Siz ablanizdan kıyafet istermiydiniz?

Neden ayıp olsun ablan o senin. Ayrıca maddi durumun iyi olsa bile yapılabilir bu kıyafet paslaşması . Çocuklar hemen büyüyor ne kadar giyiyorlar ki bi kıyafeti. Hemen küçülüyor. Boşuna dememişler çocuğun yediği helal giydiği haram diye

Aslında bulunduğum yer çok zenginlerin olduğu bir yer samimi olduğum burda ki insanlardan böyle bir şey duymadım. Yani beklenti olarak demedim yanlış anlamayın. Ama ablama diyeceğim çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuz için

Ben isterdim hele ablam ya da kız kardeşimden garanti isterdim. Hiç olumsuz düsünmeyin yanı şöyle maddi durumunuz iyi de olsa istenirdi bence. Çünkü çocuk kıyafetleri cok çabuk küçülüyor . Ben kuzenime gittiğimde hadi dolabına bakayım da bir şeyler aşırayım diyorum o da verir farklı farklı giyeriz :)) yaşlar 28 39 bu arada düşünün yani :))

istemedim ama çocuklarımın küçülenlerini hep yigenlerime götürüyorum, ablanız kendisi düşünse daha güzel olurdu,
Yeğenim benim çocugumdan bir yaş büyük belki olmaz diye düşündü. Bilmiyorum.iyi biridir kendisi. En kısa zamanda soracağım. Yorumunuz için teşekkür ederim

Ya beklenti olmaz tabi ama biz dediğim gibi kardeşim, kuzenlerim ve arkadaşlarımla bunu çok yapıyoruz.
Sizde çekinmeyin bunda gerçekten hiç bir şey yok hatta tüketim çılgınlığına dur demek için çok iyi bir yol bence.
Birde gardrops dolap gibi uygulamalarda bazı kullanıcılar toplu satış yapıyorlar gerçekten uyguna gelebiliyor onlara da bir göz gezdirin.

Belki gönlünüze göre bulursunuz.

Çocuğu benimkinden bir yaş büyük belki olmayacağını düşündü diyorum yoksa çok iyi biridir. Benim kuruntum sanırım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çocuğu benimkinden bir yaş büyük belki olmayacağını düşündü diyorum yoksa çok iyi biridir. Benim kuruntum sanırım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Evet o uygulamardan aldım bir kaç ihtiyacı. Çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuz için

Utanacak ne var anlamadım. Çöpe atıyorlar çoğu insan. Bence bu hem dünyaya kötülük,. Hem gerçekten buna ihtiyacı olan insanlara. Daha geçen gün bı arkadaşım diyor ki: çocuğun bütün küçülen eşyalarını çöpe attım. Ne güzel şeyler vardı. Yeni yeni...

Ya dedim niye attın ihtiyacı olan birine verseydin,

- "kime vereyim?"diyo. Yazıktır günahtır...

Tekrar çocuk sahibi olmayı planladıkları için giysileri saklamayı tercih etmezlerse zaten kendileri de dağıtacaktır bebeklerin eşyalarını...Ben ilk kızımın bebek küvetini dahi saklamıştım ikinci çocuğum ablasının giysilerini giydi yatağında yattı..ama ikinci çocuğumdan sonra herşeyi arkadaşımıza hediye ettim.

Çok şaşırdım verecek hiç kimse yokmuymus çöpe atmış. Gerçekten de dünyaya kötülük haklısınız. Çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuz için

Ben de acaba kardesim ister mi ki diye teklif etmem utanırım heralde. Ama kardesim istedigi halde utanıp söylemese ve ben bunu bilsem kahrımdan perisan olurum. O yüzden lütfen söyleyin belki ablanız siz istemezsiniz diye cekiniyor teklif etmiyordur.

