- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi MeltemMelo
-
Ben annesinin yalanci biri oldugunu nerden bilebilirdim ?? Ben ailemle dalga gecilmesine kiziyorum. Kimse istemedi bu durumdan dolayi bu sözü ve annesi bize bunu söyledi diye bir yola çıkıldı. Hatta babam biz is yeri acsin demedikki kendisi dedi bize dedi. Yani bizle ne kadar dalga gecmis olsa da kayinvalidedir her seyi yapar mi diyecegim? Is yerinin acilip acilmamasi sorun degil ki verilen sözün tutulamayip yalanlar söylenilmesi sorun.
Annesine soylemem gerek herhalde is yerini acacak o.Geçen bu çocuk hakkında menfaatçi mi diye sormuyor muydunuz?
Babanız size araba aldı deyince yanaşmamış mıydı size??
Yine babanızın araba aldığını söyleyin.
Kimde peki sorun? 26 yasinda olacak .sorun kimsede degil sözlünde
kaç yaşında
Okumayin o zaman cok ozur dilerim sogutmak degildi amacım.ufff senin konulari okuyunca hayattan soguyorum yeminle.
Merhaba kizlar ben bu foruma yeni uye oldum cok mutsuzum belki bi kiz olarak derdime care olabilirsiniz diye dusundum. 2.5 yillik iliskim var 2 aylik sözlüyüz. Iliskimiz cok inisli cikisli surdu. Bu iliski icin cok fedakarlik ettim. Sozlum 25 yasinda anne baba ayri tanidigimda babaannesi dedesiyle yasiyordu annesi baska sehirde su an calisiyor mimar. Sozlum ise lise okudu sadece ve burda calisiyordu istanbulda. Calismadigi zamnlarda oldu ama 2 senedir her zaman yanyanayiz her gun calissa da geldi yanima bende universite okuyorum 3.sinif. sozlenmemize kimse sicak bakmamisti cunku cok kavga eden bir cifttik . Sozlum baslarda guvenimi sarsacak birkac hareker etti o gunden beri hep oyle olacak diye guvensizligim var ve cok sorunlar yasadkk. Ama insan olarak cok iyi efendi biri o da cevreye. Ve bu sozun olmasini babam istedi cunku gemici karadenizli oyle gezmeyi tozmayi sevmiyor. Ama dorugun kalici bir isi olmasi gerekiyordu. Annesi anneme is yeri acacagim doruga dedi izmirde para getirisi cok olan babamda eger doruk calisir maasi iyi olursa nişan yapcam 1 sene sonra demisti o zaman kaldi 10 ay. Ama ben korkuyorum hem hep yanyana olmanin etkisi var uzakta olacak hem de bana yanlis yapar mi orda yasayacak sonucta beni unutur ve o ortama kaptirirsa kendini diye dusunuyorum ayda 2 kere gorusebilcezdoruk biraz dengesiz biri sorumlu tam anlamiyla diyemem. Bir ortam yapsin farkli davranabiliyor. He onun bu arada hep anne baba babaanne evleri olarak hayati belli bi yerde olmadigi icin arkadasi da yok. Kizlar siz boylr bi durumda olsaydiniz gondeirr miydiniz? Annesi is yeri acicam dedi simdi 1 ay sonra degil 2 ay olabilir falanlara basladi sizce ne yapmaliyim??? Tesekkurler.
