Babam geçen sene yazdan beri bizimle yaşamıyor.Hiçbirzaman çok mutlu bir ailem olmadı.Anne desteği baba desteği olmadıilise sondan beri çalışıyorum.Anne desteği olmadı derken sevdiğini biliyorum annem üvey anne elinde sevgisiz büyüdüğü için, bizi nasıl davranacağını bilmedi hiçbirzaman,konuşmadı,bağrına basmadı,anlatmadı en fırtınalı ergenlik çağında bile düşe kalka babamdan dayak yiye yiye ve evden kovularak atlattım.
Şu anda 29 yaşındayım babam gittiği için bütün ev benim omuzlarımda,erkek kardeşim iş bulamadığından çalışmıyor.Annemin kişisel hiçbir harcaması yok.Hep bizi düşünüyor ama herşeyi duygusal yaptığından zaraını ben çekiyorum.
Hep çeyizim için birşeyler alıyor lüzumsuz ne varda alıyor ve birüsür borç yapıyor ve ben çok zor duruma düşüyorum öderken.anneme defalarca anlattım ,en son dün artık bağrıp çağırdım,yüzüme bakmadı benimle konuşmadı.Anne ben anlamana ihtiyacım var ben bu evin kızımıyım ,erkeğimi kocasımı bilmiyorum senmi benim çocuğusun benmi bilmiyorum,yarın öbür gün evlenirsem para lazım olursa napıcaz anne ben yetişemiyorum artık alma yeter dedim.Aama nafile o kadar bağırdım çağırdım anlamadı ve şimdi küstü benimle,suçsuz olduğum halde yine bu sabah yanına gittim,konuşmak istedim konuşmadı "aynı baban gibisin nefret ediyorum ,ben sizin için hiçbişey değilim,sadece yemek yapan bi hayvanım ,bitmiştir,sesini duymak istemiyorum "dedi
"anne dedim ben napıcam hangi biriyle uğraşıcam para harcamam gereken zamanda,ev geçindiriyorum benimle konuşmuyorsun,bıktım artık" dedim
Giyindi çıktı gitti.erkek kardeşimde konuşmuyor benle,ne yapacağımı şaşırdım kimi idare edicem bilmiyorum çok bunaladım yemin ederim.Yıllardır hep birşeyleri göğüsleyip idare etmekten bıktım.
Bir erkek arkadaşım var evlilik planları yapıyoruz ,para birktirmem gerek nasıl olacak bilmiyorum.Kimseden fayda yok.Erkek arkadaşıma bir iki kere çok bunlaıp aile sorunlarımı anlatmıştım ,hoş anlatmasamda 4 senelik ilişki farkediyor bişeyleri,oda kavgalarımızda bu durumu yüzüme vurdu artık onunlada paylaşamıyorum.
Kim bana akıl verir kızlar.Çok zor durumdayım.
Annejn çok cahil bir kadın borç yaptığı yerlere git ve konuş annene artık kredi vermemeleri söyle annenin böyle oluşunuda kabullen az üzül annelerimizi ne yazık ki seçemiyoruz
Annejn çok cahil bir kadın borç yaptığı yerlere git ve konuş annene artık kredi vermemeleri söyle annenin böyle oluşunuda kabullen az üzül annelerimizi ne yazık ki seçemiyoruz
yanlızca yapman gereken 1 şey daha var fazla duygusal olma yoksa piskolojik bunalıma girersin ara sıra kendini şımartmasını bil
gerçekten çok zor bir hayatın var inan empati bile yapamıyorum allah yardımcın olsun ne diyeyim arkadaşım yinede güçlü ol baba sorumsuz anne kendi bildiğini okuyan kardeş menfaatlerine göre davranan en önemlisi erkek arkadaşın hadsiz düşüncesiz biri allahım hepsine akıl fikir sanada sabır versin:teselli:
Kavgalarınızda yüzünüze sorunlarınızı vuran erkek arkadaşınızla evliliği bir daha gözden geçirin diyorum ben.
Gerisi için de Allah yardımcınız olsun.
