• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

kaynanayla aynı evde yasamak aman Allah korusun evlerden ırak... Allah sana sabır versin

AZ EVVEL OKUDUM BİR KISMINI MESAJLARIN,OKUDUĞUM KADARI İLE KENDİ YORUMUMU SÖYLEYEYİM BUNLARIN ÇOĞU BÖYLE,İYİ GİBİ GÖRÜNÜRLER AMA ARKANI DÖNMEYE GÖRSÜNLER,BENİM KV DE AYNISI HERKES ÇOK İYİ DER Kİ BANA DA ŞİMDİLİK DZELDİ GİBİ İYİ GİBİ DAVRANIYOR AMA BEN EN UFAK FALSO YAPMAYAYIM YADA BEN SESSİZ BİR GELİN OLSAM NELER YAPARLAR DÜŞÜNEMİYORUM,İLK BAŞLARDA Kİ BU ARADA 1 SENE OLDU BEN EVLENELİ SESSİZ KALIYORDUM ALTTAN ALIYORDUM AMA BAKTIM Kİ TEPEME ÇIKMAYA BAŞLADILAR YOOO DEDİM ARTIK YETER,Kİ EŞİME DE DİREK OLARAK BEN ANNENE KIZI GİBİ DAVRANMAYA ÇALIŞTIM AMA SANIRIM YANLIŞ DEĞERLENDİRİLİYORUM BU NEDENLE ARTIK GELİNİ OLACAĞIM DEDİM VE DEDİĞİMİ DE YAPIYORUM İNANIN ŞİMDİ DAHA İYİ,LAFIMI SÖYLÜYORUM GEREKTİĞİNDE GAYET SAKİN VE ASİLCE,TARTIŞMAYA GİRMİYORUM HİÇ,HERKES DE ARTIK DURMASI GEREKEN NOKTAYI ÖĞRENİYOR..BANA KALIRSA ÇOK FAZLA TAVİZ VERDİĞİNİZ ZAMAN GİDEN SİZDEN GİDİYOR..O NEDENLE KİMSE KSURA BAKMASIN AMA ANNENİZ GİBİ OLMUYOR..

ahhh canım benden bir tane daha mı varmış.aynı ben gibiymişsin demekki yaşım küçük diye mi nedir cocuk muamelesi yapmaya calısıyorlar istediğimi yapsın istiyor kayınvalidem bende.aynen öyle.eltimde öyle işte alttan lafı vurur.herseyi söyler.kayınbabamın yanında kocasına yapmadıgı cilve kalmaz aşkım hayatım canım cicim konusur eder,kayınvalideye kız kaynana diye hitap eder ama ondan kıymetlisi yok.el üstünde tutulur bir de cok agırbaşlı nerde nasıl davranması gerektiğini biliyordur.ama ben anne-baba kelimesinden başka bişey demem eşime ismiyle hitap ederim gayet de agırım tek sucum samimi davranmak ama ben kabul edilemedim.artık sallamıyorum önceden üzülüyordum ama beni sevseler nolur sevmeseler nolur dedim.[/QUOTE]

VALLAHİ HAYATIM HİÇÇÇÇ TAKMA,TAŞ YERİNDE AĞIRDIR,SENDE KV ANNE GİBİ DAVRANMA,İNAN SONRADAN BİR DUMUR OLUYORLAR ANLATAMAM,BEN KV ANNEME NASIL DAVRANDI İSEM OYLE DAVRANDIM,AMA BAKTIM Kİ OLMUYOR DEDİM HOPPP BEN EŞŞEK DEĞİLİM Kİ SEMER VURDURMAM,GALİBA YAPI İLE DE ALAKALI BU,TEK FARK ŞU Kİ BEN EŞİME ASLA ONSUZ YAŞAYAMACAĞIM İMAJINI VERMEDİM VERMEM DE,HER ZAMAN SÖYLERİM KİMSENİN HAYATI TEK KİŞİ ÜZERİNE KURULMAZ,BENİMDE AİLEM ÇEVREM VAR.BU NEDENLE TARTIŞMAYA GİRMEDEN DUVARINI ÖREREK İŞE BAŞLAYABİLİRSİN

