siz inanırmıydınız

ya erkekler araba konusunda bizim gibi düşünmüyor.benim eşimde arabayı senin üzerine yapalım dedi.ben istemedim en ufak şeyde ben uğraşıcam die.ama kendisi ısrar etti.sonuçmu ne bana sormadı bile kendi üstüne yaptı valla:))) aynı durum yani.araba onlar için başka bişi sanırım.sizin gibi düşünmemiştim ben sorarım ona şimdi...amma safmışım bn yaa...bu arada evlilikte kimin üzerine olduğunun bir önemi yok evet ama erkeklerde boşanacaklarını anladıkları anda hemen satış işlemlerine geçiyorlar ve satarken size kimse gelip bişi sormuo.uyanık olmak lazım.ben motorumu sattım eşimi aramadılar demekki kimin üzerine mallar bi önemi var.yoksa yanlışmıyım.

evet bende kimin üzerine oldugunun önemli oldugunu düşünüyorum
ortaksa madem farketmezse, öyle diyor, o zaman niye benim üzerime yapmadı ,kalmayan güvenimi tekrar yok etmeyi göze alarak.
adam ısrarla yok ben öyle biliyordum diyor ilkokul çocuğu gibi, iyide ben sana söylemiştim öyle saçma şey mi olur demiştim diyorum,
beni dinlemeyip anlamadığım birşeyler söyledi biliyormuş gibi bende saf saf inandım.
bir sorumda şu:madem öyle biliyordun niye senin üstüne yapalım dedin diyorum,
cevap:sonra aklıma geldi..şaka gibi ya.
bu arada altınları daha önce bozdurmuştuk,arabayı benim üstüme yap öyle bozdurayım demedim ,ben o kadar kurnaz değilim ki.
sıkışınca duygu sömürüsü,kendi mağdur olmuş gibi hareketler yapıyor..
çok soğudum kendisinden zaten.

aslında yapılan kimine göre basit kimine göre değil.ama ortada güven sorunu varsa al karşına açık açık ne istediğini ne hissettiini söyle.erkekler açık açık söylemeden malesef anlayamıyor.hemen cevapları hiç böyle düşünmemiştim oluyor.ozaman ne yapıyoruz anında düşüncelerimizi söylüyoruzki kinlenmeyelim.hiç dikkat etmemiştim aklıma geldi valla.tamam ben istemedim benim üzerime olmasını ama ısrar edip sonrada neden kendi üzerine yaptı hiç düşünmedim.belki ben kabul edecektim ama yinede kendi üzerine yapacaktı.kurban kestik bu sene çok şükür bu sene benim adıma seneye senin adına keselim dedi bakıcaz valla.hoş fark edermi bilmiyorum ama.sözünde duracakmı merak konusu.

aslında yapılan kimine göre basit kimine göre değil.ama ortada güven sorunu varsa al karşına açık açık ne istediğini ne hissettiini söyle.erkekler açık açık söylemeden malesef anlayamıyor.hemen cevapları hiç böyle düşünmemiştim oluyor.ozaman ne yapıyoruz anında düşüncelerimizi söylüyoruzki kinlenmeyelim.hiç dikkat etmemiştim aklıma geldi valla.tamam ben istemedim benim üzerime olmasını ama ısrar edip sonrada neden kendi üzerine yaptı hiç düşünmedim.belki ben kabul edecektim ama yinede kendi üzerine yapacaktı.kurban kestik bu sene çok şükür bu sene benim adıma seneye senin adına keselim dedi bakıcaz valla.hoş fark edermi bilmiyorum ama.sözünde duracakmı merak konusu.

güven problemim oldugunu biliyordu daha önce defalarca konuştum açık açık.
ona rağmen beyefendi bunu uygun gördü,hikaye uydurdu, o gün düşündü herhalde ne desemde onun üstüne yapmayacağıma uygun bir gerekçe sunsam diye.
e bende safım öyle çok sorgulayan biri değilim,inandırır sandı.İnandım da. ama sonrada kuşku düşürdü allah içime yine.
onunla konuşmak dahi istemiyorum.
sadece kendimi zorluyorum.
inanamazdım etraftan söylerlerdi evlenince soğuyorsun derlerdi.Nasıl doğruymuş.
gerçi ben nişanlandıgımda da gördüm yüzünü.

neyse allah hayırlısı neyse onu yaşatsın
ben allaha havale ettim.
teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden herşey için geç olsun ki? Aksine bence bugünün yarını var.

