Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
valla ben loreal true match kullandım hiç bir yan etkisi olmadı..iyice temizledikten sonra pek sorun çıkmıyor açıkçası..

Benim fondoten, pudra vs kullanmam açıkçası görüntü kirliliği olur :roflol:.cildim son 1 haftadır biraz normale döndü. Resmen cildim döküldü yaww peeling maskesi yapıncada sivilceler patlayıp kanıyodu bende kendi haline bırakmıştım.benneyaptımki

Selam arkadaşlar bu ilacın en büyük mağdurlarından biriyim sanırım
2.5 ayı doldurdum ve hala yüzüm bakılcak halde değil.. çok üzülüyorum ağladığım oluyor.. Kpss denen sınav derdi de ayrı bir yandan herkes sınavı dert ettğimi sanıyor ama şu an hayatımdaki en büyük problemlerim bunlar.. sivilceler tamamen dısa kustu.. dayanamayıp oynadıklarım da oldu Özellkle bademella arkadasımıza çok imrendim.. ki benim başlangıcta saysak 6-7 s,ivilcem vardı ilaç kullanmakta bile tereddüt etmiştim doktor da ok deyince kullandım ama napcagımı bilmiyorum yüzüm de çok inceldi zaten bıraksammı diyorum doktora gtcem ama yüzüme fondöten pudra sürmeden biryere gidememek yeter artık diyorum

Keendimden kaçmak için sürekli uyuyorum çünkü uyansam yinee aynı yine aynı dert bana sizler yardımcı olabilirsiniz kimse anlamıyor (

:1rolleyes: merhaba bende senin gibi bu halimden bıkmışken bu siteyi buldum geçen hafta.
3 ay içindeyim şimdi,benim yüzümü görsen herkez halime acıyor akıl veriyodu. Hatta birgün İstanbula gitmiştim iş görüşmesine metroda teyzenin biri telefon numaramı isteyip gün içinde arayıp bana cildiyeci adresi verdi yaa:1no2:halime çok acımış.Bende bırakmayı düşünüyordum geçen haftadan sonra devam etmeye karar verdim.mevsimin yaz olması biraz zorlayacak ama devam sende pes etme bence a.s.a.s.

Ne olur biraz yardım edin kullanan arkadaşlar bu durumda olan varmıydı?

canım bak kaç yaşındasın bilmiyorum ama bende aynı senin durumundayım 6 7 sivilce falan öyle büyükte değillerdi gittim,benim sivilce problemim hep böyleydi ama zamanla o izler çoğalıyor ve yüzünde sivilceden daha kötü duruyor emin ol.benim kullanan tanıdıklarım oldu ve sonuç mükemmel hiç korkma önce kötü olabilir ama emin ol çok çok çok düzeliyor ben bizzat gördüm bi arkadaşımın tedavisi biteli 3 sene olmuş ve cildi mükemmel.Kafana takılan birşey olursa sor buradayım:teselli:

Keendimden kaçmak için sürekli uyuyorum çünkü uyansam yinee aynı yine aynı dert bana sizler yardımcı olabilirsiniz kimse anlamıyor (

canım benim hepimiz senin bu geçirdiğin günleri geçirdik inan bana hem de daha beterini benim yüzüm ilk 3 ay dışarıya çıkılamayacak kadar kötüyfü zaten kış olunca ben hiç dışarı bile çıkamadım 2 haftayı buluyodu benim dışarı çıkmadığım gün sayısı.çok ağladım ben de acaba boşuna mı kullanıyorum diye ama başka çarem de yoktu sabredip bekledim inan bana sonuç ii olucak bunu hayatında geçirmen gereken zor bi dönem olarak düşün biliyorum söylemesi kolay diyceksin ama bu yollardan geçtiğim için söylüyorum ben 4.ayımdayım bitmek üzere ve 1 tane çıktı şu anda ama geçmişe göre çok yol kat ettim:)bence pes etme milletin dediklerine de kpss için de işte onlar öyle bilsinler herkese açıklama yapmak zorunda değilsin ki:)soru sormak istediğinde sorabilirsin bana geçmiş olsun:)

canım ben de türkçe öğretmeniyim vanda çalıştım 3 yıl şimdi ankaradayım.Sen memleketinde değilsin umarım memnunsundur:)

yerimden çok memnun olduğum söylenemez. köyde çalışıyorum ve ulaşım yok,çok sınırlı.köyde kalıyorum. hiç bir sosyal faaliyetim yok 1,5 senedir.ama allahtan insanları çok iyi sen de van da çalışmışsın. muhakkak sen de böle sorunlar yaşamışsındır. ben de dua ediyorum daha iyi bir yere gitmek için.