VALLAHİ HAYATIM HİÇÇÇÇ TAKMA,TAŞ YERİNDE AĞIRDIR,SENDE KV ANNE GİBİ DAVRANMA,İNAN SONRADAN BİR DUMUR OLUYORLAR ANLATAMAM,BEN KV ANNEME NASIL DAVRANDI İSEM OYLE DAVRANDIM,AMA BAKTIM Kİ OLMUYOR DEDİM HOPPP BEN EŞŞEK DEĞİLİM Kİ SEMER VURDURMAM,GALİBA YAPI İLE DE ALAKALI BU,TEK FARK ŞU Kİ BEN EŞİME ASLA ONSUZ YAŞAYAMACAĞIM İMAJINI VERMEDİM VERMEM DE,HER ZAMAN SÖYLERİM KİMSENİN HAYATI TEK KİŞİ ÜZERİNE KURULMAZ,BENİMDE AİLEM ÇEVREM VAR.BU NEDENLE TARTIŞMAYA GİRMEDEN DUVARINI ÖREREK İŞE BAŞLAYABİLİRSİN[/QUOTE]

çok haklısın valla.bu sitede de bir çok topikte okudum gelin alınca sanki onların hizmetçisi ,bakıcısı ,doğurucusu aldıklarını sanıyorlar.daha 1 aylık evliyken torun istemeye başladılar 11 ay oluyor hala istiyorlar:52::52: neyse bence de hersey eş de bitiyor.dediğin gibi tek kişinin üzerine hayatını odaklamak belki de kadınların en büyük yanlısı yada odakladıgımızı cok belli etmek.

öyle tabi canım aslında bütün kayınvalide gelin problemlerinde aynı şey geçerli.konu sahibi özür diliyorum başka konu girdi ama senin eşinde de aynısı gecerli.eşin sert tepki vermeyip seni ikna etmeye çalışsaymış olay bu kadar büyümezdi diye tahmin ediyorum.

aslında burda en büyük iş eşlere düşüyor...
eşinin bunu hissettirmesi lazım...

eşim ailesine çok düşkün bende eşimin beni savunmasını düşünmezdim hiç...
bir gün eşimle aramızda bir konuşma geçti özeldi kayınvalidem sordu hayırdır dedi ..
eşimde yok bişey dedi,tekrar sordu kayınvalidem biz bir aile değilmiyiz bana niye anlatmıyorsunuz dedi...
eşimde evet biz büyük bir aileyiz ama eşimle ikimizde bir aileyiz bizim aramızda karışma lütfen anne dedi ve çok üzüldü kayınvalidem..
bende kızdım eşime çünkü kadının kötü niyeti yoktu...ama bir daha biz eşimle konuşurken ne olmuş ne bitmiş diye sormuyor..
tavır koymak önemli gerçekten..

eşinin bunu hissettirmesi lazım...

eşim ailesine çok düşkün bende eşimin beni savunmasını düşünmezdim hiç...
bir gün eşimle aramızda bir konuşma geçti özeldi kayınvalidem sordu hayırdır dedi ..
eşimde yok bişey dedi,tekrar sordu kayınvalidem biz bir aile değilmiyiz bana niye anlatmıyorsunuz dedi...
eşimde evet biz büyük bir aileyiz ama eşimle ikimizde bir aileyiz bizim aramızda karışma lütfen anne dedi ve çok üzüldü kayınvalidem..
bende kızdım eşime çünkü kadının kötü niyeti yoktu...ama bir daha biz eşimle konuşurken ne olmuş ne bitmiş diye sormuyor..
tavır koymak önemli gerçekten..

vayyyyyyyyyyyyyy inanmıyorummmmmmmm valla eşin süper bişeymiş sen kıymetini bil.:52:annesine öyle diyecek erkek.. çok şaşırdım tebrik ettim.canım sende niye kızıyorsun kocana ne güzel yapmış.vay beeee

vayyyyyyyyyyyyyy inanmıyorummmmmmmm valla eşin süper bişeymiş sen kıymetini bil.:52:annesine öyle diyecek erkek.. çok şaşırdım tebrik ettim.canım sende niye kızıyorsun kocana ne güzel yapmış.vay beeee

kayınvalidemi sevdiğim için kızdım...:1:

Eşinin bunu hissettirmesi lazım...