Oncelikle sizden yorumlarinizda bir abla bir kardes bir arkadas gibi yorum yapmanizi rica ediyorum. Herkes yanlis yapabilir, gözü kör olabilir önemli olan yol gösterenin olmasi. 2.5 senelik iliskim var 2 aylik sözlüyüm . 2.5 sene iliskimiz inisli cikisli devam etti sorunlar kiskanclik, dengesizliklik ve bazsn sorumsuzluk. Sozlumun annesi babasi ayri annesi izmirde yasiyor babasi istanbul ben sozlumu tanidigimda sozlum istanbulda yasiyordu ve 5 gun once izmire annesinin yanina gitti. Nedeni ise babama verilen sozu tutmak .annesi mimar sozlume kalici bir isi olsun diye is yeri acacak. Ben universite okuyorum. 1 senem kaldi. Egerki sozler tutulursa bu yaz nisanlanacagiz. Annesi oncs aileme is yeri acicam demisti sonra kredi cekti oyaladi bizi biraz kredi almis yuksek miktarda ama bize az aldigini soyledi ogluna dahil. Onceleri acmak istemedi sanirim cunku sozlum bu konuyu actiginda annesi ofluyor pufluyordu. Gecen aksam annesiyle yine bu konuda tartisinca annesi kredinin miktarini soyledi ve sasirdim 15 milyar az soylemis . Hadi acalim is yerini dedi ogluna. O gunden beri annesine karsi sinirim var gicik oluyorum. Ve doruk ondan onceki aksam annem kandirdi bizi neler diyordu meltem bana yardim et diyordu is yeri acacgini duyunca annesine yoneldi benden uzklasti biraz. Bi yere cikmak istedi cikma dedim ama cikti ve ben telefonda agliyordum of yalandan diyip suratima kapadi cok kotuydum fenalik gecirdim bana karsi tavrindan ama umru olmadi. Ben ona dogumgununde playstation 4 alcaktim o bunu cok istiyrdu ve birden sana da zaten almistim bunu yaziklar olsun dedik once inanmadi sonra acaba dedi ve degisti biraz. Ve babam bana araba alacakti o gunden beri arabalari cok sevdigi icin cok ilgilendi bu konuyla ve babam.supriz yapmis almis dedim ve inandi tavirlari degisti. Eve geldim belgeleri goster dedi yok almamistim dedim annesinin yaninda diyor bunu birde sonra bana o zaman ben yalanciyla konusmam dedi kufur etti yatiyorum dedi saat 8de ve daha cikmadi telefonuma ve uyumus annesine sordum gece 1 de askim uyudunmu demis. Ve dunde 3te kalkti ve soguk konustu bende umursamadim onu ve o nerdesin falan diye kizdi biraz. Sonra bu insan surekli araba ne zaman alacaksiniz falan diyor her konusmada ama ben izmire gidecektim ayin 20sinde doruk gelecekti 16sinda 20sinde doncektik beraber. Babamlarda gelecekti ama babamin belinden rahatsizligi cikti malesef ve anca iyi olursa gelebilirlerdi. Ve doruk gelmis bana baban nasil kotu dedim demekki araba alip gelemiceksiniz diyor bana her konuda bunu soyluyor ne guzel gezerdik diye. Bu cocuk menfaatcmi diyorum ama her kurusunu benle harcayan biri bu insan ama artik bu dengesizliklerinden sıkıldım sanki beni sevmiyor. Beynim cok yorgun her yerim kasiliyor cok bıktım kizlar. Annesini zaten sevmiyorum. Doruk oraya gitti delirdi. Ve benim ruh sagligim bitmeye basladi sizce ne yapmaliyim kizlar??
Bu adamdan mi ikimizden de miAnahtar kelimeler: para, doruk, kredi, dükkan, araba.
Sonuç: Bir cacık olmaz bu ilişkiden.
Bu adamdan mi ikimizden de mi
Yazdıklarınıza katılıyorum da sormadan geçemeyeceğim.
Yazısından diksiyonunun da bozuk olduğunu nasıl anladınız?
Tamam da siz beni taniyor musunuz? Ben ögrenci olduğum halde dershanede ögretmenlik yapmiş insanim ve birçok yerde çalıştım. Burda anlayan anlamiş ki yorumlar geliyor. Yazıma degilde konuma cevap verseydiniz hic degilse diger yorumlardan daha mutlu olurdum.
Yani herkesin yaptigi dogru benimki yanlis. Siz ailenize yalan soylenmesini kaldirabilirsiniz belki ama ben kaldiramam. Digerki soylediginize cevap verme geregi duymuyorum cunku tamamiyle yanlis dusunuyorsunuz.Ne ogretmenlik mi??? Ogretmeden once ogrenmen gerekmiyor mu? Cogu kiside anlamadigini soyledi zaten. Illaki bazi kelimeleri secip anliyoruz. Ama lutfen ilk yazdiginiz yaziya geri donus yapip okuyun. Kendinizi ifade edemiyorsunuz. Hele bir ogretmenin anlatimi kuvvetli olmasi lazim.Her ogretmende ders anlatamiyor gerci, yetenek isi. Konuyu bilmek ayri, bildigini anlatabilmek farkli.
