Siz nasil yapiyorsunuz?

Melegimizzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
250
243
103
33
Merhaba Hanimlar..
Buraya ilk konu açişim oyle cok büyük derdim yok çok şükür ama bu aralar herşeye çok takıldığım için konu açmak istedim..
Kizlar siz nasıl yapıyorsunuz hem iş hem temizlik,çocuk bakimi ve kendi bakiminiz..
Ben yapamiyorum yani çok zorlaniyorum.Oyle çalışan bir bayanda değilim..
Mesela şöyle anlatayım evim çok büyük olduğu için sadece süpürsem silsem bile 3 yada 4 saatimi aliyor sonra en az 3 çeşit yemek yapiyorum hergun elimden geldigince tabi.
1yaşinda kizim var o zaten dibimden hiç ayrilmaz sürekli bu arada onunla ilgileniyorum zaten bunlari yapana akşam oluyor..duş yapmak için bile eşimi beklemem gerekiyor.
Şöyle sürekli bakimli evi temiz yemekleri hazir ve bebeğinede bolca vakit ayiran biri nasil olurum siz nasil yapiyorsunuz anneler yardim edin lutfen..

Benim 1 çeşit yemeğe bile enerjim yetmiyor Ev supurmek silmek bir de her gün benim için imkansız. Formülü varsa bana da söyleyin :)

Evi birgün dip bucak süpüyorsanuz zaten birkaç.gün gider en fazla oturduğunuz oda kirlenir onu şarjlı süpürgelerle çekin birşey oldukça ayrıca iki kişisiniz neden en az 3 kap yemek? doymuyor mu eşiniz 4 5 çeşit zaten fazla yani. Her gün bir yeri yapın, buzluğa yiyecek koyun hazırda bulunsun yapmak için.Çalışan insanlar ne yapsın sizin vaktinizin çeyreğine ancak sahipler

Çalışan bir anneyim. Evi gergin temizlenem. İhtiyaç olduğunda. Tek çeşit yemek yaparım yanına salata yoğurt turşu falan zenginleşiyor zaten sofra. Elimde hızlıdır. Detaylara takılmam. Evden çıkmam 10 saklamış almaz çok hızlı hazırlanırim. İs yerim 25 km uzakta arabayla 20 dakkada gelirim. Gelir gelmez kızımla vakit geçiririm. Yemeği yapmamda 20 dakkami almaz. Kızım yatınca tüm vaktim bana kalır istediğimi yaparım. Üstelik eşimde temizliğe falan çok yardım etmez. Evim küçük sil supur temizle hepsi 1 saatimi almaz. 3_4 saat ev süpürmeniz çok fazla ama çalışmadığınız için genede vaktiniz kalmalı. Gergin supurmenizede gerek yok bence.

Ben her şeyi mükemmel yapmaya çalışan kadınlara çok üzülüyorum ya. Gerçekten. Hayır ne gerek var 3 çeşit yemek yapmaya ? Eşiniz o kadar dikkat ediyor mu mesela kendi sorumluluklarına ? Ben suan doğum iznindeyim. Çalıştigim dönemde olsun suan olsun asla dört dörtlük olmaya çalışmadim. Haftada 1 veya 2 gun evimi siler supururum,yemegimi abartmadan yaparım olur biter. Kadın ne kadar çok şey yaparsa erkek hep fazlasını istiyor. Bir gün 2 çeşit yemek yapsan ertesi gün söylenmeye başlarlar. Butun bunlar bebeginle gecirecegin zamandan kıymetli mi ? Yipratmayin kendinizi hanimlar. Eşiniz çene yapıyorsa biraz onun üstüne yıkın bazı işleri. Görün bakın nasıl kapanıyor ceneleri.

3 cesit yemek evet yapiyorum ama hergun evi temizleyemiyorum iste sorun orda mesela tam bir odayi süpürüyorum kizim durmuyor onun yanina gidip oturuyorum yani hiç bir ışimi tam dört dörtlük yapamıyorum
Her gün temizlemek dört dörtlük yapmak değil zaten. Neden kendinizi bu kadar hırpalıyorsunuz? Yapmam gerekiyor diye düşününce kafanızda hep o olur ve hiç rahatlayamazsınız.
3-4 saat süren silme süpürme işini haftada bir gün yapın, diğer günler çok gözünüze batan yerlerin üstünden el süpürgesi ve kullan at mendilleri olan mop’larla 10 dakikada geçin.
Yemeği de 3 çeşit yapmayıverin. Vakit olursa toplu yapıp hava almayan kaplarda birkaç gün saklayın ya da buzluğa kaldırın. Her gün taze olacaksa da 2 çeşit olsun.
Bebeğiniz küçük daha, ilgi ister. Siz de kendinize vakit ayırmalısınız.

Tatlim neden evi her gün süpürüyorsun, kullandigin odalari süpürsen hergün yetmez mi?
Evim de büyük diyorsun hem de, ne gerek var. Bütün odalar mi dagiliyor?
Soruna gelecek, yetistiremiyoruz. Yardimcisiz yetisecegini de sanmiyorum. Tek cocukla yine cok avantaj var uyudugu zamanlar kendine kalir, yemek yersin ya da yaparsin. Gece uyuyorsa kitap bile okunur.
Ama tüm gece emziriyorum kücügü, büyügü de ögle uykusunu uyumaz cok erken birakti. Kücük uyuyunca büyükle ilgileniyorum.
Yemek yapiyorum ama toplamasi yikamasi mutlaka esimi bekler. Kücük bir yasini doldukduktan sonra düzenli dus almaya basladim.
Ben söyle yapiyorum, bir gün banyo temizleniyor, bir gün mutfak, bir gün cocuk odasi öyle gidiyor, camasir zaten sürekli yikaniyor, her gün topla katla, sil süpür yapiyorum ama bölüm bölüm.

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim kizlar ama yanliş anlaşilmasin eşim cok anlayışli biridir bende oyle hergün yemek iş beklemez 10 gün yemek yapmasam neden yapmadin demez sagolsun çok iyidir ama ben onada kiyamiyorum kendi yapisal olarak zayif biri zaten işide ağır 12 saat ayakta kaliyor ve bende ona uzuluyorum onun için bol bol yesin istoyorum ev işlerine gelincede en üst katta oturdugum için evim çok toz aliyor şaşiriyorum bende o kadar toz nasil giriyor diye bir gün süpürmesem bile ev çok kirli gibi duruyor

Allah hepimizin çocuklarina sağlik sihhat versin canim ama benim kizim 10 çocuga bedel inan ki uyku sorunumuz hep var uyumuyo malesef benim kizim ve sürekli dibimde olmak istiyor hiç ayrilmiyor yanimdan ve çok mız mız mesela bu saatte benimle birlikte oturuyor ve uyumaya hic niyeti yok

Evet canim yatak odasinda biz kaliyoruz bebek odasinda kizim salonda gunumuz geciyor mutfak zaten hep aktif sadece misafir odamiz kullanilmiyor balkonda bile gece oturuyoryz orasida kullaniliyor
Herkesin evi kirleniyor gormemek lazim ama ben de hep gorurum..Ben bir de calisiyorum...Temizligi gece yapiyorum..derli toplu olmaya calisiyorum..camasir hic bitmiyor..Yemekte basit seyler tercihim..bazen disarda yer ya da siparis veririz..Dort dortluk bir temizlik zor cocukla mumkun degil onu unut..Benim haftada 2gunum temizlik gunu..
haftada 1 gunum de bakim gunum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…