Siz olsanız 5000-4000 Tl borç verir miydiniz?

1-eşime danışmadan asla vermezdim!
2-çalışsam bile yine eşime danışırdım!sonuçta ortak harcıyoruz!
3-giden paraya üzülmem,eşimin güvenini sarsacağım için üzülürüm!
4-bu devirde kimse için eşinizle aranız bozulmamalı,olan size olur çünkü!

1-eşime danışmadan asla vermezdim!
2-çalışsam bile yine eşime danışırdım!sonuçta ortak harcıyoruz!
3-giden paraya üzülmem,eşimin güvenini sarsacağım için üzülürüm!
4-bu devirde kimse için eşinizle aranız bozulmamalı,olan size olur çünkü!

Borc veriyorsan almamayi goze alacaksin. Yoksa rahatsiz olursun. Benim yakinlik dereceme bagli, saglikla ilgili bir sorun varsa verirdim.

Sağlık sorunu olduğunu sanmıyorum,keza bunu derdi. Ve sağlık sorunu olsaydı hiç düşünmeden bu durumu eşime/aileme anlatıp karşılayabilirdim.
Dediğiniz gibi,almamayı göze alabileceğim bir rakam olmalı.

Haklısınız; 4 gün önce gidip altınları bozdurup parayı arkadaşıma yollayacaktım. Bu seferde sabahlara kadar uyuyamadım,ya bir aksilik olursa ve eşimle aramda sorun çıkarsa diye. Bir yandan eşime söylemeye çalıştım; arkadaşımı tanımadığından dolayı kabul edeceğini sanmıyorum.Dediğim gibi; bir sağlık veya hayati birşey olsaydı kabul ederdi eşim. Ama böyle birden para mevzusu çıkınca pek hoş karşılayacağını sanmıyorum.Çok arada kaldım...

Çok mantıklı geldi söyledikleriniz.
Bende işin içinden çıkamayınca şöyle düşünmüştüm; en azından bir kira bedeli kadar bir para vereyim.Hani olurda iş bulamaz veya bir şekilde ödeyemez;bende böyle bir durumda fazla zorda kalmamış olurum diye düşündüm.

Açıkcası bende birden şaşırdım bu kadar para istediğine. Hani nedir en fazla kiranı ödeyemezsin,ya da mutfak/ev giderlerini karşılayamazsın para istersin.
Ama 5000'i bırak; 3000 bile neyin nesidir anlamadım.

Ayrıca 5000tl az bi mebla değil. Napıcakmış bu parayı? çok samimi bi dostunuz madem ki bunu da sormalıydınız bence Ayrıca ne demişler bu zamanda babana bile güvenme! o parayı verirsin sonra senin eşinle aran bozulur güvenini sarsmış olursun eşinin bence maceraya hiç gerek yok. zaten paranın geri gelip gelmiyceğide meçhul

tabi arkadaşınızın durumunu bilmiyoruz ne kadar zorda kaldıda bu kadar parayi biranda istedi. kim olsa şaşırırdı allah yardımcısı olsun hayat böyle işte...

Kendisi evlendiğinde eşi istemiyor diye işi bıraktı...Sonra ayrıldı ve benim bildiğim o günden beridir iş arıyor.
Aslında üniversite mezunu kendisi; ama işte ortalık çok kötü iş konusunda.
4000 Tl vermeyi hiç düşünmüyorum artık; hele sizlerle de aynı fikirde olduğumu gördükten sonra...
Dediğiniz gibi 2-3 altın parasını verebilirim;en azından belki bir ihtiyacını görür.
Ama sizce bu kadar büyük bir fiyat istemişken benim bu kadar para vermem ayıp mı olur...

Zaten ben de 5000i duyunca yutkundum telefonda :)
Ona bu kadar parayı zor ödeyecebileceğimi ama elimden ne kadar geliyorsa yapabileceğimi söyledim.
Yine de onun istediği parayı veremeyeceğim diye içim içimi yiyor.
Acaba diyorum ben mi bencil davranıyorum.
Sonra diyorum ki, para benim kazandığım yada şahsıma,keyfime göre harcayabileceğim bir para değil ki... Kaldı ki bu para kimse için küçümsenecek bir rakam değil.

Belki tespitlerinizde haklısınız,ama ben bu kadar katı bakamıyorum olaya.
Elbette endişelerim ve acabalarım var. Vicdan ve akıl arasında gelip gidiyorum,derdim bunu dengelemeye çalışmak her iki tarafında hayrına olacak şekilde.
Gidecek olan parayı zaten üzülmeyeceğim bir miktarda vermeye çalışacağım.

