siz bakıcınızı izlemediniz mi hiç?

Saygıyı hak etmediğiniz için bakicinin da hakkı olmadığını düşünüyorsunuz.
Verdiğiniz cevabın seviyesinden belli
aboo bu cevaba kızışmış ortalık, komik ama :)
gizli kamera da kamera olsa minik eski telefonmuş kamerasını açmış çiçeğin arasında, zaten şarj desen 1 saate biter, sırf kavga amaçlı konmuş gibi kadın çocukla 8-10 saat evde iken o telefon anca belki 1 saati çekmeye çalışmıştır.. yanlış kurgulanmış gizli kamerayı bile başaramamış ki kadın üstüne de laf işitmiş haklı olarak.

Olay olduktan sonra neyleyim demişsin ama bilmezsen devamı da gelebilir, en azından zararı asgariye indiriyosun

işte ben de onu diyorum, haber verilse zarar daha asgariye inmez mi?

haber vermemek sana doğru mu geliyor?

ben frikik vermek şu bu olarak bakmıyorum olaya, kişisel haklara saygı duymak olarak bakıyorum. bence birini izliyorsan haber vermelisin, mesela suç değildir ama gidip de kimsenin kapısına kulağını dayayıp dinlemezsin, çünkü doğru değildir.
bu konu da öyle, muhakkak kamera koyulmalı bence, ama haber de verilmeli. yoksa ne bileyim, hiç bir şey olmadı, izleyen kişi olarak benim içime sinmez en başta, kendimi iyi hissetmem.

KİŞİ EVİNE kamera koyabilir bunda bir sorun yoktur kaldıkı konu sahibi kamera koymayı bile halledememiş tam olarak ama bunu bayana soylemesi gerekir nereye kamera koyduğunu soylemezse de kadın dıkkatlı olur... sorun olabilir kadın sıcaktan bunalsa ustundekini çıkarsa ya da kapalı bır bayan olsa evde başını açsa goruntulerde birilerinin eline geçse hoş olmaz ...

Frikik verdiğinin görünmesinde sakınca yok yani. Veya poponuzu düzeltirken kayıtlara geçmeniz normal. Kimi bakıcılar kapalı oluyor ve eve gelince başörtüsünü çıkarıyor, bunu bile kaydetmeye kimsenin hakkı yok.
Mahrem konuşmak derken sevgilisiyle meşk konuşmalarını kastetmedim. Herkesin ailesinde özel konuşmalar olabilir. Çok genel anlamda özel konuşmalar her zaman olabilir

Ben açıkçası bu konuda ikilemde kalıyorum her zaman. Şöyle ki, adı üstünde gizli kamera bir kere. Bakıcıya evde kamera var derseniz çocuğunuzu korumuş olmazsınız. Eğer bakıcı kötü niyetliyse kameranın görmediği yerlerde çocuğa yapacağını yapar. Bu açıdan kamera olduğunun bakıcıya söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama diğer açıdan bakınca da kadın evde belki rahat oturmak isteyecek ve ona göre giyinecek o zamanda onun mahremine girilmiş olur bu da hoş olmaz. Amannn sonuçta hepimiz işyerinde çalışıyoruz orası da onun iş yeri derli toplu otursun dolaşsın değil mi ama diye düşünüp bu düşüncemden de vazgeçiyorum.

Olay bana gelecekse ben zaten ücretsiz izin aldım güvenip bırakmadım kimseye, akabinde de kreş olacak, yani özünde bakıcı benim tercih etmeyeceğim birsey zaten

Zarar asgariye iner mi inmez mi tartışılır, belki iner belki de inmez, konu sahibi daha önce yapma dediği şeyin yapıldığını görmüş ve bunun tekrar olup olmayacağını görmek istemiş kaldı ki adam akıllı bir kamera bile değil acemi işi

Kadının tepkisi kamera olması değil Gizlice kayıt yapılmış. Bakıcısı olan Arkadaşlarımın hepsinin evinde kamera var ama gizli değil. İşyerindeki kameralar da gizli değil.
yok kadının derdi güvenmekle ilgili.çünkü öncedende görüştüğümüz komşum ama ufak tefek yalanlarını farkettim sonra benimde güvenim sarsıldı.aklıma kötü kötü şeyler geliyo sonra çok pişman oluyorum insanları böyle psikopat yerine koydugum için

