siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

ayrı evlerde yaşayıp torunlarına bakan da çok insan var. bu kadar niye problem ettiniz anlamadım. ikisine de almaları lazımdı bence.

sanırım emekli maaşıyla geçinen insanlar bunlar,pazardan elma almıyorlar beyaz eşya alıyorlar.belki bu sene kızlarına aldılar,gelecek sene de gelinlerine alacaklardır nerden biliyoruz böyle olmayacağını? ayrıca kendi maaşları istedikleri gibi değerlendirebilirler.bu bir yarış değil ki ona aldık öbürüne de alalım gibi birşey olsun.zaten en büyük hatayı burada yapıyoruz.konu sahibi kırılmakta belki haklı olabilir ama bana da alın gibi bir talep hakkı olamaz bence.

Son düzenleme:
Sinir olmanızı anlıyorum ben evet ınsan evladının ıhtıyacını karsılayabılır, tabıkı kızına hedıye gonderebılır bunda garip bısey yok,
ama aynı evın ıcınde ıkı aıle ıkı hanım varsa evdeki eksıgı sırf kendısıne gore bakamaz. gelinide o evın hanımı.
en azından kızım aldık ama elımız bollanınca bızede alalım tarzında bısey soyleyebılır. gelin o evde sıgıntı degılki.
elin kızı sokaktan gelip yerlesmedı o eve oglunun karısı olarak geldı.
kendıne guvenmeyen ayrı eve cıkmayanda kendı evladı.
ayrıca tahmın etmek kolaysa nasılsa kıra vermıyosunuz vs. aılede dıyordur ki nasılsa ekmek elden su golden bari calıstıklarını versınler.
ben hıcte bedavaya yasadıklarını sanmıyorum o evde.
allah bilir aynı evde yasamayı ogluyla, aıle kendısı ıstemıstır. sızınde onlarla aynı evde yasamaya meraklı oldugunuzu sanmıyorum.
oglu ıcın yapıyordur ne yapıyorsa elin kızına hayrına iyilik yapıcak kayınvalıde sayısı yerlerde hepımız bılıyoruz ki...

sekerım senın yapman gereken bırak bulasık makınasını beyaz esyayı esıne dengeyı kurması gerektıgını anlat.
yada kendine guvenmıyorsa evlenmeseydı, ayrı eve cıkmaya bak. madem o evdede masrafınız oluyor.
ıkı maasla kendınıze duzen kurun. kayınvalıden cocuklarına gene bakarsa baksın ama ev ev ustune olmasın.
ıkı maas gırıyorsa kalabalık olacagınıza azıcık asım kaygısız basım dersın.

kimseye vermediğin,harcamadığın maaşı nasıl takip ediyorlar.saklaması için kaynanamı veriyorsun:44:

Arkadaşım neden 2sine de almak zorunda neden??? Kadının içinden gelmiş almış hediyesini, neden aynısından geline de almak zorunda? Belki kızı hasta çocuklu çocuğa bakacak kimsesi yok, kolaylık olsun diye almıştır? Belki oğullarının üniversitesi tatile giriyor para göndermeyiz nasıl olsa onun yerine bu ay da kızımıza makine alalım demişlerdir? Hem göz boyamak ne demek onu da anlamadım. Kendi çocuğuna hediye alıp gönderince göz mü boyuyor? Üstelik bir arkadaşta bende istiyorum diyin demiş. Ne ayıp bişe ya. Ne söyleyecek şimdi kayınpederine.? Baba görümceme aldınız ya aslında o benim hakkımdı, zaten evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. O yüzden haftaya gitcez bana da alıcaz mı diyecek? Ben bunu düşünmeye utanırım siz söyleyin demişsiniz. Böyle şeyleri kafanızda kurup kendinizi de eşinizi de üzmeyin. Kendinizi de o insanların yerine koyun biraz.

canım sen düşünceli davranıp istememişsin.
ama çalışan bir bayan olarak isteklerin artık ihtiyaç olmuşsa kendinden ödün verme.
sonuçta kendi paran. demek ki evdekiler için o eşyanın maddi yükümlülüğü fazla değil.
sende sakin bir şekilde eşine durumu anlat ve almak istediğini söyle.
çözülmeyecek bir durum değil.