öncelikle allah yardımcın ollsun arakadasım..bulunduğun durum bir çok insana göre zor bir durum ama emin ol senin gibi aile yükü omuzlarında bir çok genç bayan var..babanla ilgili birşey yamadığın için baban için yorum yapmak istemiyorum..annene gelince..annen üvey anne elinde büyüdü demişsin..evet işte bütün püf nokta burda gizli..büyük ihtimalle annen evlenirken bir çok şeyi eksik olarak evlenmiş ki bugün senin onun gibi plmanı istemiyor.istiyor ki senn düğünün dört dötlük olsun..çünkü düğün zamanı bunları şu anda almazsa sonra hiç alamayacağını iyi biliyor..kısacası seni düşünüyor ve seni düşünen birine karşı tutunduğun tavır çok yanlış olmuş arkadaşım..bence seni affedene kadar özür dile ondan ve gönlünü al..muhtemelen en az 50 yaşında bir bayan ve yaşlılığın merdivenlerinden tırmanmakta..dolayısıyla insanlar yaşlandıkça küçülürler aslında..bir çok yaptığı şeyi hoş karşılamalısın...erkek arkadasın seni sürekli en zayıf yönünden vuracak birine benziyo.halbuki sana destek olması gerekirken.. bence erkek arkadasın konusunda bir kere daha düşün derim..dilerim rabbimin seni tabi tuttuğu sınavı kolaylıkla atlatırsın ve bugünleri gülümseyerek anımsarsın..
Babam geçen sene yazdan beri bizimle yaşamıyor.Hiçbirzaman çok mutlu bir ailem olmadı.Anne desteği baba desteği olmadıilise sondan beri çalışıyorum.Anne desteği olmadı derken sevdiğini biliyorum annem üvey anne elinde sevgisiz büyüdüğü için, bizi nasıl davranacağını bilmedi hiçbirzaman,konuşmadı,bağrına basmadı,anlatmadı en fırtınalı ergenlik çağında bile düşe kalka babamdan dayak yiye yiye ve evden kovularak atlattım.
Şu anda 29 yaşındayım babam gittiği için bütün ev benim omuzlarımda,erkek kardeşim iş bulamadığından çalışmıyor.Annemin kişisel hiçbir harcaması yok.Hep bizi düşünüyor ama herşeyi duygusal yaptığından zaraını ben çekiyorum.
Hep çeyizim için birşeyler alıyor lüzumsuz ne varda alıyor ve birüsür borç yapıyor ve ben çok zor duruma düşüyorum öderken.anneme defalarca anlattım ,en son dün artık bağrıp çağırdım,yüzüme bakmadı benimle konuşmadı.Anne ben anlamana ihtiyacım var ben bu evin kızımıyım ,erkeğimi kocasımı bilmiyorum senmi benim çocuğusun benmi bilmiyorum,yarın öbür gün evlenirsem para lazım olursa napıcaz anne ben yetişemiyorum artık alma yeter dedim.Aama nafile o kadar bağırdım çağırdım anlamadı ve şimdi küstü benimle,suçsuz olduğum halde yine bu sabah yanına gittim,konuşmak istedim konuşmadı "aynı baban gibisin nefret ediyorum ,ben sizin için hiçbişey değilim,sadece yemek yapan bi hayvanım ,bitmiştir,sesini duymak istemiyorum "dedi
"anne dedim ben napıcam hangi biriyle uğraşıcam para harcamam gereken zamanda,ev geçindiriyorum benimle konuşmuyorsun,bıktım artık" dedim
Giyindi çıktı gitti.erkek kardeşimde konuşmuyor benle,ne yapacağımı şaşırdım kimi idare edicem bilmiyorum çok bunaladım yemin ederim.Yıllardır hep birşeyleri göğüsleyip idare etmekten bıktım.
Bir erkek arkadaşım var evlilik planları yapıyoruz ,para birktirmem gerek nasıl olacak bilmiyorum.Kimseden fayda yok.Erkek arkadaşıma bir iki kere çok bunlaıp aile sorunlarımı anlatmıştım ,hoş anlatmasamda 4 senelik ilişki farkediyor bişeyleri,oda kavgalarımızda bu durumu yüzüme vurdu artık onunlada paylaşamıyorum.
