Siz ablanizdan kıyafet istermiydiniz?

Herşey insanlar için, kimin durumunun iyi kimim bir anda kötü olacağının garantisi yok bu nedenle çekinmeyin bunlar çok doğal şeyler. Zaten bebeklere alınan her giysi nerdeyse bir kere giyiliyor. İsteyin elbette kendizi de üzmeyin.

2 maaşlıyız, durumumuz fena değil ben de alıyorum, yakın arkadaşlarıma da söylüyorum küçülen varsa kabul ederiz diye...hatta kuzenim ve ablam da getirirse kendim de giyiyorum, olmayanlarımı da onlara veriyorum...israfa ne gerek var bence ,utanılacak bir şey de yok...

Ben kuzenimin bebeklik giysilerini istemistim. Zaten cok az giyebilmisti. Kendi kizima aldıklarımıda yikayip kaldirdim. Isteyen olursa seve seve veririm. Bence utanilacak birsey yok. Cocuklar giysilerini cok az giyebiliyor, buyuyen bedenlerine esya yetistirmek cok zor

Bence hiç bir sakıncası olmaz onlar senin ablaların. Bebekler çabuk büyür ve boşa kıyafet alınıyor ellerinde varsa sorman hiçte ayıp olmaz. Hamile değilim ama ablalarım kuzenlerim şimdiden kendi bebeklerinin sağlam ve temizlerini ayırmaya başladılar maddi durumum kötü değil ama bebeğe harcanan boşa gidiyor 2 güne büyüyorlar onlarda bu yoldan geçti o nedenle bunda utanılacak birşey yok..

Neden ayıp olsun.Ben maddi durum olsa da soruyorum 1 yıl giydiğini diğer yıl giymediği için.

Ben çok giydirdim çocuklarıma, yeğenlerimin küçülmüşlerini, benim ablamında durumu çok iyi, benim iyi değil. Hatta ben de ablamın giymediği kıyaftelerini, artık beğenmediklerini giydim yıllarca, bir kaç defa giyip bırakıyordu. onun durumu çok iyiydi. Ben alamıyordum. Ayıp değilki bu, marka bir ayakkabı vermişti bana,yıllar önce üni bitene kadar giydim onu.

Ablam şehir dışında yaşıyor çocuğum olmadığı halde her geldiğinde o senenin küçülenlerini bana getiriyor.Benim hiçbir zaman böyle bir talebim olmadığı halde kafasına göre eline geceni toplayıp getiriyor. ikimizinde maddi durumunda sorun yok.Şimdi bebek bekliyorum aldığım birkaç şeyi gösterdim niye aldın diye söylendi.Bende ilk çocuğum olacagi için özenip alıyorum elimde olmadan.Ablanızın davranışı bana tuhaf geldi ne bileyim herkesin kardeşlik bağı da farklı demekki Bende olsam ablam istemeden ne var ne yok toplar götürürdüm hiç sormazdım bile. Bence ablanızın siz istemeden vermemesi çok ayıp..

Bizim durumumuz da orta halli. Ama mesela bebek bekliyorum ben de. Istesem yeni bir şeyler alabilirim . Ama almıyorum.

Ablam park yatak,oyuncak, telsiz, bebek arabası, bebek kıyafeti,mama sandalyesi veriyor.

Kuzenim de yine elbise, beşik, hamile kıyafeti filan veriyor. Kuzenimle çok çok yakınız ama öz ablamdan hiçbir farkı yok.

Yine öteki kuzenlerim de ne varsa verirler. Biz kuzenler olarak çok iyiyiz. şanslı kısımdayiz.

Yani 2 ay giyeceği bir zıbına,temizi varken neden para verelim ki zaten.

Ha şunu da ekleyeyim. Tanımadığım yabancı birinden almazdım. Ama kuzenimdir yakin arkadaşımdır filan seve seve alırım. Yenisi almaya gücüm yetecekken alırım. Çünkü neden olmasın.

Düşmez kalkmaz bir Allah
Bunda ayip bi şey yok.

Iciniz rahat olsun. Ablanızdan isteyin. Hatta siz istemeden onlarin teklif etmesi gerekirdi.

Ben istemeden verirler ama istemem gerekirse de isterim. Utanacal hiçbir şey yok

Mesafe yok sadece konu olarak çekindim şehir olarak mesafe var o kadar.
Ben almanyadayim Eltim memlekette. Onun maddi durumu bizden iyi elhamdulillaah. Bende oda israf sevmeyiz, 3 gün önce Koca bir valiz hazirladim, cocuklarin kücülenlerini götürüyorum, kendi ogluna seciyor olanlari, olmayanlari kardeslerine veriyor, onlarada olmazsa mahalledesinde veriyor. Ben cok mutlu oluyorum. Bence çekinme söyle, mesafelerin ne önemi varki?

Ben maddi durumum iyi olsa da isterdim sanirim. Cocugum yok ama bir gun olursa diye kuzenime ayy bunu sakla benim olursa ben de giydiririm diyorum ablanizdan boyle bir sey istemeniz neden ayip olsun ki. Sizi en cok anlayacak kisi odur bence. Hem cocuklar cok hizli buyuyor bazi donemlerde kiyafetleri birkac kere giyebiliyorlar. Cocuk kiyafetlerine verilen paraya gercekten uzuluyorum.

Bu ayıp birşey değil bence. Cocuklar zaten gelişim sürecinde olduklarindan kiyafetlerini uzun süre giyip eskitemiyorlar. Temiz ve kullanılır durumdaysa alınabilir. Çalıştığım kurumda bile birbirlerine veriyorlar. Hatta yanımdaki abla doğum yapacak kardeşi için bile 2 sene önce doğum yapan kişiden istedi ve aldı. Durumları da kötü değil

Benim yeğenim de bir yaş büyük çocugumdan. Belki bedeni olmayacağını düşündü ablam bilmiyorum. Kötü biri asla değildir. Ben kuruntu yaptım sanırım. Yorumunuz için teşekkür ederim

Sanmam Gardrops dolap vs den almak gibi bir şey bence neden ayıp olsun

Neden ayıp kaçsın ki?
Onlar teklif etmiyor mu zaten.
Biz şirkette bile arkadaşlarımızla çok rahat bu işi yapıyoruz ki gelir durumuna falan bakmıyor bu iş.

yani çevreniz nasıl bilmiyorum ama biz ortalama kazanan insanlar olduğumuz halde bu konuda çok rahatız.

Ablamın çocuğu benimkinden bir yaş büyük olmayacağını düşündü belki de diye düşünüyorum.yoksa çok iyi biridir. Bundan öncesinde teyzemden istedim durumu iyi insanlar ile arkadaştı kıyafet vermişlerdi. Şimdi torunları var onlara kullaniyo demedim bende. Ama ablama diyeceğim, çok teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…