Siz olsanız hangi hastaneyi seçerdiniz?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kızlar malum hamileyim. Hastane kararı verip oraya devam etmem gerekiyor. (Eşimin mükemmel yardımcı oluş stili ikisine de gidelim gebelik boyunca olunca sizden yardım alayım dedim. İkisine de gitmek ne be?!) Aslında karar vermiştim ama her hafta gitmek isteyince doktorum beni kibarca reddetti ben de küstüm başka yere de gittim. (Doktora trip atmak?)

Bulunduğum mevkiide hastane seçeneği bol o yüzden 5 km çapta takılıyorum ki acil bir şey olursa adeta uçabileyim.

A hastanesi.
Muayeneler b'den pahalı
Doğumlar biraz daha ucuz.
Doktordan memnunum. (2 günde bir gitmeye çalışınca kadın gelme o kadar sık dedi işte küsüp başka yere gitme sebebim o)
Çevrede ve internette doğumları güle oynaya yaptırması ile meşhur.
Otopark sorunu yok.
Doktor 4 haftada 1 kontrole çağırıyor.
A'daki doktorum bayağı ünlü, çalıştığı yerler falan da iyi.
Ultrason cihazında gebeliğim gün itibari ile geriden falan gelmiyor. Cihazlar farklı.

B hastanesi.
Muayeneler ucuz.
Doğumlar pahalı. İsteğe bağlı sezaryende fark 2 bin tl'yi buluyor.
A'dan daha yeni ama daha büyük daha lüks hastane. Ve çok kalabalık.
Gittiğim doktor ultrasona başlarken "hadi bismillahirrahmanirrahim" diye dua falan ediyor. Bizimle heyecanlanıyor falan. ( o da 2 günde bir kabul etmiyor beni sorun kendi doktorumda değilmiş)
Otopark sorunu var.
Doktor 2 haftada bir kontrole çağırıyor.
Doktor daha 1 senedir türkiyede. Yurtdışında çalışıyormuş elimde net veri yok.
Ultrason cihazına göre gebeliğim 5 gün geriden geliyor.
Önceki kimyasal gebeliği bu b'de öğrendiğim için huzursuz oluyorum orada biraz. Psikolojikman oradan uzak duruyorum.

İkisinde de yenidoğan yoğun bakımı falan var. Muayenelerinde de bir fark yok sadece b'deki dr kendi doğuracakmış gibi heyecanlı diğeri normal bakıyor sevinç çığlığı atmıyor. (Elalemin çocuğuna niye sevinsin zaten aslını isterseniz) bilgilendirme kısmı falan aynı.

Sizce hangisine devam edeyim? Kalbim a'dan yana ama b'de kötü bir seçenek değil.

Bence doğumdaki motivasyon daha önemli. A diyorum. 4 haftada bir gitmeniz normal. Öte yandan besmeleyle başlayan B deki hoş. Ancak insan tecrübe de duymak istiyor. En iyisi hangisinde rahatsaniz, rahat soru sorup cevap alabiliyorsaniz onu seçin.

Bence A şıkkı
Hem kendini daha iyi hissediyorsun
Hemde B yi sanırım biliyorum, isteğe bağlı konusu bana göre milleti kazıklamak.
Öyle sadece bismillahla olmuyo yani milleti kazıklıyolar

Çok tatlısın
Bende A diyorum tecrübe önemli şey

Doktorun heran ulaşılabilir olması, saçma sorularınızı bile ciddiyetle cevaplaması, siz sormadan olabilecek şeyleri anlatarak telaş yapmanızı önlemesi ve aynı zamanda sizinle beraber heyecan yaşıyor olması çok önemli bence.
Bu kriterlere uyan hangisiyse ona gidin derim, hastane çok mühim değil zaten 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı standartlara sahip.
Ha bu arada ben özellikle sgk anlaşması olmayan bir hastane seçmiştim, ilgili olsunlar diye.
Ama ben ödeme yaptıktan birkaç ay sonra sgk ile anlaştı.
Artık çevremizde dolaşan halkla ilişkiler elemanları, hemşireler yok, çok da kalabalık oldu ama doktorum yukarıda saydığım özelliklerde olduğu için değiştirmeyi düşünmüyorum.

