O zaman ben size "haddi değil" kelimesini neden kullandığımı kendi ailemden örnek vererek anlatıyım. Bizim bir yenge sagolsun rahmetli dayımı böyle numaralarla (evet bosanma tehditi/teklifi numaradir) o kadar doldurdu ki, kendi ailesine düşman oldu adam. Aklınıza hangi iftiralar gelse attı. "beni kıskanıyorlar, benden caldilar" ve daha neler neler. Ne o adam bize dayilik yapabildi nede biz ona yeğenlik. Dayim hastalandiginda annem yinede hastaneye ziyaretine gitti (araya nerdeyse 15 sene bir küslük girmiş). Dayim sonunda ne kadar büyük bir hata ettiğini anladı ama aniden vefat ettiği için, onunla tek bir güzel anımız yok. Ve işin garip tarafı ne biliyormusunuz? Birden bire o ortalığı karıştıran yengemiz bizimle görüşmeye çalıştı. Sayesinde dayimdan ve kuzenlerimden mahrum büyüdük ayni yerde kaldığımız halde. O kadına hakkım asla helal değildir. Ve bana göre ortada ciddi durumlar yoksa (mesela asaglama, şiddet) hiç kimsenin ailelerin dağılmasına sebeb vermeye hakkı yok. Konu sahibinin çocuğu ayni benim gibi annelerin babalarin egoları yüzünden akrabalarindan mahrum büyüyecek. Kv hata etmiş olabilir. Derdi varsa gidip eltiyi yerine oturtsun. Onun yerine hem eşinin hemde çocuğunun aile bağlarını zedeliyor sırf bir kişi yüzünden. Ilerde onun çocuğu da sorar nedenini. Ona da bu açıklamalar yetersiz gelecektir emin olun.
bu hayatta ögrendiğim önemli bir konuda biri birine küsüyorsa. ya da konuşmuyorsa 2 taraf . suç sadece bir kişide degil.
ben arkadasım bile küsse neden böyle oldu ben hata ettim diyebiliyorum . sclu da olsa biri birinin gönlünü alabilir. ya da 3 günlük dünyada küs olmayalım der. ama karsı taraf sürekli red ederse kişininde yapacak bişeyi yok.
yani sizin konunuzda şunu görüyorum . kimse kimsenin aklı ile hareket etmemeli.
ederse de bedelini kendi ve cocukları ceker.
benim hayatımda da küskünlükler mevcut . ama ben kendimi yırtsamda kimse barısmadı.
daha cok da beni sucladılar kendilerince. tavır aldılar.
evlilik önemli bir müessese. kimse eşinin hakkını yedirmeyecek. salak yerine koydurmıcak.
cünkü anne baba kardes olmak da sürekli birini sömürmek ve kullanmak üzerine kurulu bir yüce kurum degil.
aksi halde acılmış konular gibi millet görümcesi için 2 saat önce uyanır kocasına kahvaltı hazırlar azarını da yer oturur.
herkes kendi hayatında önceliklerini belirleyecek ona göre davranacak.
benim eşim , ailem beni üzerse görüşmemi istemeyebilir kendimi iyi hissedeyim diye. ama evet görüşme , görşürsen boşarım diyemez.
İyi niyetli ve akıllı olmazsak, başkalarının bize mecbır ettigi hayatları yasarız