- Konu Sahibi akrepistan
-
Eleştiriyor gibi olmuşum haklısınız aslında aklımdakileri tam dökemedim yazıya. O bebekler için üzülüyorum aklım onda kalıyor bir süre. Ben de asla asla süper bir anne değilim. Mesela ek gıda konusunda çok ama çok hatalı davrandım şimdi toparlayamıyorum iyi bir uyku düzeni veremedim ama dediğim şeyler böyle şeyler değil ağlamasına rağmen müdahale etmeden muhabbete devam edilmesi yada mevcut durumunu değiştirmemesi.Siz üzülüyor musunuz, başkasının anneliğini mi eleştiriyorsunuz anlamadım..
Hayır bahsettiğim kişileri tanıyorum yarım saat değil gördüğüm genel durum bu “niye televizyon izletmiyorsun ki? Çok saçma” diye şaşıran var. Tabibi benim bebeğim de bazen ne yaparsan yap susmaz, diş dönemidir hastadır ama ben uğraşıyorumdur, ilgileniyorumdur ona rağmen susmaz bu başka bişey tam anlatamadım sanırımÇıkın bu psikolojiden.
Yazdıklarınızın bir kısmını okudum ve kendi yaşadığım duruma benzettim bebeğim yeni doğduğu sıralarda.
Bebek ağlaması duysam dayanamaz koyverir ağlardım; kendi çocuğum olması fark etmezdi "Ne derdi var çocuğun anası niye susturmuyor, niye bakmıyor, niye kendini yırtmıyor, nasıl rahat oturuyor" diye delirirdim.
Öyle göründüğü gibi olmuyormuş o işler, hem kendi oğlum çok güzel çıkardı bu psikolojiden beni, hem de gözlemlerim
Gördüğünüz yarım saatlik görüntüye ömürlük senaryo yazmayın diyeyim sadece.
Evet demek istediğim buydu işte anlık gördüğüm bebekler değil bahsettiklerim yakınımda tanıdığım kişilerden gözlemlerim ama bir de imrendiğim anneler var herşeyiyle ilgilenen önceliğini ona veren asla zararlı yiyecek içecek evine sokmayan ki çocuk da özenmesin diye telefon kullanmayan gibi gibi ben o kadar olamadım daha meselaAnlık şeylere değil de derin sevgi/ilgi eksiklikerine çok üzülüyorum.
Öğretmenim, sevgisiz büyüyen çocuklar anında belli ediyor kendini.
Çok üzülüyorum...
Hiç bir kul dört dörtlük olamaz ama sevgi ilgi başla bişey her türlü büyüyorlar mantığı başka ben de mükemmel olamadığım için müdahale edemem etmem zaten ama aklıma takılıyor o bebek işteBende bazı durumlarda çok şaşkın kalıyorum örneğin bir tanıdığım yoldan geldik kesin hasta olur diye durduk yere antibiyotik veriyordu çocuğuna ya da tv karşısında yerde ikibüklüm yemek yerdi çocuk ama bana sorarsan Harika bir annemiyim hayır alışmaya çalışıyorum törpülemeye çalışıyorum hatalarımı o yüzden başkasına ne desem kendim dört dörtlük olmadıktan sonra hakkım yok başka gibi geliyor kusur bulmaya
Ben de anne baba kavgalarına şahit olan çocuklara çok üzülüyorum.Anlık şeylere değil de derin sevgi/ilgi eksiklikerine çok üzülüyorum.
Çok üzülüyorum...
Nasil oluyorlar mesela anlatmani rica etsem?Anlık şeylere değil de derin sevgi/ilgi eksiklikerine çok üzülüyorum.
Çok üzülüyorum...
Hayır bahsettiğim kişileri tanıyorum yarım saat değil gördüğüm genel durum bu “niye televizyon izletmiyorsun ki? Çok saçma” diye şaşıran var. Tabibi benim bebeğim de bazen ne yaparsan yap susmaz, diş dönemidir hastadır ama ben uğraşıyorumdur, ilgileniyorumdur ona rağmen susmaz bu başka bişey tam anlatamadım sanırım
Çok haklısınız ama bahsettiğim kişileri tanıyorum sadece restoranda gördüğüm Kişiler değil bunlar ben de saçımı yapıyorum makyajımı da ama sizin yaptığınız gibi kucağımda yada lavaboya oturtup onunla konuşarak şımararak vs.süssüz olsunlar değildi demek istediğim çok rahat olmaları ben olamıyorum öylesi mi iyi böylesi mi ben de mi sorun var?Sadece birkaç küçük cümlemize cevap vereceğim.
