bence sizin evdeki çoğu bulaşığı kayınvalden yıkıyodur o da belki onun zoruna gitmiyo:) ama bak sana bişey söyliyim ortada kötü niyet olmadığı çok açık öyle olsa gizli saklı yaparlardı sen asla öğrenemezdin görümcene ne alındığını ne verildiğini.bizimkilerde iş böyle yürüyo hep masa altından ordan biliorum:)
bence sen 3kuruşluk makineyi falan boşver de ilk hedefin ayrı eve çıkmak olmalı.o evde 3çalışan var ve ev ev üstüne kurulmuş, yarın öbür gün kaynın da evlenir ona ev açılır gene senin bi yuvan olmaz..
iki çocuğa bedava baktıklarına saysanız,bakıcı elinde büyümediğini iyi kötü kanından canından biri tarafından büyütüldüklerini fark etseniz, aynı evde yaşamasanız vereceğiniz kirayı düşünseniz bu talihsiz cümleyi kurmazdınız. Adam çalışıyor, oğluna para yolluyor o bile batmış.
kızlarına aldıkları hediyeyi size sormaları saçma olurdu ama haber vermeleri gerekirdi.sonuçta gelinde olsa kendi kızlarıda olsa aynı evde yaşayan insanların yaptıkları şeyleri birbirlerine haber vermeleri gerekir.
Ben geçen sene yani bekarken annem ağabeyim ve yengemle oturuyordum.evde tek çalışan bendim(ağabeyim işten çıkarılmıştı ve 1.5 sene iş bulamadı) ve yengem benim kira ödediğim eve gelin geldi.anneminde emekli maaşı vardı fakat ağabeyimin düğünü için kredi çekince maaş kredi borcuna gidiyordu.hiç unutamam ve içimde hala yaradır ağabeyim benden para alıp yengeme altın bilezik almıştı(düğünden yaklaşık 1 yıl sonra sonra yengeme doğum günü hediyesi) ve bana söyleme zahmetinde bile bulunmadan.
Yani demem o ki el kızıda olsanız kendi kızlarıda olsanız alınacak şeyi haber vermeleri gerekir.sonuçta bütçeniz bir.
anlatmak istediğim bu neden gizli gizli oluyor. Bazıları da diyoki sendsen izin mi alacaklar töbe töbe yaa neden izin alsınlar benden.
niye bu kadar konu sahibinin üzerine gidiliyor anlamadım bende olsam aynı tepkiyi veririm. çok şükür herşeyim olduğu halde ev kndimizin arabamız sıfır ayrı evde oturuyorum ama gene de eğer ayrım yapılsa sadece kızlarına yapsalar benim ufak bişeylede gönlümü almasalar çok acayip bozulurum.. burda herkes kv düşmanı gibi davranırken neden konu sahibi bu kadar eleştiriliyor emin ol bendçok bozulurum kaldı ki aynı evde oturarak neden empati kurmuyorsunuz
herkese merhaba öncelikle.
bir konuda sizlere fikir danışmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
ben 6 yıldır evliyim ve 2 tane çocuğum var. 6 yıldır eşimin anne ve babasıyla birlikte yaşıyoruz. çalışıyorum ve çocuklarıma babanneleri bakıyor.
eşim ve kayınpederimde çalışıyor. eşimden hariç bir kaynım (ünv.okuyor) ve bir görümcem (başka bir şehirde yaşıyor evli ) var.
geçen ay eşimin anne ve babası görümceme (bizim haberimiz olmadan) bir beyaz eşya alıp evine göndermişler süpriz yapmışlar yani. o beyaz eşyadan da bizim evimizde yok ve çok ihtiyacıız olan bir eşya. ama ben masraf çıkmasın die aldırmıyordum. ben bunu duyduğumda çok üzüldüm. kırıldım darıldım öfkelendim.eşime sordum senin haberin varmı diye hayır yok dedi. bende yanlış yapmışlar dedim. oda bana seni ilgilendirmez kızlarına ne alıyolarsa alırlar dedi. sonuçta parasını ödeyecek olan sen değilsin dedi. oun böle sölemesine daha çok üzüldüm tabi. tamam kendi ödeyecek taksitlerini ama bu ewde biz birlikte yaşıyoruz.evin bütün masraflarını eşim karşılıyor. babası sadece ünv.tde okuyan oğlunun masraflarını karşılıyor. bir nevi bu paranında bizden çıktığını düşünüyorum ben. çok kırdılar beni çok.
siz söleyin nolur yaa sizin başınıza böle bi durum gelse siz nasıl düşünürdünüz. gerçekten bu durum beni ilgilendirmiyor mu? nası soğutucam ben içimi. nasıl onlar benim arkamdan böle iş çevirirlerken ben onalrın yüzüne bakıp konuşucam. hele eşim hayt arkadaşım çocuklarımın babası benim yanımda benim tarafımda hiç bir zaman olmadı ama bu konu yüzünden bir sürü hakaret etti bana daha çok kırıldım üzüldüm... ve ben bu adamla bir ömür boyu yaşamak zorundayım nasıl yapıcam
ben yanlış mı düşünüyorum sizce?
neden oğluna para göndermesi gözüma batsın ki. Hepimiz çalışıyoruz hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz. Onun üzerine düşen de oğluna para göndermesi. Bunu nerden çıkardınız anlamadım açıkçası.
Okuduğum kadarıyla yanlış şeye takılmışsınız.
Bulaşık makinesinden çok daha önemli problemleriniz olduğu belli,makina da patlama noktası oldu sanırım.
Eşinle ikinizinde çalışıp ayrı eve çıkamamanız,6 yıldır birikim yapamamanız,hiçbirşeye ses çıkartamayıp maaşınızın hesabını bile kayınvalidenize vermeniz hiç normal şeyler değil.
Sizin çözmeniz gereken sorunlarınız bunlar bana göre,bulaşık makinası olsa ne olur,olmasa ne olur.
Ben konu sahibi arkadaşın kırılmasına hak verdim.
Kırıldığı konu bence izin almamaları değil, habersiz yapmaları.
Yerken beraber, içerken beraber, gezerken beraber, kazanılan para ortak yeniliyor, kaldı ki kayınvalidesi kazandığını kuruşuna kadar hesap ediyor kendi kızınada bulaşık makinası alırken bi zahmet arkadan iş çevirmek yerine söyleseydi, bilgilendirseydi.
Biz kardeşinize bulaşık makinası almayı düşünüyoruz, onun borcu bitince kendimizede alalım gibi. Buda izin almak değil haber vermektir.
Eklemek istediğim bişey daha var, paranın hesabını kuruşu kuruşuna kimseye söylemek zorunda değilsin, her ay maaş bordrosu mu istiyorlar sizden?
Yada bu şartlar altında sen kendi annene/kardeşine/babana böyle bir hediye alsaydın onların tepkisi ne olurdu sana karşı, sadece kırılıp bir ortamda kırıldıklarını mı dile getirirlerdi? Yoksa seni yerden yere vurup kalbini mi kırarlardı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?