Ben bu yaz araba aldım. Ancak araba başka şehirdeydi bende gidemediğim için babam kendi üzerine yaparak satın aldı. Sonra çok çok cüzi bir ücret karşılığında noterden bana devretti. Eşinize söyleyin madem önemli değil malın kimin üzerine olduğu size evi devretsin.

size devir yapsın olsun bitsin. en fazla 80 tl tutar noter parası.

bir de böyle şeyleri çok sorun etmeyin. bunlar için sesinizi yükseltmenize bile gerek yok. sonra önemli ve gerçekten sesinizi yükseltmeniz gereken konularda gerektiği gibi dinlemeyebilir eşiniz.

güven sorunundan konuyu açın. öyle konuşun ki kendisi desin bilseydim sesin üzerine yapardım diye. siz de o zaman diyin noterde devir yapalım o zaman diye...

ama sakin sakin... tatlı tatlı...

size devir yapsın olsun bitsin. en fazla 80 tl tutar noter parası.

bir de böyle şeyleri çok sorun etmeyin. bunlar için sesinizi yükseltmenize bile gerek yok. sonra önemli ve gerçekten sesinizi yükseltmeniz gereken konularda gerektiği gibi dinlemeyebilir eşiniz.

güven sorunundan konuyu açın. öyle konuşun ki kendisi desin bilseydim sesin üzerine yapardım diye. siz de o zaman diyin noterde devir yapalım o zaman diye...

ama sakin sakin... tatlı tatlı...

insan inandığı şeyin doğru olmadığını, hatta eş dediğim insan bildiği halde bana açıklama yapmadığını vs gördüğümde, e bir de daha önceden kaybetmişim güvenimi.
Öfkelenmemek elde değil. insan çileden çıkıyor çok sinirleniyor:(
insan eşine güvenmeden nasıl yaşar.

yeni medeni kanuna göre evlendikten sonra edinilmiş her mal ortak sayılıyor.resmi olarak evlisiniz o arabanın %50 hakkı sizin ama yazılı olarak sizde olmasını istemişsiniz arabanın.bu hukuki boyutu.kandırılmış gibi hissetmişsiniz kendinizi.güvenmiyorsunuzda eşinize önceki olaylardan dolayı.ama sizde altınlarınızı vermişsiniz ona arabayı alması için yani sizin üzerinize alması gerekti.peki eşiniz sizin hakkınız güvenceniz olan altınlarınızın yarısını bari geri verecekmi.dinen onlar sizin hakkınız sizin güvenceniz mantıkende baktığımızda birgün ihtiyacınız olabilir onlara hayatın ne getirceği belli olmaz yarına çıkacağımız belli değil yarın bir gün biey olsa hayatınızı düzene sokana kadar yardımcı olur belki o miktar size.tamam hayat müşterek ama hep ona hep ona olmaz.bence geri ödemesi koşuluyla geri verseydiniz altınlarınızı madem üzerinize geçirmedi her ay bir miktar atıp bozdurduklarını geri alın.madem onun üzerinde araba.

kabul etmiyor bana yalan söylediğini
öğrendikten sonra gelip söylemeliydim diyor sadece.
kabul etmiyor beni kandırmış gibi olduğunu yada kandırdığını
benim üstüme yükleniyor
arabayı yapıcam üstüne tamam diyor
sen, senim benim derdindeymişsin diyor
bu laftan sonra siz istermiydiniz hala araba maraba
kabul etmiyor beni kandırdığını,bende arabayı istemiyorum artık üstüme dedim
mehrimi geri ödiceksin bana dedim.bana, ben öldükten sonra bilezikleri napıcaksın diyor.inanabiliyormusunuz?
evin kredi borcu var 3 yıl boyunca henüz bitmedi diyorum,evi satarsın diyor,
ev hemen satılıyormuki dedim,ucuza satarsın diyor
arabayı satarsın diyor o da senin diyor
neden satayım dedim?neden bir araba bırakmayasın bana,satsamda satana kadar ne yiyip ne içeyim dedim.
inanamıyorum bu adamla evlenmişim ben.
ayrıca daha önce bana yaptıklarını tekrar yapmayacağın ne malum dedim,
ha parayı alayım ayrılayım diyorsun yani diyor:(
yalan söylemicem dedin üstünden 2 yalan daha söyledin dedim
kaldıramıcam bişey daha olursa ayrılmak hakkım,bileziklerimi ödiceni söylemedin hiç aklına dahi gelmedi dedim
bileziklerimin mehir oldugunu,bana ait oldugunu bile kabul etmiyordu,ortakmışız ondada.öyle sanıyormuş.
ben söyleyince iyi öderim dedi.
ben senin benim derdindeymişim,o öyle düşünmemiş,
sadece önemsememiş,öğrendikten sonra bana gelip söylemeyi önemsememiş,böyle diyor önemsememiş:(
ben ayrılıcam bu adamdan nefret ediyorum artık:(
böyle düşüncede bir insanla yaşayamam ben.
anlatamıyorum olay senin benim değil yaptığı davranış
yazıklar olsun:((