Yıllardır çekiyordum bu sivilce illetini ne yaptımsa kurtulamamıştım gecen yıl işyeri hekimim önerdi roaccutane ama yan etkileri korkutmuştu beni. 3 hafta önce nette araştırırken bu siteyi buldum ve daha ilk okuduğumda karar verdim kullanmaya, şimdi 2 hafta oldu başlayalı günde 60mg başladım ve yan etkilerini daha ağır hissetmeme sebeb bu.. Benim yüzümde yok denecek kadar azdı ama vücudumda vardı ve yaz ayları tam bir işkenceydi benim için.. Çektiğim onca acıya ve sıkıntıya rağmen çok umutluyum. Zaten buda işe yaramazsa tam bir çöküntü yaşarım sanırım..
Aranızda bu ilacı kullanırken denize yada havuza giren oldumu? Güneşten korunmam gerektiğini tabiki biliyorum ama deniz tuzu ve güneş vücudumdaki sivilcelere ve izlerine çok iyi geliyordu.. Şimdi bu ilacı kullanıyorum ve 50+ faktör güneş koruyucularıyla bir gün bile olsa güneşlenemezmiyim? Lütfen bilgisi yada tecrübesi olan paylaşsın..
Sevgiyle ve sivilcesiz kalmanız dileğiyle...

merhaba arkadaşlar, roac. tedavim biteli iki ay oldu. Başlarda yüzümde kırmızı lekeler olmadığı halde okula gidip gelmekten güneşin altında :1no2::1no2: yüzümde kırmızı lekeler çıkmaya başladı, üstelik okul agustosa kadar devam edecek ne yapcağımı bilmiyorum... Tedavisi biten arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim:1hug::1hug::1hug: ( güzeş kremi de kullanıyorum, ama neden oluyor anlamadım)

merheba arkadaşım.senin yaşadıklarını ben uzun süre yaşadım.tedavim başlamadan önce yüzüm berbat durumdaydı. başladı 3 ay boyunca daha da kötüleşti. bademellanın ilk halinden çok daha kötüydüm ben. tabi ki ben de çok üzüldüm. ama hiç umutsuzluğa kapılmadım. ve asla kendimden kaçmadım.aynaya asla küsmedim. benim artık kötü ince bir hastalığımın olduğunu düşünmeye başlayan insanlar bile vardı. ben çok kez konuşurlarken duydum. ama ben hiç birine kulak asmadım. hatta o en kötü halimde en yakın arkadaşımın düğününe hiç makyajsız.gayet şık bir abiyeyle katıldım, ve pistten de hiç inmemiştim.sen kendine güvenirsen ve yüzündeki yaraların yokmuş gibi dik durursan kimse onları görmez inan bana.bunu yaşayan biri olarak söylüyorum sana.umudunu ve güvenini hiç kaybetme.:sm_cool: tedavini de bırakma. geçecektir inş. sağlıklı bir görünüme en yakın zamanda kavuşursun umarım. mutlu günler:dance::teytey:

evet gerçekten çok sıkıntı çektim anladığım kadarıyla yenisin yoksa bugün il dışı atama sonuçları belli oldu birşey yazardın.ama emin ol o kadar sıkıntıya rağmen ilk görev yeri unutulmuyor ve öğrencilerin hele birde öğretmen arkadaşların iyiyse.şadiye eski ve yeni fotoların var mı ben merak ediyorum da sonuçlerıyerimseniben

