- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Tesekkür ederim :)Bilemiyorum yuksek maas konusunu. Lakin belediye oldugu icin bende bir onyargi olusuyor kesinlikle. Ozel sektorde calismak her zaman maddi manevi daha iyi oluyor. Yukselme imkani,monoton olmamasi acisindan. İnsallah yolunuz acik olur
Torpille diye tek bir cümle yok önce oku anla sonra yorum yap.Yahu yorumları okudum hani dedim insanlar belediyeye torpille mi gireceksin diye itiraz etmiştir dedim ama yok. Tek bir yorum dahi yok.
Allah için bir tane karşı çıkan yorum yok ya...
Kadın bir devlet kurumuna torpille girmelimiyim diye utanmadan sıkılmadan konu açıyor sizde burada tavsiye veriyorsunuz. Pesss.
Allah hepinizi bildiği gibi yapsın.
Aynı fikirdeyim zaten mesleğime devam etmek istiyorum.vasıfsızsaniz belediye ve belediyenin verdigi maas iyi gelebilir. ama kendinizi gelistireceginiz bir mesleginiz varsa meslek daha iyidir her zaman. atiyorum belediyede bugun 3 bin alsaniz 5 yil sonra da o standartlarda bir maas olacak. ama kendi mesleğinizde bugun 2 bin alsaniz bile kendinizi gelistirdikce duzenli zamlarla vs.maasiniz cok daha fazla olur.
belediyelerdeki ortam da genelde guzel olmuyor. mobbing cok fazla oluyor. calisanlar genel de mutlu değil.
"Bugun bir akrabamız belediyede Çalışıyor. Bir Kişilik boş yer olduğunu düşünürsem beni söyleyeceğini iletti."Hanımefendiciğim belediyeye gireceğim demedim. Torpille gireceğim hiç demedim.:)
Önce bir konuyu okuyun doğru yere odaklanın ondan sonra yorum yapın isterseniz
Yok onuda açık açık yazdaydın bari :/,Torpille diye tek bir cümle yok önce oku anla sonra yorum yap.
Düşünürsen CV ni ver ileteyim dedi."Bugun bir akrabamız belediyede Çalışıyor. Bir Kişilik boş yer olduğunu düşünürsem beni söyleyeceğini iletti."
Bu sizin cümleniz değil mi?
Ayrıca siz neyi savunuyorsunuz, savunduğunuz şeye kendiniz bile nasıl inanıyorsunuz anlamıyorum.
Sizin konunuz belediyede çalışan bir arabanızın o açık olan bir kişilik kontenjana sizi söyleyeceği ve sizin bunu kabul etme yada halihazırdaki işinizde devam etme durumu değil mi?
Siz torpil dediğimiz şeyin kelime anlamını bilmiyorsunuz galiba.
Şekil a daki gibi belediyede çalışan bir kişi bir akrabası için konuşup işe aldırırsa bu torpildir.
Bir devlet kurumunda hiçkimsenin şöyle bir akrabam var diye söylemeye hakkı yoktur.
Ne kadar umurunuzda bilmiyorum, ama umurunda olan biri var elbet, Allah, O hesap soracak, bir vatandaş olarak devlet kurumlarına böyle akrabalarını ayarlayanlara ve bunu kabul edip o işlerde çalışanlara hakkımı helal etmiyorum.
Evet kesinlikle.S sonbiryolculuk ben biraz fazla tepki gösterdiğinizi düşünüyorum.
Bize de sitem etmişsiniz 'Allah bildiği gibi yapsın' diye ama herkes,durumu,
sizin gibi algılamamış olamaz mı?
Kendimden örnek vereyim.
Bayramdan sonra yeni bir anaokulunda müdür olarak göreve başladım.
Kurucum önümüzdeki yıl benim şubemde iki öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ben de önceden tanıdığım bir öğretmen arkadaşı tavsiye ettim ve yönetimle görüştürdüm.
Burda niyetim haketmeyen birini torpille işe aldırmak değil,boş kontenjanı tanıdığım ve öğretmenliğine güvendiğim biriyle doldurmaktı.
Konu sahibinin durumu da buna benziyor bana kalırsa.