Eşim ailesine çok düşkün bende eşimin beni savunmasını düşünmezdim hiç...
Bir gün eşimle aramızda bir konuşma geçti özeldi kayınvalidem sordu hayırdır dedi ..
Eşimde yok bişey dedi,tekrar sordu kayınvalidem biz bir aile değilmiyiz bana niye anlatmıyorsunuz dedi...
Eşimde evet biz büyük bir aileyiz ama eşimle ikimizde bir aileyiz bizim aramızda karışma lütfen anne dedi ve çok üzüldü kayınvalidem..
Bende kızdım eşime çünkü kadının kötü niyeti yoktu...ama bir daha biz eşimle konuşurken ne olmuş ne bitmiş diye sormuyor..
Tavır koymak önemli gerçekten..

bak takdir ettim eşini,sen söylese idin sen gelin olurdun,ama eşin söyleyince olay kapanıyor..konu sahibi senin de bence yaptığın yanlış,neden çünkü sen en başta birlikte yaşamayı kabullenrek olabilecek hr türlü buna benzer şeyleri kabullenmiş oluyorsun,bence sende çok üstünde durma,duracaksan olursan ohoooo bir sürü şey çıkar biz ayrı evlerde yaşadığımız halde sorun yaşar iken seni düşünmek bile istemiyorum,senin yerinde olsam benim eksiğim ne ise alırdım aynı evde yaşıyor olabilirsin ama evin eksiği ise elbette alınacak,görümcen akıllıymış demek ki ihtiyacı olan şeyi hissettirmiş ve almışlar,bence ne kırıl ne üzül,istediğini sende aldır,olsun bitsin,faydasız yere iyi niyet göstermişsin,ne oldu şimdi herkes sana ayyy gelinimiz sesini bile çıkarmıyor ihtiyacı olduğu halde dediler de madalya mı takıtılar,bekleme yapmazlar ve olmaz bu nedenle isteklerini erteleme,neden yırpanmak için mi yapacaksın kendi kendine bunu?

kayınvalidemi sevdiğim için kızdım...:1:

alemsin yanii.gerci o şeyi bende yaptım ha bak ben bir de kadını savundum da kıymet bilmedim arkadaş.annesi de eşime baskı yapıp duruyodu kahvaltını yap yemeğini çok ye ama her sofrada sürekli söyleniyo ye oğlum filan gibisinden eşimde kızıyo sesini yüksellitiği bile oluyodu.bende yalnızken uyarıyodum yazık ters tepki verme kadın kötülüğünü mü istiyo sanki hem onlar misafirler kalplerini kırma diye.sonuc itibari ile yine ben kötü oldum.bir de burdan ders cıkardım aralarına ne olursa olsun girmem

neyse konu sahibinin konusunu dağıtmayalım..

Son düzenleme:
şu el kızı el oğlu lafınada gülsemmi ağlasammı bilmiyorum yani
evlenince siz ne oluyorsunuz hanımefendi
kendi kardeşinizle evlenmiyeceğinize göre :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

el kızı olcam sonuçta eşimle evlenicem, onun karısı olcam ama kv ve kp'e göre kendi kızları değil "el kızı" olcam... anlayabildinizmi:ssz::ssz::ssz::ssz:

bi de ben şu saçmalığı ikiyüzlülüğü anlamıyorum kadınlarda...kayınvalideden için konuşuyorlar "ah ah kimse anne gibi olmaz annenin yerini tutmaz,sonuçta ben annemin yavrusuyum" diye...sonra da "kayınvalidem beni kızı gibi görmüyor,el kızı gibi görüyor ühüüü ühüüü" diye ağlıyolar...

