Siz hainsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.412
3.865
83
Hanımlar en başta şunu belirteyim çok ama çok yoğunum ve hastayım, cevap az ve öz verebilirim, lütfen anlayışla karşılayın.

Hanimlar, kayinpederim hasta derecesinde siyasi bir parti liderine bağlı. Sırf onlarin liderine oy vermeyeceğimiz için ve torunlarının geleceğini dusun dediğimiz için bizi evden kovmaktan beter etti. Oğluna ağza alınmayacak şeyler söyledi yine. Kaynimla boğaz boğaza geldiler. Kendi çocuklarını, siyasi bir lider için evden kovuyor, kavga ediyor, o derece kaptırmış.

Gitmeden, kanser hastası ve son anlarını yaşayan kayinvalidemi oy vermeye götürmemesini soyledim çünkü ilk turda onu ve onun çok yaşlı annesini bile götürdü. Kadın hasta oldu. Bu turda götürme dedim ama dün haber geldi yine götürmüş iki yaşlı ve hasta kadını.

Hanımlar ben bu bayramda gitmeyi asla düşünmüyorum zira gelecegimizi mahvettiklerini ve torunlarının geleceğini düşünmeyen bu insanlara torunlarını götürmek istemiyorum. Beni eleştirin. Hakliysam haklı deyin haksizsam haksız. Ne düşünüyorsunuz bu kararım hakkinda

Sirf siyasi görüşü nedeniyle eşinizin babasıyla görüşmeme kararı çok garip geldi bana.

Ama evden kovduğu için ben olsam gitmezdim

Sırf siyasi görüş değil ki, senin kayinbaban sana bagirsa, evden kovmaktan beter etse sen 'esimin babasidir' der gider misin?
O kısmı sonradan ekledim. Gitmezdim evet. Dikkatli okumamisim o kısmı. O cocugunun düşüncesini saymayip evden kovuyorsa , çocuğu da gitmez

Siyaseti hiç sevmem oyda kullanmadım zaten hayatımda hiç evet sadece kayınpederiniz değil herkes bunu abarttı. Sırf oy kullanayım diye baskı yapıldı banada çok şey söylendi çokta zoruma gitti bazı söylenenler ama yinede sustum ben. Bence siyaset için yakın çevreye olmayacak laflar söylemek ne bileyim a partisi kazansın diye insanları nereden vuracağını düşünmek çok saçma. Sonuçta yönetim kendisi iyi onlara bir şey olmuyor neden ben böyle insanlar yüzünden yakın çevremin kalbini kırayım bağırıp çağırayım veya kovayım allah akıl versin onlarada ne diyeyim. Hala bu sebepten dolayı çok kalp kırıklığım var benim söylenen şeyler çokta yenilir yutulur şeyler değil ama nasıl olsa elsakiz susuyor diyorlar ama ben kimsenin kalbini kırmak istemediğim için evet susuyorum çünkü benim için dostluk arkadaşlık kardeşlik aile olmak daha önemli.

Çok haklısınız bu denli fanatik olup oğlunu gelinini torunlarını evden kovması çok yanlış ama yaşlılarmış büyüklük sizde kalsın boşverin gidin.
Evet, büyüklük bende kalsın diye çok fedakarlık yaptım ama namaz kilmiyorum diye de gittigimde beni bunalttigi diger konumda yazıyor. Ben bu adamdan çok dertliyim. Gitmeyeceğim büyük ihtimalle. Bize siz teroristsiniz diyor. Nasıl gidilir ki. Ülkenin yarısı teroristmis.

Haksızsınız.
O yaş civarında, o tip ailelerdeki bütün bireyler böyle.
Bunu bilerek evlendiğinizi düşünüyorum.
Ayrıca hangi partinin geldiğinin bir önemi yok, düzen düzülen mevzusu bu ülkede hiç değişmez, o yüzden bir parti meselesinin aileyi parçalanmasına izin vermeyin. He deyip geçmeyi öğrenin.

Size saygısı yok bir kere. En önemlisi bu. Siyasi görüşler demokrasilerde farklı farklı olabilir, herkesin de bu durumu sindirmesi şarttır. Sizinki bambaşka bir şey, ben olsam ben de gitmem

Yuh artık. Gitmemekte haklısınız o zaman ne diyim

Merhaba, oy kullanmayı vatandaşlık görevi sayıyorum ben. Ben tatile gitmedim sırf oy kullanmak için. Yabancılar balya balya giderken, ben çocuklarımın gelecegi kararmasin diye gittim erkenden ama ne yazık ki kayınpeder dün gece koyduk mu türü paylasimlariyla kendini engelletti. Engelledim.

Aynı nedenlerden ötürü ben de hain ilan edilip kimsesiz gibi sadece annemin katıldığı bir nikahla evlendim ama kafam rahat.
Vicdanına güvenmediğim kişi ailemden de olsa ardımda bırakırım.
Bırakmalıyım.
Haklı haksız bir şey demeyeceğim.
Bana hangi sebepten olursa olsun hain diyene selam bile vermem.

Gitme be, boşver.
Esin gitsin alsın çocuğu da. Zaten sana çok meraklı değiller, niye gidip bir de insanların huzurunu kacirasin ki?
Benim annem de herkese terörist der, kardeşleri yegenleri falan gelince illa konu oraya çekilir. O yüzden (pandemi de sağolsun) ayağı kesildi herkesin, kimse gelmiyor,kimse kimseyle kavga da etmiyor.
Ayıp olmasın diye gelseler yine konu siyasete çekilecek, yine huzur kaçacak.
Ne gerek var yani.

Aile içinde böyle parti meseleleri konusulmasina karşıyım ben. Akraba , arkadaş vs, kimseyle parti hakkında konuşmasına musade etmeyin. O partiye oy verin diyip savunuyorsa tabiki herkes istediğine verir diyip uzatmayın. O hala konuşmaya devam ederse dinlemeden odadan çıkın. Arkanızdan gelip konuşmaya devam ederse aile içi bu tarz konuşmaları dinlemek istemiyorum lütfen susun diyin. Cvp verip yorum yapmayın

Muhatap olunacak bir tip değil kesinlikle. Ben olsam asla gitmem böyle biriyle konuşmam bile. Aşırı cahil

Evet haklısınız vatandaşlık görevi ama çevremden o kadar çok baskı aldım ki bu seçimde aslında giderim belki diyordum ama beni en zayıf noktam vurdukları için evet gitmedim. Kimsenin paylaşımına vs asla yorum yapmadım ama dediğiniz gibi çok fazla o tarz paylaşımlar var oldu bitti yani daha fazla neden insanları kışkırtacak paylaşımlar yapıyorlar anlamıyorum. O tarz paylaşım yapanlara bende fazlasıyla kınıyorum yahu millet bugün birbirine düşman resmen hayretler içerisindeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…