Siz hainsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu şöyle açıldı. Ben ilk turda oy verirken, oğullarım da okulun kapisindaydi, görüyordum. Bir dakika içinde yabancı bir adam çocuğumu cikarmis arabasindan, kucağına almış seviyor, yanağını falan okşuyor. Diğer oğlumda bırak diye ağlıyor. Kabinden nasıl çıktım bilmiyorum. Bizim bu insanlarla çok olayimiz var, çok ağır olaylar yaşadık ama bu en sonuncusu diye anlattık kayınpedere. Bize "bir şey olmaz bir şey olmaz onlar gariban" deyince kayış koptu.

Ne sizin fikriniz değişir nede onun, hatta onları hiç değiştiremezsiniz. Oyuzden dinlemeyin bile. Bizimde pederle siyasi görüşümüz farklı, kimse konuşmasın aile içi kirginliktan başka bisey kazanamayız dedim.

Benim babannen de böyle. Çünkü inandıgi güvendiği o. Ona göre yasal hakkı olmasına rağmen dedemden kalan emekli maaşını o partiden biri çıkarıp veriyormus gibi. Bu konuda halamla çok tartıştılar ama anlamıyor ben yaşlılığına veriyorum bu durumu. O anlattığı zaman evet haklısın diyip geçiyorum. Ama kendi görüşümu ona söyleyemiyorum. Böylece ortam gerilmiyor.
Ben bugün o tür insanların söylemlerinden çok depremi yaşayan bı ildeyim ve burdaki insanların davul zurnayla kutlama yapmalarını anlamıyorum. Böyle bi felaketin üzerinden daha 4ay geçti. Ne kadar çabuk unutuldu. Bence ülke genelinde sessiz sedasız geçmeliydi bu gece hangi parti olursa olsun.

Bu adam konuşmayı geçtim, bizi hainlikle suçluyor, oğullarını evden kovuyor. Utanıyorum bunu yazdığım için ama falan ittifaka oy veren o çocuğudur deyince de insan dayanamıyor. Çok zorluyor sabri. Sadece onun oy verdiği kişiye oy verince vatansever olunuyormuş. 15 temmuzda dışarı çıkmadim şimdi çıkarım siz kazanirsaniz diyor. Gel de konuşma.

Ay densizliğin bu kadarı. Otursun tek başına aklı başına gelsin. Hangi parti olursa olsun ya gün bitiminde herkes yine kendi işine dönüyor. Bizler niye birbirimizle kötü olalım
.

Cok terbiyesizlik, onun yaptığıda insanlık dışı. Sizde gorusmeyin

Parti yüzünden evden kovuyorsa ne gidecem bakmam bile yüzüne...

Konu siyasi bir konu o yüzden çok siyasete girip kimse ile uğraşmak istemiyorum. Karşı görüşlerde olabilirsiniz onlar kendi düşüncesini sen kendi düşünceni savunuyorsun bu gayet doğal. Keşke daha kibar olsalardı. Sizi zaten kovar gibi davranmış gelmeyeceğinizi tahmin ediyordur. Eşiniz de bu yüzden görüşmez değil mi

Sirf siyasi görüşü nedeniyle eşinizin babasıyla görüşmeme kararı çok garip geldi bana.

Ama evden kovduğu için ben olsam gitmezdim
Adam ağıza alınmayacak laflar söylemiş ama. Birbirlerini boğazlayacak duruma gelmişler

Son düzenleme:
Bu insanlar sırf çeyrek asır önce doğdular diye kendine saygıyı size ise saygısızlığı hak gören tiplerden. Görüşmeyin, gitmeyin. İnsanlar sorsun, bunlar pek de elalemcidir, bayramın 2.günü tutuşmaya başlarlar nasılsa gelmiyonuz mu demeye.

Siyaset uğruna sevdiklerini kıran, etiketleyen, laf sokuşturan, eleştiren herkesten midem bulanıyor.

Gerçekten kaliteli kişiliklerin kime oy verdiğini bile bilmezsiniz biliyor musunuz?
Orda burda konuşmaz. Rengini belli dahi etmez. Parti tartışmalı ortamlara mesafeli durur, yorum yapmaz. Üç beş yorumla, elestiriyle kimsenin de fikrini degistiremeyecegini gercek demokrasinin de zaten bu olmadığını bilir.

Bir taraf vatan haini, dinsiz, imansız diye suçlar. Diğer taraf cahil, yobaz, örümcek kafalı der...
Boyle yapan her iki taraf benim gözümde saygısız.
Bu tiplerden uzak durmak en doğal hakkınız.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Kesinlikle haklısınız, böyleler yüzünden bir nesil çocukluğunu, gençliğini yaşayamadı... En güzeli mesafeli görüşmek o da eşinizin hatırına..

Haklısın

Ortadan ikiye de yarilsaniz anlamazlar. Takım tutar gibi parti tutan insanlarla hiçbir sağlıklı tartismaya girmeyi, sizi anlamalarini bekleyemeZsiniz. Mümkün mertebe siyaset konusmayin. Zaten artık konusacak bir şey de yok

Nasıl hale geldik...İç savaş dedikleri bu olsa gerek.Esim de annesine ne dese ikna edemedi dün keşke annem şu bu olsaydı dediBiz ülkeden çıkmak için dünyanın öbür ucunda ki akrabalarımla yollar arıyoruz.Sabahtan beri siftah yapmadım havada yas var.Tek tük insan dışarda onların da başları eğik mahalle bomboş(Elinde bebek arabalariyla Suriyeliler hariç).Ne bileyim herkes mutsuz herkes birbirini suçluyor.Ulkemize kimden hangi taraftan geleceği fark etmeyen bahar gelmesini dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden

Bu zihniyetteki insanla ahrette bile selam verilmez..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…