Siz Olsaniz Bu Evi ister miydiniz artik?..

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selamlar

Kp`in evi vardi. satalim uzerine koyalim bir ev alalim dedik kendimize.
Tam 7 aydir ev bir turlu satilamiyor. Ilk olayda kp evi sattim deyip bizi aradi. Bizde ev bakmak icin gece gunduz koyulduk
internet sitelerini alt ust ettik. 1 hafta 7/24 pc de durup ev aradik.
Sonra megersem evi almak isteyen adam vazgecmis ama bizede soylemiyorlar. Bizde tesadufen onlari arayinca ogrendik ki ev satilmamis.
tamam satilmasin ama bize niye haber vermiyorsunuz? diye soyledik. asla sitem etmedik,sustuk sabirla bekledik.
kp evet hata ettim parayi cebime koymadan sizi aradim, sizi heyecanlandirdim. dedi.
sonra uzun bir sessizlik oldu, biz bu arada ev arama calismalariina ara verdik.. cunku ev satilmamis ne diye arayayim?
Daha sonra bir telefon geldi yine. Evi sattik hadi gozunuz aydin.. Bu sefer is tamamdir, kesin mi? diyoruz evet kesin dediler.
su son 10 gundur tekrar ev aramaya baslamistim, gecem gunduzume karisti. tek tek ilanlari kontrol et,ara,incele.
cocuklarim var esim tum gun calisiyor, tek basima onca zamanimi bu ise verdim yine..
baya bir stress oldum,inanin sirtima,gogsume agrilar girdi, bas agrilari bir yandan. Ama nasil boyle heyecanla,sevincle ev bakiyoruz cocuklarimla..
Kp de yine ilkinde oldugu gibi bizi aramisti ve hayaller kuruyordu, bizi yine umutlandiriyordu( Art niyet asla aramak istemiyorum)
Bir an once ev bulun biz gidip bakalim demislerdi. Bir baktim ses seda yok. ne ariyorlar ne soruyorlar.
Ben de bugun kv aradim,ev bakiyoruz uykusuzluktan mahvolduk valla dedim konusuyorum. 3 gun oncede tapuya gidip bu isi bitiriceklerdi bize oyle demislerdi. islem bitince size haber vericez demislerdi.
Meger adam paranin tamamini verememis, eksik para var demis, yine is olmamis..
Ve bize yine haber vermediler. Olayin ustunden 4 gun gecti bende bugun tesadufen aradim icime dogdu sanki.
Kv kizim belirsizlik oldu yine, galiba is olmayacak, satilmayacak deyince cok cok uzuldum. yine haber vermediniz anne dedim.

inanin cok husrana ugradim bu olayla. Ben tabiki illede ev ev diye diretmiyorum. Herseyi Allaha birakmisim. Hayirli ise olsun diyorum.
Ama kp ve kv `nin bizi boyle iki seferdir hayal kirikligina ugratmasi canimi SIKTI.. Oysaki biz ikaz etmistik ilk olayda, susmustuk.
Baba parayi cebine koymadan bizi arama, umutlandirma burda dedik..Ama o yine ayni seyi yapti. kesin oldu deyip,paranin tumunu bile almadan
bize yine duyurdu. ve ben artik ilan bakmaktan vazgectim, ev de aramiyorum.

Hayirlisi degilmis demekki diyorum. Esimde konusmus babasi ile, baba niye bunu yapiyorsun? dedi. biz sana illa evi sat demiyoruz. satilmayadabilir. Ama satilmadan,parani cebine koymadan bizi arama diyoruz. tek ricamiz bu.. o da haklisiniz demis.. Ben simdi ne yapmaliyim sizce?
inanin hevesim kacti gitti. Nasil guvenebilirim bilmiyorum. Esime diyorum ben evden vazgectim istemiyorum. Biz elbet birgun paramiz olunca evimizi aliriz diyorum. Esimde reddediyor.

siz olsaniz bu evi bu kadar hayal kirikligi yasamis olmaniza ragmen sattirir miydiniz, inanin cok merak ediyorum..? ust uste ayni olumsuzluk olduktan sonra,artik hayirlisi degilmis deyip susuyorum yine..

Kayinpederiniz anladığım kadarıyla iyiniyetinden yapıyor bunu. Uyardığınız halde tekrarlaması hoş olmamış ama inanın bizde bu tip birsey yasadık. O kadar emin olan alıcı son anda yok oglum beğenmedi, yok soyle boyle ortada birakiverdi bizi. Bosuna esınız de, sizde tatsız olmayın kp. ile, malesef insanlar artık sözlerini tutmuyor hatta hic umursamiyor. Kp. tamamen insanlara fazla güvenmiş, sizi boş yere heyecanlandirmis ama siz bence simdi sabırlı olun, bosvermeye çalışın. Paraniz hazır olmadan ev bakmayın, evler kacmiyor ki. Varsın satıldıktan sonra bakın evinize ama boyle birsey için vazgeçmeyin. Bu devirde biraz aile destegi olmadan ev sahibi olmak cok zor. İnsallah Allah gonlunuzdeki gibi bir ev nasip eder..

