siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

Kayınvalideniz sizi ne hakla kuruş kuruş takip eder? Eşinize de ona da vermeyin bu hakkı. Boşuna mı çalışıyorsunuz harcayamadıktan sonra

Bencede olayı cok abartmıssınız evın ıhtıyacı var ise söylenır alınır gorumcenızın durumu iyi değilmişki sanırım hediye olarak beyaz eşya seçilmiş alamayacaklarını düşünerekden böyle şeylere aldırış etmeyin lütfen o da bir anne sen kayınvalıdenın yerınde olsaydın ne yapardın alıp gondermek istemezmıydın ? Bence her şeyi alınganlık yapmak hoş değil ayrıca kendinize zarar veriyorsunuz eşinize hak veriyorum sen mi ödeyeceksin diyor haklı. madem paranın sizden cıktıgını düşünüyorsun senin cocuguna da kayınvalıden bakmak zorunda değil onun karşılığı olarak gör

hayır görümcemin durumu gayet güzel. Evde sadece 2 kişiler ve sadece akşamları yemek yiyorlar. Sölermisiniz böle insanların bu eşyaya ihtiyacı varmı? Onların derdi elaleme karşı . Bunlarda varda neden bende yok gibi. Boşa yani anlatabildim mi?

eşiniz konusunda haklı olabilirsiniz orası ayrı.ailesinin planları zaten çok kötü.ince ince planlar garip davranışlar sizi çok bunaltmış belli ancak öz be öz torunları olabilir ama kimse torun bakmak zorunda değil.eğer iki kişi çalışıyorsa bakıcı,kreş gibi yollara başvurulabilir.eğer gocunuyorlarsa zaten hiç bakmasınlar daha iyi.

valla bizde 2 kişiyiz hemde çalışıyorum ama benim en çok işimi gören şey bulaşık makinesi herkesin öncelikli ihtiyaçları farklıdır

göz boyamak mı yoksa ihtiyaç mı olduğunu siz karar veremezsiniz demek ki uygun görmüşler almışlar kızlarına

siz buna birşey diyemezsiniz

sizin sorununuz sesinizi çıkarmanız gereken yerde susmanız

hiç konusu bile olmayacak şeylerde parlamanız

Böyle hissediyorsan çalışma bence çocuklarınla ilgilen. Çünkü bu psikolojiyle erkenden yaşlanırsın gençliğin, hayat enerjin söner gider

çalışmazsa aynı evde hiç yapamazlar

çalıştığı halde ayrı eve çıkmayan eş çalışmadığı zaman hiç çıkmaz

bi ömür beraber yaşarlar

bizde iki kişiyiz küçük eltimde 2 kişi fakat ikimizinde var bizde bulasık makınası kızın ceyızınden sayılır ki benim eşim olsun ben almısken alırım dedi , büyük eltim 5 kişilik bir aile ve onların bulasık makınası yok yanı durum böyle arkadasım demekki bu tarafından düşünmüşler. Keşke sende çeyizinde götürseydin o zaman yada ihtiyacını zamanında aldırsaydın. şimdi almaya kalksan gelin kıskandı olcak ve bu bence hiç hoş olmaz.

çalışmazsa aynı evde hiç yapamazlar

çalıştığı halde ayrı eve çıkmayan eş çalışmadığı zaman hiç çıkmaz

bi ömür beraber yaşarlar

Zaten bir ömür beraber yaşayacaklar görünen o. Ben işi bıraksın demiyorum, diyemem. Ah şu kocalar ah...

Ayriyetten öz ve öz torunlarıda olsa mecbur değiller eğer öyle bir plan yapmıs olsalardı gelinin eline düşmektense kızımla yasarım dıye düşünürüm. Ama bence onlar değil siz plan yapıyrosunuz kafanızda böyle şeyleri düşünerek kendınızı yıpratmayın kendınıze zarar vermekten başka bir işe yaramıyor

işin bir de bu yönü var. herkes çok ağır yorumlar yapmış. ev onların 60 yaşına kadar nasıl geçindilerse siz olmadanda geçinirler demişler. onları düşündüğünüz içinmi beraber kalıyosunuz demişler. ama ztn senelerdir birlikte oturuyosunuz o şekilde geçiniyorlar, ondan önce de bekar oğulları çalışıyodu eve yine yardım ediyordu. eminim siz yanlarından ayrılsanız maddi anlamda çok zorlanırlar, tabiki ortada kalmazlar ama şuanki standartlarıda yakalayamazlar. hiç yokdan öyle kızlarına beyaz eşya yollayamazlar. onun dışında eşiniz size ayrı eve çıkalım dese buna cesareti olsa kendine güveni olsa sizde kabul edersiniz. yani siz onları düşündüğünüzden kalmıyosunuz o evde eşiniz yüzünden mecburen kalıyosunuz, yorum yapan bazı arkadaşlar için söylüyorum bunu.

