- 30 Haziran 2015
- 4.748
- 4.508
- 333
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Kesinlikle a canımKızlar malum hamileyim. Hastane kararı verip oraya devam etmem gerekiyor. (Eşimin mükemmel yardımcı oluş stili ikisine de gidelim gebelik boyunca olunca sizden yardım alayım dedim. İkisine de gitmek ne be?!) Aslında karar vermiştim ama her hafta gitmek isteyince doktorum beni kibarca reddetti ben de küstüm başka yere de gittim. (Doktora trip atmak?)
Bulunduğum mevkiide hastane seçeneği bol o yüzden 5 km çapta takılıyorum ki acil bir şey olursa adeta uçabileyim.
A hastanesi.
Muayeneler b'den pahalı
Doğumlar biraz daha ucuz.
Doktordan memnunum. (2 günde bir gitmeye çalışınca kadın gelme o kadar sık dedi işte küsüp başka yere gitme sebebim o)
Çevrede ve internette doğumları güle oynaya yaptırması ile meşhur.
Otopark sorunu yok.
Doktor 4 haftada 1 kontrole çağırıyor.
A'daki doktorum bayağı ünlü, çalıştığı yerler falan da iyi.
Ultrason cihazında gebeliğim gün itibari ile geriden falan gelmiyor. Cihazlar farklı.
B hastanesi.
Muayeneler ucuz.
Doğumlar pahalı. İsteğe bağlı sezaryende fark 2 bin tl'yi buluyor.
A'dan daha yeni ama daha büyük daha lüks hastane. Ve çok kalabalık.
Gittiğim doktor ultrasona başlarken "hadi bismillahirrahmanirrahim" diye dua falan ediyor. Bizimle heyecanlanıyor falan. ( o da 2 günde bir kabul etmiyor beni sorun kendi doktorumda değilmiş)
Otopark sorunu var.
Doktor 2 haftada bir kontrole çağırıyor.
Doktor daha 1 senedir türkiyede. Yurtdışında çalışıyormuş elimde net veri yok.
Ultrason cihazına göre gebeliğim 5 gün geriden geliyor.
Önceki kimyasal gebeliği bu b'de öğrendiğim için huzursuz oluyorum orada biraz. Psikolojikman oradan uzak duruyorum.
İkisinde de yenidoğan yoğun bakımı falan var. Muayenelerinde de bir fark yok sadece b'deki dr kendi doğuracakmış gibi heyecanlı diğeri normal bakıyor sevinç çığlığı atmıyor. (Elalemin çocuğuna niye sevinsin zaten aslını isterseniz) bilgilendirme kısmı falan aynı.
Sizce hangisine devam edeyim? Kalbim a'dan yana ama b'de kötü bir seçenek değil.
Burdan yazmak yasaktır belki A - B dendiğine göreKimmiş bu B deki.
Belki ben de biliyor muyumdur?
Ya benim bildiğim hastaneden çok doktor önemli. Doktoru seçtikten sonra da onun anlaşmalı hastanesi oluyor diye biliyorum.
Hastane de önemli, mutlaka Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olmalı
A diyorum bende.Kızlar malum hamileyim. Hastane kararı verip oraya devam etmem gerekiyor. (Eşimin mükemmel yardımcı oluş stili ikisine de gidelim gebelik boyunca olunca sizden yardım alayım dedim. İkisine de gitmek ne be?!) Aslında karar vermiştim ama her hafta gitmek isteyince doktorum beni kibarca reddetti ben de küstüm başka yere de gittim. (Doktora trip atmak?)
Bulunduğum mevkiide hastane seçeneği bol o yüzden 5 km çapta takılıyorum ki acil bir şey olursa adeta uçabileyim.
A hastanesi.
Muayeneler b'den pahalı
Doktordan memnunum. (2 günde bir gitmeye çalışınca kadın gelme o kadar sık dedi işte küsüp başka yere gitme sebebim o)
Otopark sorunu yok.
Ultrason cihazında gebeliğim gün itibari ile geriden falan gelmiyor. Cihazlar farklı.
B hastanesi.
Muayeneler ucuz.
Gittiğim doktor ultrasona başlarken "hadi bismillahirrahmanirrahim" diye dua falan ediyor. Bizimle heyecanlanıyor falan. ( o da 2 günde bir kabul etmiyor beni sorun kendi doktorumda değilmiş)
Otopark sorunu var.
Önceki kimyasal gebeliği bu b'de öğrendiğim için huzursuz oluyorum orada biraz. Psikolojikman oradan uzak duruyorum.
