Konu sahibi "haber verilmeden" derken İZİN ALMAYI kastetmiyor elbette ki.! İnsan kendi ana-babasına zaman zaman tahammül edemezken kayınvalide kayınpeder ile 6 yıl aynı evde yaşamak kolay mı?! Kim ister bunu Allah aşkına.! Belki durumu el vermiyor, belki eşi yanaşmıyor. Nasıl da bu durumu bedavaya oturmak istedi olarak yorumlarsınız! Dünyanın en iyisi bile olsa insan kocası ile kendi evinde çekirdek ailesiyle yaşamak ister! Her insanın karakteri farklıdır, her insan farklı şeylere alınır. Konu sahibi de bu duruma alınmış. Alınmamak gibi bir kural mı var yani! Hayret birşeysiniz! Kendi ailesiyle yaşanırken de insan birşey yaparken fikir paylaştırıyor.. Bu normal de paylaşılmamasına alınmak mı anormal oluyor. Annem eve birşey alsa, yahut ablama paylaşır. Habersiz alsa belki ben de kızarım ! Ancak bu kıskançlığımdan değil! NEDEN HABER VERMEDİ Kİ !!! Düşüncesinden ötürü.. Bu düşünce ile," aa bana söylemedi habersiz iş yaptı izin almadı " düşüncesi ap ayrı şeyler..
Konu sahibi, bu durumu arkandan iş çevrilmiş olarak düşünme öyle bir durum değil. Ancak alınmanı haklı buldum. Sen böyle birşey yapsan kalıbımı basarım ki onlar surat yapar konuşmaz bile.! Eşinin o tepkisi çok üzmüş seni. Elinde imkanın olursa sen de al. Boşver surat yapan yapsın sen ihtiyacını karşıla. Kırıldığını da belli etme artık yanlış anlaşılırsın iyice
herkese merhaba öncelikle.
bir konuda sizlere fikir danışmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
ben 6 yıldır evliyim ve 2 tane çocuğum var. 6 yıldır eşimin anne ve babasıyla birlikte yaşıyoruz. çalışıyorum ve çocuklarıma babanneleri bakıyor.
eşim ve kayınpederimde çalışıyor. eşimden hariç bir kaynım (ünv.okuyor) ve bir görümcem (başka bir şehirde yaşıyor evli ) var.
geçen ay eşimin anne ve babası görümceme (bizim haberimiz olmadan) bir beyaz eşya alıp evine göndermişler süpriz yapmışlar yani. o beyaz eşyadan da bizim evimizde yok ve çok ihtiyacıız olan bir eşya. ama ben masraf çıkmasın die aldırmıyordum. ben bunu duyduğumda çok üzüldüm. kırıldım darıldım öfkelendim.eşime sordum senin haberin varmı diye hayır yok dedi. bende yanlış yapmışlar dedim. oda bana seni ilgilendirmez kızlarına ne alıyolarsa alırlar dedi. sonuçta parasını ödeyecek olan sen değilsin dedi. oun böle sölemesine daha çok üzüldüm tabi. tamam kendi ödeyecek taksitlerini ama bu ewde biz birlikte yaşıyoruz.evin bütün masraflarını eşim karşılıyor. babası sadece ünv.tde okuyan oğlunun masraflarını karşılıyor. bir nevi bu paranında bizden çıktığını düşünüyorum ben. çok kırdılar beni çok.
siz söleyin nolur yaa sizin başınıza böle bi durum gelse siz nasıl düşünürdünüz. gerçekten bu durum beni ilgilendirmiyor mu? nası soğutucam ben içimi. nasıl onlar benim arkamdan böle iş çevirirlerken ben onalrın yüzüne bakıp konuşucam. hele eşim hayt arkadaşım çocuklarımın babası benim yanımda benim tarafımda hiç bir zaman olmadı ama bu konu yüzünden bir sürü hakaret etti bana daha çok kırıldım üzüldüm... ve ben bu adamla bir ömür boyu yaşamak zorundayım nasıl yapıcam
ben yanlış mı düşünüyorum sizce?
daha önce o eşya her neyse dile getirmediysen insanlar da nerden bilcek senin ihtiyacın olduğunu.e madem ki böyle bir durumla karşılaştın o zaman da kayınbabanın karşısına geçersin güzelce,babacım görümceme x eşya almışsınız.bize de alsak ne güzel olur he canım benim vs dersin.tatlı dille herşey çözülür.