tekrar msj olmuş prd..

Evlilikte edinilen malların ortak olması sorunu değiştirmiyor. En güvenmeniz gereken insan sizi resmen kandırmış.

Ona bu konu açıldığında "boşuna bu kadar oyun çevirdin evlilikte edinilen mallar ortaktır keşke üstüne olmasını istiyorsan söyleseydin beni kandırmaya çalışmasaydın" deyin bakalım ne diyecek.

Yangına körükle gitmek istemem ama ha bir kadınla aldatmış ha böyle kandırmış 3 kuruşluk araba yüzünden, böyle bir adamla ömür geçmez sürekli uyanık olun, sorgulayıcı olun madem bu kadar alçalmış.

Son düzenleme:
kabul etmiyor bir de
öğrendikten sonra söylemesi lazımmış evet orda suçluymuş
önemsememişmiş
böyle birşey nasıl önemsenmez,bir insana bir gerekçe sunuyorsun,doğru olmadıgını öğrenince düzeltme gereği duymuyorsun
üstünü kapatıyorsun
bende hala mal mal öyle biliyorum,saf saf neyse onun malı benim malımdır diyor,işin aslı bu değilki halbuki
adam bana doğru olmayan bir gerekçe sunmuş,sonra kendisi öğrenmişse bile hadi en masumundan baksak bile
öğrenince gelip söyleme,oluyormuş istersen yapabiliriz deme nezaketinde bile bulunmuyor yazıklar olsun
ben mehirimi istiyorum dedim git kredimi çekiyosun napıyorsun bana paramı getir diyorum cevap vermiyor
zorla cevap veriyor.
dinen ve hukuken hakkım değilmi?
istiyorum ben paramı geri,bu davranıştan ötürü istiyorum
adam gibi gelip açıklama yapsaydı istemezdim.
geri ödemesini istiyorum istediğimi söyledim.
bugun git kredimi çekiyorsun napıyorsun paramı geri ödiceksin dedim.
bu şekilde de evlilik yürümez zaten,yazıklar olsun
ben bu adamla nasıl kendimi bir hissedeyim,nasıl koşulsuz şartsız güveneyim
dışardan bakarsanız mükemmel görünüyor,ben bu konuyu açmasaydımda aynı şekilde adam mükemmel davranıyor,hiçbirşey yokmuş gibi,
hiç gocunmuyor vicdanı rahat yani adamın,hala seni seviyorum diyebiliyor üzerime titriyor,enteresan olan bu
ama sonrada arkamdan bu işi gördüğünü öğreniyorum
çok kötüyüm psikolojim çok bozuldu
kpssye hazırlanıyorum tek çarem bu ,az kaldı derste çalışamıyorum
bu adamla aynı evde yaşamak istemiyorum çok huzursuzum:((((

ev eşya vs eşim yaptı , borca girdi,ben gelirim olmadıgı için aileminde durumu olmadığı için eşya falan yapamadım,bir kız çeyizi neyse onları yapabildim.
o yuzden kendimi borçlu gibi hissettim,ona yardım etmek istedim,arabayada ihtiyacımız vardı,hiç bir an bile düşünmeden verdim herşeyi düğünden sonra.
ama çirkin bir davranış oldu bu,en basitinden masum olsa,arabayı alırken ehliyet vs sormamışlar gelip söylemesi gerekmezmiydi,
kendime bile onu savunamıyorum
hiç beklemediğim birşeyle karşılaştım,içim içimi yiyor gerçekten:(
arabayı yapıcam diyor ama bu şekilde çok onuruma dokunuyor yazıklar olsun
istemiyorum ben.
sadece bileziklerimin parasını istiyorum, çeyrekler vs değil paralar değil.nerden bulursa bulsun versin
sadece bileziklerimin parasını istiyorum,küçük düşürülmüş hissettim yazıklar olsun

sadece bileziklerimin parasını istiyorum, çeyrekler vs değil paralar değil.
sadece bileziklerimin parasını istiyorum yazıklar olsun

Çok üzgün çok kırgınsınız; bu yüzden fevri davranırsanız bu mesele çok uç noktalara gider.