eee yani?
sen onu annen gibi görüyomusun ki o da seni kızı gibi görsün?
ama yok sen öyle nalıncı keseri gibi "hep bana,hep bana,hepsini bana virin" yapıyosun...
çoğunuz "fena"..."kendimi ezdirmiyorum,ne derse cevap veriyorum,yüz göz olmuyorum,mesafe koyuyorum" diyenlerinizi bi de kaynanadan dinlemek isterdim...acaba o ne der? tek derdiniz "kocamla bana hem maddi yardım yapsınlar,hem bizden uzak dursunlar,eğer maddi durumları yoksa aman aman benden ırak cehenneme direk,ne saygım var ne sevgim,ben kocamla benim annem tarafına yapışayım,kocama ailesini yok saydırayım"
eğer kocanın ailesinin maddi durumu iyiyse ama yardım etmiyosa "bize bi çöp bile almadılar benim kocam onların oğulları sonuçta ühüüü ühüüü" eğer maddi durumları kötüyse oğullarından yardım istiyorlarsa "benim kocamı sömürmeye çalışıyorlar,onun ayrı evi olduğunu düşünmüylorlar düşüncesizler ühüüü ühüüü"
iki yüzlüsünüz....
çoğunuz böyle!
eşinizin boynuna boyunduruk,yular her neyse geçirmeye çalışıyorsunuz ama allahtan şimdinin erkeklerinin de biraz gözü açık kanmıyolar...
artık boşanma tehditleri de işe yaramıyor tabii...oh ne güzel oluyor valla...
allah fena gelinlere cadı kaynana versin ben seviniyorum gördükçe...

konu sahibi diyor ki torunlarına bakmak yük bile değil kaynanama onun görevi diyor;tabii canım allah onu senin kocana kocanın çocuklarına gerekirse torununun torununa baksın diye yaratmış...görevi tabii...senin çocuklarına bakmak senin görevin kaynananın değil...

bi de ben şu saçmalığı ikiyüzlülüğü anlamıyorum kadınlarda...kayınvalideden için konuşuyorlar "ah ah kimse anne gibi olmaz annenin yerini tutmaz,sonuçta ben annemin yavrusuyum" diye...sonra da "kayınvalidem beni kızı gibi görmüyor,el kızı gibi görüyor ühüüü ühüüü" diye ağlıyolar...

eee yani?
ama yok sen öyle nalıncı keseri gibi "hep bana,hep bana,hepsini bana virin" yapıyosun...
çoğunuz "fena"..."kendimi ezdirmiyorum,ne derse cevap veriyorum,yüz göz olmuyorum,mesafe koyuyorum" diyenlerinizi bi de kaynanadan dinlemek isterdim...acaba o ne der? tek derdiniz "kocamla bana hem maddi yardım yapsınlar,hem bizden uzak dursunlar,eğer maddi durumları yoksa aman aman benden ırak cehenneme direk,ne saygım var ne sevgim,ben kocamla benim annem tarafına yapışayım,kocama ailesini yok saydırayım"
eğer kocanın ailesinin maddi durumu iyiyse ama yardım etmiyosa "bize bi çöp bile almadılar benim kocam onların oğulları sonuçta ühüüü ühüüü" eğer maddi durumları kötüyse oğullarından yardım istiyorlarsa "benim kocamı sömürmeye çalışıyorlar,onun ayrı evi olduğunu düşünmüylorlar düşüncesizler ühüüü ühüüü"
iki yüzlüsünüz....
çoğunuz böyle!
eşinizin boynuna boyunduruk,yular her neyse geçirmeye çalışıyorsunuz ama allahtan şimdinin erkeklerinin de biraz gözü açık kanmıyolar...

konu sahibi diyor ki torunlarına bakmak yük bile değil kaynanama onun görevi diyor;tabii canım allah onu senin kocana kocanın çocuklarına gerekirse torununun torununa baksın diye yaratmış...görevi tabii...senin çocuklarına bakmak senin görevin kaynananın değil...