Belki o bebeğin uyku saayi ve bebek arabasından alınca, bir daha oraya koyamayacak, o kadar sevmiyor çocuk arabayı ve annesi de uykusu açılmasın diye sallayarak zamanını bekliyor.
Diğer telefon meselesi, bebek hiçbir şekilde yemiyordur belki.
Sadece video izleterek ağzına bir iki lokma veriyorlardır, bu sayede de telefona bir şeyler izlemeye alışmıştır çocuk.
Süslü annelere gelince, kadınız biz.
Kendinizi aynaya bakınca iyi hissetmek hakkımız değil mi?
Ne biliyorsunuz köşeye attığını çocuğunu?
Ben kucağımda makyaj, saç yapıyorum mesela.
Diyeceğim o ki; bırakın her bebeğe kendi annesi üzülsün.
Eğer illa üzülecek bir durum arıyorsanız maddi y da manevi olarak yoksun çocuklara üzülün, hatta değiştirmek için bir şeyler yapın.
Bire bir aynı şeyleri düşünüyoruz emin olun dediğim kişileri tanıyorum terledi herhalde diye söylediğimde kucağına aldığında çocuk sustu ve arkası su gibiydi terden gibi gibi dediğiniz herşeyi ben de yapıyorum bakın sallıyorlar bebeklerini ya ne acı demiyorum yada eline vermiş havucu demiyorum tam tersi çocuk orda ağlarken yemek yiyor aslında onunda eline havuç verse o yavrum da susacak rahatlayacak diş dönemleri tam o da havuçla oyalanacak ama öyle bir muhabbete sarıyor ki mesela farketmiyor bile ama benim aklım hep onda oluyor ben de onun muhabbetini dinleyemiyorum kendi çocuğuma bakmaktan"Çocuğum tv-tablet-telefon ile 3 yaşına kadar tanışmayacak" diyen ben 1 buçuk yaşındayken tabletten seçtiğim videolara başlattım. İlgisiz miyim mesela ben?
Çocuğun isteği, ihtiyacı, gelişimi ve günlük düzenine göre bazı şeylere planlanandan daha erken-geç başlanabileceğini gördüm, düşüncelerim değişti ve günlük bir saat seçtiğim videolardan hayvanları, sesleri, müzik aletlerini vb. öğrenerek başladı.
Annem "Verme, tıkanır, boğulur, yutamaz" dediği halde, 7 aylık eline bütün, soyulmuş havuç-salatalık vb. vermeye başladım, bir kere de tıkanmadı (Maşallah diyeyim). Herkes kendi çocuğunu bilir, ayrıca kendi tahammülünü de. Geçende bir kadın konu açtı "Bugün hiç ilgi vermek istemedim tv başına oturttum" diye. Linç yedi resmen. Yarı yarıya hak verdim kadına, kiminin de buna ihtiyacı var. Sürekli halde iste tartışılır ama birkaç gün planların, yöntemlerin aksadığı olur.
Hiç sallamam, mümkün değil hiçbir şartta olmaz dediğim çocuğu 1 saat salıncakta salladım.
İllallah ettiğim an oldu, bağırmamak için tv açtım saçını seve seve tv önünde uyuttum.
Yemek seçer yemezdi, baktım olmuyor verdim eline kuru ekmek "Al yürü git kemir madem bunu" dedim.
İnsanların her günü bir olmaz. Siz o ailelerin 7-24 başlarında değilsiniz. Sövmüyorlarsa, dövmüyorlarsa, başını okşayıp yüzüne gülüyorlarsa, canım diye sarılıyor çocuk "Anne" deyince dönüp efendim deyip onu dinliyorlarsa, bırakın herkes, her anne bu bebeklik dönemini dinlene dinlene yaşasın.
Ha bahsettikleriniz bunlar harici şeylerse, eminseniz, illa üzülünür, yapacak bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?