aboo bu cevaba kızışmış ortalık, komik ama :)Saygıyı hak etmediğiniz için bakicinin da hakkı olmadığını düşünüyorsunuz.
Verdiğiniz cevabın seviyesinden belli
Olay olduktan sonra neyleyim demişsin ama bilmezsen devamı da gelebilir, en azından zararı asgariye indiriyosun
Frikik verdiğinin görünmesinde sakınca yok yani. Veya poponuzu düzeltirken kayıtlara geçmeniz normal. Kimi bakıcılar kapalı oluyor ve eve gelince başörtüsünü çıkarıyor, bunu bile kaydetmeye kimsenin hakkı yok.hahaha koptum yaaa :)))) hakikaten ne bu ya evde her an eli donunu mu düzelticek en fazla südyen askısı düzeltilir göğüs açılır frikik verilir ama zaten ne biçim giyinecek normal dışarı da çıkmıyor mu bu kadın artık neresi ne zaman açılır bilir insan ya evde diye ip askılılılarla mı gezicek hele kış günü, heheh.
işte ben de onu diyorum, haber verilse zarar daha asgariye inmez mi?
haber vermemek sana doğru mu geliyor?
ben frikik vermek şu bu olarak bakmıyorum olaya, kişisel haklara saygı duymak olarak bakıyorum. bence birini izliyorsan haber vermelisin, mesela suç değildir ama gidip de kimsenin kapısına kulağını dayayıp dinlemezsin, çünkü doğru değildir.
bu konu da öyle, muhakkak kamera koyulmalı bence, ama haber de verilmeli. yoksa ne bileyim, hiç bir şey olmadı, izleyen kişi olarak benim içime sinmez en başta, kendimi iyi hissetmem.
yok kadının derdi güvenmekle ilgili.çünkü öncedende görüştüğümüz komşum ama ufak tefek yalanlarını farkettim sonra benimde güvenim sarsıldı.aklıma kötü kötü şeyler geliyo sonra çok pişman oluyorum insanları böyle psikopat yerine koydugum içinKadının tepkisi kamera olması değil Gizlice kayıt yapılmış. Bakıcısı olan Arkadaşlarımın hepsinin evinde kamera var ama gizli değil. İşyerindeki kameralar da gizli değil.
Benim de 10 aylik bir kizim var.yaptığım doğru değil biliyorum.kim olsa rahatsız olur gizli saklı izlenmekten yada dinlenmekten. şüphelenmem gereken çok ciddi bir durumda yok aslında. ama görmek istedim sadece çocuğun peşinden geziyo mu?çok düşkün olmama rağmen bazen benimde sabrımı taşırıyo acaba bakıcıdada öylemi?tv karşısinda yada video izleterek yemek yediriyo olabilir mi? ve aslında söyleyemediğim daha korkunç şeyler geliyo aklıma. çok güveniyodum aslında bundan dolayı gizli kamera yerleştirdim.çünkü çok güvendiğim için hiç bir kötülük beklemediğim için bazı şeyleri iyiye yoruyo olabilirim.belkide bebeğimi azarlıyo itiyo kakıyo ama ben güvendiğim için haberim olmazsa bunlardan diye korktum. neyse bakıcım kamerayı bulmuş ve artık bakamam böyle bişeynasıl yaparsın diye tepki gosterdi.merak ediyorum hiç yapılamayacak bişeymi bu sizde yapıyomusunuz?ben gerçekten çok pişman oldum
Olay bana gelecekse ben zaten ücretsiz izin aldım güvenip bırakmadım kimseye, akabinde de kreş olacak, yani özünde bakıcı benim tercih etmeyeceğim birsey zaten
Zarar asgariye iner mi inmez mi tartışılır, belki iner belki de inmez, konu sahibi daha önce yapma dediği şeyin yapıldığını görmüş ve bunun tekrar olup olmayacağını görmek istemiş kaldı ki adam akıllı bir kamera bile değil acemi işi
zaten olay orada patlak veriyor.
şimdi bakıcı kadın açısından düşünürsek, nasıl güvenecek ev sahibine, belki ev sahibi psikopat,
kocasına ya da başka adamlara izletecek.
özellikle tesettürlü ise, saç telinin bile bir erkek tarafından görülmesini istemeyebilir ve hakkıdır da.
yani kendimi düşünüyorum da izleneceksem de profesyonel bir şekilde izleneyim, şu kadın tuvaletlerine konan garip aletlerle değil :)
bence buradaki herkes anne gözüyle olaya yaklaşıyor, diğer taraf gözüyle de bakmak gerekir.
sen doğru buluyor musun derken etik olarak kastettim, oğlunu kreşe vereceksin biliyorum.
bir bilgi daha vereyim, kreşte kameralar var, ama velilerin izlemesine açık değil, sadece bir vaka olduğunda başvurup izleyebiliyoruz.
bu kamera olayının bilmediğimiz yasal sorumlulukları var sanırım, tam neden böyle yapılıyor emin değilim. ama kafamıza göre birini izleyemeyiz, ondan eminim.
Frikik verdiğinin görünmesinde sakınca yok yani. Veya poponuzu düzeltirken kayıtlara geçmeniz normal. Kimi bakıcılar kapalı oluyor ve eve gelince başörtüsünü çıkarıyor, bunu bile kaydetmeye kimsenin hakkı yok.
Mahrem konuşmak derken sevgilisiyle meşk konuşmalarını kastetmedim. Herkesin ailesinde özel konuşmalar olabilir. Çok genel anlamda özel konuşmalar her zaman olabilir
Diğer taraf gözüyle de baktığım için dava açsın dedim madem suçmuş
yorumunuz için teşekkür ederim önemseyip kendinizi yormuşsunuz.fakat bakıcı 3 saat bebekle birlikte oluyo ve bu süre içinde sadece bebekle ilgilenmesini istiyorum ondan tv,video izletmemesini istedim ve temizlik konusunda uyardım sen temizlik yaparken çocuk napıyodu acaba diye düşünüyorum hiç birşey yapmanı istemiyorum sadece çocukla ilgilen dedim.ve bu 3 saatlik sürede tel.i eline alması bile zor ki oturup özel kimsenin bilmesini istemeyeceği bir görüşme yapmamalı diye düşünüyorum.önce iş ahlakını düşünmeniz gerekiyo ama siz takmışsinuz mahremiyet diye salona koydum kamerayı ve duvarı çekiyor. bu arada herşeyi asaladıgıniz gibi telefonumuda asalamissiniz ama 2.5 sa.lik kayıt yapıyo ve yaprak kamuflajıyla.aboo bu cevaba kızışmış ortalık, komik ama :)
gizli kamera da kamera olsa minik eski telefonmuş kamerasını açmış çiçeğin arasında, zaten şarj desen 1 saate biter, sırf kavga amaçlı konmuş gibi kadın çocukla 8-10 saat evde iken o telefon anca belki 1 saati çekmeye çalışmıştır.. yanlış kurgulanmış gizli kamerayı bile başaramamış ki kadın üstüne de laf işitmiş haklı olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?