Ben sizin yorumlarınızı genelde beğenirim ama bu biraz ağır olmamış mı :34:

Bence bu olayın temeli nalıncı keseri değilde baştaki hayaller diye düşünüyorum ben. Genel bir portre çizersek, kız sevgilisinin ailesiyle tanıştığında çok hevesli, çok istekli oluyor. Yardım etmeler birlikte gezerizler o da benim annem olurlar falan filan. Ama sonra o tablo çeşitli sebeplerle değişiyor,parayı örnek alalım; düğüne aileler karışmıyor, maddi durumu olup da verenler, yada olmayıpta elinden gelen desteği maddi manevi verenlere hiçbir gelinin laf ettiğini duymadım ben. Ama insanız yani, evleniyoruz kim isterki yeni bir dünyaya boğaza kadar borca batmış başlamayı? Ama bu elbette demek değildir herşeyi aileler yapsim, onlar ev alsın koltuk alsın vs vs.

Bence burda beklenti maddiyat değilde, aile desteğini arkasına alma değer görme...Mesela benim arkadaşımın sevgilisnin ailesi aşırı zengindi, adamın holdingi vardı. Ama çocuğuna sen evlenirsen ben hiçbişe yapmam dedi. Mesela o buna çok alınmıştı. Onun annemsi babası memur maaşlarıyla üstelik birde nişan için kredi altına girip biriktirdikleri parayı harcarken, bir insanın durumu oldugu halde yapmaması onu çok üzmüştü. O lüks otelde düğün yapamayacağına üzülmemişti elbette, kendini değersiz hissetmişti. Hoş değersiz hiisetmesi gereken o değildi oğluydu ya neyse... Şimdi ben düşünüyorum, bu adam yada bu tarz aileler, eşimle benim hayvanlar gibi çalışarak yaptığımız düğüne misafir gibi gelse evet benim gözümdede olay aynen dediğiniz gibi olurdu. Hiçbir değerleri kalmazdı. Tekrar söylüyorum para vermedikleri için değil, 20 küsür yaşında ilk defa evlenen iki genci durumları imkanları oldugu halde bu duruma ittikleri için değerleri olmazdı.Ha tabii para verseler eşimle arama, çok özelime koyabilir miydim onları? Elbette hayır. Herşeyin sınırı var. Benim annemde, eşimin ailesi de bilmeli nerde oturup nerde kalkacağını.

Bu yüzden ben hep derim, insan tüm hayatında ne ekerse onu biçer. Çocuğuna elinden geleni yapan aileye (araba ev demiyorum, imkanı iğneyse o bile yeterli) o çocukta ilerde elbette yardım edecek. Buna hayır diyen bayanların zaten insanlığından şüphe ederim ben.

Bence uzakta oldugu icin kızlarına yeterince yardımcı olamadıklarını düşünüp vicdanen rahatlamak adına böyle yapmış olabilirler. Eminim ilk fırsatta sizin de gönlünüzü alacaklardir.
Evet tatsız bir durum ama sizi de ölçüyor olabilirler. Hiç kafanıza takmayın aynen devam edin derim. Mükafatını mutlaka görürsünüz

Bence uzakta oldugu icin kızlarına yeterince yardımcı olamadıklarını düşünüp vicdanen rahatlamak adına böyle yapmış olabilirler. Eminim ilk fırsatta sizin de gönlünüzü alacaklardir.
Evet tatsız bir durum ama sizi de ölçüyor olabilirler. Hiç kafanıza takmayın aynen devam edin derim. Mükafatını mutlaka görürsünüz

Ben sizin yorumlarınızı genelde beğenirim ama bu biraz ağır olmamış mı :34:

