Siz de mi boylesiniz????

_Saliha_

Dünyada sadece iyi insanlar yok! !Kotuler de var .
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
2.077
2.715
128
40
kizlar
esimle konusuyorduk
dedim ki.sen sikintilari benim gibi düşünüyor musun ? hayir dedi aklima bile gelmiyor diyor?

misal ben gecen sene eltimin bana dedigi seyi dusundum bugün . oyle aklima takildi . sizin de takılıyor mu ? boyle canınızı sıkan anlari tekrar düşünüyor musunuz?

ya da gecen erkek kardesim canimi sıktı gercekten gunlerdir üzülüyorum ama tabi bi şey de yapamiyorum cozebilecegim bi dert degil ama aklima geliyor hep ??

Hiç düşünüp de kendimi çözemeyeceğim ya da yardımım dokunmayacak şeyler için üzemem.
En fazla maddi ve manevi olarak desteğimi verir, yoluma bakarım.
Ama eşim sizin gibi.
Düşün düşün bir gün patlayacak kafası!
Hayır yani ölümlü dünya, ne gerek var durduk yere beyni doldurup ruhu sıkıntıya sokmaya?

Fazla da takılmamak lazım aslında geçmiş konulara ya da olaylara... Eğer günler sonra bile bunu kendinize dert ediyorsanız şöyle yapın : olay anında cevabınızı hiç çekinmeden verin ve ya yorumlarınızı korkmadan yapın .. Zaten daha sonra aklınıza gelse bile bu içinize dert olmaz ..

kizlar şarjı m az . cecaplariniza sorularim var .

Önceden düşünürdüm, belki yıllar önce. Ama arada bir anksiyete tedavim var. Artık olay yeni değilse kesinlikle düşünmüyorum. Bir süre geçince hani kabulleniliyor ya olay, çözülüyorsa çözülüyor, çözülmüyorsa kabul ediliyor ya da tepki konuluyor, olayın büyüklüğüne göre, işte bu gereken süre geçince düşünmüyorum, kaldırıyorum rafa. Ama tabi o sürede bastırmıyorum duygularımı, irdeliyorum, mesafe koymak ya da özür dilemek, ya da kızmak, içimi dökmek, ne gerekiyorsa yapıyorum, hallediyorum da rafa kaldırıyorum.

Gerçekten canımı çok sıkan, büyük bir mesele olmuşsa da, zaten olayı kapatırken o kişinin hayatımdaki yerini değiştiyorum. En yakınım bile olsa, mesela o konudaki huyunu bilip o konularda güvenmemeyi öğreniyorum hemen. Annem babam olsa bile hoş görmüyorum, o konuda mesafemi koyuyorum. Belki bu yüzden aşıyorum, kapatabiliyorum konuyu.

Ama hafızam iyidir. Gündeme gelirse mesele her ayrıntısını aktarabilirim bile, hatırlarım yani. Ama gündelik yaşamda aklıma gelmez böyle geçmişin olayları, düşünmem, ya da kızmam, kendi kendime yeniden içerlenmem, üzülmem. Tabi yakınların hastalıkları ya da kayıplar gibi önemli meseleler dışında.

Normal hayat sıkıntılarını böyle düşünüyorsanız, belki de olayları kapatırken geçiştiriyorsunuz, içinize atıyorsunuz, bastırıyorsunuzdur. Gerçekten çözümlemeden olduğu halde bırakıyorsanız böyle olabilir.

Durumun ne olduğuna bağlı. Ama mesela şimdi durup düşünüyorum neyi takmıştım en son diye, aklıma bir şey gelmiyor. Genel olarak sorunlarda veya kötü anılarda takılı kalmayı, değiştirilemeyecek şeyler üzerine düşünmeyi sağlıklı bulmam. Bir şey yaşanıp bittiyse hafızamın gerilerine atıp unutmayı tercih ederim. Rahatıma düşkünümdür, yani kafam da rahat olacak, o yüzden öyle eften püften bir şeyi kafama uzun uzun takıp düşünmem.

Ayni fikraya 2 kez gulmedigimiz gibi, keske ayni aciyida tekrar tekrar isitip onune koymasa insanoglu. Heleki elden bisey gelmiyosa. Bazen hersey istedgin gibi gitmiyor. Oldugu gibi kabullenmen gerek bazen. Cunku zaten tek basina degistiremiyosun.

Düşünürüm malesef ama eşime ya da bi başkasına konusunu açmam bunun. Düşünürüm uykularım kaçar yine de eşime söylemem. Söyleyince kinci oluyorum çünkü

Ben varim. Bence kadinlarin cogu boyle. Herzaman kendime soz veririm bidaha buladar takmicam kafama degmez diye. Ama yapamiyorum en ufak sıkıntıyı takiyorum kafaya..

Kendi kendime konuşurum söylenirim kizarim aklima gelir aynı olayı tekrar yasarim ama acil bunu bırakmam gerek oğlum tuhaf bakmaya başladı su an küçük pek anlamıyor bir iki sene sonra kendi kendime konuştuğumu herkese anlatacak :)

acıkca soyleyeyım bana delı demeyın :) kv tartıgımız zamanlar gozumun onune gelıyor bazen ve o zaman soyleyemedıklerımı kendı kendıme sankı karsımda gıbı soyluyorum :KK43: normal mı herkes mı boyle bılemem valla canım :)
Ben onu bi tek kendi annemle yaşıyorum :KK51:

Amaaaaan... yazdim yzzdim sildim, anlatsam kim derman olabilecek ki?

Allaha havale ettim ben herkesi, annemi babami bile.

Dusunmek care olmuyor arkadasim, seni daha cok uzup takintili hale getirir

Aklina geldikce ya bir zikir dola diline ya sarki soyle sen bilirsin.

Ben dusunurken söyle aklımdan gecırıyorum..''Hamdolsun;sacma şeylere uzulmusum, sacma ınsanlara zaman harcamısım; İyiki o anlardan ve insanlardan kurtuldum'' diye düşünüyorum.İyi yada kötü anılar biriktirilmeli...Tecrübe olur.. Kotu duygular sadece sılınmelı..

Back
X