Ev satildi haberini alir almaz alelacele ev bakmanizin sebebi nedir?
Bulundugunuz evden acil cikmaniz mi gerekiyor?
Bekleyin ev satilsin, parayi gozunuzle gorun sonra bakin evlere
Kayinpeder de ne yapsin ev satildi sanip sizi mutlu etmek istiyor bir an once ama adamcagiz ustune bir de suclu ilan ediliyor.
Resmen iyilik yap kotu ol
Kayinpedere kizacaginiza bence kendi aceleciliginize bir bakin.
Bir de adami adama sitem etmissiniz.
Bence sitem edilecek bir sey yok.
Yaptiginiz ayip hatta
Adam size borclu degil ya. Kandirip durmuyor neticede
İyi niyetle sizi mutlu etmek icin cabaliyor
Evini satip parasini veriyor size yahu
Siz de kendi aceleciliginiz yuzunden adama kiziyorsunuz
Sabredin sabredin ve sabredin

Aynısını düşündüm...

Uzgunum ama katiliyorum...
Kayinpederiniz cocuk gibi dereyi gormeden pacayi sivamis, ama sizin ondan geri kalir yaniniz yok yahu...
Uykusuz kalacak kadar ne bakmaymis, kaciyor mu evler?
Bir is garanti olsun, tamam oldu densin, tapu isi hallolsun, bakin, ha tabi bundan oncede goz atilir ama hayat adanmaz ki...
Ee siz de ister istemez bu sefer adamcagiza bilenmissiniz, ustelik evini satip, size ev almaya calisan adamcagiza...
Guveninizi kiracak bir sey yok ortada, bence sizi mutlu etmek icin cirpinan, kendini tutamayip dillendiren ama olmayincada belki de mahcubiyetinden arayamayan bir insana kizmak, kirilmak yerinde olmaz...
Hevesinizin kirilmasini anliyorum fakat baba amacin ne demek yerine iki gun daha kendinizi tutarsaniz, kirilmaz hevesiniz...
Hem de insanlara bu kadar baski olusturmus olmazsiniz...

Kayınpederiniz iyi niyetli, art niyet görmedim ben. Siz olsanız bu evi ister miydiniz diye sormuşsun, evet neden istemeyeyim insanlar her hevesi kırıldığı şeyden vazgeçse mutlu insan kalmaz. Bir de gece gündüz ev ilanlarına bakmaktan bunaldığınızı çok tekrar etmişsiniz, gayrimenkul danışmanları bu iş için var onlara uğramayı tavsiye ederim.

Nekadar cok abartmissiniz, tamam insan hevesli olur ama internetten ev bakmak nekadar yorarki insani? Tam aksine hevesliyseniz zevk bile verir, hem yorsa ne olcakki sonucta hayaliniz icin yoruluyorsunuz, simdi olmassa yarin öbürgün olacak, tecrübe kazaniyorsunuz bide böyle düsünün...kp tezcanli gibi ki kim olsa anlastiktan sonra oldu gözüyle bakar son an bisi cikcagini düsünmez...
Adam size sattigi evin toplu parasini vermek istiyor siz iki negatif haberden sonra ki abartilcak bisi degil,alsammi almasammi diyorsunuz! Ev almakta satmakta kolay degil, her zaman sansli olup pat diye sorunsuz olmuyor... Bence almayin! KP de satmaktan vazgecsin hatta, kiymetini bilmedikten sonra, zaten en hayirlisida bu galiba satilamadigina göre...

Son düzenleme:
açıkcası neden iki arada kaldığını anlamadım ayrıca kayınpederin tamamen iyi niyetinden kaybediyo bence. Belki o sırada evi satacağı kişiyle olumlu geçiyo görüşmesi daha sonra sizi arıyor bir hevesle anlaşamadığındada kendi üzüldüğü için aramıyor bence bu kadar büyütülcek bu konu yok canım tamamen abarttığını düşünüyorum.

bence hevesinizi kırmayın sadece temkinli hareket edin, parayı gözünüzle gördüğünüz zaman da ev aramaya başlarsınız nasılsa para sizde duracak. kayınpeder biraz heyecanlı adammış :)

Yorumlari okudum da ben anlatamadim sanirim

Biz haksiz isek, kp nicin ikidir bize mahcup olup haklisiniz diyor? Biz illede EV diye tutturmadik.. Hayirlisi olsun deriz basindan beri.
Ortaligi karistiran,insanlari heyecana getirip olmayincada morelleri bozan kp .. Hele bir dur ev kesin satilsin, parani al, bize oyle duyur ...
Evin parasini bile cebine almadan bizi arayip heyecan yaratti hemde 2 keredir..