Bence bu olayın temeli nalıncı keseri değilde baştaki hayaller diye düşünüyorum ben. Genel bir portre çizersek, kız sevgilisinin ailesiyle tanıştığında çok hevesli, çok istekli oluyor. Yardım etmeler birlikte gezerizler o da benim annem olurlar falan filan. Ama sonra o tablo çeşitli sebeplerle değişiyor,parayı örnek alalım; düğüne aileler karışmıyor, maddi durumu olup da verenler, yada olmayıpta elinden gelen desteği maddi manevi verenlere hiçbir gelinin laf ettiğini duymadım ben. Ama insanız yani, evleniyoruz kim isterki yeni bir dünyaya boğaza kadar borca batmış başlamayı? Ama bu elbette demek değildir herşeyi aileler yapsim, onlar ev alsın koltuk alsın vs vs.

Bence burda beklenti maddiyat değilde, aile desteğini arkasına alma değer görme...Mesela benim arkadaşımın sevgilisnin ailesi aşırı zengindi, adamın holdingi vardı. Ama çocuğuna sen evlenirsen ben hiçbişe yapmam dedi. Mesela o buna çok alınmıştı. Onun annemsi babası memur maaşlarıyla üstelik birde nişan için kredi altına girip biriktirdikleri parayı harcarken, bir insanın durumu oldugu halde yapmaması onu çok üzmüştü. O lüks otelde düğün yapamayacağına üzülmemişti elbette, kendini değersiz hissetmişti. Hoş değersiz hiisetmesi gereken o değildi oğluydu ya neyse... Şimdi ben düşünüyorum, bu adam yada bu tarz aileler, eşimle benim hayvanlar gibi çalışarak yaptığımız düğüne misafir gibi gelse evet benim gözümdede olay aynen dediğiniz gibi olurdu. Hiçbir değerleri kalmazdı. Tekrar söylüyorum para vermedikleri için değil, 20 küsür yaşında ilk defa evlenen iki genci durumları imkanları oldugu halde bu duruma ittikleri için değerleri olmazdı.Ha tabii para verseler eşimle arama, çok özelime koyabilir miydim onları? Elbette hayır. Herşeyin sınırı var. Benim annemde, eşimin ailesi de bilmeli nerde oturup nerde kalkacağını.

Bu yüzden ben hep derim, insan tüm hayatında ne ekerse onu biçer. Çocuğuna elinden geleni yapan aileye (araba ev demiyorum, imkanı iğneyse o bile yeterli) o çocukta ilerde elbette yardım edecek. Buna hayır diyen bayanların zaten insanlığından şüphe ederim ben.

ben bişey söyleyeyim sana benim amcamı babaannem öyle zorluklarla tek başına babasız bir şekilde büyüttü,dedemin mirası için bütün kasabayla kavga etti dava ettiler haksız yere,kadın haliyle mahkemeden mahkemeye koştu,tarlalardan hakkını aldı en çok bu amcam için,ailenin en küçüğüydü o da okuttu,öğretmen oldu, bir öğretmen kızla evlendi,babaannem elinden gelen yardımı yaptı,tarlaları var, düğününü yaptı evlendirdi...
sonra babaannem hastalandı,hastanede 1 ay kaldı,babaannem demiş "oğlum bir aydır burdayım,karına söylesen 1 hafta sizde kalayım, elim kolum tutmuyor,karın bana 1 hafta baksın" diyor ve amcamın dediği söz "karım kabul etmez anne sen evinde kal"

en çok o çocuğunda emeği var babaannemin ve amcamın karısı karşısına geçip "ben senden nefret ediyorum,yüzünü görmek istemiyorum,oğluna söyle bize gelme de,size gelmeyelim" diyen bir kadın...senin kocanı büyütüp besleyip okutan herşeyi yapan bir kadına bunu söylüyor.

