siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

resmen günah keçisi ilan edildim zaten.

daha önce o eşya her neyse dile getirmediysen insanlar da nerden bilcek senin ihtiyacın olduğunu.e madem ki böyle bir durumla karşılaştın o zaman da kayınbabanın karşısına geçersin güzelce,babacım görümceme x eşya almışsınız.bize de alsak ne güzel olur he canım benim vs dersin.tatlı dille herşey çözülür.

doğru sizi ilgilendirmez ama önce kendi yaşadığı evin ihtiyacı varsa ve öncelik hakkını kızına veriyorsa bana göre dogru yapmamışlar...eşininde bu kadar sert davranması hoş değil ama şöylede düşün eşinin yerınde olsan ne yapardın kendi ailesini hiç sana karşı kötülerlermi ya da evet yanlıs yaptılar diyebilir mi?
senin ailen olsa sende laf söyletmezsn o nedenle bence duruma alışman gerek yani eşinin tavrı hep bu olacak fazla beklenti içine girme

birde sizin artılarınızı düşünelim
kirada otursaydınız,bizim burda 1000 tl den aşağı değil kira
birde çocuklar için bakıcı düşünün kardeşim 1500 tl veriyor bakıcıya
şimdi düşünün her ay cebinizde kalan paranızı

biz aynı ewin içinde yaşıyoruz. görüyorlar neyin eksik olup olmadığını değil mi? dile de getiriyorum tabiki ama biz 6 kişi olmamıza rağmen yinede bir şekilde halledebilmeye çalışıyorum. benim burdaki derdim neden bana almadılar da ona aldılar değil ki. neden gizli gizli iş yapıyolar derdim bu. sonuçta hep birlikte yaşıyoruz değil mi? bir ömür boyuda böle sürecek gibi eee bu olaylar böle devam ederse bu insanlarla bir ömür boyu nasıl yaşanır sölermisiniz lütfen.

ya neden bu devirde aile ile birlikte yaşamayı beleşçilik olarak görüyorsunuz. her iki tarafında çıkarı var ki birbirimize katlanmak zorundayız neden konuları hep başka yerlere çekiyorsunuz.

diyosunuz ya heni asgari ücrete iki kişi kendine bakabilir diye. kusura bakmayın ama zor bakarlar. siz yaşayın bakalım eşlerinizin aileleriyle böle havadan atabilecekmisiniz.

hayır eşim ailesini tabi kötülemez ama daha tatlı bir şekilde gönlümü yaparak beni yatıştıramazmıydı? bu onun beceriksizliği işte.

evet tavır yanlış olmus bu konuda haklısın ..neden ayrı eve cıkamıyorsunuz diğer yorumları okumadım nedenini yazdınmı bilmiyorum

hayır eşim ailesini tabi kötülemez ama daha tatlı bir şekilde gönlümü yaparak beni yatıştıramazmıydı? bu onun beceriksizliği işte.

ben size beleşçi demedim aklıma dahi gelmedi,demek istediğim sizlerede artıları var kayınvalidenizin.onlarda öyle düşünmüş olabilirler''oğlumuza gelinimize bu şekilde katkımız oluyor kızımızada ihtiyacı olan bir şeyi hediye edelim''
sizden saklamalarını bende tasvip etmiyorum.
bende yaşadım eşimin ailesiyle

valla canım konuyo gördüm yorum yapmadan geçemedim

haklısın hemde sonuna kadar.... kim kaynana kayınpeder yanında oturmak isterki ?? ona tmm demişsin... çocuklarını okutuyorlar onada tmm demişsin... aldığın maaşa kadar hesap veriyosunuz onada tmm demişsin... tutup birde kızlarına hediye alcaklar oldu iki gözüm...
senin çocuklaını bakıyor olabilir sende çalışıp onun çocuğunu okutuyorsun malum şahsa hediyeler alıyorsun. tmm kira vermiyor olabilirsin bakıcı parası vermiyor olabilirsin ama aynı evi ve evliliğin ilk gününden bu yana kaynanayla paylaşıyorsun(ben hayalini bile kuramıyorum) hemde muhtemelen çocuk okuttukları için geçinemedikerliden dolayı doğrumu? kim istemezki kendi evinde olturmayı eşinde kıyamıyordur anasına babasına gitmiyordur kiraya haklısın arkadaşım git al istediğin eşyayı hesabını soranada bende gencim istedim aldım kendi paramla diyebilrisin ezdirmeyin kendinizi...

habire kızlarına hediye alsalar anlayacağım da bir kerelik olmuş olan bir şey.evin masraflarını siz karşılıyorsunuz ama hediyenin parası sizden çıkmadı sonuçta.gelinler görümceleri çok kıskanıyorlar ya.sen kenine hediye beklersin,ben artık gelinleriyim,görümcem evlenmiş gitmiş dersin.ama bir hayrın dokunacağı zaman kv ye kpye değil kendi anana babana yaparsın.bu kadar yıkım yaşayacak bir şey yok ya da gizlice gir evlerine boz o eşyayıiçin soğur ha ne dersin?

senin için demedim bunu öle ima eden o kadar çok kişi olduki

çok sert oldu galiba :))
konun özü aynı çatı altındaysanız nereye para harcanacaksa ortak karar verilir. bekrarken anne evimde böyleydi. evlendim koca evinde de böyle...

benimkiler böle bişi yapsa bende bozulurdum. ama öte yandan annemler bana hediye alsa ve abimin eşi buna bozulsa abimin eşine de bozulurdum.

böle durumlarda keskin bir şekilde şu taraf yada bu tafaf haklı denemez bence.

bence mutsuz olmamak için bu olayı takmayın. ve içinizde de kalmaması için kayınpederinize açık açık deyin bende bu hediyeden istiorum die. hadiye derseniz onlar alır hem. sizde biriktirdiğiniz paraya dokunmazsınız.

ben ezdirmeme konusunda bayağı geç kalmışım sanki.
ben çalışıcam çocuklarımdan ayrı kalıcam malum şahıs oturucak keyifli keyifli anası babası ona her istediğini alacak. ben çalışmasam kimse kimseye bişey alamazdı. bu durumda bize sölemeden alınması yanlış değilmi. bakın sölemeden diyorum izin almadan demiyorum böle bişi sölemeye haddim yak zaten. insanlara bazı şeyler o kadar basit geliyor ki.

bende 4 yıllık evliyim öğrendiğim tek şey eşşek olana semer vuran çok oluyor kaba oldu biraz ama durumun özü bu. ben ezdirmem kendimi ne kocama ne ailesine işine gelirse herkesin ben buyum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…