İkisinde de yenidoğan yoğun bakımı falan var. Muayenelerinde de bir fark yok sadece b'deki dr kendi doğuracakmış gibi heyecanlı diğeri normal bakıyor sevinç çığlığı atmıyor. (Elalemin çocuğuna niye sevinsin zaten aslını isterseniz) bilgilendirme kısmı falan aynı.
Sizce hangisine devam edeyim? Kalbim a'dan yana ama b'de kötü bir seçenek değil.
yurt dışında olsan napıcan 9 ay boyunca sadece 3 ultrason ölsen normal diyen bir sistem durumun normal doğuma müsade etmese dahi 42 bilemedin 43. haftayı zorlayarak inatla normal doğum yaptırılmaya çalışılması politikaları gereği yapacak bir şey yoksa o kadar sıkıntının üstüne sezeryan yapılması...Kızlar malum hamileyim. Hastane kararı verip oraya devam etmem gerekiyor. (Eşimin mükemmel yardımcı oluş stili ikisine de gidelim gebelik boyunca olunca sizden yardım alayım dedim. İkisine de gitmek ne be?!) Aslında karar vermiştim ama her hafta gitmek isteyince doktorum beni kibarca reddetti ben de küstüm başka yere de gittim. (Doktora trip atmak?)
A hastanesi.
Muayeneler b'den pahalı
Otopark sorunu yok.
B hastanesi.
Muayeneler ucuz.
Otopark sorunu var.
Bence doğumdaki motivasyon daha önemli. A diyorum. 4 haftada bir gitmeniz normal. Öte yandan besmeleyle başlayan B deki hoş. Ancak insan tecrübe de duymak istiyor. En iyisi hangisinde rahatsaniz, rahat soru sorup cevap alabiliyorsaniz onu seçin.
2 günde bir gitme isteğini reddetmesini olumsuz bir kriter olarak düşünmenden karar ver bence..
A bence, normalde ayda bir gidilir sık sık gitmek olmaz zaten boşuna kusmeyin
bekarım belki sizi anlayamayabilirim..
bu kadar detay çok fazla değil mi?
sürekli aynı işi yapan doktor, ultrasyondan bakınca sevinmemesi, kendi doğuruyormuş gibi heycanlanmaması normal..
Bence A şıkkı
Hem kendini daha iyi hissediyorsun
Hemde B yi sanırım biliyorum, isteğe bağlı konusu bana göre milleti kazıklamak.
Öyle sadece bismillahla olmuyo yanimilleti kazıklıyolar
Çok tatlısın
Bende A diyorum tecrübe önemli şey
Doktorun heran ulaşılabilir olması, saçma sorularınızı bile ciddiyetle cevaplaması, siz sormadan olabilecek şeyleri anlatarak telaş yapmanızı önlemesi ve aynı zamanda sizinle beraber heyecan yaşıyor olması çok önemli bence.
Bu kriterlere uyan hangisiyse ona gidin derim, hastane çok mühim değil zaten 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı standartlara sahip.
Ha bu arada ben özellikle sgk anlaşması olmayan bir hastane seçmiştim, ilgili olsunlar diye.
Ama ben ödeme yaptıktan birkaç ay sonra sgk ile anlaştı.
Artık çevremizde dolaşan halkla ilişkiler elemanları, hemşireler yok, çok da kalabalık oldu ama doktorum yukarıda saydığım özelliklerde olduğu için değiştirmeyi düşünmüyorum.
ikisi de iyi gibi geldi bana.A'nın anlattığına göre,hiç olumsuz yönü yok. B'nin olumsuz yönü ise,doğumun daha pahalı olması.zira,doğumlarda genellikle söylenen fiyatın üstüne çıkıyorlar.yani şunu da yaptık,şu aleti kullandık gibi.
hangi doktora daha çok ısındıysan,onu tercih et bence.yanında rahat etmen çok önemli.
bence A
işini teknik yapmalı
bana abartısız sevinç gösterisinde vs bulunmamalı
ota boka heyecan yaratmamlı
basit şeyleri bana sanki dünyayı yeirdnen oynatıyormuş gibi anlatmamalı
ama bu kadar pimpirikli olma
hastanenin otopark sıkıntısı vs ne önemi var ki
9 ay gebelik desek 10-15 kereden fazla girmeyeceğin bir yerin otoparkını vs dert edersen o gebeli,ğin diğer aşamaları seni yorar
alışveriş vs gerçekten seni gerer
bir de doktor arkadaşlara selam edelim buradan
gerçekten sağlam psikolojileri var
2 günde bir ne muayenesi bu
gerçekten mi istedin bunu
kafanı başka şeylerle meşgul et
hiçbir işim derdim yok dersen ne olur bol sezonlu bir diziye sar
düşün düşün canına yazık
Kimmiş bu B deki.