Bütün işlerde bu böyle değildir, hayır. Özel sektörde tamam hiç sorun yok, adamın kendi mekanı, çevreye haber salar, istediğinide işe alır.Düşünürsen CV ni ver ileteyim dedi.
Bütün işlerde bu böyledir. İş arıyorsanız ve açık varsa orada çalışan kişiler Çevrelerine duyurur.cv gönderir duruma göre geri dönüş yapılır. benim için konuşup beni oraya sokmayacak. Ver CV bi uygun görürlerse seni alsınlar demek istedi.
Konumuz bu değil.
Siz sanırım polemik çıkarmaya geldiniz.
Öncelikle yeni görevinizi hayırlı olsun, tebrik ederim.S sonbiryolculuk ben biraz fazla tepki gösterdiğinizi düşünüyorum.
Bize de sitem etmişsiniz 'Allah bildiği gibi yapsın' diye ama herkes,durumu,
sizin gibi algılamamış olamaz mı?
Kendimden örnek vereyim.
Bayramdan sonra yeni bir anaokulunda müdür olarak göreve başladım.
Kurucum önümüzdeki yıl benim şubemde iki öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ben de önceden tanıdığım bir öğretmen arkadaşı tavsiye ettim ve yönetimle görüştürdüm.
Burda niyetim haketmeyen birini torpille işe aldırmak değil,boş kontenjanı tanıdığım ve öğretmenliğine güvendiğim biriyle doldurmaktı.
Konu sahibinin durumu da buna benziyor bana kalırsa.
Neden özel kurum olunca tanıdığını almak torpil olmuyor mu ?Bütün işlerde bu böyle değildir, hayır. Özel sektörde tamam hiç sorun yok, adamın kendi mekanı, çevreye haber salar, istediğinide işe alır.
Amma devlet kurumu hiçkimsenin mekanı değildir.
Eleman mı alınacak, kurum bunun hakkında ilana çıkar, ve adayların içinden en işin ehli olanı liyakat esaslarına göre işe alır.
Öyle mahalle dükkanı gibi eşe dosta haber salıp devlet kurumuna adam alınmaz.
Orada çalışan kişiler çevrelerine duyurur ne demek?
Ayrıca rica ediyorum lütfen elinizi bir saniyeliğine vicdanınıza koyunda söyleyin, akrabanızın tavsiyesi ile verilecek o cv niz değil mi? Bu benim akrabam güvenilirdir denecek. Bunu sizde biliyorsunuz. o kadar saf olmadığınızı düşünüyorum.
Çok zor değil mi doğru olanı kabul etmek? Ki kendinizde torpil mağduruyeti yaşadım diyorsunuz.
Ve evet polemik çıkarıyorum. Böyle bir konudada ağzımızı açamayacaksak ölelim gitsin zaten.
Siz anlamadınız sanırım. Memur olarak işe girmeyeceğim. Atama ile girilen biryer değil Belediye.Öncelikle yeni görevinizi hayırlı olsun, tebrik ederim.
Şimdi sizin durumunuzda ince bir çizgi var.
Şöyle ki eğer siz devlet değil özel bir kurumda müdür iseniz istediğinizi işe alma hakkına sahipsiniz. Ee tabi iyisini seçeceksiniz orası ayrı. Sonuçta bir mesuliyetiniz var.
Fakat eğer bir devlet kurumunda müdür iseniz bilin ki atama bekleyen onbinlerce öğretmen adayının hakkına bir güzel girdiniz.
Doğruya doğru.
Yıllarca atanamayan, bunalıma girip intihar eden, atanmadığı işin başka başka işlerde çalışıp bütün emekleri heba olan, hatta öğretmenlik yapamadığı için mecbur asker polis olup şehit olan sayısız insan varken siz niyetiniz ne olursa olsun bir devlet kurumuna bu şekilde adam aldıysanız kul hakkının dik alasını aldınız demektir.
Zira bir öğretmen alınacaksa devlet ilana çıkar, kpss puanı, mülakat vs ne aşamalar varsa bunlar geçilir öyle personel alınır. Yoksa eşden dosttan tanıdıktan güvenilir diye devlet kurumuna adam alınamaz.