Evliliğinizi daha fazla zedelemiş olursunuz.. Sakinleşin sonra bence ne istediğinizi tekrar düşünün.

İnşaallah en güzel şekilde çözülür bu durum.

.......

Forumda bu konunun aynısı açılmıştı geçen aylarda..Yine eşiyle sizin konuşmalarınızın aynısı geçmiş aralarında..

Okuyunca şaşırdım..

haklısın sinirliyim
yediremedim kendime,
çok üzüldüm
nasıl kabul edeyim ,nasıl netleştireyim kafamda bilemiyorum
yani evet bilmiyormuymuş gerçekten ehliyetsiz araba alınmadığını
bir insan bu kadar saf olabilir mi?
e bende saçma öyle birşey olamaz demiştim,peki neden benide ciddiye almadı,sorgulamadı,soruşturmadı?
bir sürü soru var aklımda.
e peki sonra alırken öğrenmiş gelip niye açıklama yapma zahmetinde bulumadı?
kendini kötü hissetmedi? bu rahatlık nasıl açıklanabilir?
peki ben napayım?
haram ediyim o zaman haram olsun,içimden gelmiyor helal etmek,
verdikleri cevaplar gercekten nasıl masum olabilir.
kapatayım ben konuyu,bundan sonra 0 hatta eksilere inmiş güvenimle devam edeyim hayatıma.
inşallah bir işe girip çalışıp kendime güvence vereyim,zerre kadar bu insana güvenmicem.
hala inanmışım farkındamısınız:(
böyle sevgim eksilmiş,saygım hiç kalmamış bir şekilde,zorla birşeyleri yaparak devam edeyim hayatıma:(

haklısın sinirliyim
yediremedim kendime,
çok üzüldüm
nasıl kabul edeyim ,nasıl netleştireyim kafamda bilemiyorum
yani evet bilmiyormuymuş gerçekten ehliyetsiz araba alınmadığını
bir insan bu kadar saf olabilir mi?
e bende saçma öyle birşey olamaz demiştim,peki neden benide ciddiye almadı,sorgulamadı,soruşturmadı?
bir sürü soru var aklımda.
e peki sonra alırken öğrenmiş gelip niye açıklama yapma zahmetinde bulumadı?
kendini kötü hissetmedi? bu rahatlık nasıl açıklanabilir?
peki ben napayım?
haram ediyim o zaman haram olsun,içimden gelmiyor helal etmek,
verdikleri cevaplar gercekten nasıl masum olabilir.
kapatayım ben konuyu,bundan sonra 0 hatta eksilere inmiş güvenimle devam edeyim hayatıma.
inşallah bir işe girip çalışıp kendime güvence vereyim,zerre kadar bu insana güvenmicem.
hala inanmışım farkındamısınız:(
böyle sevgim eksilmiş,saygım hiç kalmamış bir şekilde,zorla birşeyleri yaparak devam edeyim hayatıma:(

Evet eşinin yaptığı hoş değil,güven konusunda haklısın, artık önce düşünmen lazım söylediklerinde 2 kere daha.Ama bu kadar uç noktalara getirmemelisin bence.Sonucta evlilik bu bu önemli bir konu ama evliliğini sarsmasına izin vermemelisin.Herkesin hataları olur.Kim dört dörtlük ki.Emin ol burda sana cevap yazıp nasıl yapar bunu diyenlerin eşlerinin senin eşinden cok daha fazla şeyler yapıp yapmadığını nerden biliyorsun?Zaten üzerine yapıcam demiş arabayı.Üzerine yaptırırsın.Ayrıca da oturup konusursun sana olan güvenim sarsıldı,sen mükemmel görünüyorsun ama bu tavırların beni senden soğutuyor ... vs.Burda yazdıklarını eşine anlatabilirsin.

