- 29 Ekim 2014
- 772
- 136
- 103
- 35
- Konu Sahibi MeltemMelo
-
Mezun olunca tabiki bende calisacagim.İkinizde çalışın o zaman. Adam lise mezunu bile değil, ne kadar kazanabilir ki? Bence sizde çalışın.
Doruk lise 3 terk değil miydi?2500 olmasin 2000 olsun da isi olsun. Ama annesi paralari hep bir yerlere vermis acilacak dukkanda kalmadi ortada.
Aileniz, siz ve sizin gibi düşünenler için.. 2.50oden aşağı kazanmaması gerekirmiş.. Kazanamıyorsa ne olacak ayrılacak mısınız? Bu durumun varlığı bile bence bu birlikteliğin bitmesi için yeterli. Ailenizin istediği maddi şartları sağlayabilecek biriyle olmanda yarar var bana kalırsa.Kim icin dediniz?
Siz universite okuyorsunuz ve gönul bu lise 3 teek biriyle birliktesiniz 2.5 seneniz bir gecti ve sözlendiniz. Ve istanbul gibi bir yerde yasiyorsunuz. Ve sevdiginiz adamla evlenmek istiyorsunuz. 1000 tl maas olsun ben kazanir bakarim mi diyeceksiniz? Beni babam ozel universitede burslu olarak okutuyor ve gemici ömrünü bize verdi. Ve bizi en iyi sartlarda buyuttu. Kızinin da baba evindeki kadar olmasa da iyi şartlarda bir hayat sürmesini isteyemez mi? Yasiniz kac bilmiyorum ama sadece seviyorum geliri az olsun diyenlerin ne kadari cok mutlu ??? Tabikide biz demesekte sozlumun bunun icin cabalamasi gerekmiyor mu? Babam ornek verdi meltem 2000 sen 2000 kazansan 4000 ile bu zamanda gecinebilirsiniz dedi. Cok ta dogru söyledi. Sizin icin evleneceginiz insanin kazanacagi para önemli degil mi? Ayrica diger konunuza da sunu diyebilirim. Bu zamana kdr hep ordab oraya atilmis bir insan hayatimdaki kalbi cok temiz cok iyi niyetli ama güçsüz . Ve takdir edersiniz ki lise 3 terk olan birinin su anda 2000-3000 arasi bisey almasi mumkun degil. Ve bana iyi bir hayat surebilmesi icin annesinin vasfi oldugundan dolayi annesinden yardim istedi anne degil mi? Tek bir oglu var bir adim atsa o da gerisini getirse fena mi?Aileniz, siz ve sizin gibi düşünenler için.. 2.50oden aşağı kazanmaması gerekirmiş.. Kazanamıyorsa ne olacak ayrılacak mısınız? Bu durumun varlığı bile bence bu birlikteliğin bitmesi için yeterli. Ailenizin istediği maddi şartları sağlayabilecek biriyle olmanda yarar var bana kalırsa.
Bir de şu kanıya katılmıyorum, ailesi yardım etmeli. Hayır ne münasebet kimsenin ailesi yardım etmek zorunda değil. Kişi evlenmek istiyorsa şartlarını oluşturur, maddi durumu yoksa olana kadar bekler. Ne yani evlenme derdiyle yanıyor diye çocukları aile para harcamak zorunda değil. Ben aileme hiç bir zaman bana yardım edin evleneceğim demedim. İnsanlar her şeyin hazırını istiyorlar artık, kimse beraber emek verelim yuvamız kuralım demiyor. Evlenmeden önce iyi işi olsun, birikmişi olsun, evi arabası olsun, olsun da olsun..
Anneniz mimarsa ve genis bir cevresi varsa pimapen alimunyum showroom acmak isterseniz kazanabilirsiniz. Annenizin 2 evin herseyinden kendisinin ustlenmesi demek 3 aylik gelire esit demektir . Isterseniz baslayinDoruk lise 3 terk değil miydi?
