Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Arkadaslar lütfen aydınlatın beni.

5. ayım bugün bitti ve 6. ayıma giriyorum fakat malum güneş kavuruyor ve güneş kremi kullanmamız lazımmış öyle duymuştum yoksa izler kalıcı oluyormuş?Doğrumu bu ? dogruysa hangı güneş kremini kullanayım tavsiyede bulunurmusunuz bana?Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Ben de farkli donemlerde 2 kez kullandim. Turkiye'de doktorlar bu ilaci cok cabuk yaziyor ve takibini cok ciddiye almiyor. Oysa ki her ay kan tesleriyle mutlaka takibinin yapilmasi lazim.
Bir de internette yaptigim arastirmalar sonucu eklemlere/kemiklere kalici hasar verebilecegini okudum ve su an kullandigim icin biraz pismanim.Ayrica depresyon da yapabiliyor.
Benim tavsiyem, yan etkileri cok daha az olan ve ayni sonucu veren dogum kontrol haplarini kullanmak. Ben Diane 35 kullandim ve cildim cok guzellesti.
Tabi ki her bunye farkli ve ilaclarin da her bunyeye etkileri farkli.
Umarim cildin duzelir, iyi sanslar.

Walla bu konu önemli, güneşe dikkat edin derim ben. Ben de 5. ayımın içindeyim. Yüzümüzdeki kızarıklıkları ve lekeleri de sivilceler gibi alt edebilmek için güneşten korunmamız lazım. Biliyosun güneşin normal ciltlere bile zararı varken ( hele hele son yıllarda kavurucu yazlar yaşıyoruz..) bizim ciltlerimiz çoook hassaslaşmış durumda ya roac. sayesinde; bizim sık tazelenmiş yüksek faktörlü güneş kremiyle birlikte şapka ve kocaman güneş gözlükeri kamuflajında dolaşmamız lazım.:smiley-cool: Ben avene 50+'yı kullanıyorum ve mümkün olduğu kadar gölgede duruyorum.:1ninca:

arkadaşlar size bişi sorucam. benim tedavim biteli 2 ay oldu. tedavim sürecin de saçım çok döküldü,hala da dökülüyor. önceden hiç dökülmezdi benim saçımsenağlama dökülme nezaman duracak acaba, bunun hakkında bir bilgisi olan var mı?? acaba şu saç dökülmesine karşı kullanılan ürünlerden mi alsam.
mutlu günler:dance:

a.s. arkadaşım. olabildiği kadar güneşten kaçmamız gerekiyor. her gün de güneş kremi şart. ben şu anda coppertone45 kullanıyorum.
mutlu günler:dance:

bademella insallah cildin hep böyle kalır süper olmuş harika şok inanılmaz gibi. ben de sanki öle olmayacakmış gibi ama az kaldı sabır diyorum. senin kolestrol 195 e çıkmış benimki 275ti tavan yaptım sanki doktorum hep korkulacak bişey yok diyip telkin etse de yine de kafama takıyordum. en son 215 e indirdim yürüyüşün çok etkisi var arkadaşlar. benim ilaçtan çok kolestrol etkisiyle ugraşıyordum.resmen kan beynimdeydi yani. ama o dönem de geçti çok sükür. darısı bize bademella bitiren kişiyi görmek çok iyi oldu valla.

kıslaaarrrr bu gün 11. günüm
ellerim freddy krugerin derisine döndü soyuluyorum :roflol:
suartımda sivilceler çadır kurdular:roflol:
bide dudaklarım nivea nemlendiriciyle kardeş oldu:sm_cool:
ama mutluyum herhangib bi değişikliğim yok yüzüm ellerim cildim dışında yok ruh sağlığını böozuyomuş yok şu oluyomuş bu oluyomuş hepsi safsata denedim ve gördüm ki her bünye bir değil
bebek gibi olcam yeniden doğmuş gibi
bademellacım canım yanaklarım şu an aynı senin gibi :roflol:
ama dönüşümde muhteşem olucak yani bunu düşünerek mutlu oluyorum hepinize sağlıklı günler şekerler