birde sizin artılarınızı düşünelim
kirada otursaydınız,bizim burda 1000 tl den aşağı değil kira
birde çocuklar için bakıcı düşünün kardeşim 1500 tl veriyor bakıcıya
şimdi düşünün her ay cebinizde kalan paranızı
hayır eşim ailesini tabi kötülemez ama daha tatlı bir şekilde gönlümü yaparak beni yatıştıramazmıydı? bu onun beceriksizliği işte.
doğru sizi ilgilendirmez ama önce kendi yaşadığı evin ihtiyacı varsa ve öncelik hakkını kızına veriyorsa bana göre dogru yapmamışlar...eşininde bu kadar sert davranması hoş değil ama şöylede düşün eşinin yerınde olsan ne yapardın kendi ailesini hiç sana karşı kötülerlermi ya da evet yanlıs yaptılar diyebilir mi?
senin ailen olsa sende laf söyletmezsn o nedenle bence duruma alışman gerek yani eşinin tavrı hep bu olacak fazla beklenti içine girme
evet tavır yanlış olmus bu konuda haklısın ..neden ayrı eve cıkamıyorsunuz diğer yorumları okumadım nedenini yazdınmı bilmiyorum
ya neden bu devirde aile ile birlikte yaşamayı beleşçilik olarak görüyorsunuz. her iki tarafında çıkarı var ki birbirimize katlanmak zorundayız neden konuları hep başka yerlere çekiyorsunuz.
diyosunuz ya heni asgari ücrete iki kişi kendine bakabilir diye. kusura bakmayın ama zor bakarlar. siz yaşayın bakalım eşlerinizin aileleriyle böle havadan atabilecekmisiniz.
eşim istemiyor
ben size beleşçi demedim aklıma dahi gelmedi,demek istediğim sizlerede artıları var kayınvalidenizin.onlarda öyle düşünmüş olabilirler''oğlumuza gelinimize bu şekilde katkımız oluyor kızımızada ihtiyacı olan bir şeyi hediye edelim''
sizden saklamalarını bende tasvip etmiyorum.
bende yaşadım eşimin ailesiyle
neden istemiyor?ayrı eve cıkınca kazandıgını yetiremeyecegınden mı korkuyor yoksa beraberken para biriktırmesı kolay olur diyemi düşünüyor yani bu sekılde nereye kadar gidecek ki cocukların buyuyecek
valla canım konuyo gördüm yorum yapmadan geçemedim
haklısın hemde sonuna kadar.... kim kaynana kayınpeder yanında oturmak isterki ?? ona tmm demişsin... çocuklarını okutuyorlar onada tmm demişsin... aldığın maaşa kadar hesap veriyosunuz onada tmm demişsin... tutup birde kızlarına hediye alcaklar oldu iki gözüm...
senin çocuklaını bakıyor olabilir sende çalışıp onun çocuğunu okutuyorsun malum şahsa hediyeler alıyorsun. tmm kira vermiyor olabilirsin bakıcı parası vermiyor olabilirsin ama aynı evi ve evliliğin ilk gününden bu yana kaynanayla paylaşıyorsun(ben hayalini bile kuramıyorum) hemde muhtemelen çocuk okuttukları için geçinemedikerliden dolayı doğrumu? kim istemezki kendi evinde olturmayı eşinde kıyamıyordur anasına babasına gitmiyordur kiraya haklısın arkadaşım git al istediğin eşyayı hesabını soranada bende gencim istedim aldım kendi paramla diyebilrisin ezdirmeyin kendinizi...
valla canım konuyo gördüm yorum yapmadan geçemedim
haklısın hemde sonuna kadar.... kim kaynana kayınpeder yanında oturmak isterki ?? ona tmm demişsin... çocuklarını okutuyorlar onada tmm demişsin... aldığın maaşa kadar hesap veriyosunuz onada tmm demişsin... tutup birde kızlarına hediye alcaklar oldu iki gözüm...
senin çocuklaını bakıyor olabilir sende çalışıp onun çocuğunu okutuyorsun malum şahsa hediyeler alıyorsun. tmm kira vermiyor olabilirsin bakıcı parası vermiyor olabilirsin ama aynı evi ve evliliğin ilk gününden bu yana kaynanayla paylaşıyorsun(ben hayalini bile kuramıyorum) hemde muhtemelen çocuk okuttukları için geçinemedikerliden dolayı doğrumu? kim istemezki kendi evinde olturmayı eşinde kıyamıyordur anasına babasına gitmiyordur kiraya haklısın arkadaşım git al istediğin eşyayı hesabını soranada bende gencim istedim aldım kendi paramla diyebilrisin ezdirmeyin kendinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?