• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

Tüm sayfaları okuyamadım, ama ben olsam ben de takardım.

Hem çalışacagım hem eve katkı saglayacagım, hem bizim yaşadıgımız evin ihtiyacı olacak ama kızlarına alacaklar.

Son sayfada anladıgım bulaşık makinası alınmış sanırım.

Ben evde o kadar kişinin bulaşıgını elimde yıkayacagım, diğer tarafta başkasına hediye edilecek.

Vallahi de sorun ederdim, billahi de sorun ederdim.

Neden mi? Ayrım yapıldıgı için.

Beni gelin gibi gördüğü için...

Daha dogrusu hizmetçi gibi gördüğü için.

Aynı fikirdeyim yorumlarda cok ınce hesaplar yapılmış ew kırası wermıyorsun cocuklarına baktırıyorsun.Sankı gelınlerın hiç faydası olmuyor...Ben de beraber yasıyorum.Benım gorumceme 3 ay kv ve kp gelıyor cıldırıyor gelıp bız de anlatıyor ve gorumcem 28 yıllık ewlı bense 4 yıllık.benm kv kızına uzuluyor.Guler msın ağlar msın?

Kirayı,çocuklarına bakmayı beleşe getirmiş diyen zihniyetleri cidden kınıyorum ya.
Hiçbir kadın kaynana ve kayınbabayla oturmak istemez,kendi evi olsun ister.Rahat rahat kaynana kayınbaba dırdırı olmadan oturup kalkabileyim ister.
Burada tek madur kişi songul86 arkadaşımız bence.
Kocasına gelince,çok uyanık buldum kendisini.Kirayı,çocuklarına bakılmasını beleşe getiren ve bunları yaparken de bir elinin altında eşini diğer elinin altında da ailesini tutmaya çalışan biri.Ne ana-babasından vazgeçiyor ne de eşinden,buna şey derler "ne yardan geçiyor ne serden".
Her şeyi beleşe getiren tek kişi songul hanımın eşidir,ötesi yok !
Başka eve çıkmaya da cesaret edemiyor bence,maddi durumları elvermediğinden değil,rahata alışmış çünkü eşi.Anası sağında karısı solunda,kaba tabirle(çok afedersiniz)danaları yani çocukları da dizinin dibinde olsun ister bunlar.Hiç benim karım ne çekiyor,ileride çocuklar büyüyünce ne yapacağız demezler.

Allah size sabır versin songul86,ama üzmeyin artık kendinizi ;)

Aynen sizin gibi düşündüm.

Agzınıza saglık.

Bu nasıl bir zihniyettir yahu?

Ha bunu kayınvalide, kayınpeder söylese anlarım da ilginç yorumları görünce çok şaşırdım.
Sanırım herkesin dini, imanı para olmuş.

Eminim arkadaş eşi şimdi ayrı eve çıkalım dese, kirasını da öder, bakıcı/kreş parasını da...

Son düzenleme:
6 yıldır beraber oturuyorsunuz, maaşları paylaşıp evi çekip çeviriyorsunuz yani bana göre yalnız kv lerın evi değil hepinizin evi artık. evin bir ihtiyacı varsa karşılanır. Hatta öncelıklı olarak karşılanır. kızına bişey alacaksa izin yada onay almak değil ama arkadan iş çevirircesine gizli almaya da gerek yok adam yerine konulup sohbet arasında bile olsa söylenebilir.
eşinizz bu tavırda olduğu sürece de bu düzen böyle gider.

tatlım iyilikten maraz doğar derler ya hiç duymadınmı sen....sen masraf çıkmasın diye ince ince düşünür hesap yaparsın kıyamazsın, ama onlar hiç düşünmeden alıverirler işte.... üstelik hediye..... ben 3 yıllık evliyim ve şunu net anladım artık fazla fedakar olursan tepene çıkılıyor canım...aksini iddia edip de sataşma çıkarmasın kimse adıma...evet bu bi gerçek...mesafe çok önemli canım...sen kendini feda ettikçe kullanan çok olur unutma...fözellikle birlikte yaşanan evlerde bu daha belirgin bi şekil alır... şuan senin yapacağın şey artık susmak...alındıysa alınmış olup bittikten sonra heyheylenmenin manası olmaz....baştan sıkı tutucaktın bence...ya sesin çıkarsa gür çıkacak..yada susacaksan tam susacaksın canım...ortası yok...ortası olunca böyle oluyor malesef...allah yardımcın olsun...

