Siz gönderir miydiniz?

sorun kimsede degil sözlünde
kaç yaşında

Geçen bu çocuk hakkında menfaatçi mi diye sormuyor muydunuz?
Babanız size araba aldı deyince yanaşmamış mıydı size??
Yine babanızın araba aldığını söyleyin.
Annesine soylemem gerek herhalde is yerini acacak o.

Anahtar kelimeler: para, doruk, kredi, dükkan, araba.

Sonuç: Bir cacık olmaz bu ilişkiden.

Yazdıklarınıza katılıyorum da sormadan geçemeyeceğim.

Yazısından diksiyonunun da bozuk olduğunu nasıl anladınız?

Ne yazik ki genelde insanlar sozcuk dizimine konusurkende ayni sekilde deva eder. Sanirim gunluk hayatinda da karmasik konusan biri. Genelde dikkat ettigim birsey, diksiyonunda, konusmasinda geliyorum kelimesini geliyom diye telaffuz eden arkadaslar yazarkende geliyom yaziyor. Aslinda yazi dilimiz konusmaya gayet paralel. Mesela Ankarada ogrenci iken Ankara yerlilerinin kullandigi bir gramer var. Gelmisdimdi... sozcuk oyle degisik ki. Gecmis zaman fakat hem -Di li, hem Mis li.

Ne ogretmenlik mi??? Ogretmeden once ogrenmen gerekmiyor mu? Cogu kiside anlamadigini soyledi zaten. Illaki bazi kelimeleri secip anliyoruz. Ama lutfen ilk yazdiginiz yaziya geri donus yapip okuyun. Kendinizi ifade edemiyorsunuz. Hele bir ogretmenin anlatimi kuvvetli olmasi lazim.Her ogretmende ders anlatamiyor gerci, yetenek isi. Konuyu bilmek ayri, bildigini anlatabilmek farkli.

Konunuza gelince; evlenmeyin. Kayinvalidenize simdiden kin gutmussunuz. Beklentilerinizde es adayini asar. Bu adam istediginiz maasi alamaz.

Yani herkesin yaptigi dogru benimki yanlis. Siz ailenize yalan soylenmesini kaldirabilirsiniz belki ama ben kaldiramam. Digerki soylediginize cevap verme geregi duymuyorum cunku tamamiyle yanlis dusunuyorsunuz.

Doruk evlenmek istiyorsa annesinin eline bakmasın. İş kurulacaksa kurulsun tamam ama şu anda neden el el üstünde oturuyor.
Kusura bakmayın da 1000lirada alsa , geçicide olsa çalışsın yani. Ufak tefek bir ihtiyacınız karşılanır. Hem annesi iş kuramasa yada 3 yıl sonra kursa ne yapacaksınız bu süreçte. Çok guvenmeyin derim ben.

Siz dilinizi düzgün konusuyorsunuz ya o yeter bence beni boşverin. Nasıl konustugumu görseniz fazlasiyla yanilirsiniz da neyse herkes kendine baksın lütfen. Yargiladiginiz konunun en ufak doğrulugu yoktur. Yine de cok tesekkurler.

Bir tane film vardı babam eşeği alıcak binicem üstüne kırbaçlıycam kırbaçlıycam diye niyeyse o geldi aklıma.

Agustos sonunda ne yapildigi konusulacak ve eger sozler tutulduysa nişan yapilacak. Annesini bekleyecek halim yok zaten. Dorukla güzel bir sekilde konusacagim kararini versin.

Iste dedigim bu. Sadece ailen degil sen de belli sartlari istiyorsun. O zaman karsimda ki insan bunu yapmiyor demek yerine kendine yeni bir yol cizmelisin. Ben o soyledigin seyleri yaptim mesela. Cok zengin bir ailem var kendimi bildim bileli hep luks icinde yasadim. Evlendigimizde ilk evimizde elektrik ve su yoktu 1 hafta tasima suyuyla ev temizledim. Cali supurgesiyle gunlerce bocek supurdum. Ikinci el esyalari kulandim temizlyip ustunu bezlerle ortup. Iyi mi yaptim bilmiyorum ama pisman degilim. Ben cok tok gozluyum her zaman
Tanidigim ilkokul mezunu bir arkadasim 3500 tl kazaniyordu. Kendisi pasta ustasiydi kendini gelistirmisti. Insanlar yanlis secimlerini ailelerine yikinca rahat olabiliyor tabi.. annesi yardim edebilir ancak zorunda degil.. hem bak kendin soylemissin boyle olss fena mi diye. Dedigime geliyorsun kendi kriterlerine gore biriyle olmalisin. Karsindaki insana silah zoruyla bir seyler yaptiramazsin sonucta. Istedigin seyler olmuyorsa yoluna bakacaksin bence.

Annesi su ana kadar birsey yapmamissa ve aileme bir soz verdiyse ona destek olmak mecburiyetinde gec kalmisligini duzeltmek zorunda.

Annesi su ana kadar birsey yapmamissa ve aileme bir soz verdiyse ona destek olmak mecburiyetinde gec kalmisligini duzeltmek zorunda.
Soz verdiyse tabi yapacak hem de ailene verilmis bir soz. Insanlara cabuk guveniyoruz. Annesi guvenilir mi sence? Soz verdimm ama sozumdd duramam borca girdim gibi seylerle siyrilmaya calisirsa ne yapacaksin? Ailen de guvenmez bir daha o aileye. O zaman gemileri yakmadan once tatli dille ricayla ustune git annesinin. Resti cekersen sarps sarabilir. Politik davranman gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…