gerçekten şimdinin kızları biraz bencil yetişiyorlar,hep bana olmaz ki...ne büyük biliyorlar ne saygı...eski devir zorlamacı baskıcı bir saygı gerektirirmiş,ama şimdi tamamen saygısızlık var...
ben de isterdim nişanlımın ailesinin çooook parası olsa gelinliğimi düğünümü en güzel şekilde yapsınlar etsinler,ama bu aslında düşünürsek onların görevi değilki...nişanlımı okutmuşlar,etmişler,herşey onların sayesinde onların bu güzelliği yapması sadece süper bi ekstra olarak yazılır hanelerine,ama yapmazlarsa sevgim saygım azalmazki, çünkü ellerinden geleni yapmışlar zaten nişanlım için...

mal onların mülk onların,isterlerse harcarlar bizim için,istemezlerse harcamazlar...maddi görevlerini bitirmişler eşime karşı... benim babamın da dediği şey şudur,ben sizi okuttum büyüttüm,ne yapacaksanız kendiniz yapacaksınız artık benden bi kuruş işlemez:9:

şaka olarak söylüyor ama haklı adam,resmen canlarını dökmüşler yolumuza daha verecek ne varki?

allah biliyo ya nişanlımın ailesi baya bişey yapacaklar bizim için,ama yapmasalar bile yemin ediyorum gücenip darılmazdım,çünkü kimsenin parası üstünde hak iddia edemem...tabiki herşeyin en güzeli benim olsun isterim ama bunun için de kimseye surat asıp tavır yapmam...

sana ne pardon ama? kızlarına almışlar,"bizim haberimiz olmadan" diyosun bi de.yaşlı başlı insanlar sana mı soracaklardı? benim bildiğim gençler danışır yaşlılar izin verir. anlaşılan o ki kendini evin hanımı olma düşüncesine fazla kaptırmışsın,koskoca insanlar istediklerini yaparlar...
bide siz olsanız ne düşünürdünüz diyosun,hak verilmesini bekler gibi.yeter ya,kocalarının paralarını kuruşu kuruşuna hesapladıkları gibi sıra kayınpeder kayınvalidenin parasına geldi...

evin bütün msarafları kocasından çıkarkenn tabikii evinn hanımıı bu konuda üzülecek ozaman kayınnbabasıda evin geçiminii üstlenmek zorunda değilmiii

ben bişey söyleyeyim sana benim amcamı babaannem öyle zorluklarla tek başına babasız bir şekilde büyüttü,dedemin mirası için bütün kasabayla kavga etti dava ettiler haksız yere,kadın haliyle mahkemeden mahkemeye koştu,tarlalardan hakkını aldı en çok bu amcam için,ailenin en küçüğüydü o da okuttu,öğretmen oldu, bir öğretmen kızla evlendi,babaannem elinden gelen yardımı yaptı,tarlaları var, düğününü yaptı evlendirdi...
sonra babaannem hastalandı,hastanede 1 ay kaldı,babaannem demiş "oğlum bir aydır burdayım,karına söylesen 1 hafta sizde kalayım, elim kolum tutmuyor,karın bana 1 hafta baksın" diyor ve amcamın dediği söz "karım kabul etmez anne sen evinde kal"

en çok o çocuğunda emeği var babaannemin ve amcamın karısı karşısına geçip "ben senden nefret ediyorum,yüzünü görmek istemiyorum,oğluna söyle bize gelme de,size gelmeyelim" diyen bir kadın...senin kocanı büyütüp besleyip okutan herşeyi yapan bir kadına bunu söylüyor.

gerçekten şimdinin kızları biraz bencil yetişiyorlar,hep bana olmaz ki...ne büyük biliyorlar ne saygı...eski devir zorlamacı baskıcı bir saygı gerektirirmiş,ama şimdi tamamen saygısızlık var...
ben de isterdim nişanlımın ailesinin çooook parası olsa gelinliğimi düğünümü en güzel şekilde yapsınlar etsinler,ama bu aslında düşünürsek onların görevi değilki...nişanlımı okutmuşlar,etmişler,herşey onların sayesinde onların bu güzelliği yapması sadece süper bi ekstra olarak yazılır hanelerine,ama yapmazlarsa sevgim saygım azalmazki, çünkü ellerinden geleni yapmışlar zaten nişanlım için...