Konunuza gelince; evlenmeyin. Kayinvalidenize simdiden kin gutmussunuz. Beklentilerinizde es adayini asar. Bu adam istediginiz maasi alamaz.
Siz dilinizi düzgün konusuyorsunuz ya o yeter bence beni boşverin. Nasıl konustugumu görseniz fazlasiyla yanilirsiniz da neyse herkes kendine baksın lütfen. Yargiladiginiz konunun en ufak doğrulugu yoktur. Yine de cok tesekkurler.Ne yazik ki genelde insanlar sozcuk dizimine konusurkende ayni sekilde deva eder. Sanirim gunluk hayatinda da karmasik konusan biri. Genelde dikkat ettigim birsey, diksiyonunda, konusmasinda geliyorum kelimesini geliyom diye telaffuz eden arkadaslar yazarkende geliyom yaziyor. Aslinda yazi dilimiz konusmaya gayet paralel. Mesela Ankarada ogrenci iken Ankara yerlilerinin kullandigi bir gramer var. Gelmisdimdi... sozcuk oyle degisik ki. Gecmis zaman fakat hem -Di li, hem Mis li.
Agustos sonunda ne yapildigi konusulacak ve eger sozler tutulduysa nişan yapilacak. Annesini bekleyecek halim yok zaten. Dorukla güzel bir sekilde konusacagim kararini versin.Doruk evlenmek istiyorsa annesinin eline bakmasın. İş kurulacaksa kurulsun tamam ama şu anda neden el el üstünde oturuyor.
Kusura bakmayın da 1000lirada alsa , geçicide olsa çalışsın yani. Ufak tefek bir ihtiyacınız karşılanır. Hem annesi iş kuramasa yada 3 yıl sonra kursa ne yapacaksınız bu süreçte. Çok guvenmeyin derim ben.
Gerçkleşti diyelim nişan oldu düğün oldu evlendinizZaten kesinlikle vaadler tutulmadan bir evlilik düsünmuyorum.
Iste dedigim bu. Sadece ailen degil sen de belli sartlari istiyorsun. O zaman karsimda ki insan bunu yapmiyor demek yerine kendine yeni bir yol cizmelisin. Ben o soyledigin seyleri yaptim mesela. Cok zengin bir ailem var kendimi bildim bileli hep luks icinde yasadim. Evlendigimizde ilk evimizde elektrik ve su yoktu 1 hafta tasima suyuyla ev temizledim. Cali supurgesiyle gunlerce bocek supurdum. Ikinci el esyalari kulandim temizlyip ustunu bezlerle ortup. Iyi mi yaptim bilmiyorum ama pisman degilim. Ben cok tok gozluyum her zamanSiz universite okuyorsunuz ve gönul bu lise 3 teek biriyle birliktesiniz 2.5 seneniz bir gecti ve sözlendiniz. Ve istanbul gibi bir yerde yasiyorsunuz. Ve sevdiginiz adamla evlenmek istiyorsunuz. 1000 tl maas olsun ben kazanir bakarim mi diyeceksiniz? Beni babam ozel universitede burslu olarak okutuyor ve gemici ömrünü bize verdi. Ve bizi en iyi sartlarda buyuttu. Kızinin da baba evindeki kadar olmasa da iyi şartlarda bir hayat sürmesini isteyemez mi? Yasiniz kac bilmiyorum ama sadece seviyorum geliri az olsun diyenlerin ne kadari cok mutlu ??? Tabikide biz demesekte sozlumun bunun icin cabalamasi gerekmiyor mu? Babam ornek verdi meltem 2000 sen 2000 kazansan 4000 ile bu zamanda gecinebilirsiniz dedi. Cok ta dogru söyledi. Sizin icin evleneceginiz insanin kazanacagi para önemli degil mi? Ayrica diger konunuza da sunu diyebilirim. Bu zamana kdr hep ordab oraya atilmis bir insan hayatimdaki kalbi cok temiz cok iyi niyetli ama güçsüz . Ve takdir edersiniz ki lise 3 terk olan birinin su anda 2000-3000 arasi bisey almasi mumkun degil. Ve bana iyi bir hayat surebilmesi icin annesinin vasfi oldugundan dolayi annesinden yardim istedi anne degil mi? Tek bir oglu var bir adim atsa o da gerisini getirse fena mi?