@sinek

5 aydır kullanan biri olarak bir tavsiye benden sana,Tabii kaç mg kullanıyorsun bilmiyorum ama nivea lipstick bende yeterli olmamıştı bende johnson bebe'nın vazelinini kullandım.Çok daha kalıcı ve daha iyi besliyor dudakları çatlamalara karşı.Dene istersen
yerimseniben

bademalla yüzün cokk guzelll olmuss benım yuzumm böle deıll az ama yınede kullanmak ıstedım kokten cozmek için bu ilaca basladımmm insallahh guzel sonuclar alıcamm ama sırt agrılarımm ve bel agrılarımm cokkk nefes aldıkca kaburgalarımm agrıoo anlamadımm yaaa

Ben tedavide 3. ayın içindeyim. Dr. dozu 60mg yükseltti. Sivilcelerimde artış,ciltte kuruluk,duygusal hassasiyet zaman zaman topuklarımda ağrılar oluyo.Benim asıl sorunum elmacık kemiklerimin üzerinde cilt rengim koyulaştı ve genel olarak cildimin rengi sarardı boynumla yüzümün rengi iyice birbirinden ayrıldı.Korkum yüzümde lekelermi kalacak doktor dikkat etmezsem tedavinin kötü sonuçlanacağını söylemişti. Son randevuda doktor sıkıntlı bir süreç ama sabret demişti:Yazın dikkat etmek çok zor güneş koruyucuya rağmen içim rahat değil bu tarz problem yaşayan oldumu acaba tedaviyi kesmeyi düşünüyorum da ....:çok üzgünüm::1no2:

Selam arkadaşlar,

Bu aralar ders çalışmam gerektiğinden fazla giremiyorum.Soruları toptan cevaplayacağım.

Limoncuğum,

Ben avene diacneal e tedavimin 5. ayında başladım, zaten doktor tavsiye etmişti..Sen de doktoruna danışıp kullanabilirsin. Cildin aşırı hassas değilse bir sakıncası olmuyor zaten...

Şadiyeciğim teşekkür ederim sen de az destek vermedin :) Moral oldun

umarım bir daha bu problemi yaşamayız hiç birimiz...

Güneş kremi hakkında da kesinlikle avene 50 faktörü tavsiye ediyorum fiyatı 40-50 ytl civarında ama gerçekten çok kaliteli bir ürün..Ne yağlı his bırakıyor ne de cildinize alerji yapıyor.Termal sulardan yapılmış..
dışarı çıkarken bir kere sürmeniz yetiyor,çünkü suyada dayanıklı...Yüzünüz en hassas yerinizdir bu yüzden ürün seçerken dikkatli olun.
Makyaj malzemesi seçerken de kesinlikle çin malı ürünleri,kalemler,farlar özellikle almayın

Herkese geçmiş olsun

Karoon çok yağlı yiyecekler kaçınmalısın!!

roaccutane ; o ağrılar bir süre daha devam eder, hatta yataktan kalkmakta bile zorlanabilirsin ama geçecek sabır sabır

b14081976 sivilcelerinde artış olması çok normal arka sayfalarda benim yüzümün eski ve şimdiki halini görmedin mi :) berbattı

yüzünün sararması koruyucunun düşük faktörlü olmasından kaynaklanabilir mi acaba??? Doktor güneşte çok kalınınca a vitaminin teni yaktığını ve karalığın kalıcı oılduğunu söylemişti..
Sana tavsiyem mümkün olduğunca güneşten kaç, çünkü benimde kollarım sadece 5 dakika içinde resmen bronz oldu :S

Sakın ha, hemen öyle su koyvermek yok. Bak ben 5. ayımdayım. Bu ilacı 2. kullanışım. Diğerini 9- 10 yıl önce kullanmıştım, gereken dozu tamamlamadığım için tekrarladı. Benim ilk iki ay sivilceler hiç oralı değildi ama pes ettiler artık. şimdi aynı sende olan kas ağrıları, duygusal hassasiyet, cilt, özellikle dudak kuruluğu var, dediğin gibi yüzümün ve buynumun rengi bariz farklı ama yavaş yavaş lekeler sönecek.a.s Bir iki ay önce daha belirgindi lekeler, fondötensiz çıkamıyodum dışarı. Ama gerçekten 6 ayı doldurunca farkı göreceksin, bırakma tedavini, bak hepimiz sabrediyoruz. Bence alacağımız sonuçlar bu günkü sıkıntıları unutturacak.:teselli: Ama dr. kontrolünü ve güneşten korunmayı unutmaaaaaa.a.s.

