siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

ortada kötü niyet var. ben tesadüf eseri öğrendim. herşey gizli gizli yapılıyor bizim ewdede.

ya bide bişi sölicem ben diyorum ki bizim haberimiz olmadan yapmışlar bunu diyorum. bazı arkadaşlar diyo senden izin mi alacaklar. böle söleyen arkadaşlar ne kadar kötü düşüncelisiniz ya. benim bu cümlemden bumu çıkıyor. off allahım of yaaa

Kızlarına aldıkları hediyeyi size sormaları saçma olurdu ama haber vermeleri gerekirdi.Sonuçta gelinde olsa kendi kızlarıda olsa aynı evde yaşayan insanların yaptıkları şeyleri birbirlerine haber vermeleri gerekir.
Ben geçen sene yani bekarken annem ağabeyim ve yengemle oturuyordum.Evde tek çalışan bendim(ağabeyim işten çıkarılmıştı ve 1.5 sene iş bulamadı) ve yengem benim kira ödediğim eve gelin geldi.Anneminde emekli maaşı vardı fakat ağabeyimin düğünü için kredi çekince maaş kredi borcuna gidiyordu.Hiç unutamam ve içimde hala yaradır ağabeyim benden para alıp yengeme altın bilezik almıştı(düğünden yaklaşık 1 yıl sonra sonra yengeme doğum günü hediyesi) ve bana söyleme zahmetinde bile bulunmadan.
Yani demem o ki el kızıda olsanız kendi kızlarıda olsanız alınacak şeyi haber vermeleri gerekir.Sonuçta bütçeniz bir.

Son düzenleme:

neden oğluna para göndermesi gözüma batsın ki. Hepimiz çalışıyoruz hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz. Onun üzerine düşen de oğluna para göndermesi. Bunu nerden çıkardınız anlamadım açıkçası.

anlatmak istediğim bu neden gizli gizli oluyor. Bazıları da diyoki sendsen izin mi alacaklar töbe töbe yaa neden izin alsınlar benden.

niye bu kadar konu sahibinin üzerine gidiliyor anlamadım bende olsam aynı tepkiyi veririm. çok şükür herşeyim olduğu halde ev kndimizin arabamız sıfır ayrı evde oturuyorum ama gene de eğer ayrım yapılsa sadece kızlarına yapsalar benim ufak bişeylede gönlümü almasalar çok acayip bozulurum.. burda herkes kv düşmanı gibi davranırken neden konu sahibi bu kadar eleştiriliyor emin ol bendçok bozulurum kaldı ki aynı evde oturarak neden empati kurmuyorsunuz

sanırım bardağı taşıran şey bulaşık makinesi. yani daha öncesi de var.

bence, asıl konu bulaşık makinesi değil, adam yerine konmamak.

bir yanda ihtiyaç varken, (6 kişilik bir aile) diğer yanda tamamen lüks gibi gözüken bir eşya.

işten yorgun gelip çocuklarla hasret gidermek varken, bulaşıkları yıkamak zordur.

tabi kızlarına hediye alırken size sormak, danışmak zorunda değiller. para onların.

ama gelin kızda yoruluyor bizim eve de alalım diye düşünmeleri gerekirdi.
fakat bu devirde böyle ince düşünen çok az.

her işte bir hayır vardır. bu olayı kullanarak, sen kendine bulaşık makinesi hediye et.

evet konu ahibin üzerine çok gidiliyor ama o da ya yanlış ifade ediyor kendini yada hayata bakışı biraz farklı bizlerden.. şimdi okdum kendisinden habersizyapılan hediyeden kasıt bunu sonradan duyması sonradan öğrenmesi evet bu yanlış kayınvalidesigil bunu duyurmalıydı kızıma şunu alcağız diye ama bu izin almak anlamında deil tabikide. arkadaşımızında haberi olurdu ve iyi olurdu. aynı evin içinde gizli işler olmamalı. arkadaşımızda şunu düşünmeli şuan karşılıklı çıkar içinde aynı evde yaşıyorlarsa bu çıkarın %90 ı ona aittir. bakıcı parası rahatlıla işe gitme ev kirası olmama şu bu....bunları gözardı etmemeli. kayınvalisenin çocuklarına bakmasınıda sadce göz kulak olma şeklindede küçümsememli. lütfen yaa kaç yaşında kadın sonuçta torununa göz kulak olmaktan öte bakıyor belli. kendi annesi baksa göz kulak oluyordan öte olurdu ama biraz farklıyız biz. nede olsa kadının düşmenı maalesef kadındır yine.