Aynen sizin gibi düşündüm.

Agzınıza saglık.

Bu nasıl bir zihniyettir yahu?

Ha bunu kayınvalide, kayınpeder söylese anlarım da ilginç yorumları görünce çok şaşırdım.
Sanırım herkesin dini, imanı para olmuş.

Eminim arkadaş eşi şimdi ayrı eve çıkalım dese, kirasını da öder, bakıcı/kreş parasını da...

Yaşamayan bilemez derim ben.Gelinler el kızı ama ewın içinde ya kendı kızları el kızı olmayacak mı ya da olmadı mı ama o gozle bakılmıyor.Gorumcenıze baksanız kendı kaynansı kotu ama senı düşünmez kı onun ıcın sızın kaynanız annesi...Ona melek ya gelınlere...

Yaşamayan bilemez derim ben.Gelinler el kızı ama ewın içinde ya kendı kızları el kızı olmayacak mı ya da olmadı mı ama o gozle bakılmıyor.Gorumcenıze baksanız kendı kaynansı kotu ama senı düşünmez kı onun ıcın sızın kaynanız annesi...Ona melek ya gelınlere...

Canım ben yaşadıgımdan düşünmedim bunu.

Hiç kayınvalidemle bir arada yaşamadım.

Aksine bu arkadaştakinin tam tersi bir kayınvalidem var.
Beni görümcemden ayırt etmez.
Ona ne alıyorsa aynı anda bana da alır.
Çok da iyi bir görümcem var.

Evde bir şey bozulsa, bizden önce gider yenisini alırlar vs vs...

Fakat ben konu sahibinin yerine koydum kendimi, şayet kayınvalidem bana böyle davransa, hadi almalarını geçtim,
benden gizli ve çok daha sonradan ögrensem daha çok yıkılırdım.

Kim ne derse desin konu sahibi sonuna kadar haklı.

Aynı muameleyi görsem eşimle sıkı bir kavga yapardım.
(Tartışma demiyorum, kavga)

Son düzenleme:
Canım ben yaşadıgımdan düşünmedim bunu.

Hiç kayınvalidemle bir arada yaşamadım.

Aksine bu arkadaştakinin tam tersi bir kayınvalidem var.
Beni görümcemden ayırt etmez.
Ona ne alıyorsa aynı anda bana da alır.
Çok da iyi bir görümcem var.

Evde bir şey bozulsa, bizden önce gider yenisini alırlar vs vs...

Fakat ben konu sahibinin yerine koydum kendimi, şayet kayınvalidem bana böyle davransa, hadi almalarını geçtim,
benden gizli ve çok daha sonradan ögrensem daha çok yıkılırdım.

Kim ne derse desin konu sahibi sonuna kadar haklı.

Aynı muameleyi görsem eşimle sıkı bir kavga yapardım.
(Tartışma demiyorum, kavga)

Kendım yasadığım için oyle soyledım;)Benımkıler de maddı olarak sukur ayırmazlar ama gızlı gızlı alıp cok vermışlerdir,alınırım adam yerıne konmamaktan.

ihtiyaç varsa neden alınmasın ki. hani gelin de onların kızı değil mi. niye sadece lafta kalıyor bu kızı olma durumu

Görümceniz belki orda tek başına oldugu için almıştır annesi? Çünkü burda kaayınvalidesi var zaten belki nasılsa bende varım diye gerek duymuyordur. Bayan yokken yenen yemekler kahvaltı vs akşama kadar kurumuyordur öyle değil mi? Hem bakalım bayan dile getirdi mi isteiğini? İhtiyacı oldugunu söylediniz mi? (hoş bence söylenmez ihtiyac varsa çalışıyorsanız gider alırsınız da) Belkide görümcesi çalışmıyor, eşinin eline baktıgı için eşide almıyorsa çocukları da varsa kendi parası yok diye alamıyordur? Kaynanası da bunu bildiği için emekli maaşından artırıp almış olamaz mı?

Sorun nedir ? Görümcene beyaz eşya alınması mı ? Bunun sana söylenmemesi mi ? Sen kendine almadığın için kızman mı ?
Üzüldüm,kırıldım,darıldım...Arkamdan iş çevirmeleri derken...Biraz abartmıyor musun ?
Nasıl olmasını isterdin ? Biz kızımıza beyaz eşya alacağız,sizce uygun mudur mu diyeceklerdi ?
O zaman ne diyecektin mesela ? Hayır olmaz,ben daha kendime bile almadım diyebilecek miydin ?
Ve zaten neden kendine almadın ? Şimdi artık alırsan,nispet yapar gibi olacak.

yanlış yere takılmışsın canım. ben eşimin bana verdiği tepkiye kırıldım. anlamadığın nokta aynı evin içinde yaşıyoruz biz gizli saklı iş olmamlı dediğin gibi söleselerdi düşüncelerini tabiki hayır alamazsınız diemezdim.

