Siz ne dusunuyorsunuz?

queeny22

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
173
Puanlar
53
Merhaba bende icime dert olan konuda fikrinizi almak istedim. 2 senelik evliyim yasim 27 esimde 29. Evlenmeden once bir sene sonra cocuk isterim diye dusunuyordum. Ancak evlendikten sonra cocuk fikrine o kadar uzaklastim ki anlatamam. Yani hic olmamali degil ama erteleyebildikce ertelemek istiyorum. Cocuk konusu aklima gelince icimi korku kapliyor resmen. Aslinda bunun sebebinide esimin bu konuda baskisina ve zorlamalarina bagliyorum. İlk evlendigimizde de cocuk konusunda cok zorluyordu beni. Daha hazir olmadigimi soyledigim zamanlarda küsüp konusmuyordu resmen. Korunmasini istedigimde iliski aninda korunmayi reddediyordu vs. Ve sanirim bu tavirlar beni git gide bu dusunceden uzaklastirdi. Bu konu hakkinda psikologada gitmek istiyorum aslinda ama artik cevredende hadi cocuk ne zaman vs duyumlar baslayinca ben dahada kotu hissediyorum kendimi. Yani yasim gecmedigini dusunerek avutuyorum kendimi ama insan bazen gercekten sorun bende mi diye dusunuyor. İcini dokmek istedim sadece fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim yaksamlar

Kesinlikle korunma işini eşinize bırakmayın,siz korunun. Eşiniz sizi manipüle ediyor sürekli baskı kuruyor. Yaptığı şey çok yanlış. Bu karar karı koca arasında ortak alınmalı. Sevgiliyken hiç mi konuşmadınız bu konudaki endişelerinizle ilgili?

Çocuk sahibi olmak sizin hayatınızı tamamen değiştirecek ciddi bir sorumluluk. Sadece eşiniz istiyor diye yapmamalısınız zaten. Çocuk sahibi olmak iki tarafında rızası dahilinde olmalı. Sonuçta hamilelik sürecini doğumu lohusaligi sonra gece uykusuzlugunu çoğunlukla deneyimleyen kişi kadın oluyor. Bu durumun yarattığı psikojik fiziksel durumlarda çabası. Eşinizin acelesi nedir anlayamadım ? Bir iki sene de beklese yine çocuk sahibi olabilirsiniz. Asla mental olarak hazır olmadan yapmayın lütfen. Bu doğacak çocuğa da yansıyor çünkü. Bu konuda eşinizle sağlam bir konuşma yapmalısınız. Eşiniz tarafından manipüle edilmeden gerçekten Bebek istediğinizden emin olduğunuzda yapın.

Bizim toplumda genel algi evlendin cocuk yap..bence ertelenebildigi kadar ertelenmeli...ben esinizin cocuk istemesinide sizin istememenizi de yadirgamiyorum...esinizin küsmesi henuz kendinin de büyümedigini gosterir o ayri...hiii adamin evlilik sebebi cocuksa bosanip isteyen bir baskasiyla evlenip yapabilir...yani bu konu herkese gore degisir orta yol bulunabilecek bir mevzu da değil

Kendini hazır hissetmediğin sürece yapma, çocuğun tüm yükü annede oluyor erkekler akşam gelecekte 2 3 saat ilgilenecek falan filan
Hazır olduğunda bile zor bebek bakımı

Ben de senin gibi düşünüyorum

35 olmadan bir tane yapmalıyım diyor beynim ama gel gör ki asla ısınamıyorum bu fikre

Çocuk diyince sanki daha yolun başındaymışım
Daha 20 yaşındaymışım gibi geliyor

Düzeltme: Saftirik gibi yorum yapmışım ben
Siz korunmuyormuşsunuz ki zaten
Çocuk olunca da aa yanlışlıkla oldu dersiniz bu gidişle
Çift yöntem korunan biri olarak dertleşemedik üzgünüm

Son düzenleme:
artik cevredende hadi cocuk ne zaman vs duyumlar baslayinca ben dahada kotu hissediyorum kendimi.

Sakın sakın elalemin lafıyla,çevre baskısıyla karar vermeyin. Siz kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman olur. Ayrıca yaşınız anne olmak için geç değil. Çok gençsiniz.

Konustuk tabi konusmaz miyiz, yanlis anlasilmasin ben çocuk fikrine karsi degilim sadece henuz istemiyorum. Ancak esime hazir degilim biraz daha bekleyelim dedigimde o hep istemiyorum olarak algiliyor ve küsme davranislari gosteriyor. Evlenmeden oncede konustugumuzda tabiki cocuk hayalleride kurduk ancak hazir oldugumuzda yapicagimizi konustuk hep. Ve ben evlendikten sonra bu ebeveynligin cook daha buyuk bir sorumluluk ve fedakarlik oldugunu farkettigim icin erteleme taraftariyim en azindan 1-2 sene daha

