• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz inanırmıydınız

Eşinizin size elli tane yalan dolan uydurarak kandırmasını kınıyorum.Sonuçta herşey ortak ama eşinizin arabayı üzerinize alıp gönlünüzü alması gerekiyordu diye düşünüyorum:26:

Evlilikte edinilen mallar ortak olduğu için kimin üstüne olduğu çok önemli değil. Bence siz sizden habersiz satar parasını sizden saklar endişesiyle hareket etmişsiniz. Eğer az da olsa eşinize karşı güven sorununuz varsa altınların hepsini bozdurmamanız gerekirdi.

Eşinizin bin takla atarak yalan söylemesi de hiç hoş değil.Bence bilerek sırf sizin üstünüze olmasın diye yalan söylemiş.Mallar ortak olduğuna göre eşiniz arabanın sizin üstünüze olmasını kendi otoritesi açısından tehlikeli görmüş olabilir.

Yalan söylemesinden duyduğunuz rhatsızlığı dile getirin ama senin üstüne benim üstüme kavgasına girmeyin bence.

ben olsam ya ev , ya araba üstüme olacak diye inata bağlardım, biri senin üstüne olursa kendini inan cok iyi hissedeceksin, gelipte cocuk kandırır gibi ikna etmiş seni.....
konuş deki ben ağzıma bazı seyleri almak istemiyorum, ama yasada diyorki evli karı kocaların sonrada edindikleri mal varlıkları 2ye bölünüyor, yani aslında suanda senin üzerine tapusu olan hersey yüzde %50 benimde üzerimde aslında, ama ben hala kendimi kötü hissediyorum, bana jest yapmak istiyorsan, bu tatsız tapu işini unutmamı istiyorsan ben üstüme istiyorum, ama bunu sırf kendimi iyi hissetmek ,için istiyorum de, tapu parasınada takma , bırak ne kadar olursa olsun, farzet kaybetmişssin,o takarsada arabayı kendi üstüne yapmadan önce düşünecekti..
bide nişanlılık dönemindeki msn konusunuda lütfen kapat, ona bir sünger çekmen lazımmmm, sürekli o konuyu ısıtma canım, bosuna canını sıkma, gecmiş gitmiş zaman

Eşinize güvenememenizi haklı buluyorum.Daha önce yalan söylemiş birkere.Hem eşi olmanıza ve onu kandırmamanıza rağmen oda size güvenmemiş olacakki bir araba için bile yalan söylemiş.Gözden kaçan bir nokta da şu:çoğu arkadaşım boşanma durumunda ev ve arabanın yarısı sizin diyor,evet mal paylaşımı var artık yarım ev ve arabanız var.Ama bu takıda öyle değil.Boşanma esnasında takılar bayana veriliyor.Aslında yalnız size ait takıları satıp araba alarak siz eşinizi mehrinize ortak etmişsiniz.İlla boşanırsınız demiyorum.Allah göstermesin,kimsenin yuvası da bozulmasın mal mülk için ama hayat neler gösteriyor bilinmiyor.Bu forumu okuyan onlarca nişanlı kız var en azından ders alabilirler.Ben evlendiğimde eşim ve sülalesi 2 bilezik takabilirken benim sülalem 20 katını yaptı.0 bir araba parasından fazlası.Düğün sonrası ilk işim eşime sülalesinin ve ailesinin taktığı 2 hediyelik bilezikle 2 çeyreklerini vermek oldu.Borcunu öde dedim kendi aileminkini de bankaya kasaya yatırdık.Çok zorluk çektik 1 süre,eşim ailesine yardım ederken biz aç kaldık neredeyse.Eşim sık sık altınları bozduralım dedi, ben :"Hayır.O altın ailemin,senin ailenin borçları için benim ailemin bana hediye ettiği altını bozmam.Ne zaman evliliğimiz rayına oturur,5-6yıl geçer,bir ev almaya kalkarız ancak o zaman bozarım,"dedim.O günden bu yana birdaha sormadı,soramazda çünkü onun olanı eline verdim zaten.Çoğu arkadaş yaptığıma bencillik diyebilir ama ablam 2.yılında boşanmıştı altınlarını bırakın çeyizini bile vermediler.Yarın ben boşansam ki ilk aylar çok zor geçti şimdi bile iyiki altınlarımı vermemişim diyorum.yeni bir hayata ne ile başlayacağım insan herşeyi düşünmeli.Dul bir bayan için heşey zaten zor bu ülkede birkaç altın ne olur demeyin aylarca nafaka bekleyen mahkemsi sonuçlanmayan birçok bayan için bir güvence.Bana evlenmeden önce bu aklı veren öğretmen(özelde olduğu için dönem ortasında işsiz kalan) arkadaşım,15 yıllık evli iken;gece yarısı eşi tarafından sokağa atılan,bankada yada kenarda 1 kuruş saklamadığı için arkadaşlarına sığınan bir bayandı.Eşlerimize güvenmek sevmek sevilmek güzel ama bazen hayat çok kötü tokat atıyor insana.Umarım bunları yaşamaz kimse,eşinizde sizin endişelerinizi haklı çıkartmaz.