Aynı evde olunca çokta fazla tasarruf, birikim, vs. yapamazsın. Evde senden başkaları da var unutma. Bana göre onların kızlarına hediye olarak beyaz eşya almaları normal, ama maaşının ortak olduğu bir keseden sana sormadan masraf yapılmasına bozulman da normal. İki ayrı aile var o evde ve iki ayrı bakış açısı. Hesabınızı bilmek, birikimlerinize hakim olmak istiyorsanız kendi yolunuza bakın.

bir anne babanın kızlarına aldığı bir eşyaya karışmak haddiniz değil. ihtiyacınız varsa siz de isteyin.

ihtiyaç varsa neden alınmasın ki. hani gelin de onların kızı değil mi. niye sadece lafta kalıyor bu kızı olma durumu

Ya seni çok iyi anlıyorum yaşamayan bilemez.Elbette ki aileler çocuklarına herhangi bir şey vermek veya hizmet etmek zorunda değiller(kast ettiğim ev vermek,çocuk bakmak vs)Ama evlatları evlenirken de şart koşmayı bilirler "bizimle oturacaksınız,beraber oturacağız,hiç bir yere gidemezsiniz,yoksa size anne babalık yapmayız"gibi.Bilemiyorum sizinkiler yaptı mı ama benim kayınpederim yaptı.Ve biz alt katlarında karanlık,rutubetli evlerinde oturmak zorundayız.Zorundayız diyorum çünkü eşim bir evin bir oğlu babası eşimi hep sindirmiş,evlenirken de aynısını yaptı.Seninkiler bulaşık makinası almışlar ben ne yapayım evlenirken söz verdikleri daireyi şimdi görümceme veriyorlar ben ne yapayım.Onlar istedi diye ben buraya gelmek zorunda kaldım,bu evde bronşite yakalandım şu an astım tehlikesindeyim ama onlar kızlarına veriyorlar.Ha vermek zorundalar mı diyecek bazıları elbette zorunda değiller ama insan söz veriyorsa tutmalı da.Ha bu arada ev dediğimde yanlış anlaşılmasın yapılı ev değil kat hakkı biz kendimiz sıfırdan yapacaktık ama onu bile çok gördüler.Ayrıca bu durum karşısında eşim çok üzüldü çok kırıldı.Şu an 5 senelik bir borcumuz var kısmetse biter bitmez hak mak demeden çıkıp ferah bir eve geçmeyi istiyoruz (İnşAllah)Bu arada durumunu eşime anlattım "ya kızcağız haklı,anladığım kadarıyla herkes anlamak istediği gibi anlamış da yorum yapmış"dedi bilemiyorum belki de şuan onunda canı yanıyor ya sende kendimizi gördük sanırım.Allah kolaylık versin.

ama sadece hanımefendi denmesinden kayınvalidesinin zavallı bi kadın, songül86 nın da gaddar gelin olduğunu çıkaramayız ki. öle de olabilir, tam tersi de olabilir.

kadının hiç bir emeğine değer vermiyor ki ,çocuklarına bakıtıyor,bakma sayılmaz göz kulak olma diyor.evde bedava oturuyor bazı arkadaşlar tahmin etmese söylediği yok,ama masraflar bizde evin yükü bizde demeyi biliyor.çocuklarıma bakıyor çünkü gelecekte bize kendilerini bakıttıracaklar ,planları var diyor.bunlar yetmiyor mu sence

bence yetmez çünkü öncesini sonrasını bilmioruz. öncesi vardır muhakkak. yapılan bişiler vardır ki böle tepki veriyordur. öle düşünüyorum ben.

konu sahibi çalışıyor,çocuklara kaynana bakıyor ama konu sahibi parasını eve harcamıyor sadece biriktiriyor.bu bile görümceye alınan hediyeye karışmamasını sağlar.
benim bir tanıdığım var,oğlunun çocuğuna kendisi bakıyor.kızı da hamile ve uzakta yaşıyor.kızımın bakıcı parasını vereceğim diyor