ikisi de iyi gibi geldi bana.A'nın anlattığına göre,hiç olumsuz yönü yok. B'nin olumsuz yönü ise,doğumun daha pahalı olması.zira,doğumlarda genellikle söylenen fiyatın üstüne çıkıyorlar.yani şunu da yaptık,şu aleti kullandık gibi.

hangi doktora daha çok ısındıysan,onu tercih et bence.yanında rahat etmen çok önemli.

bence A

işini teknik yapmalı

bana abartısız sevinç gösterisinde vs bulunmamalı

ota boka heyecan yaratmamlı

basit şeyleri bana sanki dünyayı yeirdnen oynatıyormuş gibi anlatmamalı

ama bu kadar pimpirikli olma

hastanenin otopark sıkıntısı vs ne önemi var ki

9 ay gebelik desek 10-15 kereden fazla girmeyeceğin bir yerin otoparkını vs dert edersen o gebeli,ğin diğer aşamaları seni yorar

alışveriş vs gerçekten seni gerer

bir de doktor arkadaşlara selam edelim buradan

gerçekten sağlam psikolojileri var

2 günde bir ne muayenesi bu

gerçekten mi istedin bunu

kafanı başka şeylerle meşgul et

hiçbir işim derdim yok dersen ne olur bol sezonlu bir diziye sar

düşün düşün canına yazık

Bence A şıkkı
Hem kendini daha iyi hissediyorsun
Hemde B yi sanırım biliyorum, isteğe bağlı konusu bana göre milleti kazıklamak.
Öyle sadece bismillahla olmuyo yani milleti kazıklıyolar
Kimmiş bu B deki.
Belki ben de biliyor muyumdur?

Ya benim bildiğim hastaneden çok doktor önemli. Doktoru seçtikten sonra da onun anlaşmalı hastanesi oluyor diye biliyorum.

Yenidogan bakim unitesi ve yetiskin ve bebek yogun bakim unitesi hangisinde daha iyi ve kullanilir durumda ise (var diyen pek cok hastanede prosedür geregi eski aletler kurulu kullanim disi uniteler olduğunu yasayarak gordum) ve üniversite hastanesine en yakin hangisi ise onu secin.

Dogum dogal bir durum. Her saglikli yerde olabilir. Allah korusun olagan disi bir durumda isinizi kolaylastiracak, hayat kurtaracak bir yer seçin.

Dogum sizin, heyecanlanan doktorla heyecanlanmayan doktor sizin yerinize dogurmuyor elbet. Ikiside ilgili diyorsunuz zaten.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

2 günde bir de ye gitmek mi ay ben elimden gelse hastaneye hiç gitmek istemem bu yüzdendir ki rutin kontrollerim bile daraltırdı beni ama bebişin sağlığı için herşey ama senin ki abartı sanırım biraz suyunu çıkarmışın iyotsuz

A. Doğum daha ucuz.
B'nin muayenesi daha ucuz ama 2 haftada bir olduğu için zaten aynı hesaba gelecek.
Bence A daha iyi. Hem b'den uzak duruyormuşsun

kusura bakmada 2 günde birmi??? almanyada yaşıyorum malum doğumlarda burda oldu. 3 haftada bir gidilir son ayda her hafta. 2 günde bşr niye kontrole gidiyorsunuzki

Anlattigina göre a daki doktor benim doktor gibi normal bir sekilde bakiyo kontrollerde ilgili ama dogumumda inanilmaz yardimci oldu o yuzden 2.bebegimdede devam ediyorum dogum cok onemli cunku cnm

Hastaneler enfeksiyon riski açısından üst sıralarda. Sırf bu yüzden bile sık sık gitmek doğru değil. Her ne kadar steril etmeye çalışılsa bile risk her zaman var. O yüzden doktora küsmeniz doğru olmaz. Bence yorumlara bakıp karar verin.

Üstelik bir de size açıklama yapıp yapmaması, iletisimde özen gösteriyor mu, size olabilecek her ihtimali anlatmaya çalışıyor mu, kendinizi güvende hissediyor musunuz bu tarz seylere de bakın. Doktorla iletisim de cok onemli

Ve ayrıca hastanenin donanımlı olmasi önemli. Olusabilecek her komplikasyona müdahele hızları ve kabiliyeti mühim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…