SLM BADEMELLA NASIL GİDİYOR ? BAKIYORUM ÇOK MEMNUNSUN TEDAVİNDEN İNŞ. BEKLEDİĞİNİN 10 KATI OLUR HERŞEY BİŞEY SORABİLİRMİYİM YA BENDE TEDAVİMİ BİTİRDİM NERDEYSE 1 AY OLDU ŞUAN YÜZÜNE NE KULLANIYORSUN KREM OLARAK BEN BU İZLERİ NASIL GEÇİRECEM ÇILDIRIYORUM YA İNATLA GEÇMEK İSTEMİYORLAR SANKİ SEN NE KULLANIYORSUN MERAKETTİM DOĞRUSU? BU ARADA RESİMLERİNİ GÖRDÜM GERÇEKTEN SENİN İÇİN MUCİZE OLMUŞ DİYEBİLİYORUM SÜPER ... GÖRÜŞMEK ÜZERE MUTLU VE SİVİLCESİZ GÜNLER...

:teytey:

selamlarr , bu benim ilk mesajım ve bende bu siteye bu başlık nedeniyle üye olanlardım=)
böyle bir topluluk bulduğuma o kadar sevindim ki anlatamam:1rolleyes: benim sorunumu yaşayan bu kadar çok insan olması hepimiz için olduğu gibi benim için de rahatlatıcı oldu. Benim sivilcelerim ağız çevremde ve son derece sinir bozuculardı roacctane ile birlikte sinirimi bozmanın sınırına eriştiler.2 aylık günde 40 mg kullanımın ardından berbat oldular ve bir on gün kadar ara verdim:1no2: sizce bu tedavimde sorun yaratır mı?? şimdi ilca tekrar başladım doktor toplam 4 kutu 20 mg dan vermişti içmam gereken 2 kutu kaldı. ayrıca yanında verdiği merhemler çok canımı yaktığı için kullanamıyordum( aknefug ve azelderrm krem) doktorum onları ımex krem ve sivex losyon ile değiştirdi. Asıl sormak istedğim bir de iğne vermişti her kutuyla birlikte ancak ben onu yaptırmadım eğer yaptırsam daha az sivilcem çıkacakmış doktorum öyle dedi en kısa zamanda yaptırmayı düşünüyorum. Beim gibi iğne kullanan var mı acaba??

arkadaşlar ben 3, ayıma girdim.3 haftadır şehir dışındaydım ve ilaçlarımı düzenli kullanamadım.şimdi kan tahlili yaptırıp yeniden yazdırmam lazım.benm güneşten yana çok şikayetim var.avene 50 faktör kullanıyorum.ama çok yağlı bir his veriyor.kullanmıyorum o yüzden çoğu zmn.bi kaç defa öğlen çıktım güneşte ve iz kaldı.sıcakte napıcam bilmiyorum.ben de ilacı bırakmayı düşünüyorum.yazın besyoya hazırlanıcam bi de.hep sıcağın altında olucam napamam gerekio bilmiyorum.aama ciddi bi sıkıntı oluo benm için gerçekten.tahammmül edemez hale geldim.dudaklarım acaip çatlıo.devmlı bepantene sürüyorum ama pek faydası da olmuyor artık.günde 50 kullanıyorum.ama son bi kaç haftadır çok aksattım ilaçölarımı

mrb derin öncelikle geçmiş olsuna.s.
bnce tedavini yarım bırakma sonra tekrarlıyor diyolar yada doktoruna söyleyip şimdi bırakıp kışın başlarsın bu fikri sun doktorunaa.s
ve bephanten in dudağına pek fayda etmemesi ilginç bunu doktoruna söyle belki mg nı düşürür :sm_confused:
bnde 2. ayımı bitiriyorum yüzümde gelişmeler var tabi yan etkileride var
hepimize geçmiş olsun:1hug:

walla ben iğneyi ilk defa senin yazında duymuş oldum o iğnenin etkisi sivilceleri az çıkartmak ise roaccutane in amacı sivilceyi vücuttan çıkartmak kafam karıştı pek anlamadımfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…