Siz ablanizdan kıyafet istermiydiniz?

Ayıp değil günah değil. Yurt dışında insanlar zengin olsa bile 2. El giyiyor hatta bebek eşyalarını bile. Ablamın ya da abimin çocuklarına kıyafet aldığımızda hep şaka yollu diyorum iyi kullanın daha biz kullanacağız diye. Kızım 11 yaşında oğlum 2. Kızımda çok hevesliydi model model kıyafet aldık 1 ay yoğun bakımda kaldı sadece bebek beziyle. Yeter ki sağlıklı olsun dedim aldıklarımı giyemeyince. Oğlumda bir iki parça dışında ya hediye ya kuzen/arkadaş küçükleri. Durumumuz Türkiye ortalaması üstünde ama büyüklerin dediği gibi çocuğun yediği helal giydiği haram. Yiyeceklerde en doğalı olsun diye parayı harcıyorum ama kıyafete çok para harcamıyoruz

Çok ilginç buldum çekinmenizi.
Maddi olarak çok şükür sıkıntım olmamasına rağmen kardeşime o demeden sormuştum yeğenimin kuculenlerini.
Çünkü çocuğun yediği helal giydiği haram diye düşünüyorum.
Al al eskitmeden küçülsün ne anlamsız.
Giysilere vereceğime cocugum icin birikim yaparım o parayı.
Lütfen çekinmeyin.

Görümcem bana gönderdi,ben yeğenlerime böyle takas şeklinde çok iyi oluyor.Bunu teklif etmeye bile gerek yok ki,çoğu kıyafeti hiç giydirmeden gönderdiğim bile oluyor.Cocuklar çok çabuk büyüyor ve kıyafetler ateş pahası oldu artık.

Yani aram iyiyse,kıyafetleri verdikten sonra arkamı dondugumde bunun dedikodusunu yapilmayacaklarsa,bir fikir ayrılığın da "çocuğunun kıyafetlerini bile biz verdik" şeklinde beni ezip yipratacak şekilde konusmayacaklarsa elbette isterdim.
Sonuç olarak kim sıkıntı yaşamıyor ki şu zamanda..

Şaşırdığım zaten onlar teklif etmiyor mu küçülenleri en yakınıma veririm, ben de yeni hamileyim sağolsun abim her şeyi paketlemiş kendi çocuğundan kalan getirecek arkadaşımı aradım çocuklar yaşını aldı kendim istedim . Çocuğun yediği helal giydiği haram. Hiç utanmayın vermezse de sağol abla diyin. İskandinav ülkelerinde zenginler bile 2. El giyiyor israfa gerek yok

Kuzenlerinizle yakınlığınızı bilmiyorum ama ablanızdan isteyebilirsiniz en azından ne olacak ki

belki onlarda sana teklif etmeye utanıyorlardır canım yaaa ,

aslında bunda utanılacak bir durum yok ,

hiç ihtiyacımız olmamasına rağmen kuzeni kendine olmayan bluzu kendine verdi diye sevinerek giyen 14 yaşında bir kızım var ,

Alacak gücum bile olsa isterim ki yani ne yapacaklar ki küçulenleri kuzeninizi bilmiyorum belki onunda kardesleri verecek yakin kimsesi vardir ama ablsmdan gonul rahatligiyla isterim

ben isterim çünkü çocuklar belli bir yaşa gelene kadar uzun süreli giyemiyor kıyafetlerini eskitemeden çok çabuk küçülüyor. 3 kızım var, büyük kızım doğacağı zaman arkadaşlarımdan ve yengelerimden çocuklarının kıyafetlerini aldım o kıyafetleri 3. kızım da giyiyor şimdi ufaklığın küçülttüğü kıyafetleri bende arkadaşıma ve kuzenime veriyorum. ikisinin de maddi durumu gayet iyi hatta arkadaşım bebeğim olduktan sonra kıyafetlerini dağıtacağımı duyunca çocuk düşünüyorum bana verir misin dedi, hamile kalmadan yenidoğan kıyafetlerini verdim şimdi kızı olacak, daha yeni bir koli kıyafet gönderdim çok mutlu oldu hiçbirşey almama gerek kalmadı sağol dedi seneye de montlarını, ayakkabılarını göndereceğim.

Belki onlar da yanlış anlarsınız diye teklif etmekten çekiniyorlardır.
Ben yengeme derim kıyafetleri güzel giydir, benimkiler büyüsün de giysin diye çekinmenize hiç gerek yok aile arasında çok doğal bunlar.

Ben arkadas ve akraba cocuklarina maddi duruma bakmaksizin bebegimin kuculenlerini veriyorum. Tabi yanlis anlayacak olanlara vermiyorum bazi akrabalarımin hoş karsilamayacagini tahmin ediyorum. Bana verileni de giydiriyorum. Ablanız dusunse verse keske. Laf arasinda alamadım falan deseniz teklif eder belki de dolapan 2. El kiyafet alayim diyorum falan deseniz gerek yok bizimkilerden vereyim diyebilir

İsteyin tabii ki yahu ne utanması . Ben arkadaşıma yolladım benimkinin küçülenleri , Haziran'da bebeği olacak . Bize de eşimin kuzeni verdi birkaç kıyafet . Hemen küçülüyorlar , zaten tükürük kusma falan zırt pırt değiştiriyoruz . Lazım yani bolca , 3 ayda bir komple değiştirmek herşeyi zor olur .

kesinlikle ayıp olmaz, zaten çocuğun yediği helal giydiği haram derler. elbette onlar da siz istemeden zaten vereceklerdir, başkasına olacağına size versinler

Belli bir yaşa kadar çocuk kıyafetleri tertemiz eskiyor, maddi durumla ilgili sıkıntı yok ama kardeşimin oğlu benimkinden 6 ay büyük ve bi tık daha iri gidiyor, o abla boşuna para verme zaten evde çocuklar diye gönderiyor. giydiriyorum bende. vermese de istiyorum zaten almayım boşuna diye.

Bence hiç çekinmeyin, bakarsınız içinize sinmeyeni ihtiyacı olana verirsiniz sizde.

Bu devirde artık bunun ayıbı günahı yok, rahatlıkla isteyip kullanacağımız bi dönemdeyiz.

Küçükken bizim evde bir mont vardi.
Biz üç kiziz.
Ablamdan itibaren döndü dolaştı en son kizkardesimi buldu.
Hala gülerek anlatiriz.
Öğrenciler pelerini var diye bana prenses geldi diyorlardi
Ay maziyi hatırladım

Ben demeden kuzenlerim verir benim durumumu biliyor iseler yani ayıp bir durum değil, ama onlardan teklif gelemden ben istemezdim. Çok zorlamazsa pazardan yada 2. elden birkaç parça sezonluk eşya alın işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…