ben olsam ya ev , ya araba üstüme olacak diye inata bağlardım, biri senin üstüne olursa kendini inan cok iyi hissedeceksin, gelipte cocuk kandırır gibi ikna etmiş seni.....
konuş deki ben ağzıma bazı seyleri almak istemiyorum, ama yasada diyorki evli karı kocaların sonrada edindikleri mal varlıkları 2ye bölünüyor, yani aslında suanda senin üzerine tapusu olan hersey yüzde %50 benimde üzerimde aslında, ama ben hala kendimi kötü hissediyorum, bana jest yapmak istiyorsan, bu tatsız tapu işini unutmamı istiyorsan ben üstüme istiyorum, ama bunu sırf kendimi iyi hissetmek ,için istiyorum de, tapu parasınada takma , bırak ne kadar olursa olsun, farzet kaybetmişssin,o takarsada arabayı kendi üstüne yapmadan önce düşünecekti..
bide nişanlılık dönemindeki msn konusunuda lütfen kapat, ona bir sünger çekmen lazımmmm, sürekli o konuyu ısıtma canım, bosuna canını sıkma, gecmiş gitmiş zaman

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim

canım ben bu şekilde alavere dalavare olduktan sonra istemiyorum araba maraba.
Yapcam senin üstüne dedi ama ben dediğim gibi mal peşinde para peşinde olmadım.
Hayat ortaksa madem evlilik ortaklık işiyse, ev senin üstüne,maaşıda kendinin,ben çalışmıyorum,arabada benim üstüme olsun dedim.Hatta şakayla karışık demiştim.Tamam deyince peki dedim bende.
keşke demeseymişim
Şu saatten sonra yaptırırsam kendimi daha kötü hissederim.
Zaten benim üzüldüğüm nokta dogru olmayan bir bilgiyle beni kenara çekmesi,sonra öğrendim diyor ya,öğrenmişsede gelip bir zahmet açıklama yapmamasıydı.
Çünkü gerçekten o şekilde bilen bir insan olsa,gidip doğrusunu öğrendiğinde,yani kendisinden ehliyet istenmemiş ya gelip bir zahmet açıklama yapardı
eğer o açıklamayı kendi kendine yapsaydı o zaman inanın bu konuyu burada açmazdım.
Bir de üstüne o açıklamayı bile yapmadı,yani ben enayi gibi ehliyetsiz araba alınmıyor diye biliyordum araştırmasam.

Son düzenleyen: Moderatör:
içine oturduya bu durum, sen şimdi üstüne alırsan yarın sinir olunca, içinden ohhhh ne güzelde aldım tapuyu üstüne diyeceksin, biraz içini soğutursun :1:

canım eşiniz size yalan söylemiş ehliyetsiz araba alınmazmış bu ne saçma ya bu devirde hangi erkek böle zanneder ya...
ben olsam o arabayı sattırırm alıtnımıda geri alırım...

benim ehliyetim yok araba benim üstüme alınmıştı..

bu arabayı üstüne almak çok basit bir işlemmiş ve çok para tutmuyormuş..bence eşiniz arabayı üstünüze vermezse affetmeyin ne yapın edin arabayı üstünüze alın bende evliyim çocuğum var böyle şeyler affedilir gibi değil bence..iyi kötü bir güvencedir insana...

sevmek sevilmek ayrı maddi konular ayrı düşenin dostu sevenin yari olmazmış..insan zor durumda kalsa 1 lira bile bulamayabilir yeri gelince..kadınlar buna göre hareket etmeli..

