Bende uzun süredir sivilce problemi yaşıyorum. Bir hafta önce cilt bakımına gitmiştim, önce yüz masajı, peeling yaptılar, sonrada buhar verip siyah noktaları ve sivilcelerimi sıktılar felaket bir acı çektim. Size tavsiyem sakın sivilcelerinizi sıktırırak temizlemeye çalışmayın.
Bugün doktora gittim sırt, kol, dekolte gibi bölgelerde sivilce olmadığı için herhangi bir test yapmadan hemen ilaç verdi. Azitro (250mg) hapı 2 ay süreyle haftada 3 gün al 4 gün ara ver dedi. Sabah akşam yüzümü yıkamam için imex sabun, sabah sürmem için clindoxyl ,akşam için ise isotrexin verdi. Daha önce düzenli bir şekilde benzamincn kullanmıştım ama bir faydasını görmedim doktor yine onu yazıyordu ama fayda göremediğimi söyleyince bunları verdi.
Bu arada doktor her ne kadar test yapmaya gerek yok dediyse de ben hangi testleri yaptırabileceğimi sordum. FSH, TSH, LH,17-OH Progesteron, Prolaktin, S.Testosteron gibi hormonlara bakılabilir dedi. Testleri adetin 3.günü aç karnına yaptırmamı söyledi. İlaçları bugün kullanmaya başlıyorum ve en kısa zamanda da hormon testlerini yaptıracağım. Sivilce problemi yaşayanlara tavsiyem bir doktora gitmeleri ve kulaktan duyma ilaç vs kullanmamaları ,çünkü birine iyi gelen size fayda vermeyebilir. İlaçları kullandıkça yorum yazarım.