Ama siz eşinize "yakın arkadaşımın X kadar paraya ihtiyacı var" dediğinizde eşiniz hemen verir miydi?
Yani bende keyiften gizli gizli para versem mi diye düşünmüyorum... Sonuçta o parayı birine yardım amaçlı kullanacağım.

Sormadım,zaten aylardır fallik fallik iş aradığını biliyordum.Belli ki elindeki paralarıda bitirdi. Ya da başka yerlere harcadıysada doğru ya da net bir cevap alamayacaktım.
Önce "ne kadar gönderebilirsen..." dedi.
Sonra "4000-5000 civarı olabilir" dedi...
Evet; mevzu para olunca kardeşler arasında bile anlaşmazlık çıkıyor. Dediğiniz gibi;para gelir de gelmezde,olan bana olur...

Arkadaşınızın konuşma tarzı ve tutumsuzluğundan hiç hoşlanmadım biraz yüzsüzce bi diyalog kurmuş sanki haz etmedim hiç

Son düzenleme:
Arkadaşınızın konuşma tarzı ve tutumsuzluğundan hiç hoşlanmadım biraz yüzsüzce bi diyalog kurmuş sanki haz etmedim hiç

Aslında çekinerek söyledi;tabi forumda biraz yazılar yada üsluplar havada kalabiliyor.Yok;parayı çok keyfi olarak istediğini sanmıyorum açıkcası. Ama miktar konusunda bende tereddütlenmedim değil...

Ama başka endişelerim şunlar bir yandan; sonuçta mutlaka yardım edecek akrabaları falan vardır diye düşünüyorum.
Hem madem maddi sorunları var;ailesinin yanında yaşayabilir...Halen neden tek kalmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim.
Sonuçta ailesi halen hayatta; tamam ailevi sorunları vardır belki.Ama aklı başında olan biri en azından işlerini rayına oturtup kendi ayakları üzerinde tekrar durana kadar sevmediği ortamda da (ailesi ya da akrabası vs) olsa yaşayabilmeli...
Bu şekilde maddi çıkmazların içinde bocalaması ne kadar sağlıklı ki...Sağdan soldan borç ile mi yaşayacak...Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

Peki birşey soracağım;benden bu kadar miktar istemesine karşılık ben ona cüzi bir para versem bu ayıp mı olur?
Sonuçta kendimce gözden çıkardığım parayı vereceğim,he onu da yine eşimden gizli vereceğim...Off insan ilişkileri kadar zor birşey yok şu hayatta.

Bu arada iyi ki hepiniz varsınız...En azından bir orta yolu bulmaya çalışıyorum sayenizde.

Son düzenleme:

Armut piş ağzıma düş.. Oh ne ala memleket valla. Açıkcası ben zorda kalsam borç istiycek olsam sebebini de söylerdim madem ki samimisiniz bence çok samimi olsa size karşı kullanıcağı şeyide anlatırdı. Şunu şunu yapıcam şu kadar miktara ihtiyacım var gibilerinden anlatmadan direk para istemesi bana pek samimi gelmedi kusura bakmayın. Miktarda gerçekten kafa karıştırıcı. Ayrıca herkesi kendiniz gibi sanıp ona göre hareket ederseniz sonra siz üzülürsünüz unutmayın Eğer ki ben samimi görsem bi miktar beni üzmüyceği kadar verirdim. O parayı verdiğiniz an unutun bence yazdığınız şeylerden ben bunu hissettim nedense.

Eski dosttan gelecegin dusmanini yaratmak istiyorsan ver istedigi parayi. Borc gule gule gider, aglaya aglaya gelirmis. Gerci boyle bir durumda gelecegi supheli, o baska. gule gule gider ama, geri istediginde onun cani, vermediginde senin canin yanar. Senin yerinde olsam, eger benim icin kiymetli bir dostsa 500 kadar bulur bulusturur verirdim, geri gelmeyecegini bastan kabul ederek.. bunu da yasadim zaten onceden.. Gelen giden yok, ama geri isteyerek kotu de olmadim.

Ev hanimindan borc para istenir mi yahu?

Yerinizde olsam hic para mevzuularina girmezdim. Cevresinde mutlaka vardir borc isteyecegi bir yakini. Bence sizden isteyerek isin kolayina kacmis. Durumunuzun iyi oldugunu bildigi icin geri oderken sallayacak mutlaka. belli ki iyi niyetlisiniz, o yuzden kafasi rahat olacak. Baska birinden isterse tabi gununde odemesi lazim.