bu beyaz eşya olayının içinize dert olmasına biraz hak veriyorum ama yinede eşinize söylemeseymişsiniz keşke, erkekler ASLA ailesine toz kondurtmazlar. en pısırık adama bile ailesini şikayet ettiğinizde bi anda aslan kesiliverir. bunların mayası böyle. en iyisi boşverin siz, almışlar madem takmayın, dert etmeyin. madem şuan birlikte yaşamaya mecbursunuz o zmn onlara uyum sağlamaya bakın şikayet etmeyin, başka türlü huzurunuz olmaz ve malesef eşiniz de sizi kötü bilir, ailesini değil.

bence sizin evdeki çoğu bulaşığı kayınvalden yıkıyodur o da belki onun zoruna gitmiyo:) ama bak sana bişey söyliyim ortada kötü niyet olmadığı çok açık öyle olsa gizli saklı yaparlardı sen asla öğrenemezdin görümcene ne alındığını ne verildiğini.bizimkilerde iş böyle yürüyo hep masa altından ordan biliorum:)
bence sen 3kuruşluk makineyi falan boşver de ilk hedefin ayrı eve çıkmak olmalı.o evde 3çalışan var ve ev ev üstüne kurulmuş, yarın öbür gün kaynın da evlenir ona ev açılır gene senin bi yuvan olmaz..

Ben size hak verdim, hemde yerden göğe kadar.

Bazı arkadaşlarımın dediği gibi karşılıklı çıkar ilişkisine dayansa da öyle yada böyle ortak bir yaşam kurmuşsunuz. (siz onların evinde oturursunuz, masraf yaparsınız o çocuğunuza bakar v vs)

İnsanlar birbirlerini sevselerde sevmeselerde nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde hele de aynı evde yaşıyorlarsa birbirlerini bilgilendirirler.
Bir akşam yemekte yada çay içilirken "bizimde yok ama biz iki kadınız bir şekilde hallediyoruz kardeşinize bulaşık makinası almayı düşündük" deseler sanıyorum ki ilk önce bir burukluk yaşasanız bile böyle tepki duymazdınız. Aaaa iyi düşünülmüş, onun borcunu bitirelim bize de alalım denir konu kapanırdı.

Üzülmekte ve tepkinizde haklısınız.

bence eşinle paylaş bunları ama herşeyin bi üslubu olmalı..dıdıdıdıdı konuşursan beynini yersen ilişkiniz bozulur, ama eğer gözünün gördüğü tüm haksızlıkları doğru yer ve zamanda anlatırsan inan bi süre sonra onun da dikkatini çekmeye başlar seni uyuz eden şeyler.ama üslup çok önemli saygısızlık asla etme

eşinizin ailesiyle yaşamanız eminmi siiznde tercihinizdir bir mecbuiyetiniz yokken maddi anlamda rahat etmek çocukları güvenilen kişilere bırakmak için bunu istemişsinizdir. eve ihtiyacınız varken bulaşık makinensi almamanızda vede para biriktirmek kendi evimiz olursa alırız anlayışınızdan kaynaklanmış olmasın??? neyse herşeyden önce konuyu ve durumunuzu ayrıntılı anlatmadığınız içinde yanlış eleştirilmiş olabilirsiniz. herşeyi anlatıp sonuç olan bulaşık makinesi davasına gelseydiniz keşke. ama şunu unutmayın kayınvalide ve kayınbabanızın kızlarına hediye almaları onların tercihi evladı 2 kişi aman boşver demek yakışmazdı bir anne babaya. sonra göz boyama diyorsunuzya o zaman bence kaybediyorsunuz bu ifade tamamen kıskançlık ve birazda fesatlık içeriyor. ne demek göz boyama veya öyleyse yine de kimseyi ilgilendirmez. şimdi evladı için çokça şeyler lan aileler göz boyama yapmıyordur herhalde. biraz daha sakin olun ve mantıklı hareket eden bu yaşayış şekliniz sizin çıkarınız hem kafanız rahat ele muhtaç değilsiniz ve eminimki gelecek içinde para biriktiriyorsunuzdur.. ee o zaman brakın hep ban hep bana anlayışını lütfen..

benim o eşyadan önce daha önemli ihtiyaçlarım var.o ihtiyaçlarımı karşılamak için para biriktirmeye çalışıyorum aynı evde yaşıyoruz sonuçta ne var yani evin ihtiysçlarına yardım etse

iki çocuğa bedava baktıklarına saysanız,bakıcı elinde büyümediğini iyi kötü kanından canından biri tarafından büyütüldüklerini fark etseniz, aynı evde yaşamasanız vereceğiniz kirayı düşünseniz bu talihsiz cümleyi kurmazdınız. adam çalışıyor, oğluna para yolluyor o bile batmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…