Utanılacak bir şey yok ki. Çocuk kıyafetleri firmasında çalışıyorum ilk çocuğum için dünya kadar alışveriş yapmıştım.. Hepsini sakladım. Kız kardeşimin çocuğu olursa diye.. Kardeşimin de ilk çocuğu kız oldu ona verdim o da temiz kullandı.... Belki ikinci çocuk olur ya da ihtiyacı olana veririz diye o da sakladı benim yine kızım oldu... Kullanıyorum ve yine temiz kalanları bir arkadaşım istedi ona verdim... Hayret etti 3 çocuk büyütmüş ama tertemiz diye çok ta mutlu oldum işe yaramasına... Zaten çocuk kıyafetleri hemen küçülüyor toplasan aynı kıyafeti kaç kere giyiyorlar ki...Saklamasak herkes ayrı ayrı masraf edecekti ...
Bizim kıyafetlerimizden de giyilebilecek gibi olanları mahalledeki giysi kumbaralarına bırakıyorum.. Çöpe atmaktan daha mantıklı geliyor bana..

Ben daha ortada kardeşlerimin çocukları olmamasına rağmen ayırıyorum bazı kıyafetleri. Kardeşlerim olur kuzenlerim olur kim isterse baksın alsın diye. Bana da arkadaşım getirir çocuğunun küçülenlerini bende içinden seçer alırım geri kalanları kıyafet kutularına atarım. Ayıp olmaz hiç çekinmeyin. Ablanızın bu zamana kadar size teklif etmediğine şaşırdım ben sadece ama başka bir çocuk düşünüyorsa belki ona saklıyordur.

İsterdim niye istemiyim? Sorardım küçülenleri ne yapıyorsun diye,ona göre de derdim bana gönderirmisin diye.
Öte yandan ablamin kızı ile kızım yaşıt,ablamın kızı kızımdan kilolu ve boylu,ara ara getirir bazı giysileri bu yepyeni,olmuyor diyerek,asla sorun etmem alırım,kızımda giyer sorun etmez ki 9.5 yaşında kızım. Bunda bir sorun yok ki benim hoşuma gidiyor. Sorun etmiyorum alacak durumumda var. Bende oğlumun, kızımın iyi durumda olan giysilerini 1-2 yas küçük çocuklara ulaştırıyorum aynı şekilde. Ablamdan gelip,kızımın giydiği ona da küçülenler bile verilecek durumda oluyor onları da veriyorum küçüldükçe iyi durumdaysa. 3 çocuk kullanmış oluyor. Cocuk kiyafetleri eskiyecek kadar giyilmiyor bile zaten,yırtılıp lekelenmezse.
Kınanacak,ayıplanacak birşey yok inanin. Ablanızdan isteyebilirsiniz,kuzeninize bile diyebilirsiniz küçülenleri bana verirmisin diye ne olacak.

Bende ikinciyi bir dogurayim evdeki herşeyi hemen vereceğim.
Oyuncak giysi bir ton eşya evde gördükçe afakan basıyor

Ayıp olmaz tabi ki tam tersine ablanızın düşünüp küçülenleri göndermesi gerekir çocuğu büyüdüyse kim giyecek ki başka. Ben bebek ürünlerinde ikinci el piyasasının canlanması taraftarıyım. onun tekrar çocuğu olur siz gönderirsiniz bunlar en doğal durumlar lütfen çekinmeyin. Hatta ben yeğenime 1.yaş doğum gününde markalı bir ayakkabı almıştım. Ayakkabı şimdi 600 lira olmuş. Ablam onu saklamış şimdi bebeğim için geri verecek normal durumlar bunlar :)

Biz kardeşler arasında çocuğu büyüyen arkadan gelene teklif beklemeden verdi kıyafet ve bebek eşyalarını.
Zaten hızlı büyüdükleri için yıpranmıyor bile kıyafetler. Özellikle montlar, koruyuculuğu olsun diye iyisini alıyoruz.
Çocuk artık giyemeyecek kadar büyüyünce de taş gibi gözüküyor hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…