masa başı 2000 e iş bulursa banada haber verin
en azından lise mezunuyum
Doruk kendi durumunu farkinda oldugu icin lise 3 terk birinin bir is yerine girsede en fazla 1500 kazanabilecegini bildigi icin arka planda duruyor . Annesi de boyle bir soz verirse ne diyecekti anne yook bu iyi firsati bosvermek istiyorum kendim mi is bulacagim demesi gerekiyordu.yazdıklarından gram bir şey anlamadım sonrasından da anlamadım anladığım tek şey sevgilinin hazır lokmalara binme özelliği sanırım onuda yanlış anlamadım..sana tek örnek halamın kızından hatta kızlarından vereyim hazır lokmacı iki embesille evlendilker analarının varını yoğunu yediler şimdi it gibi muamele gördükleri..oysa kızlar vasıfsız insanlarda değillerdi,ama oğlanlar vasıfsızdı..ah eniştem ah yaşasaydı o adamları kapısının önündeki paspasa değdirmezdi de nasipmiş diyoruz..tahminim baban çok gönüllü de değil bu meseleye...geleceğini yakmak istemiyorsan başını duvarlara vurmak istemiyorsan karnında bebenle ortada kalmak istemiyorsan benden sana abla tavsiyesi hayat toz pembe laylaylom değil ,üç gün sonra bir ömür ağlayacağına üç gün ağla sana ve ailene gerçekten uygun biri ile resmi bağlar kur.
annesinin sunduğu fırsata konmaya gidip eli boş dönmüş işte,bundan sonra kendine tecrübe kazandıracak ciddi işlere yönelsin doruk,sizde aranızdaki ilişkinin ciddiyetini erteleyin bence..Doruk kendi durumunu farkinda oldugu icin lise 3 terk birinin bir is yerine girsede en fazla 1500 kazanabilecegini bildigi icin arka planda duruyor . Annesi de boyle bir soz verirse ne diyecekti anne yook bu iyi firsati bosvermek istiyorum kendim mi is bulacagim demesi gerekiyordu.
Meltem bunu sen mi yazdın gerçekten kelimleri yanlış yerlerde yazdığın için konunu anlamamamıştımŞöyle de anlasilmasin calismiyor ayrilayim mi annesi yardim etmiyor ayrilayim mi demiyorum. Nasil bir yol izlemem gerekiyor diyorum.
Anneniz mimarsa ve genis bir cevresi varsa pimapen alimunyum showroom acmak isterseniz kazanabilirsiniz. Annenizin 2 evin herseyinden kendisinin ustlenmesi demek 3 aylik gelire esit demektir . Isterseniz baslayin
Niye konmaya calissin ki annesi ona bir is acamazmi oglu diye anne sen bir firsat cikardin onume yok istemiyorum mi diyecekti? Bu isim gercek. Kimse takilmiyor buraya. Artik kimseye guvenme degil kendi cabalama vakti bugun de bunu konusacagim onla.annesinin sunduğu fırsata konmaya gidip eli boş dönmüş işte,bundan sonra kendine tecrübe kazandıracak ciddi işlere yönelsin doruk,sizde aranızdaki ilişkinin ciddiyetini erteleyin bence..
birde bu isim gerçek mi yoksa nick bazlı mı kullandınız hani olaki sevgilinizin tanıdıkları da burda üye olabilir.
Anlayan anlayip cevap verebildi . Belki sizin anlayacaginiz sekilde yazamamisimdir. Annesi bencil biri oldugu icin bu kadar para gecmis elime erteleyeyim demistir. Is icin degil oglu icin bu kadar para harcamak istemedi aşikar.Meltem bunu sen mi yazdın gerçekten kelimleri yanlış yerlerde yazdığın için konunu anlamamamıştım
ikincisi annem mimar değil memur
kayınvalidenizin de bu iş için niyeti olmadığı aşikar
canım sen iyi misin ben sana diyorum ki sevgilinin hazıra konma huyu var okey ama annesi de çağırmış ama kandırılmış çocuk diyorum ,hazıra konması ayrı dava da ,annesi yanına getirtmiş işide yapmamış işte neyi tartışıyoruz ki senle ,neden bu kadar kör savunmaya geçtin ki,senden taraf olmama rağmen..canım istersen evlen benim kardeşim akrabam değilsin Allah mutlu mesut etsin,ben fikrimi beyan ettim hoşuna gitmediyse yapabileceğim bir şeyde yok.Allah sana ve sevgiline selamet versin evlenin tez vakit inşallah.Niye konmaya calissin ki annesi ona bir is acamazmi oglu diye anne sen bir firsat cikardin onume yok istemiyorum mi diyecekti? Bu isim gercek. Kimse takilmiyor buraya. Artik kimseye guvenme degil kendi cabalama vakti bugun de bunu konusacagim onla.
