• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Vallaha ben de bunu dusunuyordum. Beni görmek için 1 saatlik yoldan gelen ve hamile olduğunu bildiğim insani çayın yanına koyduğum 3 -4 kurabiye ile ağırlamis olmak beni daha çok rahatsız ederdi.
Tuhafliklar silsilesi bence. Gittigim yere ilk gidiyorsam cok samimi de olsam disardan yemek istemem, hadi istemissiniz onlarin size ayak uydurmayip tek birakmalari daha da ayip. Sonucta misafir sizsiniz. Ayrica caya demissiniz de tek kurabiyeyle misafir agirlanmaz ki bu da tuhaf geldi bana. Ama ne olursa olsun uzatilmasi gereken bir durum degil bence. Esinizin yemesine de ayrica guldum tanidik geldi:)

İnsan kUzeninin evinde ‘kendi evi gibi’ rahat edemeyecekse nerde edecek acaba çok merak ediyorum. Konu-komşu olsa konu sahibi böyle birşey yapmayacak kadar aklı başında bir kadın .
Bizde kuzen demek , aile -kardeş demek . Ki ben de /biz de canımız birşey çektiğinde birbirimizin evinde çok şey ısmarlamışızdır. Kah pizza , kah hamburger kah başka birler .
Gülüm sen de boşver , herkesin hayat görüşü /ayıp anlayışı başka tabii ki. Bundan sonrası için en azından ne yapmaman gerektiğini görmüş oldun :)
Afiyet bal olsun yarasın kuzuna ❤️

Siz gorgusuz diyince ben gorgusuz olmadim malesef. Daha duzgun kelimeler secebilirsiniz. Kuzenimin evinde canimin cektigini siparis edip yedim diye gorgusuz oldugumu asla dusunmuyorum ve kabul etmiyorum. Siz sanirim fazla ciddiye aliyorsunuz boyle seyleri. Tipki bizim damat gibi.

Ben sizi pek anlayamadım. Kendinizi zorla çaya davet ettiriyorsunuz. Sonra da çok sık acıkıyorum deyip yemek sipariş ediyorsunuz. Eşiniz de giriyor devreye. Siz zaten o çayın sizi kesmeyeceğini biliyordunuz demek ki. Dediğiniz gibi yemek sipariş edilir, çıkıp yenilir vs. Bunlar ekip olarak yapılır. Sizin karı koca orada oturup yemek yemeniz değişik. Bunu normal gören varsa helal olsun diyorum.

Bu kadar da alınganlık olmaz ki. Zaten açsanız birşeyler ayarlayalım denir misafir çaya da gelse. Birinin canı bişey istese yok diyemem eşimi yollarım özellikle hadi al gel yiyelim diye. Insanlar çok garip:KK64:

Esimin kuzeni yeni evlendi. Iki hafta sonra evime yemege davet ettim. Bir gece de bizde kaldilar. Arada disari falan ciktik, cay bahcesine gittik. Misafir olduklari icin, esim de kendini oz abisi gibi gordugu icin hesap falan odetmedik kesinlikle. Konunun devami icin bu ayrintiyi veriyorum. Daha sonra zaman gecince bir aksam caya gidelim dedim. Aradim, caya gelecegiz aksam musaitseniz dedim. Tabi abla buyrun gelin dedi. Neyse gittik, evden cikmadan atistirmistik ama ben hamile oldugum icin zirt pirt acikiyorum. Oraya gidince de canim tantuni istedi. Esime soyledim, disardan siparis ettiler. Onlar tokuz dediler, esim de yemegi cok sevdigi icin tok olmasina ragmen kendine de soyledi. Siparis geldiginde ben mutfakta oglumun yemegini yediriyordum. O esnada esim gelen siparisi kendisi odemis. Buna da kuzenin esi alinmis. Laf arasinda bu kuzenin babasina kadar gitmis. Kuzenin babasi esimin dayisi oluyor. Dayi dun bize geldi. Ben oglumu yatirdigim icin yanlarinda pek oturamadim. Bu esnada bu konuyu konusmuslar. Esime yaptiginin yanlis oldugunu falan soylemis. Belki haklilar bilmiyorum ama bana bu kadarcik ufak seylerin alinganligini yapmak, direk yuzune degil de arkadan lafini etmek cok sacma geliyor. Yani bir daha evine gitsem acaba alinir mi diye iki kez dusunmek zorunda kalirim. Kendimi hic rahat hissedemem. Ben bu tarz seyleri cok onemsemem. Ama sizlere de sorayim dedim. Eger gormedigim bir nokta varsa gorup ona gore hareket ederim.
Su hamilelerinde her dakika asermesi moda oldu.. dayanamayacak kadar mi caniniz cekti? Garip benim evimde biri bisey siparis etse cok rahatsiz olurum. Misafirsin sonucta