Ben olsam veremeyecegimi soylerdim. Eger bu sebeple benimle kuserse de zaten karakteri iyice belli olmus olacak.

Eşiniz size danışmadan birine borç verse hoşunuza gider mi? Sonuçta bu büyük ya da küçük ölçüde sizin aile ekonominizi etkileyecek bir durum. Kararın ortak alınması gerekir. En önemlisi de eşler arasında sır olmaması gerekir. Siz söylemeden ortaya çıktığını düşünün, eşinizin size olan güveni sarsılır. Değer mi evliliğinizi riske atmaya? Bence değmez.

Şahsen ben ailem dediğim sayılı bir kaç insan dışında ne kimseye borç veririm, ne de alırım. O da küçük meblağlar... Zamanında bu konuda ağzım çok yandı. Güvenilir, dürüst insan dediklerim borç aldıktan sonra değişip, işi yokuşa sürmeye başladılar. Kimseye güvenmemek lazım bu konuda. En basitinden karşınızdaki iyi bir insan bile olsa, borcunu ödeyecek durumu olmadıkça, ilişkiniz de bozulacak. Belki siz sorun etmeyeceksiniz ama o ödeyemediği için bir hallere girip, sizden uzaklaşacak filan... Yani "borç = sorun". O yüzden iyice düşünün derim.

Bir de şu var; arkadaşınız yeni bir hayata başlamak istiyor madem, bunu en başta kendi sorumluluğunu alarak yapmalı. Borç almak çözüm değil, beleşçilik, kolaya kaçmak. İnsanın bazı şeyler için biraz çaba göstermesi gerekiyor. Önce iş bulsun, durumunu denkleştirene kadar ailesiyle kalsın, sonra kendi hayatını kursun. Çaresiz değil yani...

Son düzenleme:
Bence,buraya yazdığın sebepleri arkadaşına da söyleyebilirsin : Bu miktar beni zorlar,eşimden habersiz vermem mümkün değil,ben çalışmıyorum vs...
Alınmaması gerekir.

Miktar az olsaydı,acil olduğu düşünülebilirdi.
Ne bileyim faturasını veya kirasını ödeyememiştir,o da 100 ila 1000 tl arası birşey olurdu.

Esimin benden habersiz böyle birsey yapmasini istemedigim icin bu konuyu
esimle paylasir arkadasima yardim etme konusunda düsüncelerini alirdim.

Bosanmak zaten yeterince zor bir durum, arkadasimin bu durumu en kolay
sekilde atlatmasi icin üstüme düseni yapar, verecegim parayi birgün geri alacagim
diye degilde bir arkadasimin zor durumda kalmasini önlemek icin verirdim.
Tabi burada sözkonusu arkadasin, cok sevdigim ve güvendigim biri olmasi ve para miktarinin kendi
bütcemde büyük sarsintilar yaratmamasi gerekiyor.

Güvenmedigim, elinden ve dilinden emin olmadigim hic kimseye degil borc selam bile vermem.

Son düzenleme:
eşinden habersiz o kadar parayı sakın vereyim deme arkadaşım sonuçta sen çalışmıyosun ben olsam benim kazandığım paramı eşim gidecek arkadaşına verecek valla kıyametler kopar olurmu öyle şeyy sakın altınlarını falanda satayım deme bu konuda ne yapacaksan eşinin haberi doğrultusunda yap derim hemde için rahat eder, hemde arkadaşına yardım etmiş olursun....
şunu anlamıyorum iş nasıl bulamıyor acaba en azından şimdilik geçimini sağlayabilecek durumda bir işe girmiş olsa çalışırkende kendi istediği daha güzel bir iş bulup oraya geçebilir bu kadar parasız kalıncaya kadar böyle yapması daha mantıklı elden aldığı paralarla ne kadar geçimini sağlayabilecek acaba düşündürücü inan ki...

Eşinden habersiz para verme tabi ki. Arkadaşın çalışmadığını bildiği halde o kadar meblağı nasıl istedi bilemiyorum ama yarısını vereyim bari diye düşünme bence. Eşinle konuş durumu anlat. Onaylarsa borç verirsiniz. Sonuçta ortak paranız, harcama şekline beraber karar vermeniz gerekir.

Tersinden düşün. Eşin senden habersiz arkadaşına 5 bin borç verse ne yaparsın? Ben kıyameti koparırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…