Kim bana akıl verir kızlar.Çok zor durumdayım.
canım yaa resmen aynı derdi paylaşmak için başlık açacakken gördüm başlığını.. var mıymış diyordum benden başka ama varmış :sinifsinif: özneler aynı giden baba kalan anne ve erkek kardeş.. kaldırılması gereken bir ev yükü kirası borçları.. tepki alıcam biliyorum bunun için ama yaşamayan anlayamaz inanın benciilik yapan annelerimiz.. seninkinin üvey anne sıkıntısı, benimkinin gençliğindeki ağır bağ bahçe işlerinden kaçmak için yaptıgı kötü evliliği ve yıllar geçtikçe başgösteren bilumum hastalıkları.. 20li yaşlarında alıngan erkek kardeşlerimiz.. 3 yılda gönderdiğim 2 yıllık üniversiteden lise mezunu olarak dönüşü ve yaptırdıgı masrafla kalışı.. çalış dediğinde ne annem var ne babam bir de sen kov tavırları.. senin erkek arkadaşın benimki söz.. o masraf silsilesinde çeyiz düzebilme çabası
ve son sıkıntım sözlümün bursada benim sakaryada oluşum.. olayına göre maduriyetini her fırsatta her türlü hakaretle hizmetçiyim köleyim vs anlatan annem bu konuya geldiği an hem anneyim hem babayım sözlünle 1 gece dahi kalamazsın diyor ve asla göndermiyor.o bize gelmek istediğinde de yok hastayım yok kapalıyım onun yanında kısa kolluyla başım açık duramıyorum rahatsız oluyorum diyor ayda 1 gelsin diyor. 3 saat gidiş 3 saat dönüş sözlüm günü birlik gelse mahvoluyor birgün için büssürü de masraf. para biriktirmek istiyoruz ama geldiğinde evde duramıyoruz annem rahatsız oluyor diye dışarıda yediğimiz her yemek her çay her gün yine masraf.. ben yalnızca kardeşimi alıp gidebilirsem kalabilir misim o gelse ekstra yol parası yine masrafmasrafını geçtim sözlüm 32 yaşında ben 25 ve başımızda 20 yaşında çocuk öpüşmeyelim diye bekçilik yapacak katlanamıyorum buna kafayı yemek üzereyim arkadaşımmeyvahedigeldismile
canım inan çok üzüldüm,çözüm ne bende bilmiyorum,benim şimdi başka bir sorunum daha çıktı yaza evlenicem sanırım ve ben şimdi nasıl ne yapacağım bilmiyorum.Evlilik için herşey para ,evde masa yok alınması lazım para,ben evlenince annem nolucak ,babam dönmez ,dönse bunca zamandan sonra aynı evde nasıl yaşayacakalr.
Düğünde giyilcekler,takılcaklar herşey bana ait olcak,erkek arkadaşımla kredi çekicez gerçi ama,yinede para olması lazım kenarda herşeyide krediden alamamki,artık erkek arkadaşıma bişi anlatmıyorum.eski kadınlar doğru demiş erkeğehiçbişey anlatmayın biliolarmış.1 ay sonra istemeye gelicekler 2 ay sonra nişan ,erkek arkadaşımdada para yok çalışıp ödicez kredi çekip herşeyi beraber yapıcaz,ama insan yinede kötü oluyor,hangi birini düşüncem
milletin babası çocukları evlencek die per vane olur,Biz babanın görevini annenin görevini hepsini aynı anda yapmaya çalışıyoruz
Bizim gibi olanlara Allah yardım etsin aminnn
ah aynen arkadaşım arkadaşlarmn aileleri kızlarına bırak düğün ev arazi bırakma yarışında ben de annemin bana nişanda takacağı bileziği alabilme telaşındayımya yapayım olsun ama biraz kıymeti bilinse yine kötü olan suçlu olan ben
babam dönmez değil annem onunla asla yaşamaz. annanemin evii var ama oraya gittiği zaman tek odaya tıkılıp kalıyormuş istediği zaman uyuyup uyanamıyormuş o yüzden 2 günlüğüne bile gitmez annem. sakaryada su an oturdugumuz evde kalacak ben evlenince yine tüm masrafı bana ait olacak. kendi düğün borçlarımız kendi evimizin kirası annemin evinin masrafları.. erkek arkadaşıma anlatmıyorum demişsin ama biliyor ve söz nişan olunca daha çok bilecek. evlendikten sonra ailenin geçimini sağlamaya devam edeceğini anlat bence ona canım bunu baştan bilmeli ve sorun edip etmeyeceğine karar vermeli... binlerce sükür benimkisi çok iyi.. evde olan ve olacak birçok şeyi biliyor ve senin huzurun ben olucam diyor..ha yine de mükemmel demiyorum.. biz zaten sıkıntılar içindeyiz rabbim evliliğimizde güldürsün inş..canım yaz sık sık olur mu paylaşalım.. empati kuralım..yalnız olmadığımızı bilelim..kaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?