Arkadaşım neden 2sine de almak zorunda neden??? Kadının içinden gelmiş almış hediyesini, neden aynısından geline de almak zorunda? Belki kızı hasta çocuklu çocuğa bakacak kimsesi yok, kolaylık olsun diye almıştır? Belki oğullarının üniversitesi tatile giriyor para göndermeyiz nasıl olsa onun yerine bu ay da kızımıza makine alalım demişlerdir? Hem göz boyamak ne demek onu da anlamadım. Kendi çocuğuna hediye alıp gönderince göz mü boyuyor? Üstelik bir arkadaşta bende istiyorum diyin demiş. Ne ayıp bişe ya. Ne söyleyecek şimdi kayınpederine.? Baba görümceme aldınız ya aslında o benim hakkımdı, zaten evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. O yüzden haftaya gitcez bana da alıcaz mı diyecek? Ben bunu düşünmeye utanırım siz söyleyin demişsiniz. Böyle şeyleri kafanızda kurup kendinizi de eşinizi de üzmeyin. Kendinizi de o insanların yerine koyun biraz.

sen bu göz boyama cümlesine bayağı takmışsın belli. gösteriş için yapılıyo bunu anlatmak istiyorum. kızının eşinin ailesine üstünlük taslamak gibi. sence bu doğru bir davranışmı?

kadının hiç bir emeğine değer vermiyor ki ,çocuklarına bakıtıyor,bakma sayılmaz göz kulak olma diyor.evde bedava oturuyor bazı arkadaşlar tahmin etmese söylediği yok,ama masraflar bizde evin yükü bizde demeyi biliyor.çocuklarıma bakıyor çünkü gelecekte bize kendilerini bakıttıracaklar ,planları var diyor.bunlar yetmiyor mu sence

yine söylüyorum ewet evin yükü hep bizde. aynı ewde yaşamayı kendileri istedi. neden ben evlerinde bedava oturuyor oluyorum canım sölermisin? sonuçta evlenince biz aile olmuş olmuyomuyuz? ben evin bütün yükünün bizde olmasından şikayetçi değilim ki. hrkesin bir görevi var. onun evdeki görevide çocuk bakmak.

Konuyla ilgili yorumum kisa ve öz olacak; ne görümceme alınan hediyeye karıştırdım, ne de ihtiyacım olan birşeyi çalıştığım parayla aldığımda kimsenin buna karışmasına müsaade ederdim :20:

Bunun dısında konuya yapılan yorumları okuyunca kendimi çok aptal hissettim :31: meger eşinin ailesiyle birlikte oturmak ne harika birşeymis, bilememisiz :26: Oooh kira yok, bakıcı parasi yok, hayattan daha ne isteriz baska degil mı :27: Haydin kızlar, toplayın valizleri,dogru kaynanaların basına :10: Zararın neresinden donersek kardir ne de olsa :27:

işte bu yaaa hadi bakalım gidin bakalım eşinizin ailesiyle bir hafta bile yaşayabiliyormusunuz. davulun sesi uzaktan hoş gelir

konu sahibi "ben onlarla oturmak istemiyorum eşim istediği için- kendine güveni olmadıgı için beraber yasıyoruz" diyor, bir mesajında da görümcesi için "onlar evde yalnızca iki kişi" falan demiş, görümcesi eşiyle evde yalnız, kayınvalidesiyle yaşamıyor, buyüzden görümcesine kuruluyor sinir yapıyor gibime geldi,kendisi kurtulamıyor çünkü cümbür cemaat yasadıkları evden, sonucta 6 senedir aynı evdeymişler, bulaşık makinası işin bahanesi olmuş gibime geldi.

hayır alakası bile yok. eğer birşeyleri istiyosa kendi çabalarıyla alsın istiyorum.

isterim istemem kim ne karışır?annem babam o benim.paralarını harcarken "el kızı"ndan akılmı istiycekler?
bakıcı tut bakalım o göz kulak olmadan ne kadar isteyecek senden...
tam tahmin ettiğim gibi demekki koskoca adamın kadının evinde bedava kalıyosun,üstüne üstlük bebeklerine baktırıyosun, sonra da vay efendim evin ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz?bi arkadaş hesap yapmış 600 kira+ 500 bakıcı gibi bişey aylık 1100 tl kardasın,hala insanlardan hesap soruyosun...
yaşlandılar diye artık yarı yaşındaki gençlerin sözlerinden mi çıkmayacaklar? helal onlara,allah razı olsun hem de kızlarını saymışlar almışlar ihtiyacını...