Seni çoooooook iyi anlıyorum. Tıpkı buraya yazan tüm arkdaşlar gibi...
Ben de sürekli uykuya kaçıyordum senin gibi. Bütün aynaları kaldırmıştık evden. Dışarı çıkmak istemiyordum. Çok zor biliyorum. Kimsenin yüzüne bakamıyordum. "Aa, yüzüne noldu?" , "Bak şu ilacı dene?" , "Yüzüne bunu sür." gibi muhabbetlerden öyle bunalmıştım ki. Arada hava almaya çıkınca dışarı; yakınlarımın desteği ile zar zor topladığım morlim, yoldaki dükkan camlarında yüzümün yansımasını gördüğüm anda yerle bir oluyordu. Hemen eve dönmek, yatağıma yatıp yorganı kafama çekmek istiyordum. Çook bilirim ağlarken uyuya kaldığımı..
Ama yüzümde şimdi hiç kalmadılar biliyo musun? Beşinci ayımın bitmesine az kaldı. Bundan sonra 1 ayım daha var. Sadece yanaklarımda kırmızı lekeler var biraz. Ama onlarda geçecek inşallah. Çünkü insan kullandıkça katettiği yol inancını arttırıyor.
Bence sen de çok şanslısın ki, bu ilacı bulmuşsun ve kullanbilecek sağlık koşullarına sahipsin. Ve bu ilacın işe yaradığını biliyoruz. Benimde bu ilaçtan önce kullanmadığım ilaç, yüzüme sürmediğim hiç bi halt kalmadı. Gerçekten çok şanslısın, çünkü doğru tedviyi bulmuşsun. Sakın bırakma. Bak benim de ilk iki ay hiç bi değişiklik olmadı yüzümde. Sivilceler aynen devam etti. 3. ayımda birden kesildiler. Tabi ben önce inanamadım, kesin gene çıkarlar dedim, ama çok şükür. Herkeste aynı yan etkiler görülmeyeceği gibi, aynı zamanda da etkisini göstermez. Belki sende 4. ayda kesilir, belki 5'te. Ama inan düzenli kullanırsan işe yarar diye düşünüyorum. Bırakırsan zaten devam edecek, geçmicek ki sivilceler. Ama kullanınca geçme ihtimali var. Bak kaç kişiyiz burda, herkes ilerlemelerden bahsediyo. Sakın umutsuzluğa kapılma. Demesi kolay biliyorum. Ama sen de göreceksin, geçecek, sonra sen de başkalarına moral vereceksin. Bunaldıkça buraya yazarsın, paylaşırız. :teselli:Unutma düzenli kullanmak çooook önemli. Bi de güneşten korun. a.s.

Ben de i.d. aldım. Krem olmadığı için pek doğal durmuyo. Bi de biliyosundur, samur fırçası var onla sürülüyo. O fırça da 25 ytl. Açıkcası pek menun diilim. Cilde bi zararı yokmuş diye aldım ben de, ama toz şeklinde olduğu için uygulamak çok zor. Belki de ben becerememişimdir.:sm_confused: Ama burda yine başka bi arkadaştan vichy'nin normaderm serisinin fondöteninin methini duydum. Ondan almayı düşünüyorum. Gerçi artık fondöten falan sürmüyorum yüzüme çok şükür, ama bi özel günde falan lazım olur diye istiyorum yine de.
Ben 5. ayımın sonlarındayım. Dr. bana tedavi sırasında kendini iyi hissetmek için fondöten sürebilirsin, ama pudra sürme dedi. Tabi sürmemek en iyisi dedi.
Hepimiz için, HİÇ MAKYAJ YAPMAMIZA GEREK KALMADAN sağlıklı,rahat ve mutlu dışarıya çıkabileceğimiz günler diliyorum. :içelim:

Merhaba:1rolleyes: Doktorun bana söylediği güneşlenmek kesinlikle yok denize girebilirsin.Dışarı çıkarken güneş koruyucu+şapka+gözlük kesinlikle olacak ama yinede gölgede direk güneş ışığına maruz kalınmıcak :çok üzgünüm: Bu tedavi esnasında 5 dk güneş ışığıbile kötü sonuçlara sebep olabilirmiş.a.s. a.s.