Aaa sen hamilemisin canim hayırlı uğurlu olsun Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah
Gelelim.meseleye. bu meselede en işsiz olan kişi dayı.
Dayı boyle bir meseleyi neden gündeme getiriyor ki bu cok bomba ama tipik yaşlı dedikodusu. Yaşlı mi?
Dayı hangisinin babası? Kızın mi oğlanın mi? Merak ettim
Bence bunda alincak gücenecek hicbir sey yok 1 saatlik mesafeye gitmissiniz bir borek yapsaydı o da dimi cayın yanına bir poğaça falan için ezilir ben hamile değilim tiroidlerdenmi bilmiyorum yemek yerim 2 saat sonra sanki hiçbirşey yememiş gibi acıkırım hele misafirlige gittiysek kıvranırım en utandığım durum budur :D mesela yaninda birsey getirmis çayın hemen yerim yaa biraz ayip mi ediyorum acaba ama canim bisey cekse hele kuzenimin evinde tabi söyletirim siparis yani saka mi bunlar ay canim tantuni cekti simdi

Benım evımde biri dışardan yemek söylese bozulurdum baya. Ama bunu babama söylemez kendim hallederdim, birey olmak bunu gerektirir. Çocuk gibi şikayet etmeleri çok ayıp.

Su hamilelerinde her dakika asermesi moda oldu.. dayanamayacak kadar mi caniniz cekti? Garip benim evimde biri bisey siparis etse cok rahatsiz olurum. Misafirsin sonucta
Neden rahatsiz olursunuz ki? Ama cekebilir canı bakin ben hamile degilim ben de ölürüm kanım cekilir yemek yiyim diye Rabbim kimseyi açlıkla sınamasın evden yemek yiyip misafirlige gidip hele uzun oturmaysa insan gerçekten acikabiliyor

Hadi sen yedin ( ki bence yine yanlış ama hamile olduğun için yedin ) eşinin yemesi çoook ayıp olmuş cevap olarakta napsın o da aşeriyor diyorsunuz . Eşin 1 saat boğazını tutamıyor mu

Evime gelen misafirin hesabını da ben öderim hamile imişsin niye acıktın niye tantuni diye soramayız 😁 ne kıl tiplermiş sülaleye anlatmışlar çok ayıp

Kuzenimin evinde yemek yaparım. Temizlik yaparım. Banyoda sabun biter doldururum. Buzdolabını açar istediğimi yerim. Kuzenimle kavga ederim. Küserim. Barışırım.

Biz bir bütünüz. Ben onun evine çaya gitsem, tantuni desem kuzenim asla durmaz. Ben de istiyorum der. Tok olsa da der.

Aramizda ayıp yok.. aramızda alınmak yok.

O da benim evime gelince rahattır. Boleyn abla şunu istiyorum bunu istiyorum der.

Senin isteklerin bitmiyor zaten derim. Güler geçer.

Evet konu sahibi. Burdaki arkadaşların atladığı nokta kuzenile olan samimiyetiniz.

Başkasının evinde zaten sipariş edilmez. Ama kuzenimin evi benim evim demektir. O yüzden sipariş ederim. Kimse de küsmez. Herkes bana katılır.

Kuzeninin hatası şu: eşi bunu mesele yaptığı zaman onu susturmalıydi. Bizim aramızda böyle şeyler aranmaz demeliydi.

Benim eşim kuzenlerime olan düşkünlüğümu bilir. Onlar için aksi bi sey demez. Demesini kabul etmem. Aramiza karıştırmam.

bırak kuzenii bn ve de annem abimin evinde yemek söyleyemedik.
Bi döner söyleyelim diye çekine çekine Çokta açtık.tabi bi de gelinimiz yeni Doğum yapmıştı o da yer canı istemiştir diye düşündüydük tabii parasını biz ödeyecektik..
Lafı ağzımıza dıktı gelin kız ..
Durun bn hazırlarım diyerekten hazırladı gerçekten 😐
Patatesi kızarttı koydu önümüze hadi sıkıyorsa döner söyle ..
Çekine çekine yedik valla..