Ben de böyleydim o kadar uzaktım ki 28de evlendim 2.5 yıllık evliyim çevremde arkadaşlarım bir bir hamile kaldı doğurmaya başladı hatta üniversite biter bitmez evlenenler 2. Tura döndüler. Kendime geçen seneden beri hazırlanma zamanı verdim kafamda evirip çevirdim kendimi hayal ettim hazırladım sonra eşimle konuşmaya başladık ilk sene ikimiz de istemiyorduk ama bir gün zamanının geleceğini düşünüyorduk hep. Yaşım 30 oldu bende panik başladı ve bir gün çocuk istiyor muyum? Evet. Olmazsa da sorun değil üzülmem pişman olmam diyebiliyor muyum? Hayır. Artıları eksileri tarttım ve aralıkta denemeye başladık şimdi 4 haftalık hamileyim. O kadar korkuyordum ki ve hala korkuyorum ki bu mesajı okurken iki ay önceki beni gördüm sanki. 31e 2 ay kala hamile kaldım çevremde benim kadar erteleyen de yoktu ama ben şimdi hazır oldum. Sonuçta yaş aldıkça sağlıklı hamilelik geçirme oranının azaldığı bir gerçek bunu istiyorsam bir an önce yapmalı istemiyorsam da hayatımdan rafa kaldırmalı planlarımı o yönde yapmalıydım. Benim karar verme sürecim böyle oldu ama tamamen soğuk olduğum bir sene vardı o sene iyi ki yapmamışım hazır olmak çok önemli kendinize zaman verin ama bir yandan da kafanızda tartın

Evet gercekten konu benim mentalim haklisiniz. Hayatimin tamami cocuk olacak ve suan bu sorumlulugun bilincinde oldugum icin sanirim daha benim icin zaman var diye dusunuyorum

Net olun. Hazır değilim diyin. Küserse küssün. Ama bence ikiniz de bi doktora gidebilirsiniz değerlere baktırmak için. Bazen erteleyemeceyecek durumlarda olabiliyoruz. Ve sonra çok isteyip üzülebiliyoruz olmayınca da.

Yanlış anlamam , aksine sizi çok iyi anlıyorum. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değildir. Ben hiç çocuk düşünmüyorum mesela. Bu bir tercih meselesi. İki türlüsü de kadının seçimi ve hakkıdır. Lakin eşinizin düşüncelerinize saygı duymayıp baskı kurması, küçük çocuklar gibi trip atması, surat yapması hiç hoş değil. Gerçekten anne olmak isteyen biri bile bu tavırları görse bu fikirden soğuyabilir doğal olarak. Çocuk bakımı uzaktan göründüğü gibi değil. Uyku, beslenme, giydirme,banyo vsden ibaret değil yani. Çocuklar büyüdükçe sorunları ve ihtiyaçları da artırıyor.

Ben 27 yasindayim yani 25 te evlendigim icin e 2 senedir evlisiniz cocuk yok mu artik vsler basladi. Ve bunlari duydukcada diyorun ki keske daha gec evlenseydim. İnsan pismanlik yasiyor iste zaman gectikce dusuncelerde degisiyor. Bende o yuzden tam olarak istedigim zaman olsun istiyorum. Ama sanki cevremdede 35 yasina gelmisim gibi bir baski goruyorum

Aynen oyle zaten en son tartismamizda agzima geleni soyledim. İcimde ufak bir heves varsa bile bu tavirlarinla yok ediyorsun dedim. Ama biz yine döngu gibi birkac ayda bir bunun tartismasini yasiyoruz iste

Kadının çocuk istememe gibi bir hakkı olduğu gibi erkeğinde isteme hakkı vardır
İstemiyorsanız ki istememek en doğal hakkınız adama istemiyorum deyin adam belki baba olmak istiyor ki istiyor

Evet bana da aynı şekilde olmuyor mu imaları ve hatta emindim artık olmadığını düşündüklerine çünkü çevremde evlenip 1 sene içinde çocuk sahibi olmayan yok gibi bir şeydi. Ama kendi hazır olma zamanımı bekledim sonuna kadar ve bu zamana nasipmiş. Allah’a şükür de 2. Denemede oldu yalnız size tavsiyem yine de kadın doğuma gidip muayene olun adetin 2. Günü gidip hormon testi yaptırın amh baktırın bir gün hazır olduğunuzda başka şeylerle uğraşmak zorunda kalmayın ya da bir sorun varsa bile belki hazır olma sürecinizi etkiler hızlandırır bu işler belli olmuyor benim en iyi örnekle tiroidim yüksek çıktı ilaç kullandım ve denemeye bir ay ara vermek zorunda kaldım tsh düşsün diye. Bu ilaçla düşen basit bir şey ama başka sorunlarımda olabilirdi keşke hormon testi yaptırsaydım denemeden önce dedim

Gören gözler için çok şey anlatıyor yaşananlar.

Kocanızın bu konudaki tavrı bile onu baba yapmamak için yeterli.

Bedeninize saygı duymuyor.

Ruh sağlığınızı dolayısıyla bebeğin sağlığını düşünmüyor.

Sizi damızlık olarak görüyor.

İstediği olmayınca da çocuk gibi küsüyor.

Bu adamın gebelik ihtiyaçlarınızı, lohusa depresyonuzu kaldırabileceğini düşünüyor musunuz?

Bu sorunun cevabına göre korunma konusunu ele alın ve sorumluluğu kimin alacağını düşünün.

Kadının çocuk istememe gibi bir hakkı olduğu gibi erkeğinde isteme hakkı vardır
İstemiyorsanız ki istememek en doğal hakkınız adama istemiyorum deyin adam belki baba olmak istiyor ki istiyor
Demiş ya, küsüyormuş adam.

`