Konuyla ilgili yorumum kisa ve öz olacak; ne görümceme alınan hediyeye karıştırdım, ne de ihtiyacım olan birşeyi çalıştığım parayla aldığımda kimsenin buna karışmasına müsaade ederdim

Bunun dısında konuya yapılan yorumları okuyunca kendimi çok aptal hissettim meger eşinin ailesiyle birlikte oturmak ne harika birşeymis, bilememisiz :26: Oooh kira yok, bakıcı parasi yok, hayattan daha ne isteriz baska degil mı Haydin kızlar, toplayın valizleri,dogru kaynanaların basına Zararın neresinden donersek kardir ne de olsa

Son düzenleme:
Allah askina bu kadar hased olamayin.
Itiraf edemesenizde kendinize bu hadeslik duygusudur.
Isteseniz sizede alinirmi? Evet
Para sizin maasinizdan mi ödenecek? Hayir
Siz para kazanin diye sizin cocuklariniza bakiyorlar mi? Evet.
Peki sorun ne?
Görümcenize hediye almalarimi?
Yapmayin, hasedlik duygusu yakar insani.
Kalbinizi teskin edin, esinizle aranizin acilmasina, sogumasina izin vermeyin.

haklıda olsanız haksızda olsanız eşler ailelerine bir laf söylendiğinde tepki gösterirler,

işte bu noktada kadının aklını kullanması gerekiyor,şöyle diyebilirdiniz:

_ aaa hayırlı olsun iyi olmuş aldığınız,
bizede lazımdı,ona aldığınız yerden bizede bakalım hoşumuza giden olursa alalım mı?

Sorun nedir ? Görümcene beyaz eşya alınması mı ? Bunun sana söylenmemesi mi ? Sen kendine almadığın için kızman mı ?
Üzüldüm,kırıldım,darıldım...Arkamdan iş çevirmeleri derken...Biraz abartmıyor musun ?
Nasıl olmasını isterdin ? Biz kızımıza beyaz eşya alacağız,sizce uygun mudur mu diyeceklerdi ?
O zaman ne diyecektin mesela ? Hayır olmaz,ben daha kendime bile almadım diyebilecek miydin ?
Ve zaten neden kendine almadın ? Şimdi artık alırsan,nispet yapar gibi olacak.

konu sahibi "ben onlarla oturmak istemiyorum eşim istediği için- kendine güveni olmadıgı için beraber yasıyoruz" diyor, bir mesajında da görümcesi için "onlar evde yalnızca iki kişi" falan demiş, görümcesi eşiyle evde yalnız, kayınvalidesiyle yaşamıyor, buyüzden görümcesine kuruluyor sinir yapıyor gibime geldi,kendisi kurtulamıyor çünkü cümbür cemaat yasadıkları evden, sonucta 6 senedir aynı evdeymişler, bulaşık makinası işin bahanesi olmuş gibime geldi.

Çok beğendim yorumunuzu.Konu sahibinin ustune cok gıdılmış.Onu cok ıyı anlıyorum burda konu kızına bır sey alınmasını değil aynı ewde yasanıyorsa kı yasanıyor.Mutlaka esıyle bır yere cıkarken bıle haber verıyordur kı bız oyleyız onlarda bu konuda gelıne danışmak zorundalar boyle boyle bır sey alıcaz kızım demelerı gerekıyor ben boyle düşünüyorum.Çunku o ewde maddı manevı bırcok sey paylaşılıyor.Yorumları yapan arkadaslar empatı yaparlarsa az da olsa anlayacaklardır.

Tüm sayfaları okuyamadım, ama ben olsam ben de takardım.

Hem çalışacagım hem eve katkı saglayacagım, hem bizim yaşadıgımız evin ihtiyacı olacak ama kızlarına alacaklar.

Son sayfada anladıgım bulaşık makinası alınmış sanırım.

Ben evde o kadar kişinin bulaşıgını elimde yıkayacagım, diğer tarafta başkasına hediye edilecek.

Vallahi de sorun ederdim, billahi de sorun ederdim.

Neden mi? Ayrım yapıldıgı için.

Beni gelin gibi gördüğü için...

Daha dogrusu hizmetçi gibi gördüğü için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…