- Konu Sahibi Madamgonca
-
Mesleğimi yapmak istiyorum zaten de biryandan da diyorlar ki Belediye garantili iş kadron olursa rahat edersin vs vsBence belgenizi alın, şu an çalıştığınız firma olmasa bile kurumsal br firmaya geçersiniz ya da büro açarsınız. Belediyeye girerseniz, meslekte körelirsiniz. Muhasebede her gün mevzuatlar değişiyor, siz de biliyorsunuz. Uzaklaşırsanız, belli bir süreden sonra dönmek isteseniz de zorlanırsınız.
Mesleğimi yapmak istiyorum zaten de biryandan da diyorlar ki Belediye garantili iş kadron olursa rahat edersin vs vs
O Yüzden kararsız kaldım.
Maaşı nasıldı biliyor musunuz ?Arkadaşım taşeron altında çalışıyordu belediyede, sonra kadroya geçti, taşeronun elemanı olmaktan çıkıp belediyenin elemanı oldu yani. Kadroya geçmiş sayılıyor sanırım. İşten çıkarma durumu olmaz di mi artık diye sormuştum. Yooo dedi isteseler çıkarırlar, şu an sadece şartlar iyileşti, garanti diye bakıp yıllarca emek verdiğiniz mesleğinizden olmayın derim.
Hayır küçük bir aile şirketiEğer işinizden memnunsanız kalın
Ayrıca şirket büyük mü
Bence ortamından memnunsanız kalınHayır küçük bir aile şirketi
Ortam guzel. Zaten şirket küçük olunca aile gibi oluyorsunuz.Bence ortamından memnunsanız kalın
Evet istanbuldayım.Mali müşavirliğe bir şey kalmamış zaten, bence belediyeye falan bulaşmayın hiç. Özel sektör garanti olmayabilir evet ama sizin hem kariyer tecrübeniz, hem de mali müşavirlik belgeniz olacak, mutlaka iş bulursunuz. Büyük şehirde misiniz?
Ne güzel işte. Kalın yükselin oradaOrtam guzel. Zaten şirket küçük olunca aile gibi oluyorsunuz.
Pek yükselme olanağı olan biryer değil ama zaten benim baska planlarım var.Ne güzel işte. Kalın yükselin orada
Aslında Tereddüt değil de ailem çok baskı yapınca ne diyeceğimi bilemedim sanırım.malı musavır olacak ınsanın boyle bır tereddutde kalabılmesı enteresan
ne kadar kucuk olursa olsun sırketde kendı ısını yapman en guzelı tabıkı beledıye olmaz
2600 TL mi ?Belediye isciligi bu kadar guzel bir sey mi ki? Kiyaslamaniz bile tuhaf geldi.
Arkadasimin babasi istanbul maltepe belediyesinde. 2600 aliyormus. Chp belediyesiydi, yine chp aldi. Ama akp adayi cok gucluydu secimde. Adam ufaktan is bakmaya baslamisti. Baskan degisirse kadroyu degistirirler diye. Pek bi garantisi yok anlasilan. Tabi belediyeye gore ve ne is yapacagina göre degisecek olabilir. Orda isci gozukucem dediginiz icin yazdım.
Ama boyleyse asla kalkip bunun icin sehir degistirilmez. Var olan duzen bozulmaz.
Smmm olmakla bu kiyaslanmaz bile.
O zaman bu Bahsettiğiniz şartlarda belediyede memur değilsen özel bir şirlette çalışmaktan hiçbir farkı yok.Merhaba cnm ben belediyede çalışıyorum öncelikle 4 5 bin alanlar mimar ve mühendisler işçi kadrosundan giriceksen o kadar alamazsın teknik kadro olarak girmen lazım. İkincisi memur olarak girmiceksen hiç bi garantin yok heran çıkarabilirler ayrıca 4 5 sene sonra kadro alırsında hikaye 8 9 senedir taşeron olarak çalışan arladaşlarım var benim kadro için sağlam torpil olması lazım. Belediyede ilk girişte çok yüksek başlatmazlar çalıştığın seneye göre maaşın artar bizim 9 senedir çaışan arkadaşta işletme mezunu normal masa başı eleman 9 senenin sonunda maaşı 3800 anca oldu.
Özel şirkete göre iş şartları iyi tabi hafta sonu yok resmi tatillerde çalışmıyosun 5 te çıkıyosun gibi. Taşeron maaşları belediyeye ve belediye başkanına göre değişiyo cnm bizim belediyede 2500 le falan başlatıyolar bildiğim kadarıyla.O zaman bu Bahsettiğiniz şartlarda belediyede memur değilsen özel bir şirlette çalışmaktan hiçbir farkı yok.
Ilk giren ne kadar alıyor peki mimar mühendis değilse 3800 9 senelik aldığına göre ilk giren de 3000 falan alır değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?