Bakıcım var.
Kameram yok.
Kamera kuracak olsam direk söylerim gerekçesini de açıklarım.
Gizli bir şekilde izlemek etik değil.
Bakıcıdan şüpheleniyorsam başkaca yöntemlerle kontrol etmeye çalışırım.
Herkese de körü körüne inanılmaması güvenilmemesi taraftarıyım elbette.
Burada anne olarak gözümüz bakıcının ve çocuğumuzun üzerinde olmalı.
En ufak bir şüphede gizlice izlemek yerine karşıma alır hesap sorarım.
Ufak halledilebilecek bir mesele ise çözmeye çalışırız aksi taktirde bir dk. tutmam evde.
Konu sahibi acemice davranmış ses kaydı almaya çalışmış ama o da olmamış.
Kim olsa tepki gösterir buna.
Genel olarak aralarında sorun da yokmuş.demek ki karşılıklı bi güven oluşmuş aralarında.
Bakıcı kadın haliyle tepki gösterir bu şekilde gizlice izlenmeye.

Benim de 10 aylik bir kizim var.
Ben de kimselere emanet edemiyorum yavrumu, dusunun ki kendi anneme bile birakinca aklim kaliyor!
Bakicinin bakmasi muhakkak daha zordur; insanin aklina neler neler gelir kimbilir!

Lakinnnnn bence sizin yaptiginizin savunulacak bir tarafi kesinlikle yok!
Yaptiginiz gizli kamera yerlestirme olayi dupeduz suc, dupeduz birinin mahremini izinsiz izlemek!

Kamera yerlestirebilirdiniz ama bunu bakiciniza haber vermek zorundaydiniz!
O kabul etmezse onun bilecegi is olurdu, ben sonucta haber verdim der isin icinden cikardiniz ama habersiz birini ev icinde ev haliyle takip etmek bana cok yanlis geldi; bence bakiciniz az bile tepki gostermis.

Bir de bir cumlenizi gordum 'bence bulsa bile bulmamis gibi davranmaliydi' yazmissiniz.
Bu nasil bir ego, nasil bir kendini hakli cikarma seklidir?
Allah askina maas odedigi icin, cocuguna baktigi icin bakiciyi da satin aldigini dusunen insanlardan misiniz yoksa?
Nicin karsinizdakinin de bir insan oldugunu, bir bayan oldugunu, daha da onemlisi onun da bir ozeli oldugunu dusunmuyorsunuz?

Tv'ler de her gun yuzlerce haber izliyoruz cocuklara siddet ya da istismalarla ilgili ama bayanlarin gizlice cekilmis goruntulerini ya da birilerinin gizlice cekilmis ses kayitlarinin yer aldigi yuzlerce haber de izliyoruz. Siz nasil sizin cocugunuzu suistimal etmesinden korkuyorsaniz, bakici da artik bence sizin onu suistimal etmenizden korkuyordur!

Simdi diyebilirsiniz ki bebek bakarken ne mahremi olabilir? Ya belki ev sicak geldi kazagini cikardi ve atletiyle duruyor ya da belki lavaboya gitti ama cocugunuz agladigi icin acele cikti ve pant cekti ama pant dugmesini kameranin oldugu odada kapamak zorunda kaldi. Bunlari ondan habersiz izlemeniz hos mu?

Kendinizi nasil savunursaniz savunun hatalisiniz!
Kamera koyabilirsiniz ama bunu karsi tarafa soylemek zorundaydiniz!

Son düzenleme:
Başlığa cevap, izlemedim

Ama madem koydunuz söyleseydiniz zira o zaman dikkatli hareket eder

Bu aşamada sana güvenmiyorum demek oluyor o da bana güvenmiyorsan çocuğa bakamam diyor

Keşke baştan haber verseydiniz

zaten olay orada patlak veriyor.
şimdi bakıcı kadın açısından düşünürsek, nasıl güvenecek ev sahibine, belki ev sahibi psikopat,
kocasına ya da başka adamlara izletecek.
özellikle tesettürlü ise, saç telinin bile bir erkek tarafından görülmesini istemeyebilir ve hakkıdır da.