Kızlar inanın hangi birinize teşekkür edeceğimi bilemedim sanki yakınımda oturup benimle aynı derdi paylaşıp hatta benimle aglıyorsunuz b14081976 ; gnc ayg ; şadiye ve limon24 hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. burada olmasa kime yazar ve nasıl nereden moral bulurum bilmiyorum İYİ Kİ VARSINIZ HEPİNİZ...
ben 2.5 ayımdayım işte hala çıkıyorlar biraz ugraştıklarım oldu izler çogunlukta.. Herkes kullanıyor ben 15.günümde kurudular 1 ayda kurudular vs diyor benm 2 arkadasım daha kullanıyor 2 ayda bebek gibi oldular diyorum heralde bende gecmicek ama sizler tek moralimi düzeltenlersiniz. Teyzelerimle dısarı çıktık bugün bana mezuniyet kıyafeti almaya büyük bir alışveriş merkezine yüzümde kalıp pudra biraz fndöten... bende aacaba sadece güneş kremimi sürüp gözlüğümü takıp elime suyumu alıp gezebilecekmiyim zevk alabilecekmiyim yaptıklarımdan eve gidip sürekli uyumaktan bıktım ders bile
çalışamıyorum senağlama

Kızlar inanın hangi birinize teşekkür edeceğimi bilemedim sanki yakınımda oturup benimle aynı derdi paylaşıp hatta benimle aglıyorsunuz b14081976 ; gnc ayg ; şadiye ve limon24 hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. burada olmasa kime yazar ve nasıl nereden moral bulurum bilmiyorum İYİ Kİ VARSINIZ HEPİNİZ...
ben 2.5 ayımdayım işte hala çıkıyorlar biraz ugraştıklarım oldu izler çogunlukta.. Herkes kullanıyor ben 15.günümde kurudular 1 ayda kurudular vs diyor benm 2 arkadasım daha kullanıyor 2 ayda bebek gibi oldular diyorum heralde bende gecmicek ama sizler tek moralimi düzeltenlersiniz. Teyzelerimle dısarı çıktık bugün bana mezuniyet kıyafeti almaya büyük bir alışveriş merkezine yüzümde kalıp pudra biraz fndöten... bende aacaba sadece güneş kremimi sürüp gözlüğümü takıp elime suyumu alıp gezebilecekmiyim zevk alabilecekmiyim yaptıklarımdan eve gidip sürekli uyumaktan bıktım ders bile
çalışamıyorum

canım fotoları görmüşsün zaten...sabredeceksin.. hepimiz aynı durumları yaşadık ağladık,üzüldük ama geçti..ilacı yarım bırakmamalısın. bende fondoten ve pudra sürmeden bakkala bile gidemezdim ama şimdi hafif izlerim olmasına rağmen hiç makyaj yapmıyorum. zaten izler kapansın diye sürüyordum ama gerek kalmadı..
temmuzda tatile gideceğim zaten o hafif izlerde kalmayacak...

sende bunları yazacaksın tedavin bittikten sonraemin ol ;=)

Slm,
b14081976 çok teşekkür ediyorum.. En azından denize girebilecek olmak ta güzel... Her yıl yaz başında bir gün tek başıma yada çok yakın bir arkadaşımla günübirlik denize gider önce denize girer sonrada yarım yamalak bir duş alıp düşük faktör güneş sütümüde sürüp bütün gün güneşlenirdim.. Deniz tuzunu tam yıkamazdım çünkü sivilceleri yakardı, güneşte kavrulan cildim yanar ve soyulurdu böylece sivilcelerin büyüklerinden ve izlerin çoğunluğundan kurtulurdum.
Bu yaptığımın ne kadar sakıncalı olduğunu biliyordum ama çaresizdim.. Şimdi ise tek çarem roaccutane.. Kıskanç bir yapıya sahip değilim ama hayatım boyunca 3 şeyi kıskandım; pürüzsüz ciltleri, sütun vücutları ve uzun süreli sevgi dolu ilişkileri.. Yani sahip olamadığım herşeyi...Kilolarımın çoğunu verdim eğer bu ilaç sayesinde sivilcelerimden de kurtulabilirsem beli uzun süreli ilişkide bulabilirim:1hug:

Merhabalar, herkese geçmiş olsun. İnşallah herkes istediği gibi bir cilde kavuşur, tabi bende. Ben, öncelikle İstanbulda önerebileceğiniz iyi bir cildiye dr u varmı onu sormak istiyorum. Senelerdir bu sivilcelerden kurtulamıyorum. Son birkaç senedir artık aynaya bile bakmak istemiyorum. Akne şeklinde değil ama sürekli sivilceler var suratımda, tabi izleride. Artık ergenlikte geçti bu ne sivilcesi anlamıyorum diyorum sürekli kendime. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…