- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
- 83
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
Maddi sıkıntıdan bağımsız olarak bile istenebilir. Yeni annelere bebek hevesi ile ufacık şeyler yüzlerce TL harcanıyor. Ne kadarcık giyiyorlar ki zaten. Bir kıyafete 3. Kez sıra gelmeden büyüyüveriyorlar bebişler. İsteyin tabi neden ayıp olsun. Bence makul ve mantıklı.Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Maddi olarak herkes gibi veya herkesten bir tık altta sıkıntı yaşıyoruz. Ve bu yaz çocuk için büyük bir alışveriş yapamayacağiz yani giyim kuşam olarak. Saydığım gibi mesela ablama veya kuzenime hepsinin bir yaş büyük çocugu var o yüzden bunları örnek veriyorum. Onlara senin çocuğun küçülen kıyafetlerini ne yaptın bana verir misin demem sizce ayıp kaçar mi?.
Kırıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim utanarak soruyorum çünkü. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
Utanılacak bir şey yok, devir tasarruf devri. Kaldı ki, "Çocuğun yediği helal, giydiği haramdır." sözü iyi anlaşılırsa, gerçekten ataların çok değerli sözlerinden birisidir.Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Maddi olarak herkes gibi veya herkesten bir tık altta sıkıntı yaşıyoruz. Ve bu yaz çocuk için büyük bir alışveriş yapamayacağiz yani giyim kuşam olarak. Saydığım gibi mesela ablama veya kuzenime hepsinin bir yaş büyük çocugu var o yüzden bunları örnek veriyorum. Onlara senin çocuğun küçülen kıyafetlerini ne yaptın bana verir misin demem sizce ayıp kaçar mi?.
Kırıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim utanarak soruyorum çünkü. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
Çocuğu bir yaş büyük çocugumdan belki olmaz diye düşündü. Yani öyle düşünüyorumBunlar çok normal konular bizde komşularımızla hep böyle yapıyoruz. Ablanızın bu durumu düşünmemesi tuhaf geldi bana
Çok çok şaşırarak okudum büyük görgüsüzlük parayla satmak.Bir arkadaşım maddi zorluk çok çekti, 2 oğlu varken, ablasının ise 3 oğlu var ve manyak müsrif bir insan, kendi çocuklarınınkileri bile birbirine giydirmez, üçüz gibi giydirir. Arkadaşım ablasından olmayan kıyafetleri istemiş, oda parayla satmış! İnanamadım, hergün aynı sofradaki oysa….
gurur yapmışsınız gurur yapacak bişey yokMesafe yok sadece konu olarak çekindim şehir olarak mesafe var o kadar.
Aslında siz istemeden onların sorması gerekir küçülenleri ister misin diye, bizim ailede gayet olağan bir durumdur. Birbirimize aktarırız. Bence hiç ayıp olmaz. Yerinizde olsam hiç strese girmeden rahatça söylerimSoru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Utanacak birşey yok..Sorunuz da çok normal...biz aile arasında temiz kalmış bütün kıyafetleri çocuklar arasında döndürürüz zaten,bir sürü insanda bu şekilde yapıyor görüyorum biliyorum.. hatta kardeşimin giydiği mezuniyet kıyafetini aldım ona küçüldüğü için geçen sene çocuğuma giydireyim bunu çok güzel diye.....Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?