bizde 3haftadır araba alıcaz diye araştırıyoruz nasip olursa,,
eşim arabayı senin üstüne yaptırıcam dedi,sevindim tabi ama sebebini bi türlü anlattıramadım :31:,bi çıkarınmı var nen hayırdır:15: hangi dağda kurt öldü dedim,ama nuh dedi paygamber demedi,üzümünü ye bağını sorma işte dedi:ssz:
ya bide şakayla karışık boşanırsak bigün, nafakam olur işte daha ne istiyon dedi:51:anlamadımya neysee:32::1:
ya benimde ehliyetim yok,olmasa eşim böyle demezdi,daha 26 yaşında ve herşeyden haberi var,senin eşinde büyük ihtimal biliyomuştu herşeyi ama sırf azcık gönlünü yapmış sırf altınları ver diye:19:kötü olmuş:25:

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Benim içinde onun üstüne yada benim üstüme olması sorun değildi. Pazarlık yapılmadı.Sadece arabanın üstüme olması konusunda heveslenmiştim.
Zaten yine onun üstüne oldu, burda bunu paylaşma sebebimse dogru olmayan bir gerekçeyi bana sunup kendi üzerine yapması çok düşündürdü üzdü sadece.Zaten çok ciddi bir şekilde var olan güvensizliğimi pekiştirdi bunu paylaşmak istedim:(

Yani siz inanırmıydınız.Gerçekten öyle mi biliyordu.Madem öyle biliyordu gidip öğrendiğinde neden gelip açıklama zahmetinde bulunmadı demezmiydiniz.
Yada ya ben öyle biliyorum ama,bir arkadaşıma danışayım demezmiydi,eşi üstüne yapmak isteyen insan.

Canım belli ki başta ağzından kaçmış.Üstüne yapayım arabayı diye.
Daha sonra pişman olmuş.
Bahane üretmiş.
Ama inandırıcı bir bahane değil.
Eğer nişanlıyken yaptığı yanlıştan sonra başa bir yanlışı olmadıysa bu durumu abartma.
Erkekler böyle işte.
Belki arbayı üstüne yapacaktı ailesinden çekindi.Sana açıklama yapmakta zor gelmiştir.Tepki alacağını bildiği için.
Kimbilir içinden neler düşündü.
Sıkma canını bunu için.
Arabanın keyfini sür.
Mutlulukla kullanın..:40:

bence altınları vermen için söylemiş eşin zaten üzerine yapmayacakmış bizim evde arabada eşimin üstüne ama vay senin üstüne niye oldu gibi bir konuşma asla geçmedi aramızda eşine güvenin olmadığı için sıkıntı ediyorsun sen birazda ve haklısında peki senden gizli satma gibi bir durumu olur mu?

burada neler okuduk adam boşanma esnasında arabayı kendi babasının üstüne geçiriyor..ortak mal olayınada çözüm buluyor millet..

bizde 3haftadır araba alıcaz diye araştırıyoruz nasip olursa,,
eşim arabayı senin üstüne yaptırıcam dedi,sevindim tabi ama sebebini bi türlü anlattıramadım :31:,bi çıkarınmı var nen hayırdır:15: hangi dağda kurt öldü dedim,ama nuh dedi paygamber demedi,üzümünü ye bağını sorma işte dedi:ssz:
ya bide şakayla karışık boşanırsak bigün, nafakam olur işte daha ne istiyon dedi:51:anlamadımya neysee:32::1:
ya benimde ehliyetim yok,olmasa eşim böyle demezdi,daha 26 yaşında ve herşeyden haberi var,senin eşinde büyük ihtimal biliyomuştu herşeyi ama sırf azcık gönlünü yapmış sırf altınları ver diye:19:kötü olmuş:25:

altınları bunu konuşmadan önce bozdurmuştuk, arabayı daha sonra aldık, yani benim üstüme olsun öyle bozdurayım gibi bir durum ve konuşma olmadı.
Arabayı beğendikten sonra,almayı düşündükten sonra böyle bir konuşma oldu.Altınları daha önce bozdurmuştuk yani.
Onuda anlattım işte olan bu.
Evet bir erkeğin bilmesi lazım bunu bencede.
Yani bunu bir erkek arkadaşına sorsa gülerlerdi eminim.
Ben safım biraz gerçekten safım.
Neyse sonrada jeton düştü araştırma ihtiyacı hissettim.