Ben 7/24 ev aradim evet cunku bana 10 gun icinde kendinize ev bulun diyen kayinpeder var..
Ben size 10 gun muddet veriyorum denildi bize Kp tarafindan..
cunku; Cunku satilan evin icinde esyalarimiz var evi alan kisi esyalari almamizi istiyormus. Bu nedenle acele edip ev bakmaya koyulduk.
Bize bir an once ev bakin, diyen bizi acele ettiren kayinpederim.. Biz degiliz... (Konuyu sanki biz acele ediyormusuz gibi anlayanlarada sasirdim)
Kp cok heyecanli adam evet, daha dereyi gormeden pacayi sivadi ve bize duyurdu.

Ev satildi,kesin anlastik,para isi de tamam siz ev bakin arastirin ve kisa bir sureniz var deyip sart koyan bir insana guvenmek ise bizim hatamiz..
Ben haksiz miyim, hakli miyim ? diye konu acmadim ben.. Kp cok heyecana gelip ev kesin satilmadigi halde bize 2 keredir duyurup sonrada olmayinca bize bile soylememesine kizdigimi anlatiyorum.. Ben anlatamadim sanirim konuyu..

Keske ilkinde yaptigi asiri heyecana gelip bize duyurmasinin ardindan; ikinci kez ev satildi dediginde, inanmasaydik.. Parayi aldin mi diye sorup, almadim henuz dediginde ise "sen once parani al biz sonra ev bakariz" deseydik.. Burda haklisiniz iste.. Onlar bize soyluyor bizde ikince kez tekrar kaniyoruz..
Biz de ne cok saf misiz.. Kp ev kesin tamam satildi dese bile "Baba ilkinde de boyle oldu, ne cok guveniyorsun, hele bir dur tapuya gidin, parani al cebine koy biz oyle ev bakacagiz" deseydik.. Ama kp bize oyle kesin ve oyle net konustu ki, hatta bir an once ev bakin, ev bulun ben sizin icin ev bakmaya giderim 10 gun sure veriyorum size haddiiii...

biz bu nedenle acele ettik ve ben deli gibi ev bakmaya basladim. yoksa evler tabiki kacmiyor.. Kp`in demesine gore hareket ettik...

Son düzenleme:
bence hevesinizi kırmayın sadece temkinli hareket edin, parayı gözünüzle gördüğünüz zaman da ev aramaya başlarsınız nasılsa para sizde duracak. kayınpeder biraz heyecanlı adammış :)

Aynen bu dediginize katiliyorum. Hemde ne heyecanli.. Ne hayaller kurdu, neler konustu, oyle bir heyecana geldi ki bizi bile mantikli dusundurmedi..
Ben bile ev alabilirim diye hayaller kurmazken kp hayaller kurdu.. Biz saglamci,garantici hareket eden insanlariz.. Ama karsimizdaki insan oyle net, oyle kesin oldu bu is hemen ev bakin deyince bizde inandik.. Ev bakin,cabuk olun sureniz az diyen kendisi.. Biz durup dururken acele etmiyoruz..
Para bizde durmayacak canim, kp de duracak.. Adamda inanilmaz bir acelecilik mevcut..

Son düzenleme:
İki olayda da çok sevinerek heyecanlı heyecanlı sizi aramış olmayınca da (sizin çok istediğinizi bilerek) olumsuzluğunu nasıl açıklayacağını bilemediği için ara(ya)madığını düşünüyorum ben.

iyi de adam yine iyi niyetinden söylemiş işte, kendisine göre kesin gözüyle görmüştür evin satıldığını, güvenmiştir evi alan adama böyle birşey yapacağını düşünmemiştir, siz mutlu olun diye de tamam bakın ev demiştir yine. ben sırf sizin umutlarınızı kırmak için kasıtlı birşey yaptığını düşünmüyorum. haber verememesi de mahcubiyetindendir. adama bu kadar art niyetliymiş gibi davranmayın bence. art niyetli olan insan evi satmazdı zaten sizin için.

