- 29 Ekim 2014
- 772
- 136
- 103
- 35
- Konu Sahibi MeltemMelo
-
Nerden bilebilirdik bunlarin olacagini o kadar emindi ki kendinden. Inandik ona baska care varmiydi ailemde annesinin bu konusmalarina karsin git doruk git doruk dediler. Doruk ta gitmek zorunda kaldi ve sonuc ......Çocuğun belli başlı işi yok babaya yalan söylenmiş, kayınvalide gençlere yalan söylemiş iş yeri açmak için para çekmiş çekmedim demiş miktarı yalan söylemiş .. Keşke herşey böyle oturduğumuz yerden planlansa, planladığımız şekilde olsa ..
Sozde cok seviyor oyle der hep ve iyi de davranir aslinda. Ama doruk bir anne neden boyle oldu dese tersler bagirir.
Bu iliskide iş haricinde de genelde hep ben ugrastim zatengiden gitmiş artık, oturup üzülmekle bir şey elde edebiliyor musunuz? hayır... boştan yere dert sahibi oluyor kendinizi ilişkinizi yıpratıyorsunuz...
annenin yaptığını gördün Doruk, işinden de etti benden de ettii...
artık ne yapmak istiyorsan biran önce kararını ver...
ben böyle evde oturmandan rahatsızlık duyuyorum...
çık gel buraya yeniden gir bir işe, eskisi gibi devam edelim çabalamaya...
yok gelmeyeceksen orada bir işe gir...
ama lütfen artık bir sorumluluk al. her şeyi benim düşünmemi bekleme...
vs. vs. vs.
bu düşüncelerinizi açık açık konuşun ve artık sözlünüzün geleceğinize dair bir adım atmasını bekleyin...
boştan yere kendinizi dert sahibi ettiniz...
arkasını toplayan sözlüsü var, iş kurarım oğlum gel diyen boş konuşan annesi var...
oğlan sefasını sürüyor...
birileri düşünsün, birileri çabalasın, birileri baksın, paşa da yatsın....
Malesef doyurmuyor.Bence zorlamayin. Babanizi da bir bildigi vardir bir sey diyorsa eger. Gercekten gecim derdi buyuk sıkıntı. Bu yasina kadar calismadiysa eger bu saatten sonra calisma hayatinin olacagini sanmiyorum. Ask karin doyurmuyor maaleseff
Seviyorum ama her sey sevgi oluyor mu bu zamanda? Simdiden annesi bu kadar sorun cikariyorsa ne yapacagiz biz sonunda. Keske doruk zamaninda akillilik etseydi simdi doruk kimsenin eline bakmazdi. Doruk ta demiyor anne ben geldim buraya oturmaya mi hani soz verilecekti hani yardim edecektin bana ben senin tek oglunum senelerdir ordan oraya attin simdi yanima cagriyorsun beni anladik ama ben bu adamin karsisina yaz sonu cikacagim yaz sonu nişan olacak diye karar verildi neyle yapacagiz anne diye sormuyor korkuyor annesi evden atacak onu diye.
Evet konuyu hic anlamadiginiz belli anlasaniz bunu yazmazdiniz. Anlamadiginiz icin birsey diyemicem. Ama konu anladiginizin tamamiyle tersi.
Evlenme o zaman zorla degil ya...Saat 1.30 sabah 6da uyudu aksam 4e kdr kalkmiyor.
Bu iliskide iş haricinde de genelde hep ben ugrastim zatensimdi de bizim icin gidiyor diye bunu da kabul ettim. Annesi 5 ay sonra acabilirim diyor 5 ay gececek baska bisi Allah yardimcim olsun zor cok zor bir durumdayim. Okulum var okuyorum ama bu sorunlardan dusunemiyorum bile.
Cok tesekkur ederim.Sen okula gittigine emin misin?Liseli kizlar bile buraya konu actiginda daha anlasilir yaziyor. sinav kagidina da boyle mi yaziyorsun? Sonra Birde 2000 tl lik is istersiniz... Madem en az 2000 tl lik is bulman gerekiyor, yazimini diksiyonunu duzelt. Yarin bir gun is gorusmesine gideceksin dikkat ederler. Doruk ozel isim, hic olmazsa bas harfini buyuk yaz.Noktalama isareti kullan. Sozlunden de Doruk sunu dedi, bunu yapti diye bahsetme. Sozlum de gec. 3 cu sahis kullaniyorsun dis kapinin dis mandali alakasiz bir anlam cikiyor.
Valla; yerleri suburen, cogregi begenilmeyen kogfor bayanla kapisirsiniz.
Cok tesekkur ederim.