Belki ben de biliyor muyumdur?
Ya benim bildiğim hastaneden çok doktor önemli. Doktoru seçtikten sonra da onun anlaşmalı hastanesi oluyor diye biliyorum.
Yenidogan bakim unitesi ve yetiskin ve bebek yogun bakim unitesi hangisinde daha iyi ve kullanilir durumda ise (var diyen pek cok hastanede prosedür geregi eski aletler kurulu kullanim disi uniteler olduğunu yasayarak gordum) ve üniversite hastanesine en yakin hangisi ise onu secin.
Dogum dogal bir durum. Her saglikli yerde olabilir. Allah korusun olagan disi bir durumda isinizi kolaylastiracak, hayat kurtaracak bir yer seçin.
Dogum sizin, heyecanlanan doktorla heyecanlanmayan doktor sizin yerinize dogurmuyor elbet. Ikiside ilgili diyorsunuz zaten.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.
2 günde bir de ye gitmek mi ay ben elimden gelse hastaneye hiç gitmek istemem bu yüzdendir ki rutin kontrollerim bile daraltırdı beni ama bebişin sağlığı için herşey ama senin ki abartı sanırım biraz suyunu çıkarmışın iyotsuz
A şıkkı diyorum ve ayda bir kontrol
A. Doğum daha ucuz.
B'nin muayenesi daha ucuz ama 2 haftada bir olduğu için zaten aynı hesaba gelecek.
Bence A daha iyi. Hem b'den uzak duruyormuşsun
kusura bakmada 2 günde birmi??? almanyada yaşıyorum malum doğumlarda burda oldu. 3 haftada bir gidilir son ayda her hafta. 2 günde bşr niye kontrole gidiyorsunuzki
İkisi de doğuma eşi almıyor mesela ama zaten böyle bir talebimiz yok.
İnternette olsun ordakilerden olsun duyduğum hep doğurdum çıktım çok rahattım oldu.
Onu geçtim açıkçası. Kimse bana dadılık yapmıyor
Normal olduğunu fark edince küsmem geçti zaten. Kadının küstüğümden haberi de yoktu
Ya aynı işi yapmasa ilk bile olsa elalemin bebesine niye sevinsin di mi?
Normalde hiç fark yok. A 600 + kendi doktoruna 500 istiyor. B 1000+ kendi doktoruna 100 istiyor. Zorunlu sezaryende biri 1200 diğeri 1400. İsteğe bağlanınca a aynı fiyattayken b uzaya çıkıyor.
Fiyat netten bulduklarım direk görüşmedim.
Çok teşekkür ederim.
Sgk ile anlaşmalı ikisi de. Ben de sgklı olarak gidiyorum. Cevap alamadığım olmadı. Ama a durumun normal olduğunun bilincinde b bizim gibi panik.
A doktormuş, b doktor bi arkadaşımmış gibi hunter abla.
Otopark gereksiz bir detay mı cidden ya? Cadde üstünde ikisi de birinin otoparkı yok diğerinin var arabayı naptık derdine düşmüyoruz.
2 günde 1 meselesi de şu. Beni ptesi çağırmıştı. Dayanamadım cuma gittim. Kalp atışını duyduk. 1 ay sonra çağırdı. Pazartesi aradım. Yine geliyim mi bakalım mı atıyo mu hala kalbi dedim. Yok dedi.
B medipol
Adaki dr tecrübe olarak solluyor.
Amin çok teşekkürler.
Eve ultrason cihazı baktık uşağı bu ne ki...
Tecrübe konuştu sanki. Bende a cıyım gibi.
Çok teşekkürler.
İki stres iki heyecan yaşayalım dedik müsade etmediler işte: /
neden 2 günde bir gitmek istiyorsun ki.Kızlar malum hamileyim. Hastane kararı verip oraya devam etmem gerekiyor. (Eşimin mükemmel yardımcı oluş stili ikisine de gidelim gebelik boyunca olunca sizden yardım alayım dedim. İkisine de gitmek ne be?!) Aslında karar vermiştim ama her hafta gitmek isteyince doktorum beni kibarca reddetti ben de küstüm başka yere de gittim. (Doktora trip atmak?)
A hastanesi.
Muayeneler b'den pahalı
Otopark sorunu yok.