Bakın sizde öğretmensiniz. Benden daha bilmeniz lazım. Doğru mu söylüyorum yanlış mı?
Sevgiler...
Bakın sevgili Gonca, farz edinki sizin bir şirketiniz var, sizin malınız mülkününüz mekanınız. Ve bir eleman ihtiyacınız var.Neden özel kurum olunca tanıdığını almak torpil olmuyor mu ?
Torpil sadece devlet dairesi mi demek ?
Ne fark eder?Siz anlamadınız sanırım. Memur olarak işe girmeyeceğim. Atama ile girilen biryer değil Belediye.
Siz beni anlamadınız.Ne fark eder?
Hakikaten ben anlamıyorum kendinizi nasıl bu şekilde rahatlatabiliyorsunuz...
Belediye bir devlet kurumudur.
Başkanı seçimle başa gelir. Halk seçer.
Ve başkana verilen haklar arasında eşini dostunu işe alabilirsin yetkisi yoktur.
Ötesini konuşmaya gerek bile yok.
Atama ile girilmeyebilir bunu biliyorum.
Belediye kendi ilana çıkar. Ve bir devlet kurumunun yapması zorunlu olduğu şekilde liyakat esaslarına göre eleman alır.
Belediyenin personel başkanlığı yürütür bu işleri.
Ama sanırım sizin oralarda belediye eşe dosta haber salıyor :/
Herneyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum.
Ayan beyan bariz ortada olan bir konu için neyi tartışıyoruz o da muamma.
Sizde çok net biliyorsunuzda işte gözlerini kapatmak daha kolay.
Umarım sizde "hak ettiğiniz" yere gelirsiniz. hakkı olmayan bir kişinin konumunu kullarak aracı olup sizi getirdiği yere değil :/Siz beni anlamadınız.
Daha fazla uzatmayacağım o Yüzden.
Umarım hak ettiğiniz yere gelirsiniz.
Iyi Akşamlar.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Öncelikle yeni görevinizi hayırlı olsun, tebrik ederim.
Şimdi sizin durumunuzda ince bir çizgi var.
Şöyle ki eğer siz devlet değil özel bir kurumda müdür iseniz istediğinizi işe alma hakkına sahipsiniz. Ee tabi iyisini seçeceksiniz orası ayrı. Sonuçta bir mesuliyetiniz var.
Fakat eğer bir devlet kurumunda müdür iseniz bilin ki atama bekleyen onbinlerce öğretmen adayının hakkına bir güzel girdiniz.
Doğruya doğru.
Yıllarca atanamayan, bunalıma girip intihar eden, atanmadığı işin başka başka işlerde çalışıp bütün emekleri heba olan, hatta öğretmenlik yapamadığı için mecbur asker polis olup şehit olan sayısız insan varken siz niyetiniz ne olursa olsun bir devlet kurumuna bu şekilde adam aldıysanız kul hakkının dik alasını aldınız demektir.
Zira bir öğretmen alınacaksa devlet ilana çıkar, kpss puanı, mülakat vs ne aşamalar varsa bunlar geçilir öyle personel alınır. Yoksa eşden dosttan tanıdıktan güvenilir diye devlet kurumuna adam alınamaz.
Bakın sizde öğretmensiniz. Benden daha bilmeniz lazım. Doğru mu söylüyorum yanlış mı?
Sevgiler...
Bana da öyle gibi geliyor. Şirkette en azından işini yapıyorsun. Bizim bir tanıdıkta orada çalışıyordu. Her gelen Başkan'ın eşine yenge diyordu.Belediyelerde çalışırsan sen sen olmaktan çıkarsın.Uzun süre belediyede çalışan biri olarak söylüyorum.Atandım ve kurtuldum o saçma sapan ortamlardan.Niteliksiz insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorsun maalesef.
Maaşınız nasıldı peki ? Yani ortalama memur kadar mı ?Belediyelerde çalışırsan sen sen olmaktan çıkarsın.Uzun süre belediyede çalışan biri olarak söylüyorum.Atandım ve kurtuldum o saçma sapan ortamlardan.Niteliksiz insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorsun maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?