Cocugunu yaninda ordan oraya attiktan sonra istiyor evet. Madem cocugunu bu kadar seviyor. Eline gecen parayi bir anne olarak aileme verilen bir sözden dolayi is yeri icin degilde neden kendi icin harciyor? Neden hadi doruk gelsin is acilacak diyip sonrasinda acmiyor. Oglunu yaninda tutarak mi evlendirecek? Annesi oglunun hep yaninda olmasini istese kucukken sinirlendiginde babaannesine yollarmiydi ben bakamiyorum bakın diye? Kadinin aileme davranisi terbiyesi cok iyi ama yalanci , bencil. Biz bir yola ciktik. Ailem sozlumun elinde meslegi yok diye istemedi bu sözu ben cok istedim diye oldu. Ve verilen sözler oldu diye. Doruk annesi yaninda istedi diye kendim mi derde sokayım kendimi?herşey sevgiyle olmuyor bu zamanda
sende var konu sahibi sonuçta daha ortada sadece söz var
çocugu kendi yanına baglayamazsın
annesi dükkan açarsa açar açmazsa iş bulur
neden bu kadar zıtsınız şimdiden
baktı doruk gelmedi harcadı parayı
kadınında hakkı oglunu yanında istiyor belki
Tamam da siz beni taniyor musunuz? Ben ögrenci olduğum halde dershanede ögretmenlik yapmiş insanim ve birçok yerde çalıştım. Burda anlayan anlamiş ki yorumlar geliyor. Yazıma degilde konuma cevap verseydiniz hic degilse diger yorumlardan daha mutlu olurdum.Yavrum ciddiye al. Is gorusmesine gideceksin ihtiyacin olacak.
Sen okula gittigine emin misin?Liseli kizlar bile buraya konu actiginda daha anlasilir yaziyor. sinav kagidina da boyle mi yaziyorsun? Sonra Birde 2000 tl lik is istersiniz... Madem en az 2000 tl lik is bulman gerekiyor, yazimini diksiyonunu duzelt. Yarin bir gun is gorusmesine gideceksin dikkat ederler. Doruk ozel isim, hic olmazsa bas harfini buyuk yaz.Noktalama isareti kullan. Sozlunden de Doruk sunu dedi, bunu yapti diye bahsetme. Sozlum de gec. 3 cu sahis kullaniyorsun dis kapinin dis mandali alakasiz bir anlam cikiyor.
Valla; yerleri suburen, cogregi begenilmeyen kogfor bayanla kapisirsiniz.
Cocugunu yaninda ordan oraya attiktan sonra istiyor evet. Madem cocugunu bu kadar seviyor. Eline gecen parayi bir anne olarak aileme verilen bir sözden dolayi is yeri icin degilde neden kendi icin harciyor? Neden hadi doruk gelsin is acilacak diyip sonrasinda acmiyor. Oglunu yaninda tutarak mi evlendirecek? Annesi oglunun hep yaninda olmasini istese kucukken sinirlendiginde babaannesine yollarmiydi ben bakamiyorum bakın diye? Kadinin aileme davranisi terbiyesi cok iyi ama yalanci , bencil. Biz bir yola ciktik. Ailem sozlumun elinde meslegi yok diye istemedi bu sözu ben cok istedim diye oldu. Ve verilen sözler oldu diye. Doruk annesi yaninda istedi diye kendim mi derde sokayım kendimi?
Ben annesinin yalanci biri oldugunu nerden bilebilirdim ?? Ben ailemle dalga gecilmesine kiziyorum. Kimse istemedi bu durumdan dolayi bu sözü ve annesi bize bunu söyledi diye bir yola çıkıldı. Hatta babam biz is yeri acsin demedikki kendisi dedi bize dedi. Yani bizle ne kadar dalga gecmis olsa da kayinvalidedir her seyi yapar mi diyecegim? Is yerinin acilip acilmamasi sorun degil ki verilen sözün tutulamayip yalanlar söylenilmesi sorun.bakın siz kimsenin anneligini sorgulayamazsınız
o kayınvaliden ile sözlünün sorunu
sen o kadının anneligini sorgulayacak hakkı kendinde bulamazsın
madem bu kadar kötü ailesi var sözlenmeyecektin
sonuçta onlar senin büyügün sözlünün ailesi
saygı duymak zorundasın
Zaten kesinlikle vaadler tutulmadan bir evlilik düsünmuyorum.En iyisi ben bi ornek vereyim. Bi arkadas kendisi doktor oglani çok sevdi vs oglanin aile zengin evlenmeden ona is kuracagiz dediler. Bunlar evlendi oglanin hala işi yok. Aile de yardim etmiyor. Bi de ustune evlenir evlenmez kiz hamile kaldi. Simdi karninda bebeğiyle boşanmaya calisiyo. En iyisi evlenmeden önce tüm vaatlerini yerine getirsinler öyle evlen yada nisanlan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?