ha bide şunu söyliyim canım,eşim söylemişti,demiştiki istemiyosan araba benim üstüme olsun ama senden habersiz ve izinsiz arabayı satma yasağı koyduralım,,varmış öyle bişey bence böyle yaptırabilirsiniz,arabayı senden izinsiz satamaz:54:

sizin kocanıza güveniniz yokmuş keşke evlenmeden bir kez daha gözden geçirseydiniz bu kararı
ama madem evlenmişsiniz güvenmeniz gerekir eşinize ayrıca sizin ya da onun ne farkeder kimin üstüne olduğu sonuçta evlendikten sonra alınan herşey ortak sizinde olsa diğer yarısı onun yani siz en iyisi arabanızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın

altınları bunu konuşmadan önce bozdurmuştuk, arabayı daha sonra aldık, yani benim üstüme olsun öyle bozdurayım gibi bir durum ve konuşma olmadı.
Arabayı beğendikten sonra,almayı düşündükten sonra böyle bir konuşma oldu.Altınları daha önce bozdurmuştuk yani.
Onuda anlattım işte olan bu.
Evet bir erkeğin bilmesi lazım bunu bencede.
Yani bunu bir erkek arkadaşına sorsa gülerlerdi eminim.
Ben safım biraz gerçekten safım.
Neyse sonrada jeton düştü araştırma ihtiyacı hissettim.

hımm öyleyse değişti ozaman işler,,ozaman şakayla karışık senin üstüne yaptıralım arabayı gibi bişey demiştiya yanlış hatırlamıyosam,sende tamam diye sevinmişsin,oda mecbura kalmış sanki,hani hevesini kırmıyım diye olmaz diyememiş o an,,ve bi arkadaşın yazdığı gibi,aile çevresinden tepki aldıysa bu konuyla ilgili ondan yalan söyleme gereği duymuştur,senin araştırıp öğrenicen aklına gelmemiştir,,bahane yaratmış yani...
çünkü erkek tarafı aman efendim kadının üstüne arabamı olur vs vs dendimi erkek 360derece dönüyo,bu bi gerçek yani,,tabi ailesine çok bağlıysa geçerli bu:36:

Arkadaşlar olay onun üstüne benim üstüme değil,ben buna üzülmüyorum.
Hatta ben bu kadar kırıldıktan sonra şimdi yapalım diyor ben istemiyorum artık.
Benim üzüldüğüm şey bana dogru olmayan bir gerekçeyle senin üstüne yapamıyorum denmesi. bu konuyu açma sebebim bu.
Mal paylaşımı varmış ama kolay değil,yani öyle 50 50 hemen boşan al gibi bir durum yok.
dava sonuçlanana kadar insanlar ne zorluklar çekiyor.
sadece bir hevesti.
kendisine zaten güvenmiyordum tescillenmiş oldu.

hımm öyleyse değişti ozaman işler,,ozaman şakayla karışık senin üstüne yaptıralım arabayı gibi bişey demiştiya yanlış hatırlamıyosam,sende tamam diye sevinmişsin,oda mecbura kalmış sanki,hani hevesini kırmıyım diye olmaz diyememiş o an,,ve bi arkadaşın yazdığı gibi,aile çevresinden tepki aldıysa bu konuyla ilgili ondan yalan söyleme gereği duymuştur,senin araştırıp öğrenicen aklına gelmemiştir,,bahane yaratmış yani...
çünkü erkek tarafı aman efendim kadının üstüne arabamı olur vs vs dendimi erkek 360derece dönüyo,bu bi gerçek yani,,tabi ailesine çok bağlıysa geçerli bu:36:

bende demiştim şakayla karışık,sonra o da istekli görünüyordu,sonuçta konuşuldu yani bu konu.
Sonra bir gün işten geldi akşam böyle bir konuşma yaptı anlattım işte onlarıda.
Baban ve annenmi söyledi karının üstüne yapma nolur nolmazmı dediler de bu saçma hikayeyi uydurdun dedim.
Yok öyle birşey diyor,ama bu da yalan olabilir tabiki değilmi.
Onlar da tabiki söylemiş olabilir.
ama malları onların olsun benim işim yok şu saatten sonra.

Back
X