Siyah Kutu!

En doğrusu, ben de tam 8 senedir hiç TV izlemiyorum, kafam kaldırmıyor.
"Hiç haber de mi izlemiyorsun?" Diyorlar. Özellikle haber izlemiyorum:) insanların kendi çıkarları doğrultusunda yamuk yanlış söyledikleri şeyi dinleyerek neden beynimi yorayim ki?
Fahrenheit 451 kitabında şöyle bir söz var,TV icin . Eminim siz de seveceksiniz :
" ve onunla tartisamazsin. Neden? Televizyon alıcısı 'gercektir'. Sana ne düşüneceğini bangır bangır kafana sokar. O haklı olmalıdır. Öyle haklı görünür ki. Vardığı sonuçları sana öyle pes pese söyler ki zihninin itiraz etmeye, 'ne sacma' demeye vakti olmaz"
Keşke hiç almaydiniz...ben de evimde salonumun ortasında böyle bir kutu almazdim. Benim ablamlar da da kaç yıllık evliler, yeni aldılar TV. Onda da normal kanal yok, sadece netflix abonelikleri var.
Konunuza gelince,ben olsam biraz bekler, eşimin istedigi ve almak için ekonomi yaptığımız birsey olduğunda (artık seyehat mi olur,telefonunu mu yeniler,arabasına birşey mi gerekir) ona tvyi satmayı teklif ederim. Az para da değiller sonuçta, biraz indirimli bir şekilde koyarsaniz satılır hemencecik ikinci el sitelerinde.

Ve siz almadiniz degil mi? Ben su anda bu durusumu koruyamadigim icin kendime cok kiziyorum.

Ben evli değilim, o yüzden bir nebze daha kolay. Sıkmayın canınızı, dediğimi yapın. Eşinizle popcornlu film geceleri için aldığınızı düşünün. Siz TV ye dönüştürmezseniz, TV değil o. Ben de sadece sinema için projeksiyon alacağım belki

Kullanmadiginiz her sey batiyorsa belki de bir cins rahatsizliktir sizinki. Bu rahatsizliginizi yenmeniz icin muzik acin dedim ben de zaten. Muzik rahatlatir,sinir olmazsiniz tvye durduk yere. Misafir gelince yine neyi izlerlerse izlesinler

Belki de haklisiniz gereksiz tepki veriyor olabilirim.. Tesekkur ediyorum yorumunuzyorumunuz icin olayin icinde olunca ve kendi istegim disinda bir sey yapinca cok hiddetlendim :)

Hayatımızdaki bir çok şey gibi sorun bizim kötü kullanımımızla ilgili. Şayet bağımlılık şeklinde vaktimizin çoğunu yemiyorsa sorun olmamalı bence. Sonuçta yaşadığımız dünyada olaylardan haberdar olmamız için gerekli olduğunu düşünenlerdenim. Ona bakarsınız telefonlar, bilgisayarlar da aynı bağımlılıkları yapıyor. İyiyiye kullanabildiğimiz takdirde sorun olmaz.

abartmayin ya ben bi ara asiri bagimliydim lise doneminde falan.su an asla izlemem en fazla gece 1 saat izlerim oda her gece degil.ayrica o kadar da kotu bi cihaz degil

Kullanmadiginiz her sey batiyorsa belki de bir cins rahatsizliktir sizinki. Bu rahatsizliginizi yenmeniz icin muzik acin dedim ben de zaten. Muzik rahatlatir,sinir olmazsiniz tvye durduk yere. Misafir gelince yine neyi izlerlerse izlesinler
Simdi anladim ne demek istediginizi. Kendim icin kullanilabilir bir seye donusturursem belki bu kadar canimi sikmaz belki haklisiniz :)

Bizde sadece ayni sebepten aldık. Fazla takilcak durum değil, sonucda benim evimde sadece misafir icin alinan doluca ürün var. (Büyük yemek masasi, nevresim, havlu vs.)

Belki de haklisiniz gereksiz tepki veriyor olabilirim.. Tesekkur ediyorum yorumunuzyorumunuz icin olayin icinde olunca ve kendi istegim disinda bir sey yapinca cok hiddetlendim :)
Yani onu da misafir için bi koltuk gibi düşünün ya da fazla bi yorgan gibi,yastık gibi bu kadar basit Köşedeki siyah kutu adını da koymuşsunuz ne güzel işte Abartmayın gereksiz sorun çıkmasın eşinizle. Sonuçta onun yiğenleri falansa isteyen alınabilir bu tepkilerinize, gerek var mı durduk yere sorun çıkmasına

Almışsınız artık. Tv yi bu kadar takıntı edecek, eşinize laf sokmak isteyecek kadar da olayı abartmayın.
Seyretmek istemiyorsanız açmazsınız olur biter. Zaten duvarda asılı bir alet. Farz edin ki tv şeklinde yapılmış bir tablo.

Simdi anladim ne demek istediginizi. Kendim icin kullanilabilir bir seye donusturursem belki bu kadar canimi sikmaz belki haklisiniz :)
Kesinlikle faydasini gorursunuz. Muzigi kisik sesle acip kitap okumak zaten harika bir dinlendirici

Eșim de izlemiyor isin garip tarafi. Aptal gibi baska birileri icin onu evimize aldik..
İzlemiyor ama durmasını istiyor diye anladım.Razı edebilirseniz hiç koymayın eve.Başkaları yüzünden doğrularımdan vazgeçtiğim her sefer ben nefret ediyorum kendimden ya.

Bide aklima ne geldi, benimki smart Tv. İnternetden bazen zumba veya yoga videosu bakiyorum. Oturma odasında cok rahat okuyor. Bazen youtubedan şömine videosu aciyorum mesela, televizyon şömine havasi veriyor eve... kendi arkadaşlarım gelince musik aciyorum TV üzerinden. Sizde deneyebilirsiniz. Gecende onu tablo olarak kullandim. Cok güzel bir resimi screensaver olarak koydum.

Icimi cok rahatlattiniz gercekten tesekkur ederim. Insallah hayatimda o Siyah kutu olarak kalmaya devam edecek :)

Dizi falan izliyorsanız pcyi televizyona bağlayın büyük ekrandan izleyin.

:))) gercekten guzel fikirler bunlar, ben de spor yapiyorum o amacla hic dusunmemistim veya somine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…