Kayınpederinin bir kötü niyeti oldugunu hiç sanmıyorum. Sizin heyecanınızı ve ikidir olmuş gözüyle baktığınız işin yarım kalmasının yarattıgı hayalkırıklıgını da anlıyorum. Yıne de bence adamcağızı kırmayın. Bu devırde 10 tane evı ve bir tane cocugu olsa bıle, kefenın cebı var zannedıp, cocuklarından mal kacırmaya calısan anne-babalar var. Kalbını kırmayın, kıymetını bılın. Sadece huyunu öğrendiniz artık ona göre hareket edersenız uzulmemıs olursunuz.
Bır de yakında ev alacagınız bellı artık bır hafta gece gunduz degıl de, her daım uygun ev arayısında olun. Elınızın altında gıdıp gordugunuz bırkac secenek olursa; son ana sıkısmamıs olursunuz.

neden haber gelir gelmez haril haril ev aramaya basliyorsunuz,gece gunduz?
Cok komik gercekten.( simdi kiviriyorsun,kp bize muddet verdi falan)yorumlar kotu olunca.
yemezlerrrr

kayinbabaniza kiziyorsunuz ya tam net olmadan sizi ariyor diye,
Sizde daha netlesmemisken(sonucta adam satildi,tapu elimde demiyor) hemen ise koyuluyorsunuz,ayni kapiya cikmiyormu kayinbabanizla yaptiginiz???
valla ben olsam almam size ev mev.
sanki calistin ter doktun de ,hazir eve konamiyosun diye bu ne sinir..

Son düzenleme:
canım satış ofısınde çalısıyorum ne ınsanlar gelıyor tapuda cayıyor fılan para beklıyor gelmıyr normal seyler bunlar kayınpederınız yaslı anladgm kadarıyla heyecanlanmıs burda da cogu kez aldk dıyorlar bızde heycanlanıyoruz satış oldu dıye ama sonra müşteri daha yok bız ne yapalım yanı ev bakmaya devam edın kayınpederınızıde böyle bır sebepten dolayı azarlamayın

ALmanyada 1 Turk Kizi...

Ben kivirmiyorum bu bir..
ikincisi ben ilk yorumumda yazdim, o satilan evde benim esyalarim var.. bir odada duruyor.
Kp ev satildi hemen ev bulun adam eve girecek, o esyalari ordan almamiz lazim dedi. Ben simdi bunu niye kivirayim:????
Olan bir seyi anlatiyorum ben burda.
Ayrica kendi fikrinle dusunup karsindaki insani yerin dibine sokmaya ne hakkin var?>

Sen nerden biliyorsun ki bu evin gercekten de satilmasini istedigimi? Bana kalsa ben kp`in evini asla istemedim. kendisinin yuzune bile dedim. keske benim ve esimin birikmisi daha cok olsaydi da ben onun evini sattirmasaydim. Asla! kendi emegimle cabamla birikmisimle ev alsaydim ..Ben bunu daha cok isterdim.. Ben haddimi bilen biriyim. Kp `in evine birgun olsun benim evim demedim. O ogluna vermis o evi. onlarin evi..
Ben yerimi ve haddimi cok iyi bilirim. Beni tanimadan etmeden bu sekilde ahkam keserek konusma hakkini nerden buluyorsunuz anlayamadim, hayirdir?

Ayrica alinacak yeni eve paranin yarisini da biz ekleyecegiz, nasil mi ? Kredi cekip borca girerek.. iki tarafli ev alinmis olacak..
Kp`in sattigi ve bize verdigi paranin uzerine bizde ekleyecegiz.. Birikmisimizi, kazancimizi bizde ekleyecegiz..(senin deyimine gore alin terin mi var diyorsun ya) Hatta birikmisimizi bile eklesek ev fiyatina yetismediginden kredi cekecegiz ustune birde.. Benim karakterime ters zaten, bir baskasinin malindan mulkunden nemalanmak..

Kp bile kizim ben size satiyorum sen rahat ol dedi kac kere... Keske birikmisimiz cok olsaydi da size evinizi sattirtmasaydik Baba cumlesini defalarca dedim... insanlari tanimadan etmeden yorum yapmak ne basit, te Allahim...

Son düzenleme:

Yok canim ne Azarlamasi?
Biz haddimizi biliriz. ilkinde ayni olay olunca bile "canin sagolsun Baba,uzme kendini herseyin hayirlisi" dedik..sustuk sabirla bekliyoruz 8 aydir..
ikince kere yine ayni olayi yapinca, cunku bizi acele ettiren, ev satildi is bitti, para cebinde gibi konusan kendisi..Ev arayin,ev bakin elinizi cabuk tutun diyen o...
Biz buna kiziyoruz. Yav hele bir dur parani al cebine koy, tapunu hallet.. ondan sonra bizi ara soyle...
kizdigimiz tek nokta bu.. (Ki ilkinde ikaz ettik, baba parani almadan bizi arama, varsin ev satilmasin hic sorun degil dedigimiz halde)

Ama kesinlikle bazi arkadaslar hakli..
Kp hadi heyecanli, biz niye ikinci kere ona kandik da ev aramaya koyulduk. O ne kadar ev bulun,hadi cabuk olun, ev satildi dese bile..
biz "hayir baba,birincide de boyle oldu, asla ev bakmiyoruz, parayi al oyle" deseydik.. Biz bunu demedigimiz icin cok hataliyiz..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…