Konuyu anladıktan sonra sana bu konuda yazdığım 8.ci mesajım anlayabilmişim sanırımAnlayan anlayip cevap verebildi . Belki sizin anlayacaginiz sekilde yazamamisimdir. Annesi bencil biri oldugu icin bu kadar para gecmis elime erteleyeyim demistir. Is icin degil oglu icin bu kadar para harcamak istemedi aşikar.
Simdi belkide kotu birsey yazmadiniz ama konma terimi bence güzel bir terim degil. Haziri seven biri oldugunu soyledim ama cok caliskan oldugunu da soyledim. Onu savunsaydim zaten burda onlardan yana bir sikayette bulunmazdim. Beni yanlis anladiniz bence. Benim rahatsiz oldugum konu da bu kandirilmis oldugunu gordufu halde hala bos bos evde duruyor.canım sen iyi misin ben sana diyorum ki sevgilinin hazıra konma huyu var okey ama annesi de çağırmış ama kandırılmış çocuk diyorum ,hazıra konması ayrı dava da ,annesi yanına getirtmiş işide yapmamış işte neyi tartışıyoruz ki senle ,neden bu kadar kör savunmaya geçtin ki,senden taraf olmama rağmen..canım istersen evlen benim kardeşim akrabam değilsin Allah mutlu mesut etsin,ben fikrimi beyan ettim hoşuna gitmediyse yapabileceğim bir şeyde yok.Allah sana ve sevgiline selamet versin evlenin tez vakit inşallah.
Cok tesekkur ederim durumu cok iyi özetlemissiniz. Benim de istedigim bu burada bir isi vardi annesi kredi cikti doruk gelsin diyince isten ayrildi ama sonuc doruk issiz kaldi. Sonucta insanin anne babasi da onemlidir evlenecegin insan tarafinda annesinin simdiden bunlari yapmasi beni cok kizdirdi. Yani sozlum burdada isi vardi bulabilirdi gitmeseydi kalsaydi bari uzakta olmazdik hic degilse ben buna uzuluyorum. Cunku uzaktayken cok tartisiyoruz biz.anne mimar olmuş okumuş etmiş, oğlunu nasıl lise 3 terk olarak yetiştirmiş ...
genelde anneleri okumamış oğulları okumuş olur...
her neyse...
oturup mantıklı bir şekilde düşünmeniz gerek... ama bunu sizden çok oturup sözlünüz düşünsün..
ne yapmayı planlıyor? erkek olarak bir iş güç sahibi olması gerekiyor... ayaklarının üzerinde durmalı...
bir genç kıza söz verdi, evliliğe doğru götürüyor planları var...
o zaman oturup düşünecek, bu kıza ben ileride nasıl bir hayat sunacağım diye...
elini taşın altına koyacak, annem bana iş kursun, dükkan açsın diye bekleyerek ömür geçmez...
girsin bir işe çalışmaya başlasın, kendisi de biriktirsin annesi de yardımcı olacaksa olsun ve iş yerini sonradan açarsınız..
ama böyle oturduğu yerden annem dükkan açacak diye beklemek olmaz...
zaten annesinin de bir dediği bir dediğini tutmuyor...
yaş ilerledikçe iş bulması zorlaşacak, iş verenler kapıda Doruk gelsin diye de beklemiyor...
açık açık sözlünüzle konuşun, 1000 olsun, 1500 olsun ama şu an evde oturmasındansa girip bir yerde bir işe başlasın..kenarda birikecek paranın 3 üne 5 ine bakılmaz... girsin çalışsın...
hiç değilse babanız da sizde çabaladığını görün.
Bir de tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.Simdi belkide kotu birsey yazmadiniz ama konma terimi bence güzel bir terim degil. Haziri seven biri oldugunu soyledim ama cok caliskan oldugunu da soyledim. Onu savunsaydim zaten burda onlardan yana bir sikayette bulunmazdim. Beni yanlis anladiniz bence. Benim rahatsiz oldugum konu da bu kandirilmis oldugunu gordufu halde hala bos bos evde duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?