Siz olsanız ne secersiniz ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.497
63
41
Merhaba ,
Ben bir aile şirketinde çalışıyorum. Finans departmanı çalıştığım yer kurumsal vs değil ama uzun zamandır burada çalıştığım için işe adapte olmuş durumdayım ve rahatım. Bu arada mali Müşavir olmama da 4 ay var.
Bugun bir akrabamız belediyede Çalışıyor. Bir Kişilik boş yer olduğunu düşünürsem beni söyleyeceğini iletti.
Ancak belediyede çalışsam işçi statüsünde olurum muhtemelen maaşım vs nasıl olur bilmiyorum. Zaten eğer kabul edersem şehir değiştirmek zorunda da kalacağım. Daha garantili iş boşver olursa belediyede çalış mı dersiniz yoksa mali Müşavir ol yerinde kal m dersiniz ? Sizce hangisi daha iyi ?

Bunun cevabı sizde

Aile şirketi var aile şirketi var

Koç Sabancı vs de aile şirketi

Belediye var belediye var

Taşınmak yeni şehre adapte olmak vs

Mali müşavir olunca belediyede pozisyon değişecek mi

Aile şirketinde muhtemelen aynı kalır ilerde belki de tüm şirketi yönetirsiniz tabii

Bir de aile şirketi gerçek maaş mı veriyorlar yani ben çalışırsam bana vereceğini sana veriyor mu ekstra avantaj dezavantaj var mı

Belediyede kadrolu memur olmadıktan sonra bugünkü belediye başkanı gider yerine yenisi gelir çıkarabilir seni işten. Ben bankacıyım belediyenin işçi statüsünde çalışanlara bu sebeple kefilsiz kredi bile vermiyoruz mesela. Mevcut işin maddi ve manevi olarak rahatsa, sigorta düzenli yatıyorsa, güzel de iş öğreniyorsan kesinlikle belediyeyi tercih etme.
Siyasi görüşünü bilemem ama ne olursa olsun belediyede çalışanlar rahat bile konuşamıyorlar mesela.

Bulunduğunuz şirketin durumu nasıl? Şartlarınız iyi mi? Uzun vadeli orada kalabilecek misiniz? Şehir değişikliği yaptığınızda ayrı bir ev açmanız gerekecek mi gidiş geliş mi yapacaksınız?
Bütün bunları bir değerlendirmeniz öyle adım atmanız gerekir bence. Kaldı ki belediyelerin durumu da çok net olmuyor. Zaman zaman değişikliğe gidebiliyorlar. Kesin garanti iş demek sadece memuriyette mümkün bence. Artısı eksisini iyi düşünün derim. Ama ben olsam değiştirmezdim sanırım

Belediyeden kac tabiki
Ztn kapida bekleyen bilmemkac kisi vardir size sira gelmez soyleyen buyuk ihtimalle balon ucurmus

Belediyeler her zaman sıkıntılı geliyor bana, yönetimle beraber çalışanların da değiştiği bir sistemden bahsediyoruz ne yazık ki eğer kadrolu değilseniz

mali müsavirlşk bencede. bu zaman zarfında da belgemi de alırım önum açılır oh miss

Meslektaşınız olarak bulunduğunuz yerden ayrılmamanızı tavsiye ederim zaten zaman da az kalmış.
Bir değişiklik yapmanız pek hayırlı olmaz gibi..

Meslektaşınız olarak bulunduğunuz yerden ayrılmamanızı tavsiye ederim zaten zaman da az kalmış.
Bir değişiklik yapmanız pek hayırlı olmaz gibi..
Zaten Bulunduğum yerden ayrılsam belediyede çalışsam mali müşavirlik belgem de bir işe yaramayacak.
İş garantisi belki olur ama kariyer olarak tatmin edici olmaz sanırım.

mali müsavirlşk bencede. bu zaman zarfında da belgemi de alırım önum açılır oh miss
Burada kalırsam belge aldıktan sonra ya baska yerlerde çalışacağım belki de ofis acacağım pek belli değil ama öncelikli hedefim belge almak.
Bazıları da iş garantisi önemli diyorlar.

Belediyeler her zaman sıkıntılı geliyor bana, yönetimle beraber çalışanların da değiştiği bir sistemden bahsediyoruz ne yazık ki eğer kadrolu değilseniz
4-5 sene Çalışınca kadro alıyorsun diyorlar ama yönetim değişince kadronuz yoksa Atılma tehlikesi hep var.

Benimde pek değiştirmeye gönlüm yok.
Ama 3. Kez söyledi söyleyen kişi de (
Onu kırmadan reddedeceğim reddedersem. Bir de diyor ki 4-5 bin garanti alırsın. Belediyede çalışanlar o kadar alıyor mu bilginiz var mı ?

Çalıştığım yerde rahatım. Patron şirketi olması kimi zaman avantaj kimi zaman dezavantaj. Ama evime yakın SGK düzenli ödeniyor. Ay dediğimde Maaşımı alıyorum. Yani işimden yana bir şikayetim yok. Tek sorun malum özel sektör ve iş garantisi yok.

Hangi belediye olduğuna göre değişir. Mimarlar,mühendisler alıyor galiba o kadar. Madem bu kadar soruyor maaşı sorabilirsiniz aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…