bi söyleyin

merhaba,tedaviye başladığımdan beri hiç böyle olmamıştım.. O kadar moralim bozuk ki.. Geçen hafta eşimle beraber doktora gittik. İlacın 5. ayına başladım. Doktora yüzümdeki bu izlerin geçip geçipmeyeceğini sordum. O da geçer ama tam geçmez dedi. Eee ne anladım ben bu işten? Eskiden sivilceyi kafaya takıyordum şimdi de sivilce izlerini. Üstelik 2,5 ay daha kullanmam gerekiyormuş. Bana Bepantene yazdı, hiç kullanmamıştım daha önce. Sürekli yüzüm soyuluyor, pütür pütür.. Elma gibi kıpkırmızı yanaklar, belirginleşmiş sivilce izleri.. Ve güneşte ne kadar kalmak istemesem de çocuklarla okul gecesi düzenliyoruz, güneşte kalmak durumunda kalıyorum. Zaten okula gidip gelirken güneşe maruz kalıyorum. Çok sinirliyim, moralim çok bozuk.. Güzel bir kızdım ben eskiden..Ayrıca eşimle de aram iyi değil. O da dedi ki sen bu ilaca hiç başlamasaydın keşke o kadar da sivilce yoktu yüzünde.. Şimdi ben de aynı şeyi düşünmeye başladım. Ne yapacağım kızlar ben ya! Ben çok kötüyüm duyanınız ,:1no2:beni anlayanınız var mı?:1no2:

canım daha önce sivilcelerin kötü değildi anladığım kadarıyla tatlım sen güneş koruyucusu kullandın mı ve bana kilonla boyunu yazabilir misin
ilaca başladıgında ve şimdiki

CAnım merhabalar öncelikle a.s. Yaşın kaçç bilmiyorum benim yaş 22.. Cnm Burada hepimiz aynı dert bu lanet olası nasıl birseydir hayata küstürüyor insanı.. inan bende hergün aynı dertle uyanıyorum geceleri inan sırf bu yüzden uyanıp yüzüme bir dokunup öyle uyuyakaldıgım oluyor rüyamda günümde gecemde herseyde bu lanet olası dert.. benim neredeyse 3 ay bitecek güne 40 mg alıyorum ama inan bu ilaca nie basladım diye çok agladım hala da öyle hiçbir iyileşme yok eskiden çok daha güzeldim ... En azından güneşe kçmadan çıkabiliyordum tatile gidip yandıgımda sivilceden eser kalmıyordu şimdi güneşi gördükçe deliriyor yüzümdekiler 3 gün sonra da mezuniyet törenim var orda domates gibi kıpkırmızı herkes bana bakıcak Öyle kötüyümki inan seni çok iyi anlıyorum hemde çoooooooookkk ve eminim benmkinden vahim degildir durumun izler izler kıpkırmızı her yanım senağlamasenağlamasenağlama Buraya yazarak bizlerle paylaşmaktan başka derdini anlatacak kim varki bu forumu keşfetmeden önce çokdaha kötüydüm umudum çok az ama VAR senağlama Hepimiz öyle olmalıyız... Üzülme sakın ; eşinde zamanla farkı görecektir eminim ve iyiki kullandın diyecektir inş... Bol sabırlı günler ...

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bana bi yardım bu ilacın yok kas agrısı yok baş ağrısı ya da su sivilce çıkması gibi yan etkileri asıl ne zaman başlıyor onu merak ediyorum ne olur bi söyleyin

ya benımkı bırıncı haftada basladıı arkadasımm bı de yuzune dokunmassan ızlerı zaten kalmıoo cunku benımmm sivilcelerım cıkarkenn izler de gıtmeye basladıı daha 1.hafta da etkısını gosteerrdıı ama agrılarımmm 2.haftada oldu ve sımdı de burnumm kanamaya basladıı yara oluyo içerden sonrada kanıoo ama bı damla fılan cok kanamıo yanii......mesela benım yuzum soyuluoo ama bnemlendırıcı surunce cok guzel oluoo ben aynaya baktıgımda cok kotu fılan deıll gercı o kadarda sıvılcem yoktu amaaa kullanıorummm yınede:)ama sanıorumkı izler elınızı syrmessenızz gecer dıe düşünuoruma.s.

Merebalar canlarım bu hafta bitince bir ayımı doldurmuş olcam cumartesi allahın izniyle kontrole gidicem bakalım sonuçlar nasıl çıkıcak ( acayip sinirli ve gerginim çalışmasam nerdeyse kimseyle görüşmek istemicem ( dudaklarım şu iki gündür çok feci ve nefes aldıkça lanet olası burnum sızlıyo yaralardan dolayı sabakları burnumda kan donmuş bi şekilde uyanıyorum,insan içine çıkasım gelmiyo ''aa yüzüne ne oldu'' diyenlerden sıkıldım...keşke başlamasaydım diyorum 1 ay sonra abimin dğünü var ve yüzümün haline bi bakın biricik abimin düğününde gözlerden uzak olmak için çabalamakla geçicek zamanım...çok mutsuzumm...inş. bukadar çektiğimize değerrr

