Siz ne yapardınız?

Angela

Corpse Bride
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
1.459
1.539
63
44
Sevgili hem cinslerim ,sorum şu olacak .Yeni evlisiniz ,eşinizle aranızda güven sorunları var .Rahmetli annenizden kalan ufak ,bir miras aldınız .Eşinizden bu parayı saklamadınız ,paylaştınız .Ev tutacaksınız ,eşiniz sizden bu parayı ,geri vermek koşuluyla borç olarak istedi .Ne yapardınız?Vermek istemiyorsunuz ,size surat yapıyor .Laf sokuyor ,demek senin paran benim param ,var diyor .Hatta annesini, kız Kardeşini araya sokuyor .Açıkcası ikinci evliliğim ,böyle bir durumla karşı karşıyayım .Yediğim kazıklar ,insanların çıkar ilişkileri ,beni oldukça yordu .Televizyonlarda şahit olduğumuz ,yaşanan olaylar .İster istemez ,çoğu şeye şüpheyle bakar olduk .Kafam allak bullak:olamaz:

Annesi, kardeşine sizi dillendirip, onlarla muhatap olmak zorunda bıraktıysa, benim için olay orada bitmiştir.

Bu rica etmek, istemek değil...sana seçenek bırakmamak.

Rahmetli anneme sözüm var, onu dar günler için saklayacağım de. Bankada altın hesabı falan açtır, verme

Para konularindaki karsilikli guven benim kirmizi cizgimdir.Elimizde ne miktar varsa ortak kullanamayacagim,senin paran benim param diyen birisini universitede ev arkadasi olarak bile kabul etmedim.Degil ki siz esinizle bu guvensizligi yasiyorsunuz.Sizin paraniz olmasa ev tutamayacakmiymis esiniz ysni sokakta mi kalacaktiniz aileden miras kalmasa?Belli ki esinize guvenmiyorsunuz kesinlikle vermeyin parayi..Kim ne derse desin bekleyip seyredin bakalim ne olacak.

guven problemleri asilmamissa vermem.
ama bu da sunu dogurur,
onun eve yaptigi katki kadar ben de yapmaliyim su durumda,
yani senin paran benim param denebilir evlilikte, ama denmeye basladi ise iki taraf da bunu soyler.

Ne kadar bir para ki bu? Sizin paranız olmasa kiraya çıkamayacak mıydınız yani? Bir de anneye kardeşe duyurmak nedir? Ben kötü niyet sezdim biraz.

Çirkefleşmesi, bir de üstüne ailesini işin içine sokması feci çirkin hareketler. Çalışıp kazandığınız parayla eve katkı yapmıyor olsanız, hayat müşterek denir de, annenizden size kalan para üstünde bir söz hakkı olamaz. Üstüne bu kadar çirkin davranıyorsa (bir de güven sorunları var diyorsunuz) parayı paylaşmayı bırakın, hayatımı neden paylaştığım konusunu da bir gözden geçiririm yerinizde olsam.

Guven sorunu varsa zaten vermeyin.ama bunu guvenmedigim icin vermiyorum diye degil de ilerisi icin yatirim olsun istiyorum cocuklarimiz icin deyip paranin miktarina gore altin ya da gayrimenkule yatirmanizi tavsiye ederim.
ben olsam asla ne esime verirdim ne de kendi ihtiyacim icin kullanirdim.Yerine koymasi kolay olmuyor harcaninca cunku.

Yeni evlisiniz ve güven sorununuz var 😒
Bana göre yanlış bir hareket ama madem güven sorununuz vardı keşke paranızı eşinize hiç bahsetmeseydiniz.
Bahsettikten sonra eşim de ortak bir ihtiyaçmiçin lazım olan parayı vermek istemese ben de sorun çıkarırdım. Evliliğimi sorgulardım kimse kimeye bu kadar güvenmiyorsa niye evliyiz diye.

Evlilikte borç da olmaz senin paran benim param muhabbeti de. 🤔

Borç verdiğim, aldığım bir kişi benim sadece ev arkadaşım olabilir.👍🏻

Yaşadıklarınızın faturasını neden eşinize kesiyorsunuz ki?

Kirayı sadece eşiniz mi ödemek zorunda?

Ben sizi haksız buldum

Sevgili hem cinslerim ,sorum şu olacak .Yeni evlisiniz ,eşinizle aranızda güven sorunları var .Rahmetli annenizden kalan ufak ,bir miras aldınız .Eşinizden bu parayı saklamadınız ,paylaştınız .Ev tutacaksınız ,eşiniz sizden bu parayı ,geri vermek koşuluyla borç olarak istedi .Ne yapardınız?Vermek istemiyorsunuz ,size surat yapıyor .Laf sokuyor ,demek senin paran benim param ,var diyor .Hatta annesini, kız Kardeşini araya sokuyor .Açıkcası ikinci evliliğim ,böyle bir durumla karşı karşıyayım .Yediğim kazıklar ,insanların çıkar ilişkileri ,beni oldukça yordu .Televizyonlarda şahit olduğumuz ,yaşanan olaylar .İster istemez ,çoğu şeye şüpheyle bakar olduk .Kafam allak bullak:olamaz:

verme nokta.
adam annesini kızkardeşini araya sokacak kadar yuzsuz. erkek istemez ya para. kadın teklif etmezse vermeyi istemediği bellidir. kadın parası yiyen erkekten anında soğuyorum.
sadece bu açıdan böyle bir ataerkilliğim var :halay:

Evlilikten ayri gayri olmaz ama anneciğimin mirasiysa kimselerin dokunmasına izin vermem heleki güven sorunları olan bi evlilikse asla.

Ayrıca annesi ve kardeşi ne munasebet sizin mirasınıza karışıyor. Sakin karıştırmayın istediği kadar surat assın

Aramda güven sorunu olan bir insanla daha en başta evlenmezdim. Yeni evliyim yazdığınıza göre bu sorun sonradan oluşmamış. Eşinizin annesi ve kardeşinin size kendi annenizden kalan bir mirasa karışma hakkı bulmasıysa büyük saygısızlık. Evlilikte para konusunda ayrı gayrı, borç, senin, benim muhabbeti olmamalı. Güven sorunu olan evliliğe devam etmeyin derim

Back
X