yani kendimi düşünüyorum da izleneceksem de profesyonel bir şekilde izleneyim, şu kadın tuvaletlerine konan garip aletlerle değil :)

bence buradaki herkes anne gözüyle olaya yaklaşıyor, diğer taraf gözüyle de bakmak gerekir.

sen doğru buluyor musun derken etik olarak kastettim, oğlunu kreşe vereceksin biliyorum.

bir bilgi daha vereyim, kreşte kameralar var, ama velilerin izlemesine açık değil, sadece bir vaka olduğunda başvurup izleyebiliyoruz.
bu kamera olayının bilmediğimiz yasal sorumlulukları var sanırım, tam neden böyle yapılıyor emin değilim. ama kafamıza göre birini izleyemeyiz, ondan eminim.

cocugum olsa annem bakmaya gelse yin kamera koyarim...unutmadik kayserideki olayı. ..benim bebegimin oldugu ortamda kimsenin ozeli yoktur..ayricanyarasi olan gocunur nasil yaparsin bakmam demek kime kalmis?

Bu konu burada yıllardır konuşuluyor hala ayırdına varılamadı.
Suç olan kamera koymak değil, gizli kamera koymak. Ben de büyük ihtimalle bakıcıya bırakacağım ve kamera yerleştireceğim. Bunu kabul eden birine emanet edeceğim bebeğimi.

Ben gizli kamerayla kötü muameleyi tespit edip, bebek şiddet gördükten o kadını hırsımdan duvardan duvara fırlatsam ne fayda? Önemli olan bir şeyin olmadan önlemini almaktır.
Ayrıca evet gizli kamera özel hayatın ihlalidir. Avukat arkadaşlar daha iyi aydınlatabilirler. Kimse konu sahibine 'neden kadına güvenmedin?' dememiş 'neden gizli yaptın ki?' diye sormuş.

Ben de mesai saatlerim içinde hep tepemde kamerayla oturuyorum. Haberim var işverenin hakkı olduğunu düşünüyorum. Ama gizli olduğunu öğrenirsem dava açma hakkım var.

Ben bebeğime bakacak olan kim olursa olsun aklım kalır zaten. Bu yüzden tabi ki yeni tanıdığım birine çocuğumu emanet ederken şart koşarım. Kabul eden yarası olmayan çalışır.

Diğer taraf gözüyle de baktığım için dava açsın dedim madem suçmuş

Kim gizli kamerayı savunur ki bu suç zaten, ama bence açık açık kamera konmalı bu durumda çünkü belli ki yalanını yakalamış ve kadın hakkında kesin bir güvene sahip değil. Arada kontrol ettirebileceği biri de yok ya kalıcı şekilde kamera sistemi kurulacak ve bakıcı da kabul edecek veya böyle devam edecek mennunsa.

konu sahibi menser, bakıcının yapma deyip te yaptığı hareket neydi?
direk konuşssan çözülemezmiydi?

keşke haberli olsaymış ama endişenizde çok haklısınız heleki son zamanlarda açığa çıkan bakıcı veya üveyanne dehşetlerinden sonra,tabiki herkesi aynı kefeye koyamayız ama insan acaba da der!

yorumunuz için teşekkür ederim önemseyip kendinizi yormuşsunuz.fakat bakıcı 3 saat bebekle birlikte oluyo ve bu süre içinde sadece bebekle ilgilenmesini istiyorum ondan tv,video izletmemesini istedim ve temizlik konusunda uyardım sen temizlik yaparken çocuk napıyodu acaba diye düşünüyorum hiç birşey yapmanı istemiyorum sadece çocukla ilgilen dedim.ve bu 3 saatlik sürede tel.i eline alması bile zor ki oturup özel kimsenin bilmesini istemeyeceği bir görüşme yapmamalı diye düşünüyorum.önce iş ahlakını düşünmeniz gerekiyo ama siz takmışsinuz mahremiyet diye salona koydum kamerayı ve duvarı çekiyor. bu arada herşeyi asaladıgıniz gibi telefonumuda asalamissiniz ama 2.5 sa.lik kayıt yapıyo ve yaprak kamuflajıyla.

Bir de hanimin eski konularina bakin kolay donem gecirmemis kv vs sorunlar hep bu garip kamera isini yapmasi da tuzu biberi yuklenmemeliyiz kadinabence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…