B hastanesi.
Muayeneler ucuz.
Otopark sorunu var.
Anlattigina göre a daki doktor benim doktor gibi normal bir sekilde bakiyo kontrollerde ilgili ama dogumumda inanilmaz yardimci oldu o yuzden 2.bebegimdede devam ediyorum dogum cok onemli cunku cnm
Hastaneler enfeksiyon riski açısından üst sıralarda. Sırf bu yüzden bile sık sık gitmek doğru değil. Her ne kadar steril etmeye çalışılsa bile risk her zaman var. O yüzden doktora küsmeniz doğru olmaz. Bence yorumlara bakıp karar verin.
Üstelik bir de size açıklama yapıp yapmaması, iletisimde özen gösteriyor mu, size olabilecek her ihtimali anlatmaya çalışıyor mu, kendinizi güvende hissediyor musunuz bu tarz seylere de bakın. Doktorla iletisim de cok onemli
Ve ayrıca hastanenin donanımlı olmasi önemli. Olusabilecek her komplikasyona müdahele hızları ve kabiliyeti mühim.
2 günde 1 9 ay boyunca?
A da ki doktorunuzun yaklaşımı daha profesyonel, diğer doktorun sizinle birlikte sevinip heyecanlanması bana saçma geldi, doğum anında veya hamilelik sürecinde Allah korusun ters giden bir şey olsa sizinle beraber o da mı telaş yapacak? Bu tarz durumlarda soğukkanlı birine güvenmek daha kolay.
Ayrıca 2 günde 1 gitmek gerçekten çok abartılı. Bu işin normali son aya kadar ayda 1, son ay duruma göre haftada 1. Bu her yerde böyle nerdeyse.
hamilelik ve doğum tecrübeme dayanarak diyorum ki, muayenesi az ve normal doğumu destekleyen, kendinden emin dr hangisiyse onu seçin. gerisi önemli değil. hastanenin özellikleri hiç önemli değil zaten.
A diyorum bende.
Sonuçta son haftalarda muayene sıklığı artıyor,ilk zamanlarda ayda 1 gitmeniz normal olan. Bunun dışında Otopark sıkıntısı yokmuş ,internette yorumlar iyiymiş ve doktorun referansları iyiymiş.
ben de A diyorum.zira yapmacık hallere gerek yok.adam veya kadın doktor işini yapıyor.ayrıca 2 haftada 1 muayene ilgiden değil de para sevgisinden bence ki muayene daha ucuz diğerinden ama ayda 2 sefer verince emin,m daha pahalıya geliyordur.
bir de aylar ülerledikçe muayene sıklığı da değişiyor.eğer sıkıntılı bir durum yoksa ayda 1 normal.
yurt dışında olsan napıcan 9 ay boyunca sadece 3 ultrason ölsen normal diyen bir sistem durumun normal doğuma müsade etmese dahi 42 bilemedin 43. haftayı zorlayarak inatla normal doğum yaptırılmaya çalışılması politikaları gereği yapacak bir şey yoksa o kadar sıkıntının üstüne sezeryan yapılması...
a diyorum git ayda bir son aylar sıklaştırılıyor zaten kontroller .gülwe oynaya vur patlasın çal oynasın yap doğumunu al bebişini (oğlunu diyecektim allah söyletti galiba) kucağına misssss
neden 2 günde bir gitmek istiyorsun ki.
herşey yolundaysa tabiki kabul etmeyecektir dr.
yolunda gitmeyen bişey olduğunda ise zaten kendisi sık çağıracaktır.
dr.un tecrübesi çok önemli.
yenidoğan ünitesi ve ekibi de önemli.
doğum sonrası küvöz arattırıyor bazen hastaneler.
kimyasal gebelik geçirdiğin için mi bu kadar hassassınç.
kadınların büyük çoğunluğu kimyasal gebelik geçirmiş ve de anlamazmış bile.
buna takılma eğer hassasiyetin bundan ise
Eve ultrason cihazı alabilirsiniz. Ah ne çok istemiştim almayı. Olmayınca ben de iki üç günde bir gebelik testini tekrarliyodum hala hamile miyim diyehamilelik hormonları tuhaf şey.
a şıkkı
o kadar cok hastaneye gıtmene gerek yok
eger her seferınde ultrasona gırıyorsan da yazık o ses dalgası bebegı rahatsız etmekten baska bırsey degıl avrupada bızım kadar ultrasona gırmıyorlar :)
doktor lazım oldukca su tarıhde gel dıyecektır zaten
Sigarayi biraktin mi bakem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?