sizi anlıyorum
eğer eşiniz seni ilgilendirmez demeseydi inanıyorum ki bu kadar dolmazdınız, canınız sıkılmazdı.
siz iyi niyetle istememeişsiniz, dile getirmemişsiniz onları ya da evin durumunu düşünerek ama keşke eksiği söyleseydiniz bilselerdi de alınmayacaksa o zaman alınmasaydı. maalesef bu hatayı ben de yapıyorum eşimi çevremdekileri düşünerek sonunda bir şekilde iş tersinme dönüyor ve üzülen ben oluoyrum. bir laf vardır tabiri caizse: "ağlamayan çocuğa meme vermezler "denir ya aynen öyle. dırdır etmeden eksiğinizi dile getirin bundan sonra, bu olaydan böyle bir fayda çıkarın kendinize bunu da unutmaya çalışın olan olmuş artık ama maalesef eşinizin yaptığı diğerlerinin yaptığından daha yanlış. onunla da sakin, aranızın iyi olduğu bir anda "ben sana bunları söylemekte haksız oalbirim, bir anlık üzüntüyle çıktı söyledim özür dilerim ama vs. diyip onun da yaptığı yanlışı (üslubunun yanlış olduğunu) o evde yapılan herşeyin evin bireyi olarak sizi de ilgilendireceğini uygun dille anlatabilirsiniz.

ayrıca yorum yapan hanımlara da şaşırdım. evet ilgilendirmez tabi şeklinde yorumlar yapılmış, kendinizi konu sahibinin yerine koyarak aynı evde yaşayan insanların sizi kaale almadan kararlar verip uygulamasına tepki göstermez misiniz. böyle bir durum eşin de dile getirdiği gibi seni ilgilendirmez, sen de kimsin ki anlamına geliyor maalesef yanlış, kayınvalide gel kızım ben böyle bişey düşündüm. birlikte bakkalım ayşeye fatmaya herneyse süpriz yapalım deseydi ne olurdu ki.

Ben konu sahibi arkadaşın kırılmasına hak verdim.

Kırıldığı konu bence izin almamaları değil, habersiz yapmaları.

Yerken beraber, içerken beraber, gezerken beraber, kazanılan para ortak yeniliyor, kaldı ki kayınvalidesi kazandığını kuruşuna kadar hesap ediyor kendi kızınada bulaşık makinası alırken bi zahmet arkadan iş çevirmek yerine söyleseydi, bilgilendirseydi.

Biz kardeşinize bulaşık makinası almayı düşünüyoruz, onun borcu bitince kendimizede alalım gibi. Buda izin almak değil haber vermektir.

Songül senin eşin işe girmeden önce ne bileyim okurken bunlar nasıl geçiniyordu? Bir şekilde geçiniyolardı di mi? Niye şimdi geçinemesinler ki? Bence eşinin de ailesinin de işine geliyor beraber oturmak. Burda tek zarardaki sensin çünkü huzurun yok ve olmaması da normal. Yapman gereken gerekirse eşini boşanmakla tehdit edip ayrı eve çıkmak. Eşine ailen sen işe girmeden nasıl geçiniyorlardıysa yine öyle geçinirler merak etme diyeceksin.Yakında bir ev tutarız çocuklara bakmaya devam ederler diyeceksin. Kayınvaliden ayrı ve çıkarsanız çocuklara bakmam derse de dişini sıkacaksın çocuklar evde yalnız kalabilecek yaşa gelince ayrılacaksın ama mutlaka ayrılacaksın. Veya kendi ailene yakın bir yere taşınıp çocukları kendi ailene baktıracaksın.

Son düzenleme:
Onlar iki kişi ya diyorsun... İki kişi olmaları bulaşık makinesi kullanmalarına gerek yok anlamına mı geliyor? Bunun kararını siz mi vereceksiniz bilemedim zaten.. Bizde iki kişiyiz ve çeyizimde ilk gerekli gördüğüm şeylerdendi bulaşıkmakinesi ( Yanlış anlaşılmasın 2 kişi ne gerek var dediği için söyleme gereği duydum ). Belki de onlar zamanında alamadık şimdi alalım kızımıza rahat etsin diye düşündüler.. Senin ailende böyle güzel bir jest yapabilse keşke..

Hem ona bakılırsa sizin evin bulaşık makinesine ihtiyacı olup olmadığınıza da görümceniz karar versin O evde iki bayan var bulaşıkları daha kolay hallederler gibi bi sebeple mesela

Bence herkes kendi evine düzenine baksın niye ona alındı diye inatlaşılacağına..

Sen kendini düşünmezsen kimse düşünmez İhtiyacım var dediğinde gidip alsaydın şu an görümceme ailesi hediye aldı der geçerdin. Kendin almıyorsun dayanıyorum deyip ama görümcene alınca da trip atıyorsun. Hiç hoş değil.