Tanidigim ilkokul mezunu bir arkadasim 3500 tl kazaniyordu. Kendisi pasta ustasiydi kendini gelistirmisti. Insanlar yanlis secimlerini ailelerine yikinca rahat olabiliyor tabi.. annesi yardim edebilir ancak zorunda degil.. hem bak kendin soylemissin boyle olss fena mi diye. Dedigime geliyorsun kendi kriterlerine gore biriyle olmalisin. Karsindaki insana silah zoruyla bir seyler yaptiramazsin sonucta. Istedigin seyler olmuyorsa yoluna bakacaksin bence.Siz universite okuyorsunuz ve gönul bu lise 3 teek biriyle birliktesiniz 2.5 seneniz bir gecti ve sözlendiniz. Ve istanbul gibi bir yerde yasiyorsunuz. Ve sevdiginiz adamla evlenmek istiyorsunuz. 1000 tl maas olsun ben kazanir bakarim mi diyeceksiniz? Beni babam ozel universitede burslu olarak okutuyor ve gemici ömrünü bize verdi. Ve bizi en iyi sartlarda buyuttu. Kızinin da baba evindeki kadar olmasa da iyi şartlarda bir hayat sürmesini isteyemez mi? Yasiniz kac bilmiyorum ama sadece seviyorum geliri az olsun diyenlerin ne kadari cok mutlu ??? Tabikide biz demesekte sozlumun bunun icin cabalamasi gerekmiyor mu? Babam ornek verdi meltem 2000 sen 2000 kazansan 4000 ile bu zamanda gecinebilirsiniz dedi. Cok ta dogru söyledi. Sizin icin evleneceginiz insanin kazanacagi para önemli degil mi? Ayrica diger konunuza da sunu diyebilirim. Bu zamana kdr hep ordab oraya atilmis bir insan hayatimdaki kalbi cok temiz cok iyi niyetli ama güçsüz . Ve takdir edersiniz ki lise 3 terk olan birinin su anda 2000-3000 arasi bisey almasi mumkun degil. Ve bana iyi bir hayat surebilmesi icin annesinin vasfi oldugundan dolayi annesinden yardim istedi anne degil mi? Tek bir oglu var bir adim atsa o da gerisini getirse fena mi?
Annesi su ana kadar birsey yapmamissa ve aileme bir soz verdiyse ona destek olmak mecburiyetinde gec kalmisligini duzeltmek zorunda.Iste dedigim bu. Sadece ailen degil sen de belli sartlari istiyorsun. O zaman karsimda ki insan bunu yapmiyor demek yerine kendine yeni bir yol cizmelisin. Ben o soyledigin seyleri yaptim mesela. Cok zengin bir ailem var kendimi bildim bileli hep luks icinde yasadim. Evlendigimizde ilk evimizde elektrik ve su yoktu 1 hafta tasima suyuyla ev temizledim. Cali supurgesiyle gunlerce bocek supurdum. Ikinci el esyalari kulandim temizlyip ustunu bezlerle ortup. Iyi mi yaptim bilmiyorum ama pisman degilim. Ben cok tok gozluyum her zaman
Tanidigim ilkokul mezunu bir arkadasim 3500 tl kazaniyordu. Kendisi pasta ustasiydi kendini gelistirmisti. Insanlar yanlis secimlerini ailelerine yikinca rahat olabiliyor tabi.. annesi yardim edebilir ancak zorunda degil.. hem bak kendin soylemissin boyle olss fena mi diye. Dedigime geliyorsun kendi kriterlerine gore biriyle olmalisin. Karsindaki insana silah zoruyla bir seyler yaptiramazsin sonucta. Istedigin seyler olmuyorsa yoluna bakacaksin bence.
Soz verdiyse tabi yapacak hem de ailene verilmis bir soz. Insanlara cabuk guveniyoruz. Annesi guvenilir mi sence? Soz verdimm ama sozumdd duramam borca girdim gibi seylerle siyrilmaya calisirsa ne yapacaksin? Ailen de guvenmez bir daha o aileye. O zaman gemileri yakmadan once tatli dille ricayla ustune git annesinin. Resti cekersen sarps sarabilir. Politik davranman gerekli.Annesi su ana kadar birsey yapmamissa ve aileme bir soz verdiyse ona destek olmak mecburiyetinde gec kalmisligini duzeltmek zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?