aynı duyguları ben de hissettim inan,benim eşim de keşke kullanmasaydın dedi,ancak az da olsa dönem dönem kocaman birkaç tane aknem çıkıyordu,siyah noktalarım vardı ,bu ilaç içerde ne var ne yok çıkardı,kuruttu ...sabır çok önemli geçekten canım,eşinin de daha fazla destek olması gerekiyor..yaz mevsimiyle birlikte izler artıyor tabiii,güneş koruyucu olarak la roche oil free bir krem mutlaka sür...bu arada kaç mg kullanıyorsun ve kaç kg sin cvp larsan yrd edebilirim....cilt çok hassaslaşıp inceldiği için izler de belirginleşiyor,benim de güneşte kırmızı eve geldiğimde az belirgin hale geliyor...doktorumun söylediği ,ilaç kullanımı bitince cilt kendine gelirken kırmızılıklar yavaş yavaş silikleşiyormuş,çukur izler kalırsa da ilaç bitiminden 5-6 ay sonra peeling veya lazer yapılabilirmiş,ancak aknelerin az olduğu için bence sana gerekmez böyle birşey..bu ilaç neredeyse bir yıllık bir yolculuk cnm...moralini yüksek tutmak için çaba sarfetmelisin,bizi bizden daha iyi kimse anlamaz,ne eş,ne arkadaş....güzel günlerin hayalini kur ,bol bol kitap oku ,bana çok iyi gelmişti cnm...ne zaman istersen yaz,çok geçmiş olsun:)

Canım ben ilaca başladığımın 2. haftası sivilceler coşmuştu.40mgla başladım(Doktor bu sürece alevlenme diyo).Ay sonuna doğru kurumaya başladı diye sevinirken 2.ayda 50 mg çıktı yine aynı alevlenme oldu.Şimdide 60 mg kullanıyorum yine alevlenme sonra kuruma kontrole 15 gün var şuan memnunum en azından devasa sivilcelerim küçüldüler.Alevlenme sürecinde çok büyük sivilcelerim oluyordu.Bademellanınkiler minyatür kalır yani sırnaşık şey.Burun kanamalarıda ilk ayda başladı ama çok az ben ciddiye almadım öncedende strese bağlı olarak kanama oluyodu zaten.Bazende topuklarım ağrıyo bir ara sanki her yerim ağrıdı şu aralar yok ama , ancak ilk başladığımda göğüs kafesinde batmalar olmuştu.Yan etkiler alınan dozlada alakalı olsa gerek belki sen daha kolay atlatırsına.s.

Canım bana çok kötü görünüyorsun doktora git diyene Tedavideyim uzun süreli tedavi hemen etki etmiyor ama eğer başarılı olursa sonuç kalıcı olacaaaakkkkkkkk Kötü Kazen diyom ne yapayım bende bırakma noktasına gelmiştim ama devam diye karar aldım.

Buda olmazsa başka bir yöntem bulacam artık :icecream::icecream:

yaaa arkadaşlar ben 5 aydır roaccutane kullanıyorum.önceden saçlarım acayip gürdü.döküle döküle bi tutam kaldı.sizde de var mi böyle bişi????senağlama.cildim baya düzeldi ama hala izler var ve istediğim sonuca ulaşamadm.bakalm biraz da kullanalım di mi

Canım mgongun seni tebrik ederim bitirmişsin hayırlıysa bende bir görsem bittiğini kaymak gibi cildim olduğunu :bbo:.

Sana sormak istediklerim var 3 .ay içindeyim yüzümün rengi bir garip oldu sarımsı kırmızımsı tuhaf bir hal aldı.Anlatamıyorumda ama senin böle bir problemin olmuşmuydu.Yardımcı olursan sevinirim .a.s.

canım bendede oldu o bi garip dimi boynunla yüzünün rengi nerdeyse birbirinden kopucak gibi dimi inşaşşallah geçer..

Umarım hepimiz o kaymak gibi günleri görürüz benmde yüzüm rengarenk böle kırmızılı beyazlı soyuk yağlı bazen parlak çok değişik ya bende 3.ayın içindeyim iyi olma umudumu hergecen gün kaybediyorum :çok üzgünüm:senağlama

canm ya bende bıkmıştım herkesin aaaa yüzüne ne oldu demesinden.takma ya sakın bırakaym felan deme azimle devam.ben 5.aydaym.şimdi de aaaaaa yüzün ne biçim düzelmiş diyolar

canm ya bende bıkmıştım herkesin aaaa yüzüne ne oldu demesinden.takma ya sakın bırakaym felan deme azimle devam.ben 5.aydaym.şimdi de aaaaaa yüzün ne biçim düzelmiş diyolar

ay canım inşallah ya inanılmaz kötü hissediyorum kendimi...çok göz önündeyim bide gelen giden aa neşe noldu yüzüne diyolar

Zaten bu millet çokbiliyo...Adamı uyuz ederler....Yazık ki duymayacaksın ve takmayacaksın...Sanki bizim elimizde olan birşey...Ben bu hapı 2 hafta kullandım sonra bıraktım....Yan etki çok oldu diye...Ama o 2 hafta da yetti bana şükürler olsun .... 1 yıla yakın olacak bir sorunum yok....Sıkmayın canınızı sevgiler...

nasıl iki hafta yetti anlamadım o kadar az mıydı sivilcelerin offf çok uzun süre kullanmak istemiyorum ben bu ilacı benimde sivilcelerim az neden bu doktor bana iki aylık ilaç yazdı ki CADIARZUsenağlama

merhabalar, bugün dışarıdaydım mesajlarınızı yeni okudum. Hayata küs dolaşıyorum artık, bugün eşimi yolcu ettim. Rize'de öğretmenlik yapıyor. Benim yüzümde çok sivilce yoktu. Sadece siyah nokta fazlalığı vardı. 49 kiloyum ve 30 mg kullanıyorum. Güneş kremi olarak Avene kullanıyorum. Yüzüm çok kurudu hiçç böyle olmamıştı. Nemlendirici sürüyorum fayda etmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kremi sürdüğümde sanki yüzüm yanıyor.. Bu bir Çin işkencesi mi?Çok üzgünüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…