Ayrıca sorun kızlarına hediye alan kayınvalide ve kayın pederde değil, sorun eşin.. Sen ayrı ev ayrı düzen istiyorsun ama eşin kendine güvenemiyor sorun daha çok bu gibi geldi bana.. sinirlerini başkalarından çıkarmaya gerek yok.

aynı evde oturmak hiç kolay değil..
eşin biraz sorumluluk sahibi olsaymış belki birşeyler yapabilirdiniz.
tek başına mücadele zor tabi.
kim istemezki ayrı evde oturmak.
benimde demek istediğim anne babası alabilir.
ama sizin içinizde zaten birikmiş çok şey var buda üzerine tuz biber olmuş..

neden herke arkadaşın üstüne atlıyoyok sanamı soracak yok kızlarına almışlar sende onların evinde oturuyosun işte gibi birsürü laf bi kere arkadaş çalışıyo para kazanıyo kocasıda çalışıp kazanıyo ve kayınvaldeylede aynı evde oturuyolar eğer o evin eksiği varken kendi kızına alınıyosa ben olsam bende bozulurdum hem çalışcam hemde ihtiyacım alınmıycak kızınada kendi kocası ve kocasının ailesi alsın ama biraz hatada sende madem çalışıyosun bi bulaşık makineside alma lüksün olsun taviz verme bazı şeylerden

Okuduğum kadarıyla yanlış şeye takılmışsınız.

Bulaşık makinesinden çok daha önemli problemleriniz olduğu belli,makina da patlama noktası oldu sanırım.

Eşinle ikinizinde çalışıp ayrı eve çıkamamanız,6 yıldır birikim yapamamanız,hiçbirşeye ses çıkartamayıp maaşınızın hesabını bile kayınvalidenize vermeniz hiç normal şeyler değil.

Sizin çözmeniz gereken sorunlarınız bunlar bana göre,bulaşık makinası olsa ne olur,olmasa ne olur.

ilk mesajdaki şu ifadeden çıkardım: "ama bu ewde biz birlikte yaşıyoruz.evin bütün masraflarını eşim karşılıyor. babası sadece ünv.tde okuyan oğlunun masraflarını karşılıyor. bir nevi bu paranında bizden çıktığını düşünüyorum ben. çok kırdılar beni çok."

aynen katılıyorum

ses çıkarması gerek şeylerde susuyor

konusu olmaması gereken yerlerde parlıyor

yanlış şeylere takılıyor

Konu sahibi "haber verilmeden" derken İZİN ALMAYI kastetmiyor elbette ki.! İnsan kendi ana-babasına zaman zaman tahammül edemezken kayınvalide kayınpeder ile 6 yıl aynı evde yaşamak kolay mı?! Kim ister bunu Allah aşkına.! Belki durumu el vermiyor, belki eşi yanaşmıyor. Nasıl da bu durumu bedavaya oturmak istedi olarak yorumlarsınız! Dünyanın en iyisi bile olsa insan kocası ile kendi evinde çekirdek ailesiyle yaşamak ister! Her insanın karakteri farklıdır, her insan farklı şeylere alınır. Konu sahibi de bu duruma alınmış. Alınmamak gibi bir kural mı var yani! Hayret birşeysiniz! Kendi ailesiyle yaşanırken de insan birşey yaparken fikir paylaştırıyor.. Bu normal de paylaşılmamasına alınmak mı anormal oluyor. Annem eve birşey alsa, yahut ablama paylaşır. Habersiz alsa belki ben de kızarım ! Ancak bu kıskançlığımdan değil! NEDEN HABER VERMEDİ Kİ !!! Düşüncesinden ötürü.. Bu düşünce ile," aa bana söylemedi habersiz iş yaptı izin almadı " düşüncesi ap ayrı şeyler..

Konu sahibi, bu durumu arkandan iş çevrilmiş olarak düşünme öyle bir durum değil. Ancak alınmanı haklı buldum. Sen böyle birşey yapsan kalıbımı basarım ki onlar surat yapar konuşmaz bile.! Eşinin o tepkisi çok üzmüş seni. Elinde imkanın olursa sen de al. Boşver surat yapan yapsın sen ihtiyacını karşıla. Kırıldığını da belli etme artık yanlış anlaşılırsın iyice

Eklemek istediğim bişey daha var, paranın hesabını kuruşu kuruşuna kimseye söylemek zorunda değilsin, her ay maaş bordrosu mu istiyorlar sizden?

Yada bu şartlar altında sen kendi annene/kardeşine/babana böyle bir hediye alsaydın onların tepkisi ne olurdu sana karşı, sadece kırılıp bir ortamda kırıldıklarını mı dile getirirlerdi? Yoksa seni yerden yere vurup kalbini mi kırarlardı?

Son düzenleme:

eğer ben böle bişey yapmış olsam başta eşim olmaz üzere hepsi yerden yere vurulardı. zoruma giden konulardan biri de bu işte. çifte standart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…