Bna kalırsa kuzenin de alınmıştır damatla konulup konuyu kayınpeder intikal etmişlerdir.
Sorun da hesap ı yok ödediler biz ödeyecektik değil ..
Direk hömüre hömüre yediler diye anlatmışlardır ..
Kayın baba size biraz yumuşatılmış halini anlatarak uyarmak istemiştir.

Çaya geleceğinizi söyleyip ev sahipleri yemeyeceği halde yemek sipariş etmişsiniz. Yani karşımdaki kişi yemek yemiyorken bende yiyemiyorum nedense. Keşke açlığınızı yatıştırma amaçlı atıştırmalık bir şeyler hazırlasaydınız beraber. Evden biraz erken ayrılıp istediğiniz yemeği yer geçerdiniz. Benzer olayı bende yaşadım. Erkek arkadaşımın evinde bulundum 1 hafta kadar, iki tane daha arkadaşı vardı yanında kalan. O 1 haftayı burnundan getirdim zaten isteklerim yüzünden 😁 neyse canım kumpir istedi, arkadaşlarına sorduk yemiyoruz dediler. Biraz onlarla oturduk. Saat gece 2 olmasına rağmen dışarda yedim yani. Keşke sizde öyle yapsaydınız.

Eve ani gelen misafir olunca bile yemek söylemem kolay kolay ama arkadaşlarımız acil anlarda gelmişse söyleriz ve hesap ödetmeyiz genelde bazen ısrarla ödedikleri de olur aradaki samimiyetten kaynaklı.
Onlar biz yemicez diyerek zaten çok da istekli değillermiş zira tantuni denen şey öyle çok da tok tutan birşey değil atıştırmalık.
Ama eşinizde onlar yemiyorken sadece sizin yediğiniz şeyi mahcup olmamak adna ödemek istemiş bence normal onlar da yese belki daha geri de durucaktır.
Bence burada yapılan tek hata ne kadar samimi de olsanız ilk kez gittiğiniz bir ev olduğu için söylemeniz kendi kendilerine onlarda mahcup hissetmişler işte.

Yemek isteyerek ayıp etmisşinz gerekirse ev sahibinden isteseydiniz midem kazındı hamilelikten galiba bir peynir ekmek veya zeytin falan isteseydiniz madem dayanamadınz çok açıktınız samimiyet de var diyorsunuz ayıp olmazdı dışardan şipariş vermeniz ev sahibine karşı saygısızlık olmuş bence. Çok canınız çektiyse biraz daha sabredip eve geçerken yemeliydiniz. Bu nedenlerden dolayı olayı büyütüp alınmış olabliryer

Benim bildiğim "samimi" olan insanlar için bu durumlar pek yadırganacak şeyler değil. Kimisi başkasının evinde yemek garip olmuş demiş ama sizin anlatımınıza göre baya samimisiniz. Ve ayrıca onlar yememiş siz de yemeğinizi kendiniz ödemişsiniz.

Hamileyken benim canm bişey istese aklım onda kalıyor bence yemeniz gayet doğal. Kendi adıma konuşayım benim başıma gelse ağzınızdan çıktığı an size onu ben sipariş ettirirdim hemen. Arkadaş ortamlarında böyle yeme içmelerin doğal olduğunu düşünüyorum ben.

Kafanıza takmayın. Gereksiz alınganlık yapmışlar. Ama sizin yerinizde olsam bidaha onlar dahi teklif etse asla kabul edemezdim inceden de lafını sokardım. Demekkş onlar size sizin kadar samimi değilmiş.

Üzülmeyin☺

Şöyle yapsaydiniz daha iyi olurdu aslinda eve dönüş sirasinda esiniz hemen gidip alsaydi evinizde yada yolda yeseydiniz diğer türlü olmamış gibi neyse demmeki cokta samimi degilmissiniz.

Ben sizi pek anlayamadım. Kendinizi zorla çaya davet ettiriyorsunuz. Sonra da çok sık acıkıyorum deyip yemek sipariş ediyorsunuz. Eşiniz de giriyor devreye. Siz zaten o çayın sizi kesmeyeceğini biliyordunuz demek ki. Dediğiniz gibi yemek sipariş edilir, çıkıp yenilir vs. Bunlar ekip olarak yapılır. Sizin karı koca orada oturup yemek yemeniz değişik. Bunu normal gören varsa helal olsun diyorum.
Zorla mi davet ettiriyorum? Lutfen gercekten ben size yorun yazmayacagim artik. Ne kadar alakasiz cikarimlar yapiyorusunuz. Ben de sizi anlamiyorum ya

Back
X