Evet eşinin yaptığı hoş değil,güven konusunda haklısın, artık önce düşünmen lazım söylediklerinde 2 kere daha.Ama bu kadar uç noktalara getirmemelisin bence.Sonucta evlilik bu bu önemli bir konu ama evliliğini sarsmasına izin vermemelisin.Herkesin hataları olur.Kim dört dörtlük ki.Emin ol burda sana cevap yazıp nasıl yapar bunu diyenlerin eşlerinin senin eşinden cok daha fazla şeyler yapıp yapmadığını nerden biliyorsun?Zaten üzerine yapıcam demiş arabayı.Üzerine yaptırırsın.Ayrıca da oturup konusursun sana olan güvenim sarsıldı,sen mükemmel görünüyorsun ama bu tavırların beni senden soğutuyor ... vs.Burda yazdıklarını eşine anlatabilirsin.

haklısın.çok teşekkür ederim ama kendisine çok söyledim çok konuştum defalarca.
güvenimi sarsıyorsun güvenim kalmadı dedim yüzlerce kez anlattım ama o hiç hassaslık göstermedi yine.
daha napabilirim ben bilmiyorum:(
hala rahat davranabiliyor ,bu şekilde inanç falan kalmıyor insanda.

Arabayla ilgili ben de seninkine benzer bi yanlışa düşmüştüm.
Üzerime alma konusunda değil ama.
Eşim otomatik araba alalım sen de kullan demişti.Altınlarımı verdim.Sonuç olarak anca yakındaki marketlerle peynircilere gidebildim :52:
Sonra hiiç vermeye yanaşmadı.Deneyimim yokmuş vs vs bahaneler işte...
Araba konusunda erkeklere pek güven olmaz.Onlara göre bu konuda her yalan mübah
Ama üzerine alma konusunda bu kadar hassas olsaydım,araştırırdım ehliyetsiz alınamıyor mu diye.Pek inandırıcı gelmezdi.
Ama senin başka güvensizliklerin de varmış.Onları nasıl aşarsın bilmiyorum.
Hala başkalarıyla görüştüğünü mü düşünüyorsun?

Arabayla ilgili ben de seninkine benzer bi yanlışa düşmüştüm.
Üzerime alma konusunda değil ama.
Eşim otomatik araba alalım sen de kullan demişti.Altınlarımı verdim.Sonuç olarak anca yakındaki marketlerle peynircilere gidebildim :52:
Sonra hiiç vermeye yanaşmadı.Deneyimim yokmuş vs vs bahaneler işte...
Araba konusunda erkeklere pek güven olmaz.Onlara göre bu konuda her yalan mübah
Ama üzerine alma konusunda bu kadar hassas olsaydım,araştırırdım ehliyetsiz alınamıyor mu diye.Pek inandırıcı gelmezdi.
Ama senin başka güvensizliklerin de varmış.Onları nasıl aşarsın bilmiyorum.
Hala başkalarıyla görüştüğünü mü düşünüyorsun?

banada garip geldi ,öyle saçma şey olamaz dedim kendisine hatta,sonra inandırıcı konuşmalar yaptı trafik vs belgesi ruhsatmı bilmiyorum
herneyse onun için gerekli vss açıklamalar yaptı bende ne diyeyim inanmışım hala.
başkalarıyla görüştüğünü sanmıyorum
gecen mailinde gördüm bir kıza kanki manki yazmıştı hitaplarında
ona cvsini göndermişti ,iş değiştirecek.
daha önce beraber çalışıyorlarmış ben onuda bilmiyordum
kadın evli,neden kanki kanka şeklinde samimiyet şeklinde konuşuyorsun dedim
oda bana öyle diyor dedi,hatta herkese öyle diyor dedi,sadece hitap şekli dedi.
bir de'' belli mi olur belki yine beraber çalışırız:) '' yazmış
neden böyle birşey yazdın dedim,yanibir kadınla neden çalışmak isteyesin dedim.
samimiyet kapılarını niye açıyorsun kadına dedim.
mailinde kankalar bölümü açmış,onu eklemiş sadece o vardı.
ben konuşunca haklısın diyor,ama kendisi mesafe koymalı ben söylemeden.öyle düşünüyorum haksızmıyım.
diğer kankalarıyla ilgilide bazı şeyler olmuştu onlar için bana yalan söylediğini öğrendim evlenmeden önce
o yuzden hasssasım:(
bunlar bana göre değil artık,önceden çok rahat bir insandım hiç kısıtlamazdım kendisini,
ama bakın benibile nasıl bir hale getirdi.

Back
X