mal onların mülk onların,isterlerse harcarlar bizim için,istemezlerse harcamazlar...maddi görevlerini bitirmişler eşime karşı... benim babamın da dediği şey şudur,ben sizi okuttum büyüttüm,ne yapacaksanız kendiniz yapacaksınız artık benden bi kuruş işlemez:9:

şaka olarak söylüyor ama haklı adam,resmen canlarını dökmüşler yolumuza daha verecek ne varki?

allah biliyo ya nişanlımın ailesi baya bişey yapacaklar bizim için,ama yapmasalar bile yemin ediyorum gücenip darılmazdım,çünkü kimsenin parası üstünde hak iddia edemem...tabiki herşeyin en güzeli benim olsun isterim ama bunun için de kimseye surat asıp tavır yapmam...

canım bende begenırım senın yorumlarını
amcanın esının yaptıgı buyuk saygısızlık terbıyesızlık
kolay buyumuyor evlat ne zorluklarla buyutmusler kı sartlarıda bızım kı gıbı degılmıs
bunu anlarım

ama soyle ınsanları anlamıyorum kendısıne kotuluk eden ıstemeyen gelını bas ustunde tutup herseyını alıp altını temızleyen felclı yatagında saygıda kusur etmeyen gelını hıc yerıne koymak
mısal amcamın esı ve annem
cenazesıen bıle gelmedıler amcamlar
ama annem baktı babanneme

bende ıstemıyorum kayınvalıdemlerın ne parasını ne kendılerını yaptıklarını unutmuyorum ama esımın aılesı emınım onlarda zor sartlar altında buyutmuslerdır bu yuzden esım ıcın katlanıyorum

esım 12 yasından berı kendı okumus kendı calısmıs hayatın yukunu bındırmısler hakları varmıydı bunu yapmaya 12 yasındakı cocuk bana gore cocuk yanı farklı bı hayatı hak edıyor durumları yok degıl cokta varlıklılarmıs ama para yetmıyor demek kı bazı seyler ıcın
cocgu dunyaya kendılerıne bakacak dıye getren ınsanları anlamıyorum kı ben oyle dusunmuyorum hıc yardımları yok olsunda ıstemıyorum ama onlara yardım eden saygısızlık yapmayan ınsanlarada saygısızlıgk yapılmasını tahammul edemıyorum

dedıgın gıbı kaynanamdan dınlemek lazım bıde benı:27:
oda benden cok dertlıdır belkı
tek taraflı ne soylesek bos
ama ınan benı tanısan hak verırdın:54:

el kızı olcam sonuçta eşimle evlenicem, onun karısı olcam ama kv ve kp'e göre kendi kızları değil "el kızı" olcam... anlayabildinizmi:ssz::ssz::ssz::ssz:

eee yani?
iki yüzlüsünüz....
çoğunuz böyle!

ilerde bir gün kayınvaliden ve kayınpederin bir konu olduğunda pea el kızı one karışırmış canım dediğindede bu lafı savunabilicekmisin acaba
yada varsa görümcen senin için el kızısın fazla konuşma dediğinde süt dökmüş kedi gibi ben haddimi bilirimmi diyeceksin
yukarıdaki mesajına bakarsak sanalda bile bukadar sinirlenip saydırabiliyorsan
normalde seni sinirlendiren birine neler söylersin kimbilir
seninde nasıl bir gelin olacağın belli :52::52::52::52::52:

Onların evlatları bu çok normal, sizin bu konuda kendinizle kıyaslayacagınız bi durum yok ki..
Bence hiç takılmayın, eşinizi de bu konu da üstüne gidip kırmayın ve sizde kırılmayın..
Sizinde ihtiyacınız varsa, acıkca dile getirmek en güzeli..
Kalbinizi her zaman fesat ve kötü düşüncelerden uzak tutun, insanoğluyuz bi kere kalbe yerleşti mi yer bitirir..

Back
X