şu el kızı el oğlu lafınada gülsemmi ağlasammı bilmiyorum yani
evlenince siz ne oluyorsunuz hanımefendi
kendi kardeşinizle evlenmiyeceğinize göre :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

önce görümcenize yarın size..bu kadar büyütmeye gerek yok..görümcenizde başka birgün kkda konu açabilir..kardeşim ve eşi.babam çalışıyor,kardeşim ve eşide çalışıyorlar ve babamların yanında kalıyorlar kira dertleri yok oh aldıkları maaşlar ceplerine kalıyor..mutfak masraflarıda ortak,bakıcıda tutmadılar annem bakıyor alt tarafı bana bir beyaz eşya alındı diye ne kadar laf söylemiş,kendilerine almamışlar halbuki isterse alabilecek durumdalar ama gelinimiz aldırmak istemediği için almıyorlar..çok üzüldüm içimin ateşi hala sönmüyor..
hem ortak bir yerde kalıyorsunuz diye kayınpederinizin aldığı maaşa bu kadar müdahele edebilme hakkını kimse sizlere vermiyor..isterse tüm maaşını olduğu gibi çöpe atar,kimseyi ilgilendirmez..çok istiyorsanız sizde alın,bu kadar büyütmeyin..

konu sahibi arkadaşım sana tek tavsiyem eğer çalışıyorsan ve kayınvalidenle yaşıyorsan
ya kendi evine çıkmak için didiniceksin yada herşeyi görmiyeceksin canım
isteklerinide hiiçbir zaman erteleme bence sende istiyorsan al
inan bana kimse ben bütçemizi düşündüğüm için almadım sözlerine aldırmaz
yarın öbürgün bir sorun olur istedinde almadıkmı derler
çocuğunu çoluğuna baktık nankör derler oyüzden varsa tırnağın kaşırsın başını şekerim :ssz:

bende kayınvalidemle oturdum şimdi ayrıyım ama kayınvalidem hep maddi açıdan destek olmuştur bize sağolsun
ama ben hep onu yok sayarım çalşıtığım dönemde eşimle eğer bir planımız varsa
eşim hemen annemde şunu öder gibi şeyler söyler
ben annenin maaşına güvenme derim hep
varsa param yaparım yoksa bakarım bu kadar basit
insanların ne yapacağı belli olmaz
hayat bu herşey bizim için oyüzden kimseye sırtımızı yaslayıp yaşamamamız gerekiyor
yani kayınpeder evin ihtiyacı varken neden kızına aldı diye hesap soramazsın
sanane der üzüldüğünle kalırsın sen onları yok sayıcaksın
eğer onlar kendi isteğiyle sana bişey alırlar yaparlarsa amenna ama bişeyler beklemek
olmaz bence

Bunun dısında konuya yapılan yorumları okuyunca kendimi çok aptal hissettim :31: meger eşinin ailesiyle birlikte oturmak ne harika birşeymis, bilememisiz :26: Oooh kira yok, bakıcı parasi yok, hayattan daha ne isteriz baska degil mı :27: Haydin kızlar, toplayın valizleri,dogru kaynanaların basına :10: Zararın neresinden donersek kardir ne de olsa :27:

İşte buuu, tebrik ederim. Yerden yere vurulan kayınvalideler bir anda hayat kurtarıcı faktör haline geldi, kıymetlendi.

Son düzenleme:
sen bu göz boyama cümlesine bayağı takmışsın belli. gösteriş için yapılıyo bunu anlatmak istiyorum. kızının eşinin ailesine üstünlük taslamak gibi. sence bu doğru bir davranışmı?

bu böyle olsa bile neden bukadar sinirlendirdiki seni
ben bütün evin ihtiyacını karşılıyım onlar gösteriş yapsın diyemi düşündün :44::44:
bir mesajındada çocuk bakmak görevi demişsin kayınvaliden için
evi geçindirmekte senin görevin oluyor canım ozaman yani senin düşüncene göre tabi
çok fazla takmışsın kafaya bence

Back
X